חיבור אודיו לרסיבר דרך אוזניות אלחוטיות
חשבתי על משהו
יש לי אוזניות אלחוטיות של סוני עכשיו מה שעבר לי במוח לעשות זה לפרק את האוזניות ולחבר את חוט האוזניה לRCA חשוף ולחבר את זה לIN ברסיבר.. ניסיתי לעשות את זה שומעים באוזניות טוב מאוד עכשיו שאני מנסה לחבר את זה לחוט האוזניות זה מקצר את האוזניות והמשדר ממשיך לעבוד כרגיל..
למישהו יש רעיון למה זה ככה ומה עושים כפתרון..?
יש לי אוזניות אלחוטיות של סוני עכשיו מה שעבר לי במוח לעשות זה לפרק את האוזניות ולחבר את חוט האוזניה לRCA חשוף ולחבר את זה לIN ברסיבר.. ניסיתי לעשות את זה שומעים באוזניות טוב מאוד עכשיו שאני מנסה לחבר את זה לחוט האוזניות זה מקצר את האוזניות והמשדר ממשיך לעבוד כרגיל..
למישהו יש רעיון למה זה ככה ומה עושים כפתרון..?
מה זאת אומרת "מקצר"?
אם אתה מתכוון לצליל העמום כשאתה אומר "מקצר" אז אני מאמין שלא ניתקת את האוזניה עצמה מהחוטים וברור שהיא תקצר.
בכול מקרה אתה אמור לשמוע אבל תשמע באיכות לא טובה כי החוט שמוליך לאוזניות הוא עובר דרך מגבר קטן,
כניסת הRCA לא אמורה לקבל כניסה לאחר הגברה (בכול מקרה אם תנמיך את האוזניות זה אמור להפחית בפגיעה באיכות)
אם אתה מתכוון לצליל העמום כשאתה אומר "מקצר" אז אני מאמין שלא ניתקת את האוזניה עצמה מהחוטים וברור שהיא תקצר.
בכול מקרה אתה אמור לשמוע אבל תשמע באיכות לא טובה כי החוט שמוליך לאוזניות הוא עובר דרך מגבר קטן,
כניסת הRCA לא אמורה לקבל כניסה לאחר הגברה (בכול מקרה אם תנמיך את האוזניות זה אמור להפחית בפגיעה באיכות)
נכון לא ניתקתי את האוזניה עצמה ואכן זה לא מקצר זה מפסיק להוציא סאונד..
אז איך אני מעביר סאונד מהאוזניות לרסביר שיעבוד בצורה תקינה..?
אז איך אני מעביר סאונד מהאוזניות לרסביר שיעבוד בצורה תקינה..?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יש לי אוזניות אלחוטיות את המשדר חיברתי למחשב ואני שומע רגיל באוזניות ברצוני לחבר במקום רמקול האוזניה לחברת את זה לAUX במערכת...
אני צריך לנתק את שתי האוזניות..? ואז לחבר את הRCA..?
אני צריך לנתק את שתי האוזניות..? ואז לחבר את הRCA..?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הבנתי אז אני צריך לחבר את הקולט לRCA..?אני עוקף את המגבר של האוזניות?
ולמה זה "מקצר"?
ולמה זה "מקצר"?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
בוא שניה נבין באופן תאורתי איך זה הולך..
יש משדר ויש קולט, הקולט מעביר למגבר והאוזניות מחוברות למגבר..? אז מה שצריך לעשות זה לחבר את הRCA יש לקולט..?
יש משדר ויש קולט, הקולט מעביר למגבר והאוזניות מחוברות למגבר..? אז מה שצריך לעשות זה לחבר את הRCA יש לקולט..?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
לא הבנתי את זה, למה התנגדות גבוהה במוצא המגבר של האוזניות תגרום קצר במוצא שלו?MartinHSabag כתב:כי העכבה של הדרייברים של האוזניות מחוברות למעשה במקביל וההתנגדות שלהם נמוכה מאוד יחסית לעכבת הכניסה של הרסיבר....
שמוליק ו.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
תקרא שוב את מה שכתבתי ומה שאתה כתבת, זה שני דברים שונים.
עכבת כניסה = גבוהה
עכבת יציאה - נמוכה
עכבה של הדרייברים = יחסית נמוכה
אם הוא לא מנתק את הדרייברים (כי עד עתה הוא חיבר את הכניסה של הרסיבר במקביל אליהם), לא ממש קיצרה, אבל לבטח צרכה את רוב ההספק.
עכבת כניסה = גבוהה
עכבת יציאה - נמוכה
עכבה של הדרייברים = יחסית נמוכה
אם הוא לא מנתק את הדרייברים (כי עד עתה הוא חיבר את הכניסה של הרסיבר במקביל אליהם), לא ממש קיצרה, אבל לבטח צרכה את רוב ההספק.
אני יכול להסביר (אוליי)
האוזניות עצמן בנויות מסליל נחושת ארוך שממש סוגר מעגל בסופו של דבר (תוך כדי שהוא יוצר שדה מגנטי) ולכן יחסית לכניסת ה RCA
העכבה של האוזניות נמוכה יותר
כניסת הRCA ברסיבר עוברת דרך המון רכיבים שבדרך מעלים את ההתנגדות משמעותית לעומת סגירת מעגל בחוט נחושת (אוזניות)
החוק הכי בסיסי בחשמל\אלקטרוניקה הוא שסגירת המעגל תעשה בדרך הכי קצרה (התנגדות הכי נמוכה)
האוזניות עצמן בנויות מסליל נחושת ארוך שממש סוגר מעגל בסופו של דבר (תוך כדי שהוא יוצר שדה מגנטי) ולכן יחסית לכניסת ה RCA
העכבה של האוזניות נמוכה יותר
כניסת הRCA ברסיבר עוברת דרך המון רכיבים שבדרך מעלים את ההתנגדות משמעותית לעומת סגירת מעגל בחוט נחושת (אוזניות)
החוק הכי בסיסי בחשמל\אלקטרוניקה הוא שסגירת המעגל תעשה בדרך הכי קצרה (התנגדות הכי נמוכה)
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

goodoffer, מרטין,
משהו לא מסתדר לי עם ההסברים שלכם, ואני אסביר את עצמי בשאלה.
נניח שיש לי סוללה 1.5 וולט, סוללה זו בנוייה ככה שהיא יכולה לדחוף זרם בנגד 10 אוהם, נניח שעכשיו חיברנו במקביל ל10 אוהם נגד של 100 קילואוהם .
האם דרך הנגד 100K לא יזרום זרם או המתח על פניו יהיה שונה מ 1.5 וולט? התשובה היא שיזרום זרם , והמתח יהיה 1.5 וולט .
ככה אני מבין את החיבור של האוזניות:
יציאת מגבר= סוללה
10 אוהם= רמקול אוזניה
100K = כניסת RCA
אני יודע שיציאת המגבר היא מתח חילופין, וההתנגדיות של האוזניות והכניסה הם לא 10 , 100K , אבל עדיין זה מעגל של חיבור שני עומסים במקביל למקור מתח.
האם אני טועה?
משהו לא מסתדר לי עם ההסברים שלכם, ואני אסביר את עצמי בשאלה.
נניח שיש לי סוללה 1.5 וולט, סוללה זו בנוייה ככה שהיא יכולה לדחוף זרם בנגד 10 אוהם, נניח שעכשיו חיברנו במקביל ל10 אוהם נגד של 100 קילואוהם .
האם דרך הנגד 100K לא יזרום זרם או המתח על פניו יהיה שונה מ 1.5 וולט? התשובה היא שיזרום זרם , והמתח יהיה 1.5 וולט .
ככה אני מבין את החיבור של האוזניות:
יציאת מגבר= סוללה
10 אוהם= רמקול אוזניה
100K = כניסת RCA
אני יודע שיציאת המגבר היא מתח חילופין, וההתנגדיות של האוזניות והכניסה הם לא 10 , 100K , אבל עדיין זה מעגל של חיבור שני עומסים במקביל למקור מתח.
האם אני טועה?
שמוליק ו.
http://www.physics4all.co.il/open.php?link=305
תשחק ע פמקור המתך ועם הנגד ותראה מה משתנה בהתאם לנגד - צייר בדימיוןעוד מעגל עם נגד ותבין שהתפוקה שונה בשני המעגלים
(כמובן רק במידה והנגד שונה) ונצא מנקודת הנחה שהנגד זה האוזניות ולחילופין יכול להיות גם הRCA ושעון המיליאמפר זו התפוקה של כול אחד מהמעגלים בנפרד
כמו שרשמת "זה מעגל של חיבור שני עומסים במקביל למקור מתח."
מקור המתח יופנה בעיקר למעגל בעל העומס הנמוך יותר (התנגדות נמוכה)
תשחק ע פמקור המתך ועם הנגד ותראה מה משתנה בהתאם לנגד - צייר בדימיוןעוד מעגל עם נגד ותבין שהתפוקה שונה בשני המעגלים
(כמובן רק במידה והנגד שונה) ונצא מנקודת הנחה שהנגד זה האוזניות ולחילופין יכול להיות גם הRCA ושעון המיליאמפר זו התפוקה של כול אחד מהמעגלים בנפרד
כמו שרשמת "זה מעגל של חיבור שני עומסים במקביל למקור מתח."
מקור המתח יופנה בעיקר למעגל בעל העומס הנמוך יותר (התנגדות נמוכה)
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

במידה ויציאת המגבר מתנהגת כמקור זרם אז רוב הזרם יזרום דרך ההתנגדות הנמוכה (דריבר אוזניה) ומעט זרם יזרום דרך ה RCA , כיחס ההתנגדיות בניהם.
אבל בניתוק דריבר האוזניה עלולה להיווצר בעיה, ואולי לשרוף את דרגת הכניסה ברסיבר, ההסבר הוא כזה:
כאשר דריבר האוזניה ינותק, מקור הזרם ירצה לדחוף את הזרם שהוא מתוכנן לדחוף.
מכיוון שהתנגדות דרגת הכניסה של הרסיבר גבוהה, מתח מקור הזרם יטפס עד שיגיע לרוויה (כנראה משהו קרוב למתח הסוללות של האוזניה), אם המתח הנ"ל גבוה מדי לדרגת הכניסה ברסיבר היא עלולה להשרף.
אלא אם כן אני מפספס פה משהו.
אבל בניתוק דריבר האוזניה עלולה להיווצר בעיה, ואולי לשרוף את דרגת הכניסה ברסיבר, ההסבר הוא כזה:
כאשר דריבר האוזניה ינותק, מקור הזרם ירצה לדחוף את הזרם שהוא מתוכנן לדחוף.
מכיוון שהתנגדות דרגת הכניסה של הרסיבר גבוהה, מתח מקור הזרם יטפס עד שיגיע לרוויה (כנראה משהו קרוב למתח הסוללות של האוזניה), אם המתח הנ"ל גבוה מדי לדרגת הכניסה ברסיבר היא עלולה להשרף.
אלא אם כן אני מפספס פה משהו.
שמוליק ו.