ספורט 5 HD
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אתמול דפדפתי בערוצי ה-HD ופתאום אני רואה משחק כדורגל צ'לסי מול וולנסיה בערוץ ספורט 5 HD.
אז נתחיל מזה שאני ממש, אבל ממש, לא חובב כדורגל. אף פעם לא ממש הבנתי את העניין הזה של אנשים שרצים עם כדור בין הרגליים (למה לא להרים אותו ולזרוק עם הידיים...).
בקיצור, דפדפתי לי לתומי וראיתי את המשחק הזה ב-HD. נתחיל מזה שלפני שרואים את אברהם גרנט ב-HD, לא ראיתם אותו בחייכם...
ברצינות, איכות התמונה היתה מצויינת. התמונה מרחוק מאפשרת לראות את הדשא נע, את התרגילי הטעייה שהשחקנים עושים זה לזה, את הקור במגרש (אדים מהפה של השחקנים, כולל במצב ZOOM OUT).
כשהתמונה מתקרבת ורואים את המגרש מזוית נמוכה יותר, אז בכלל זו חגיגה.
בקיצור, אשתי הלכה לעשרים דקות וכשהיא חזרה היא נדהמה לחלוטין שאני עדיין צופה במשחק. מאז שאני מכיר אותה, (מעל 15 שנה) היא מעולם לא ראתה אותי נוחת בערוץ ספורט כלשהו (אולי פרט למשחקי FOOTBALL אמריקאיים, שאני באמת אבל באמת אוהב לצפות בהם).
החששות שלי לגבי איכות התמונה ב-1080i עם מקורות שנעים במהירות התפוגגו. לא ראיתי ARTIFACTS מיוחדים. הבעיה היחידה במשחק היתה שלעיתים המצלמה היתה מאבדת את הפוקוס (נראה לי שזה עניין של מיומנות הצלמים או במאי שלא עבר למצלמה הנכונה בזמן), ובניגוד למשחקי SDTV, רואים כל פיפס שלא בסדר בתמונה.
מ-ד-ה-י-ם.
אחרי זה דפדפתי בין כל הערוצי הספורט האחרים (וואלה, מתברר שיש לי לא מעט כאלה שנפתחו בעקבות ה-3 חודשים מתנה של יס). היו שם כמה משחקי כדורגל במקביל. איזה קטע, זה כאילו שהמסך כולו מרוח בווזלין...
אין לי מושג אם כל משחק נראה ככה, אבל מי שיש לו מסך FULL HD ואוהב ספורט יהנה באמת מהסיפור הזה.
חבל שאני לא מכיר מישהו בספורט 5, אם הם יביאו לארץ משחקי FOOTBALL ב-HD, אני הולך להיות אוהד שרוף של ספורט...
אז נתחיל מזה שאני ממש, אבל ממש, לא חובב כדורגל. אף פעם לא ממש הבנתי את העניין הזה של אנשים שרצים עם כדור בין הרגליים (למה לא להרים אותו ולזרוק עם הידיים...).
בקיצור, דפדפתי לי לתומי וראיתי את המשחק הזה ב-HD. נתחיל מזה שלפני שרואים את אברהם גרנט ב-HD, לא ראיתם אותו בחייכם...
ברצינות, איכות התמונה היתה מצויינת. התמונה מרחוק מאפשרת לראות את הדשא נע, את התרגילי הטעייה שהשחקנים עושים זה לזה, את הקור במגרש (אדים מהפה של השחקנים, כולל במצב ZOOM OUT).
כשהתמונה מתקרבת ורואים את המגרש מזוית נמוכה יותר, אז בכלל זו חגיגה.
בקיצור, אשתי הלכה לעשרים דקות וכשהיא חזרה היא נדהמה לחלוטין שאני עדיין צופה במשחק. מאז שאני מכיר אותה, (מעל 15 שנה) היא מעולם לא ראתה אותי נוחת בערוץ ספורט כלשהו (אולי פרט למשחקי FOOTBALL אמריקאיים, שאני באמת אבל באמת אוהב לצפות בהם).
החששות שלי לגבי איכות התמונה ב-1080i עם מקורות שנעים במהירות התפוגגו. לא ראיתי ARTIFACTS מיוחדים. הבעיה היחידה במשחק היתה שלעיתים המצלמה היתה מאבדת את הפוקוס (נראה לי שזה עניין של מיומנות הצלמים או במאי שלא עבר למצלמה הנכונה בזמן), ובניגוד למשחקי SDTV, רואים כל פיפס שלא בסדר בתמונה.
מ-ד-ה-י-ם.
אחרי זה דפדפתי בין כל הערוצי הספורט האחרים (וואלה, מתברר שיש לי לא מעט כאלה שנפתחו בעקבות ה-3 חודשים מתנה של יס). היו שם כמה משחקי כדורגל במקביל. איזה קטע, זה כאילו שהמסך כולו מרוח בווזלין...
אין לי מושג אם כל משחק נראה ככה, אבל מי שיש לו מסך FULL HD ואוהב ספורט יהנה באמת מהסיפור הזה.
חבל שאני לא מכיר מישהו בספורט 5, אם הם יביאו לארץ משחקי FOOTBALL ב-HD, אני הולך להיות אוהד שרוף של ספורט...
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 298 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
עפר עכשיו בלבלת אותי (ואני בטוח שלא רק אותי )
צריך מסך FULL HD בכדי ליהנות מהשידורים ??
חשבתי שמסך HD מספיק כי השידורים הם ב 1080i
וגם אני כמוך פעם הייתי חולה על FOOTBALL אמריקאי
ועד שצרלטון השתלטו לנו על השידורים עברתי לכדורגל
מה ההבדל??שם הם רצים אחרי כדור אובלי יש מלא פרסומות
( מה שאין בכדורגל ) והאלימות חוגגת מה עוד שמשחק יכול
להמשך 3 שעות ויותר ( בגלל הפרסומות ו TIME OUTS )
אז יאללה בית"ר
שלרוב משדרים אותם בחינם
בערוץ 10
צריך מסך FULL HD בכדי ליהנות מהשידורים ??
חשבתי שמסך HD מספיק כי השידורים הם ב 1080i
וגם אני כמוך פעם הייתי חולה על FOOTBALL אמריקאי
ועד שצרלטון השתלטו לנו על השידורים עברתי לכדורגל
מה ההבדל??שם הם רצים אחרי כדור אובלי יש מלא פרסומות
( מה שאין בכדורגל ) והאלימות חוגגת מה עוד שמשחק יכול
להמשך 3 שעות ויותר ( בגלל הפרסומות ו TIME OUTS )
אז יאללה בית"ר
בערוץ 10
אור שפע ואהבה
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
בשביל זה יש כדורסל..oferlaor כתב: אז נתחיל מזה שאני ממש, אבל ממש, לא חובב כדורגל. אף פעם לא ממש הבנתי את העניין הזה של אנשים שרצים עם כדור בין הרגליים (למה לא להרים אותו ולזרוק עם הידיים...)....
וברצינות,
עופר, בעדינות עם ה- Postים האלה. עוד שניים שלושה ברוח הדברים האלו ואני עוד עלול להתחבר לשירות.
...
אין שום ספק שצפיה בשידורי כדורגל ( למי שאוהב) באיכות HD זו חוויה אדירה גם כשהמשחק מסתיים בתיקו 0 כמו במשחק שצפית בו . אני מאוד מופתע עליך עופר שזו הפעם הראשונה שאתה צופה במשחק כדורגל באיכות HD .
ברשת ניתן להוריד אחרי כל מחזור בליגת האלופות לפחות 2-3 משחקים באיכות HD , מוקלטים כמובן .
חבל שליגת האלופות חוזרת רק במרץ 2008 .
ברשת ניתן להוריד אחרי כל מחזור בליגת האלופות לפחות 2-3 משחקים באיכות HD , מוקלטים כמובן .
חבל שליגת האלופות חוזרת רק במרץ 2008 .
נערך לאחרונה על ידי hagi ב 14/12/2007 13:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
ואם כבר מדברים על איכות התמונה בשידורי הכדורגל בערוצים הרגילים: הבעיה לא טמונה בפורמאט כי אם באיכות השידור. גם בשידור 4:3 i ניתן לקבל איכות סבירה (רחוקה מ-HD אך עדיין סבירה) אך הערוצים בתשלום מעבירים תמונה דהויה בעלת דחיסה גבוהה, מפוקסלת ובמונו. כשערוץ 10 שידרה את גמר ליגת האלופות שנה שעברה מאוד נהנתי, השידור כמובן היה 4:3 ורחוק מ-HD אך התמונה היתה חדה, צבעים חזקים וסאונד סטריאופוני משובח שה-DPL2 עשה ממנו קרנבל אמיתי.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
-
oferlaor
- מנהל

tiptip,
איפה ראית שאמרתי את זה...
את השידור הספציפי ראיתי על גבי מסך HD READY בכלל... עכשיו משדרים את המשחק הזה בלופ, אבל בגלל שעכשיו גילו לי שהתוצאה 0:0 בעצם אין כבר טעם...
הכוונה היתה שכשמדובר בספורט אז 720P היה יותר מתאים מ-1080i לשידורים כי ב-1080i עלולה להיות בעיה של DEINTERLACING במהירויות גבוהות ובתזוזות כמו שיש בכדורגל וכו'. שמחתי לגלות שזה לא המקרה, ושראו ללא בעיה כלשהי.
hagi,
ספורט בכלל וספורט חי בפרט לא קיים ממש בצורה רצינית ב-USENET ודומיו. כשיש אירועים גדולים כמו המונידאל או האולימיאדה אז יש.
לא ישבתי לראות כי זה לא מעניין אותי בד"כ. ליתר דיוק, זה לא משהו שאני אי פעם הייתי חושב להוריד ולהציג. מצד שני, אם אני במקרה מזפזפ ורואה את זה אז זה דווקא יכול בהחלט להתאים.
איפה ראית שאמרתי את זה...
את השידור הספציפי ראיתי על גבי מסך HD READY בכלל... עכשיו משדרים את המשחק הזה בלופ, אבל בגלל שעכשיו גילו לי שהתוצאה 0:0 בעצם אין כבר טעם...
הכוונה היתה שכשמדובר בספורט אז 720P היה יותר מתאים מ-1080i לשידורים כי ב-1080i עלולה להיות בעיה של DEINTERLACING במהירויות גבוהות ובתזוזות כמו שיש בכדורגל וכו'. שמחתי לגלות שזה לא המקרה, ושראו ללא בעיה כלשהי.
hagi,
ספורט בכלל וספורט חי בפרט לא קיים ממש בצורה רצינית ב-USENET ודומיו. כשיש אירועים גדולים כמו המונידאל או האולימיאדה אז יש.
לא ישבתי לראות כי זה לא מעניין אותי בד"כ. ליתר דיוק, זה לא משהו שאני אי פעם הייתי חושב להוריד ולהציג. מצד שני, אם אני במקרה מזפזפ ורואה את זה אז זה דווקא יכול בהחלט להתאים.
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 298 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
ציטוט שלך עפר אולי פירשתי לא נכוןoferlaor כתב:אתמול דפדפתי בערוצי ה-HD ופתאום אני רואה משחק כדורגל צ'לסי מול וולנסיה בערוץ ספורט 5 HD.
אין לי מושג אם כל משחק נראה ככה, אבל מי שיש לו מסך FULL HD ואוהב ספורט יהנה באמת מהסיפור הזה....
אור שפע ואהבה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
עופר, הממיר של יס עושה deinterlace?
danlior
כ"כ נכון. כל פעם שאני באירופה, ופותח טלבזיה מקומית, אני נדהם מכמה חד ונקי PAL יכול להיות.
אני מניח שעוד כמה שנים ה HD ידרדר, כשהתחנות שידור יתחילו לכווץ אותו ל 4mps...
danlior
כ"כ נכון. כל פעם שאני באירופה, ופותח טלבזיה מקומית, אני נדהם מכמה חד ונקי PAL יכול להיות.
אני מניח שעוד כמה שנים ה HD ידרדר, כשהתחנות שידור יתחילו לכווץ אותו ל 4mps...
-
oferlaor
- מנהל

tiptip,
ניסוח לא מוצלח אבל גם עניין של פרשנות... גם בעלי מסכי HD READY יהנו מזה, אל חשש...
איתי_הגיתי,
הוא חייב לעשות לתכני SDTV. הוא בעצם עושה 576P (יש לו גם יציאה כזו), ואז עושה UPSCALE ל-1080P ומשם 1080i... בגירסאת התוכנה הנוכחית לא ראיתי תמיכה ב-1080P...
בהחלט יתכן שיורידו את הרמה של השידורים בעתיד (זה מה שקורה בארה"ב). מצד שני, קח בחשבון שלא עוד המון זמן יעלה לו עמוס 3 לאוויר ואז ליס יש מרחב תדרים עצום לרשותם...
ניסוח לא מוצלח אבל גם עניין של פרשנות... גם בעלי מסכי HD READY יהנו מזה, אל חשש...
איתי_הגיתי,
הוא חייב לעשות לתכני SDTV. הוא בעצם עושה 576P (יש לו גם יציאה כזו), ואז עושה UPSCALE ל-1080P ומשם 1080i... בגירסאת התוכנה הנוכחית לא ראיתי תמיכה ב-1080P...
בהחלט יתכן שיורידו את הרמה של השידורים בעתיד (זה מה שקורה בארה"ב). מצד שני, קח בחשבון שלא עוד המון זמן יעלה לו עמוס 3 לאוויר ואז ליס יש מרחב תדרים עצום לרשותם...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
ומה קורה בתכני 1080i? מי עושה אז? הטלבזיה/מקרן?
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
חכה,Nissim כתב:עופר,
אני חושב שאחד הכשלונות השיווקיים הכי חזקים של YES הוא שהם לא חילקו או שיווקו לפאבים את ממירי ה HD בשביל שאנשים יוכלו להתרשם מהאיכות בספורט. הדרך ל HD בבית תהיה קצרה משם....
זו רק ההתחלה
הם עוד יציפו את זה בכל מקום אפשרי
קודם כל,
הם צריכים לשים את זה בכל החנויות הגדולות