עזרה בחיבור רמקולים למחשב
שלום לכולם,
אני מניח שהשאלה הזאת צצה לעיתים קרובות כאן, אך אודה בכל זאת לכל מי שיעזור.
יש לי רסיבר של KENWOOD מסוג KRF-V5100D וכרטיס קול של CREATIVE מסוג SOUNDBLASTER AUDIOGY. חיברתי את כל העסק באמצעות כבל עם שתי כניסות ליציאת הAUX ברסיבר ולכרטיס בקול בצד השני, וכרגע אני שומע רק סטריאו משני הרמקולים הקדמיים, ולא שומע בכלל את האחוריים והCENTER.
אני מניח שאני עושה משהו לא נכון, איך בכל זאת אני צריך לחבר?
מצורפות תמונות של הרסיבר וכרטיס הקול.
תודה,
ניר
אני מניח שהשאלה הזאת צצה לעיתים קרובות כאן, אך אודה בכל זאת לכל מי שיעזור.
יש לי רסיבר של KENWOOD מסוג KRF-V5100D וכרטיס קול של CREATIVE מסוג SOUNDBLASTER AUDIOGY. חיברתי את כל העסק באמצעות כבל עם שתי כניסות ליציאת הAUX ברסיבר ולכרטיס בקול בצד השני, וכרגע אני שומע רק סטריאו משני הרמקולים הקדמיים, ולא שומע בכלל את האחוריים והCENTER.
אני מניח שאני עושה משהו לא נכון, איך בכל זאת אני צריך לחבר?
מצורפות תמונות של הרסיבר וכרטיס הקול.
תודה,
ניר
חיברת רק את הLINE OUT, שזה אומר - סטריאו - אז לא פלא שהסראונד לא פועל.
מה שאתה צריך זה חיבר דיגיטלי מהכרטיס קול לרסיבר (ראה תמונה) - מה שכן, אני חושב שצריך כבל מיוחד בשביל זה (אני גם לא יודע בדיוק איפה זה מתחבר בכרטיס קול שלך)...
מה שאתה צריך זה חיבר דיגיטלי מהכרטיס קול לרסיבר (ראה תמונה) - מה שכן, אני חושב שצריך כבל מיוחד בשביל זה (אני גם לא יודע בדיוק איפה זה מתחבר בכרטיס קול שלך)...
תודה על התגובות, אך יש לי שאלות נוספות:
Ozen- כתבת שחיברתי רק את הLINE OUT, האם התכוונת שאני צריך לחבר כבל בנוסף אליו, או במקומו?
ושאלה נוספת:
במידה ולכרטיס קול הזה אין יציאה מתאימה אקנה כרטיס קול שיתאים, אם אפשר המלצות לכרטיס הזול ביותר שיאפשר לי לשמוע 5.1
תודה
ניר
Ozen- כתבת שחיברתי רק את הLINE OUT, האם התכוונת שאני צריך לחבר כבל בנוסף אליו, או במקומו?
ושאלה נוספת:
מה הכוונה?kolokito כתב:חיבור 5.1 אנלוגי או להשתמש בהדמיות של הDSP....
במידה ולכרטיס קול הזה אין יציאה מתאימה אקנה כרטיס קול שיתאים, אם אפשר המלצות לכרטיס הזול ביותר שיאפשר לי לשמוע 5.1
תודה
ניר
כל כרטיס קול עם יציאה דיגיטלית. קצת יותר ממאה ש"ח.
תעשה חיפוש לכרטיס קול המכיל SPDIF output .
לדוגמה : http://www.lamir.co.il/product.asp?product=9632
תעשה חיפוש לכרטיס קול המכיל SPDIF output .
לדוגמה : http://www.lamir.co.il/product.asp?product=9632
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
התכוונתי שהLINE OUT מוציא רק את הצליל של הזוג הקדמי.jammblues כתב:תודה על התגובות, אך יש לי שאלות נוספות:
Ozen- כתבת שחיברתי רק את הLINE OUT, האם התכוונת שאני צריך לחבר כבל בנוסף אליו, או במקומו?...
אני חושב שהחיבור הכתום זה הדיגיטלי אצלך, אבל צריך כבל מיוחד בשביל זה, כי SPDIF בד"כ מתחבר מבננה לבננה, לא מחיבור אוזניות לבננה (הכתום ברסיבר).
- jungle-man
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 21
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לסיכום:
כרגע אתה מוציא מהכרטיס במחשב stereo בלבד זאת אומרת שרק שני הרמקולים הקידמיים יעבדו. סביר להניח שאתה יכול להפעיל דרך הרסיבר -פרו לוג'יק על כניסת הAUX שחיברת ואז תשמע גם בעוד רמקולים אבל האיכות לא תתקרב אפילו לחיבור דיגיטלי (או אנלוגי) שנותן לך סאונד אמיתי של 5.1.
הייתי מריץ את הדגם של הכרטיס קול (שלא ציינת מהו) באתר של קריאיטיב בכדי לראות אם ישנה יציאה דיגיטלית כפי שציינו בהודעות הקודמות. באם כן תצטרך לרכוש כבל מתאים ואני רק מקווה שהמחשב יושב קרוב לרסיבר כי אם לא תצטרך כבל ארוך שיעלה לך לא מעט.
במידה וזה המצב הייתי בודק אופציה של סטרימר (ישנם כמה ביקורות באתר על סטרימרים).
בהצלחה!
כרגע אתה מוציא מהכרטיס במחשב stereo בלבד זאת אומרת שרק שני הרמקולים הקידמיים יעבדו. סביר להניח שאתה יכול להפעיל דרך הרסיבר -פרו לוג'יק על כניסת הAUX שחיברת ואז תשמע גם בעוד רמקולים אבל האיכות לא תתקרב אפילו לחיבור דיגיטלי (או אנלוגי) שנותן לך סאונד אמיתי של 5.1.
הייתי מריץ את הדגם של הכרטיס קול (שלא ציינת מהו) באתר של קריאיטיב בכדי לראות אם ישנה יציאה דיגיטלית כפי שציינו בהודעות הקודמות. באם כן תצטרך לרכוש כבל מתאים ואני רק מקווה שהמחשב יושב קרוב לרסיבר כי אם לא תצטרך כבל ארוך שיעלה לך לא מעט.
במידה וזה המצב הייתי בודק אופציה של סטרימר (ישנם כמה ביקורות באתר על סטרימרים).
בהצלחה!
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
גם אני עוד מעט אחבר את הכרטיס קול שלי שהוא גם אודיג'י למגבר שלי באופן דיגיטלי, כרגע הוא מחובר אנלוגית, אתה צריך כבל שבצד אחד יש פין PL שנכנס לכרטיס הקול ובצד השני חיבור RCA בודד שיכנס למגבר לכניסה הדיגיטלית. לי יש ציוד דומה לשלך: כרטיס קול אודיג'י 2 ומגבר של קנווד.