המחשב לא מתעורר ממצב חסכון אנרגיה
היי
יש VMC על VISTA והגדרתי כך שהמחשב יכנס למצב חסכון באנרגיה כשאני לוחץ על הכיבוי בשלט של המדיה סנטר.
הוא באמת נכנס בהצלחה למצב הזה והכל מתכבה, אבל אני לא מצליח להעיר אותו מזה דרך השלט (העינית של השלט מחוברת ל USB)..
אני יודע שזה משהו שקשור ל BIOS שאומר ל- USB להיות ב- Standby .
מישהו יודע איך קוראים להגדרה הזו בביוס ?
יש VMC על VISTA והגדרתי כך שהמחשב יכנס למצב חסכון באנרגיה כשאני לוחץ על הכיבוי בשלט של המדיה סנטר.
הוא באמת נכנס בהצלחה למצב הזה והכל מתכבה, אבל אני לא מצליח להעיר אותו מזה דרך השלט (העינית של השלט מחוברת ל USB)..
אני יודע שזה משהו שקשור ל BIOS שאומר ל- USB להיות ב- Standby .
מישהו יודע איך קוראים להגדרה הזו בביוס ?
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
זה נקרא מצב L3, אתה כרגע מוגדר כנראה על L1
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- wing2005
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
דבר ראשון המצב נקרא S3 ולא L3
תיכנס לביוס, יש שם הגדרות חשמל (power saving) תעביר את המצב ל S3,
אחרי שהעברת ל S3, ידלקו לך אפשרויות של wakeup, אחת ההגדרות היא של USB, (יש ם הגדרות על מקלדת ועכבר, שבדר"כ ברירת המחדל הינה על ביטול אז אם אתה רוצה שגם המקלדת / עכבר ידליקו תאפשר - לא מומלץ.)
צירפתי תמונה מהביוס שלי:
אחרי שהעברת ל S3, ידלקו לך אפשרויות של wakeup, אחת ההגדרות היא של USB, (יש ם הגדרות על מקלדת ועכבר, שבדר"כ ברירת המחדל הינה על ביטול אז אם אתה רוצה שגם המקלדת / עכבר ידליקו תאפשר - לא מומלץ.)
צירפתי תמונה מהביוס שלי:
למה לא מומלץ?wing2005 כתב:דבר ראשון המצב נקרא S3 ולא L3
צירפתי תמונה מהביוס שלי:...
אגב קח בחשבון
שישנם לוחות-אם שכדי שזה יהיה יעבוד ב S3 את צריך להזיז jumper-ים על לוח האם
(כך זה בלוח-אם M2A-VM HDMI)
(כך זה בלוח-אם M2A-VM HDMI)
הוא כבר עובד מצויין על S3, הבעייה שלי זה להעיר אותו דרך העינית שמחוברת ל-USBosherov כתב:אגב קח בחשבון
(כך זה בלוח-אם M2A-VM HDMI)...
- wing2005
-
- חבר פעיל מאוד

ב S3 המחשב בעצם כבוי חוץ מהזכרון ועוד כמה דברים קטנים שמקבלים חשמל (USB, PS2 כרטיס רשת וכו) ולכן בדרכ לא כדאי לתת לעכבר להדליק, בפרט עכבר אופטי שלפעמים נדלק ללא שום הזזה.
יכול להיות שמקלדת זה בסדר (יש בדר"כ אפשרות לבחור מה מדליק - כל מקש או רק כפתור השינה וכו). אצלי היה מכוון להדלק על מקלדת / עכבר והמדיה סנטר היה נדלק לי פתאום בלי שום סיבה. אז ביטלתי את זה.
יכול להיות שמקלדת זה בסדר (יש בדר"כ אפשרות לבחור מה מדליק - כל מקש או רק כפתור השינה וכו). אצלי היה מכוון להדלק על מקלדת / עכבר והמדיה סנטר היה נדלק לי פתאום בלי שום סיבה. אז ביטלתי את זה.
זה אומר שהמחשב ממשיך להוריד (אימיול) / או להקליט (מדיה סנטר) בזמן שהוא במצב שינה?wing2005 כתב:ב S3 המחשב בעצם כבוי חוץ מהזכרון ועוד כמה דברים קטנים שמקבלים חשמל (USB, PS2 כרטיס רשת וכו) ולכן בדרכ לא כדאי לתת לעכבר להדליק, בפרט עכבר אופטי שלפעמים נדלק ללא שום הזזה.
יכול להיות שמקלדת זה בסדר (יש בדר"כ אפשרות לבחור מה מדליק - כל מקש או רק כפתור השינה וכו). אצלי היה מכוון להדלק על מקלדת / עכבר והמדיה סנטר היה נדלק לי פתאום בלי שום סיבה. אז ביטלתי את זה....
לא,
יש 6 מצבים של מצב "עירנות המחשב" S0-S6 (כך ש S0 מחשב עובד רגיל, S6 מחשב מכובה לגמרי)
מצב S3 (נקרא גם Standby) זהו מצב שהמערכת נראית כבויה, המעבד כבוי ולא עובד (לא מקבל מתח) הזיכרון מתרענן בצורה איטית יותר וספק הכוח נמצא במצב מתח מופחת.
במצב זה הנתונים של סטטוס המערכת נשמרים בזיכרון של המחשב (בשונה ממצב S4 שהנתונים נשמרים לדיסק הקשיח במערכת)
יש 6 מצבים של מצב "עירנות המחשב" S0-S6 (כך ש S0 מחשב עובד רגיל, S6 מחשב מכובה לגמרי)
מצב S3 (נקרא גם Standby) זהו מצב שהמערכת נראית כבויה, המעבד כבוי ולא עובד (לא מקבל מתח) הזיכרון מתרענן בצורה איטית יותר וספק הכוח נמצא במצב מתח מופחת.
במצב זה הנתונים של סטטוס המערכת נשמרים בזיכרון של המחשב (בשונה ממצב S4 שהנתונים נשמרים לדיסק הקשיח במערכת)
- wing2005
-
- חבר פעיל מאוד

מה פתאום..... המעבד המאווררים וכל החומרה חוץ מהזכרון לא מקבלים חשמל בכלל. והמחשב כבוי.
מצב S3 הוא שלב אחד לפני S4 (שהוא Hibernate) ב S4 גם הזכרון לא מקבל חשמל כי מע"ה מורידה את הזכרון לדיסק הקשיח.
בשביל אימיול שימשיך לעבוד רק מצב stand by - S1 עוזר, שבו כרטיס המסך והמסך כבים. המעבד יורד להספק נמוך יותר. ובמידה ולא מתבצעת כתיבה לקשיחים - גם הם נכנסים למצב עבודה מינימלית. (לא קורה עם אימיול כי הוא כותב כל הזמן לדיסק)
לגבי המדיה סנטר, אם הלוח תומך בויסטה (אצלי הוא תומך) אז המחשב ידלק כחצי דקה לפני הקלטה ויקליט, ובאותו הזמן לא תצליח להכניס אותו לשינה..... אם הגדרת שינה לאחר שעה, הוא יחזור לישון שעה אחרי ההקלטה.
מצב S3 הוא שלב אחד לפני S4 (שהוא Hibernate) ב S4 גם הזכרון לא מקבל חשמל כי מע"ה מורידה את הזכרון לדיסק הקשיח.
בשביל אימיול שימשיך לעבוד רק מצב stand by - S1 עוזר, שבו כרטיס המסך והמסך כבים. המעבד יורד להספק נמוך יותר. ובמידה ולא מתבצעת כתיבה לקשיחים - גם הם נכנסים למצב עבודה מינימלית. (לא קורה עם אימיול כי הוא כותב כל הזמן לדיסק)
לגבי המדיה סנטר, אם הלוח תומך בויסטה (אצלי הוא תומך) אז המחשב ידלק כחצי דקה לפני הקלטה ויקליט, ובאותו הזמן לא תצליח להכניס אותו לשינה..... אם הגדרת שינה לאחר שעה, הוא יחזור לישון שעה אחרי ההקלטה.
הכל כמעט נכון רק לדייק מעט יותר:wing2005 כתב: בשביל אימיול שימשיך לעבוד רק מצב stand by - S1 עוזר, שבו כרטיס המסך והמסך כבים. המעבד יורד להספק נמוך יותר. ובמידה ולא מתבצעת כתיבה לקשיחים - גם הם נכנסים למצב עבודה מינימלית. (לא קורה עם אימיול כי הוא כותב כל הזמן לדיסק)...
מצב S1 נקרא Sleep ולא stand by
גם במצב זה תוכנות לא יכולות לרוץ (כגון אימיול)
איך בודקים אם הלוח תומך בויסטה? יש לי את הלוח GA-P35C-DS3:wing2005 כתב:מה פתאום..... המעבד המאווררים וכל החומרה חוץ מהזכרון לא מקבלים חשמל בכלל. והמחשב כבוי.
לגבי המדיה סנטר, אם הלוח תומך בויסטה (אצלי הוא תומך) אז המחשב ידלק כחצי דקה לפני הקלטה ויקליט, ובאותו הזמן לא תצליח להכניס אותו לשינה..... אם הגדרת שינה לאחר שעה, הוא יחזור לישון שעה אחרי ההקלטה....
http://tw.giga-byte.com/Support/Motherb ... uctID=2633
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
בלוחות חדשים אין בעיה בדר"כ
Microsoft Regional Director- Windows Media Center