מקרן תלוי מהתקרה, האם צריך להגיע אליו פיסית?
-
julian2003
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
שאלה קצת דבילית אבל מציקה לי...
סוףסוף תליתי את המקרן על התקרה, אני מאוד מרוצה מזה, לא יודע למה חיכיתי כ"כ הרבה זמן.
לא כ"כ נוח להגיע אליו, ואני לא סגור מה לעשות לגבי הנושאים הבאים,אגב, יש לי ae700
1) יש למקרן מתג כיבוי, אתם בטח יודעים על מה אני מדבר, אחרי שאני מכבה אותו עם השלט והוא מקרר את עצמו, האור מהבהב, ובסופו של דבר הוא נהיה שקט והאור נהיה אדום, מצב של standby. השאלה אם עכשיו אני חייב לטפס על הספה ולכבות אותו על ה-switch שלו או שאני יכול לעשות switch חיצוני - ז"א switch שיספיק להעביר לו חשמל, שזה בעצם אומר כאילו הוצאתי אותו מהחשמל רק בצורה יותר יפה... האם אני יכול לעשות את זה או שאני חייב לטפס על הספה (החדשה אגב) כל פעם ?
2) כנ"ל לגבי הכיסוי לעדשה, רק שלזה אין לי פתרון... השאלה אם אני יכול להשאיר את הכיסוי לעדשה פתוח? או שכדאי לסגור כל פעם ?
תודה רבה וחג שמח,
חגי.
שאלה קצת דבילית אבל מציקה לי...
סוףסוף תליתי את המקרן על התקרה, אני מאוד מרוצה מזה, לא יודע למה חיכיתי כ"כ הרבה זמן.
לא כ"כ נוח להגיע אליו, ואני לא סגור מה לעשות לגבי הנושאים הבאים,אגב, יש לי ae700
1) יש למקרן מתג כיבוי, אתם בטח יודעים על מה אני מדבר, אחרי שאני מכבה אותו עם השלט והוא מקרר את עצמו, האור מהבהב, ובסופו של דבר הוא נהיה שקט והאור נהיה אדום, מצב של standby. השאלה אם עכשיו אני חייב לטפס על הספה ולכבות אותו על ה-switch שלו או שאני יכול לעשות switch חיצוני - ז"א switch שיספיק להעביר לו חשמל, שזה בעצם אומר כאילו הוצאתי אותו מהחשמל רק בצורה יותר יפה... האם אני יכול לעשות את זה או שאני חייב לטפס על הספה (החדשה אגב) כל פעם ?
2) כנ"ל לגבי הכיסוי לעדשה, רק שלזה אין לי פתרון... השאלה אם אני יכול להשאיר את הכיסוי לעדשה פתוח? או שכדאי לסגור כל פעם ?
תודה רבה וחג שמח,
חגי.
1) מתג חיצוני בסדר לדעתי.
2) מה שאני עושה זה לכסות עדשה ולכבות מקרן רק אם אני לא צופה שימוש בו לכמה ימים לפחות. תפקיד מכסה העדשה יותר קריטי עבור מקרנים שלא על התקרה ואשר מוזזים תכופות. כשזה על התקרה זה בסך הכל מונע קצת אבק.
2) מה שאני עושה זה לכסות עדשה ולכבות מקרן רק אם אני לא צופה שימוש בו לכמה ימים לפחות. תפקיד מכסה העדשה יותר קריטי עבור מקרנים שלא על התקרה ואשר מוזזים תכופות. כשזה על התקרה זה בסך הכל מונע קצת אבק.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
אני לא בטוח בכלל שזה בסדר להשתמש בכבל עם מפסק.
במקרן שלי X1 ממש לא מומלץ (ע"י infocus עצמה) מכיוון שב X1 המאוורר של המקרן עובד קבוע גם במצב כבוי.
לגבי הפנסוניק אני לא יודע. אבל אני הייתי משאיר את המצב כמו שהוא. זה הרי כמו T.V שמכבים מהשלט היא כבויה אבל עדיין יש את נורית ה standby.
מה שכן כמו moco אמר מומלץ לנתק לגמרי מהחשמל שעוזבים את הבית ללילה שלם. (אגב אני מנתק גם את המערכת והמחשב במצב כזה)
שחר
במקרן שלי X1 ממש לא מומלץ (ע"י infocus עצמה) מכיוון שב X1 המאוורר של המקרן עובד קבוע גם במצב כבוי.
לגבי הפנסוניק אני לא יודע. אבל אני הייתי משאיר את המצב כמו שהוא. זה הרי כמו T.V שמכבים מהשלט היא כבויה אבל עדיין יש את נורית ה standby.
מה שכן כמו moco אמר מומלץ לנתק לגמרי מהחשמל שעוזבים את הבית ללילה שלם. (אגב אני מנתק גם את המערכת והמחשב במצב כזה)
שחר
שחר
- gadgetfreak
- עוסק בתחום

- תגובות: 67
למה לא להשאיר את המקרן במצב standby?
האם אתה מכבה את הטלויזיה עם לחצן הכיבוי או עם השלט?
גם כיבוי מחשב, אם הוא לא עתיק במיוחד, לא באמת מכבה אותו, אלא מעביר אותו למצב standby. כדי לכבות מחשב, צריך לנתק את המתח.
אני לא מכבה לחלוטין מכשירים, אלא תמיד משאיר במצב standby. צריכת החשמל היא מינימלית וממש לא משמעותית. יש טענה שגורסת שעדיף להשאיר מכשירים במצב standby כדי להאריך את חיי המוצר (חוסך את קפיצת המתח שתמיד קימת בהדלקה).
האם אתה מכבה את הטלויזיה עם לחצן הכיבוי או עם השלט?
גם כיבוי מחשב, אם הוא לא עתיק במיוחד, לא באמת מכבה אותו, אלא מעביר אותו למצב standby. כדי לכבות מחשב, צריך לנתק את המתח.
אני לא מכבה לחלוטין מכשירים, אלא תמיד משאיר במצב standby. צריכת החשמל היא מינימלית וממש לא משמעותית. יש טענה שגורסת שעדיף להשאיר מכשירים במצב standby כדי להאריך את חיי המוצר (חוסך את קפיצת המתח שתמיד קימת בהדלקה).
"לוג-אין" מערכות בית חכם וחדרי ישיבות חכמים
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הפוך גוטה !spacedude כתב:אני לא בטוח בכלל שזה בסדר להשתמש בכבל עם מפסק.
שחר...
דווקא במקרן X1 ניתן לכבות את המקרן מידית ולא לחייבים לתת למאווררים "לקרר" כלום.
למעשה, ההמלצה שלהם היא בדיוק ההיפך ממה שאמרת.
כל המקרן בנוי לעמוד בחום (כל עוד הנורה נכבתה) בלי מאוררים שכן הטמפרטורה מנקודה זו ואילך רק יורדת.
שים לב שמה שמזיק הוא דוקא שינויי טמפ' קיצוניים ובזה, כיבוי מלא דוקא עוזר כי הקירור יעשה בהדרגה לעומת קירור עם המאוורר שייקרר אותו הרבה יותר מהר.
העיניין היחיד הוא שבכיבוי כשהמאווררים נשארים דלוקים אתה תוכל להדליק חזרה את המקרן הרבה יותר מהר.
הנה ציטוט של ההודעה מאינפוקוס עצמם:
[left]
[/left]"The X1 is designed so you can simply power it off without running the fans. The lamp and the parts around it have no trouble handling the heat. The lamp is actually happier cooling off slowly than quickly (as most really hot things are), and it just means that you need to wait a bit longer before you turn it on again.
2-3 minutes is pretty much all you need to wait. The lamp needs to be cool enough to successfully re-strike. Lamp life will be slightly degraded each time it does not strike properly."...
מקור:
http://members.shaw.ca/technut/x1faq/
אני מכבה לגמרי לתקופות אחרות כי קראתי בפורומים יותר מפעם אחת שהשארת מקרן דלוק לאורך זמן יכול לתרום לVB - ההדלקה עושה איזה reset או משהו. ייתכן שזה קשקוש מוחלט אך גם לי מותר איזה אמונה טפלה (ועובדה - אין VB
)
זוכר את המכוניות שנשאר להם מאורר גם לאחר כיבוי המכונית .
מרטין, יש לך אי דיוק קטן בחלק השני של המשפט, למרות שזה חסר משמעות מעשית. הטמפרטורה הממוצעת יכולה כמובן רק לרדת, אך הטמפרטורה בחלקים הקרובים לנורה יכולים לעלות בהתחלה ללא איוורור. לא בטוח שזה בריא יותר מקירור עם מאורר.כל המקרן בנוי לעמוד בחום (כל עוד הנורה נכבתה) בלי מאוררים שכן הטמפרטורה מנקודה זו ואילך רק יורדת....
זוכר את המכוניות שנשאר להם מאורר גם לאחר כיבוי המכונית .
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
julian2003
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
ב-manual כתוב...
לפי מה שכתוב ב-manual:
"כאשר המכשיר נמצא במצב המתנה (נורת המחוון שעל המכשיר דלוקה באדום) המכשיר עדיין יצרוך הספק מרבי של 3.0 ואט, אפילו לאחר שמאוורר הקירור עצר".
לא יודע אם זה טוב או רע... בכל מקרה, אין אזכור בספרות אם מותר להוציא אותו מהחשמל בלי לכבות את ה-switch או לא.
"כאשר המכשיר נמצא במצב המתנה (נורת המחוון שעל המכשיר דלוקה באדום) המכשיר עדיין יצרוך הספק מרבי של 3.0 ואט, אפילו לאחר שמאוורר הקירור עצר".
לא יודע אם זה טוב או רע... בכל מקרה, אין אזכור בספרות אם מותר להוציא אותו מהחשמל בלי לכבות את ה-switch או לא.
ביטון,
לא ראיתי את המקרן שלך, אך סביר שהוא לא שונה מאחרים בהיבט הזה. המכסה מכסה רק את העדשה ולא מכסה שום פתח לתוך המקרן. אבק מהעדשה אפשר גם לנקות בקלות. dust blob לא קשור לזה. הסיבה שקיים מכסה עדשה (כמו גם במצלמות וציוד אופטי אחר) זה למנוע טביעות אצבעות, שריטות וכל נזק אחר שנובע ממגע עם עצמים אחרים. במקרן תלוי על התקרה זה לא בעיה משמעותית.
ג'וליאן,
משהו הוא חייב לצרוך, הרי יש מעגל חשמלי לקליטת אותות השלט ויש גם LED דלוק. בכל אופן 3 וואט זה כלום.
לא ראיתי את המקרן שלך, אך סביר שהוא לא שונה מאחרים בהיבט הזה. המכסה מכסה רק את העדשה ולא מכסה שום פתח לתוך המקרן. אבק מהעדשה אפשר גם לנקות בקלות. dust blob לא קשור לזה. הסיבה שקיים מכסה עדשה (כמו גם במצלמות וציוד אופטי אחר) זה למנוע טביעות אצבעות, שריטות וכל נזק אחר שנובע ממגע עם עצמים אחרים. במקרן תלוי על התקרה זה לא בעיה משמעותית.
ג'וליאן,
משהו הוא חייב לצרוך, הרי יש מעגל חשמלי לקליטת אותות השלט ויש גם LED דלוק. בכל אופן 3 וואט זה כלום.
משה
- gadgetfreak
- עוסק בתחום

- תגובות: 67
מחיר צריכת חשמל של 3 וואט/שעה
מחיר קילו-וואט הוא 0.5 שקל כולל מע"מ.
בחישוב פשוט, אם תשאיר את המחשב במצב standby, המחיר שתשלם עבור צריכת החשמל הוא שקל אחד לחודש.
באותו מחיר של מפסק (כמה עשרות שקלים), תוכל להשאיר את המקרן במצב standby במשך מספר שנים.
בחישוב פשוט, אם תשאיר את המחשב במצב standby, המחיר שתשלם עבור צריכת החשמל הוא שקל אחד לחודש.
באותו מחיר של מפסק (כמה עשרות שקלים), תוכל להשאיר את המקרן במצב standby במשך מספר שנים.
"לוג-אין" מערכות בית חכם וחדרי ישיבות חכמים
- spacedude
- חבר מביא חבר

הכוונה שלי היא בחיבור המקרן לכבל מאריך עם מפסק עליו.MartinHSabag כתב:הפוך גוטה !spacedude כתב:אני לא בטוח בכלל שזה בסדר להשתמש בכבל עם מפסק.
שחר...
דווקא במקרן X1 ניתן לכבות את המקרן מידית ולא לחייבים לתת למאווררים "לקרר" כלום.
למעשה, ההמלצה שלהם היא בדיוק ההיפך ממה שאמרת.
כל המקרן בנוי לעמוד בחום (כל עוד הנורה נכבתה) בלי מאוררים שכן הטמפרטורה מנקודה זו ואילך רק יורדת.
שים לב שמה שמזיק הוא דוקא שינויי טמפ' קיצוניים ובזה, כיבוי מלא דוקא עוזר כי הקירור יעשה בהדרגה לעומת קירור עם המאוורר שייקרר אותו הרבה יותר מהר.
העיניין היחיד הוא שבכיבוי כשהמאווררים נשארים דלוקים אתה תוכל להדליק חזרה את המקרן הרבה יותר מהר.
הנה ציטוט של ההודעה מאינפוקוס עצמם:
[left][/left]"The X1 is designed so you can simply power it off without running the fans. The lamp and the parts around it have no trouble handling the heat. The lamp is actually happier cooling off slowly than quickly (as most really hot things are), and it just means that you need to wait a bit longer before you turn it on again.
2-3 minutes is pretty much all you need to wait. The lamp needs to be cool enough to successfully re-strike. Lamp life will be slightly degraded each time it does not strike properly."...
מקור:
http://members.shaw.ca/technut/x1faq/...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- spacedude
- חבר מביא חבר

אני לא אומר שיש בעיה לתת לו להתקרר עם המאווררים או בלי.
אני חושב שיש בעיה שמכבים אותו ממפסק שנמצא על כבל מאריך (ללא קשר למפסק שלו).
אני אחפש את ה"המלצה" הזאת שראיתי איפה שהוא.
קצת מלחיץ כל הכבלים מאריכים עם מפסקים של 2שקל...
אני חושב שיש בעיה שמכבים אותו ממפסק שנמצא על כבל מאריך (ללא קשר למפסק שלו).
אני אחפש את ה"המלצה" הזאת שראיתי איפה שהוא.
קצת מלחיץ כל הכבלים מאריכים עם מפסקים של 2שקל...
שחר
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: