כמה שאלות חשובות על פלזמה...
אני מעוניין לקנות את הפלזמה החדשה של LG (ה-32PC51)...
אבל קראתי כמה תגובות פה על צריבה, בריחת גז, התחממות ועוד סוגים של תגובות שמזהירות מרכישת פלזמה... ויש לי כמה שאלות:
1. בפרטים של הטלוויזיה רשום שיש לה "שומר מסך אינטגראלי למניעת תופעת הצריבה במסכי פלזמה". האם זה אומר שאני לא צריך לדאוג מצריבה? ואם אני כן צריך האם יש משהו שאני יכול לעשות נגד זה?
2. קראתי פה גם על כך שפלזמות מתחממות ויש לי כמה שאלות בנושא:
א- כמה שעות רצוף אפשר להשאיר פלזמה דולקת עד שהיא תתחמם או שהגרם נזק?
ב-האם ההתחממות של פלזמה מזיקה למסך באופן בלתי הפיך או שאחרי שעה שעתיים (כשהיא כבויה) זה מסתדר?
3. מה התוחלת חיים שלה? (של LCD זה 60 אלף שעות)
4. האם נכונה השמועה על בריחת גז?
5. מה יקרה אם אני יירדם מול הטלוויזיה?
6. האם האיכות שלה במחשב מחרידה או שממרחק של 2.2 א ו2.5 אני לא יבחין בהבדל משמעותי ממסכי LCD? (אותה שאלה גם על PS2)
7. האם זה חשוב לעשות שטיפת מסך? ואם כן אז אים עושים את זה?, כל כמה זמן?, כמה זמן בכל פעם?.
תודה מראש...
אבל קראתי כמה תגובות פה על צריבה, בריחת גז, התחממות ועוד סוגים של תגובות שמזהירות מרכישת פלזמה... ויש לי כמה שאלות:
1. בפרטים של הטלוויזיה רשום שיש לה "שומר מסך אינטגראלי למניעת תופעת הצריבה במסכי פלזמה". האם זה אומר שאני לא צריך לדאוג מצריבה? ואם אני כן צריך האם יש משהו שאני יכול לעשות נגד זה?
2. קראתי פה גם על כך שפלזמות מתחממות ויש לי כמה שאלות בנושא:
א- כמה שעות רצוף אפשר להשאיר פלזמה דולקת עד שהיא תתחמם או שהגרם נזק?
ב-האם ההתחממות של פלזמה מזיקה למסך באופן בלתי הפיך או שאחרי שעה שעתיים (כשהיא כבויה) זה מסתדר?
3. מה התוחלת חיים שלה? (של LCD זה 60 אלף שעות)
4. האם נכונה השמועה על בריחת גז?
5. מה יקרה אם אני יירדם מול הטלוויזיה?
6. האם האיכות שלה במחשב מחרידה או שממרחק של 2.2 א ו2.5 אני לא יבחין בהבדל משמעותי ממסכי LCD? (אותה שאלה גם על PS2)
7. האם זה חשוב לעשות שטיפת מסך? ואם כן אז אים עושים את זה?, כל כמה זמן?, כמה זמן בכל פעם?.
תודה מראש...
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7409
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
אני לא קורא לזה שומר מסך אלא אתה עושה את המסך לכולו לבן וזה אפשר להגיד מבטל צריבה או עושה פעולה מעין זאת. אפשר להשאיר את הפלזמה דולקת אם קנית חדש בשביל הרצה כ100 שעות רצוף .לא מזיק.גם פלזמה יכולה להחזיק 60 עד 100 אלף שעות. איו דבר כזה בריחת גז. הטלויזיה תמשיך לעבוד ולא יהיה מי שיכבה אותה. תלוי איזה גודל הפלזמה שלך. שטיפת מסך ראה תשובה ראשונה , רק שלא תשפוך עליה דלי מים . 
זאת הפלזמה החדשה של LG היא בגודל 32
אני משתמש בה גם כמסך מחשב אז אני חושב שאשתמש בה כ-8 שעות ביום האם זה בסדר?
עכשיו אני רואה משחק (ליברפול מנצ'י סטר) ויש לוח זמן ותוצאה בצד האם הוא גורם לצריבה?
האם הלוגואים של הערוצים 22 ו-10 וכל השאר כן יגרמו במסך שלי לצריבה?
מה זה הרצה?
עכשיו אני רואה משחק (ליברפול מנצ'י סטר) ויש לוח זמן ותוצאה בצד האם הוא גורם לצריבה?
מה זה הרצה?
לפלזמה הזו, שהיא מצוינת דרך אגב לשידורי טלויזיה (SD), יש רזולוציה של WVGA בלבדidomeron כתב:זאת הפלזמה החדשה של LG היא בגודל 32
מה זה הרצה?...
ואני לא בטוח שיש לה בכלל NR, כלומר היא לא הבחירה האידאלית למחשב אם המטרה
שונה מצפיה בסרטים.
בכל מקרה ספק אם תבדיל בין SD ל-HD בגודל מסך כזה במרחק 2.5 מטרים.
אם תצפה 8 שעות ביום, יעברו כ-20 שנה עד שהמסך יגיע למחצית אורך חייו.
כנראה שתחליף לפחות 3~4 מסכים עד אז
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
חבר
אין כמו פלזמה לראות ולהנות מכבלים וסרטים כולל dvd .
לדעתי ב lcd יש יותר בעיות מאשר בפלזמות ,יש מריחות ועוד ועוד כהנא וכהנא בעיות.
המזל הוא במוצר כמו שמישהו קונה מרצדס וניתקה איתו וההוא שקנה פונטו לא ניתקה אף פעם.
קנה פלזמה ואני לא אמליץ על איזה כי צריך מזל ,כי אם תראה בפורום יש כאלה שנפלו אם מסכים הכי טובים ויקרים גם בפלזמה ובמיוחד lcd .
ב lg אם כל הכבוד יש בעיות.
אין כמו פלזמה לראות ולהנות מכבלים וסרטים כולל dvd .
לדעתי ב lcd יש יותר בעיות מאשר בפלזמות ,יש מריחות ועוד ועוד כהנא וכהנא בעיות.
המזל הוא במוצר כמו שמישהו קונה מרצדס וניתקה איתו וההוא שקנה פונטו לא ניתקה אף פעם.
קנה פלזמה ואני לא אמליץ על איזה כי צריך מזל ,כי אם תראה בפורום יש כאלה שנפלו אם מסכים הכי טובים ויקרים גם בפלזמה ובמיוחד lcd .
ב lg אם כל הכבוד יש בעיות.
כן, אבל הרזולוציה הטבעית של המסך הזה כוללת 480 שורות בלבד.idomeron כתב:תודה רבה לכם...
בכל האתרים רשום שיש לו יכולת לשדר בצורה מלאה אותות HD...
האם זה אומר שאני יוכל לצפות בתכני HDTV כשהם יגיעו לישראל ולצפות בסרטי HD?
והאם אוכל לחבר אותו למחשב ב-HDMI?...
כלומר המסך ימיר את אות ה-HD לאיכות תמונה משובחת אבל מוגבלת ברזולוציה.
בגודל מסך כזה צריך לשבת במרחק 2~2.5 מטרים לכל היותר כדי להרגיש יתרון
של רזולוציה הגבוהה ממה שהמסך מציע.
אבי.
אבי ורון
שוב תודה אבל יש לי רק עוד שאלה אחת...
אז בעצם אתם אומרים שחוץ מהרצה אחת (ישר שאני קונה את המסך) אני לא צריך לטפל בו יותר?
והאם בעזרת "שומר המסך אינטגראלי" אוכל להפעיל אותו 100 שעות רצוף והוא יעשה את עבודת ההרצה?
והאם ההרצה הזאת מונעת את הצריבה?
אז בעצם אתם אומרים שחוץ מהרצה אחת (ישר שאני קונה את המסך) אני לא צריך לטפל בו יותר?
והאם בעזרת "שומר המסך אינטגראלי" אוכל להפעיל אותו 100 שעות רצוף והוא יעשה את עבודת ההרצה?
והאם ההרצה הזאת מונעת את הצריבה?
ניגון דיסק הרצה בתחילת השימוש של 100~200 שעות, יקטין משמעותית את תופעות הצריבה השונות, אך לא יחסן את המסך לגמרי.idomeron כתב:שוב תודה אבל יש לי רק עוד שאלה אחת...
והאם ההרצה הזאת מונעת את הצריבה?...
ב-LG יש שומר מסך וגם אופציות כמו מסך לבן וגם מסך נגטיב, שהאחרון מאוד יעיל אם
שקופית מסוימת צרבה לך את המסך ואז הצגת אותה שקופית בנגטיב למספק שעות
מקזזת את האפקט ביעילות.
שומר המסך אינו הרצה, מסך לבן די קרוב לזה, שטיפת הפלזמה בצבעי יסוד ומה שבינם
יותר יעילה.
בהצלחה !
אבי.
אבי ורון
עידו,
לי יש גם פלאסמה של LG בת כמעט שנה (42")
1. שנוסעים באוטו יש סיכוי לההרג בתאונת דרכים, האם יש צורך לדאוג מכך - כן! האם יש משהו לעשות בנידון? - המון אבל זה לפורום אחר. ואנלוגיה לשאלה שלך, יש מנגנון ב LG שנקרא ORBITER אשר מזיז את המסך של שתי דקות - כל פעם לכיוון אחר. זה עוזר בהמון אבל לא פותר את הבעיה לחלוטין. רוצה לומר - אם תראה במשך 1000 שעות ערוץ בעל לוגו "אטום" לחלוטין כמו לדוגמא "לוגי" (בניגוד לערוץ 10 שהלוגו שלו חצי שקוף) הסמל של הלוגו יצרב בפלאסמה. לאחר שזה קרה White Wash או Inverse (שני אופציות שקיימות בטלויזיה הזאת) יעזרו אבל לא יעלימו את הצריבה....
2. לא שמעתי בחיי על בעיה כזאת
3. 60000, אתה תחליף אותה הרבה לפני אורך חיי המסך ולו בגלל אורך חיי האלקטרוניקה ועלות התחקונים שלהם אחרי 5~10 שנים
4. לא יודע מי סיפר לך את זה, זו בעיה קשה שאני באמת סובל ממנה ולא יפה לספר על כך בפומבי, לטלויזיה אין בעיה כזו דרך אגב.
5. אצלי זה נגמר בהתעוררות בבהלה בערך ב 2 בלילה וגב כואב למחורת - קשה לי להעריך מה יהיו התופעות אצלך
6. לא מחבר מחשב לכן לא יכול לענות
7. אם הכוונה שלך היא whitewash אז פעם בחודש אני עושה זאת למספר שעות (~4), אם הכוונה למים וסבון אל תעשה את זה!!!
מקווה שעזרתי בין התשובות ה"רציניות"
לי יש גם פלאסמה של LG בת כמעט שנה (42")
1. שנוסעים באוטו יש סיכוי לההרג בתאונת דרכים, האם יש צורך לדאוג מכך - כן! האם יש משהו לעשות בנידון? - המון אבל זה לפורום אחר. ואנלוגיה לשאלה שלך, יש מנגנון ב LG שנקרא ORBITER אשר מזיז את המסך של שתי דקות - כל פעם לכיוון אחר. זה עוזר בהמון אבל לא פותר את הבעיה לחלוטין. רוצה לומר - אם תראה במשך 1000 שעות ערוץ בעל לוגו "אטום" לחלוטין כמו לדוגמא "לוגי" (בניגוד לערוץ 10 שהלוגו שלו חצי שקוף) הסמל של הלוגו יצרב בפלאסמה. לאחר שזה קרה White Wash או Inverse (שני אופציות שקיימות בטלויזיה הזאת) יעזרו אבל לא יעלימו את הצריבה....
2. לא שמעתי בחיי על בעיה כזאת
3. 60000, אתה תחליף אותה הרבה לפני אורך חיי המסך ולו בגלל אורך חיי האלקטרוניקה ועלות התחקונים שלהם אחרי 5~10 שנים
4. לא יודע מי סיפר לך את זה, זו בעיה קשה שאני באמת סובל ממנה ולא יפה לספר על כך בפומבי, לטלויזיה אין בעיה כזו דרך אגב.
5. אצלי זה נגמר בהתעוררות בבהלה בערך ב 2 בלילה וגב כואב למחורת - קשה לי להעריך מה יהיו התופעות אצלך
6. לא מחבר מחשב לכן לא יכול לענות
7. אם הכוונה שלך היא whitewash אז פעם בחודש אני עושה זאת למספר שעות (~4), אם הכוונה למים וסבון אל תעשה את זה!!!
מקווה שעזרתי בין התשובות ה"רציניות"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אגב, אין כזה דבר "בריחת גז", החתימה שלי זו בדיחה...
לגבי שימוש רציף - מסכים מתחממים, אבל זה לא משפיע על שימוש רציף באופן כלשהו. מסכי פלזמה במקומות פומביים פועלים בד"כ 24 שעות ביממה... אני לא ממליץ בשום אופן להשתמש כך במסך, אבל זו רק דוגמא להסביר שזה שהמסך מתחמם לא צריך להטריד את מנוחתך.
לגבי שימוש רציף - מסכים מתחממים, אבל זה לא משפיע על שימוש רציף באופן כלשהו. מסכי פלזמה במקומות פומביים פועלים בד"כ 24 שעות ביממה... אני לא ממליץ בשום אופן להשתמש כך במסך, אבל זו רק דוגמא להסביר שזה שהמסך מתחמם לא צריך להטריד את מנוחתך.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עוד כמה שאלות על צריבה:
איזה ערוצים עלולים לגרום לי לצריבה? ואחרי כמה שעות צפייה באותם ערוצים היא תשפיע? והאם זה אחרי שעות רצוף או מצטבר?
והאם במשחקי כדורגל החלון של זמן ותוצאה גם יכול לצרוב מסך (אני רואה הרבה ספורט)? ומה קורה אם אני יראה סרט עם פסים שחורים בצדדים או למעלה ולמטה?
איזה ערוצים עלולים לגרום לי לצריבה? ואחרי כמה שעות צפייה באותם ערוצים היא תשפיע? והאם זה אחרי שעות רצוף או מצטבר?
והאם במשחקי כדורגל החלון של זמן ותוצאה גם יכול לצרוב מסך (אני רואה הרבה ספורט)? ומה קורה אם אני יראה סרט עם פסים שחורים בצדדים או למעלה ולמטה?
- oferlaor
- מנהל

- oferlaor
- מנהל