מתלבט בין שני מקרנים
שלום,
ההתלבטות היא בן שני המקרנים האלה
EPSON POWERLITE S5 לINFOCUS 4805
על שניהם קראתי ביקורות מעולות
כל אחד וההיתרון שלו האפסון עם 2000 לומנס אבל עם 4:3 האינפוקוס עם 750 לומנס אך 16:9.
למקרן לא יחובר ממיר טלויזיה, אך ייתכן ותהיה וצפייה של משחקי ספורט (שידורים ישירים) דרך המחשב. לא יהיה כלל שימוש בHD, השימוש העיקרי הוא סרטים עם מ. קולנוע ביתית ושתי הסדרות האהובות עליי 24 ואבודים.
המקרן לא יהיה בחדר ייעודי אבל בחדר שניתן להחשכה מלאה .
מה יותר טוב לצרכי?
כל אחד וההיתרון שלו האפסון עם 2000 לומנס אבל עם 4:3 האינפוקוס עם 750 לומנס אך 16:9.
למקרן לא יחובר ממיר טלויזיה, אך ייתכן ותהיה וצפייה של משחקי ספורט (שידורים ישירים) דרך המחשב. לא יהיה כלל שימוש בHD, השימוש העיקרי הוא סרטים עם מ. קולנוע ביתית ושתי הסדרות האהובות עליי 24 ואבודים.
מה יותר טוב לצרכי?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני אחפש אותם,
אבל עלתה לי נקודה מעניינת - אני לא מתכוון להקרין על גודל של תמונה שעולה על 100" (אין מקום)
אז יש עוד שני מקרנים שאפשר להשיג מאייבורי במחיר טוב-
הבנקיו 612 ובנקיו 510
שווה להשקיע יותר וזה משמעותי ב612, או בגלל שאני לא מתכוון להקרין על 200"+ אז ללכת על 510.
אלה כבר דגמים הרבה יותר חדישים
אבל עלתה לי נקודה מעניינת - אני לא מתכוון להקרין על גודל של תמונה שעולה על 100" (אין מקום)
אז יש עוד שני מקרנים שאפשר להשיג מאייבורי במחיר טוב-
הבנקיו 612 ובנקיו 510
שווה להשקיע יותר וזה משמעותי ב612, או בגלל שאני לא מתכוון להקרין על 200"+ אז ללכת על 510.
אלה כבר דגמים הרבה יותר חדישים
harel1 כתב:שלום,
מה יותר טוב לצרכי?...
גם אים אין לך תוכניות לצפיה ב HD לטווח הקרוב, לדעתי לא חכם לפסול את האפשרות שבעתיד כן תרצה, ולכן עדיף לרכוש מקרן 720P ,כל המקרנים שהיצגת יתנו תמונה סבירה ומטה ,עדיף לשקול משהו יותר יעודי ,חווית הצפיה בין מקרן מצגות לקולנוע ביתי היא שונה לחלוטין , אים התקציב מוגבל שווה לשקול יבוא אישי מארה"ב ,ואים לא אז יש כמה אופציות טובות כמו מיצובישי 1000 או 1500 , ב"עולם הדיגיטלי" , שווה לבדוק.
כן יש מגבלת תקציב,
אך איך הולך כל הענין של מקרן מארה"ב - מצאתי אתר
http://www.tigerdirect.com/
שהוא שולח לישראל, אך איך הולך כל חישוב המכס והמשלוח? אני מאמין שאם אני אקנה מקרן HD 1080Pהוא יהיה, אבל בינתיים זה התקציב שלי.
חכם מה שאמרת אבל אם אני אצפה בHD זה יהיה דרך הHTPC שכרגע מחובר ל LCD למטה.
אבל בכל מקרה איך הבנקיו 612 ו510 מה עדיף לצרכים שלי
אך איך הולך כל הענין של מקרן מארה"ב - מצאתי אתר
http://www.tigerdirect.com/
שהוא שולח לישראל, אך איך הולך כל חישוב המכס והמשלוח? אני מאמין שאם אני אקנה מקרן HD 1080Pהוא יהיה, אבל בינתיים זה התקציב שלי.
חכם מה שאמרת אבל אם אני אצפה בHD זה יהיה דרך הHTPC שכרגע מחובר ל LCD למטה.
אבל בכל מקרה איך הבנקיו 612 ו510 מה עדיף לצרכים שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
בקולנוע נהוג בין 12-16.עשיתי חישוב עם מחשבון של מקרנים באתר פרוג'ק סנטרל לפי הדגם , ועם חישוב של מסך 1GAIN הגעתי ל25 FOTT LAMBART , זה מספיק? , מה נהוג בקולנוע?...
25 זה מצוין, מכיוון שהנורה של המקרן מאבדת מהבהירות שלה בצורה די מהירה, כך שכדאי מאוד להתחיל עם עוצמת אור גבוהה יותר מהאידיאלית, בכדי שיהיה לאן לרדת.
לא, GAIN של 0 זה קיר שחור (או יותר נכון "חור שחור"). קיר לבן זה 1 (בקירוב).ושאלה קטנה, קיר לבן נחשב 0 GAIN???...
סביר להניח שזה יהיה בהיר מדי עבורך. אני קניתי ND2 filter בדיוק בשל העניין הזה (עולה כמה גרושים). מרכיבים את הפילטר על העדשה של המקרן, והוא מפחית את עוצמת האור ל 50%. לאחר שהנורה מאבדת חלק ניכר מעוצמתה, מורידים את הפילטר מהעדשה.טוב לשמוע, אבל זה לא יהיה בהיר מדי?...
יש מסכים עם גיין 1-5, ואין קשר בהכרח בין עלות המסך לערך הגיין. ישנם מסכים עם גיין 1.3 שעולים הון.וד"א מה הGAIN של מסך בקירוב (לא הכי טוב הממוצעים)....
ישנו מקרה שבו למסך עם גיין 1 יש יתרון בהשוואה לקיר לבן. המקרה הוא מצב בו קירות חדר ההקרנה בהירים.ה25 יצא לי על GAIN 1( קיר לבן), אז כדאי לקנות מסך? ולחסוך 600 ש"ח...
קיר לבן נותן גיין 1 לכל הכיוונים, בעוד מסך של גיין 1, נותן גיין 1 רק לאזור מסוים במרכז החדר (ולשאר האיזורים פחות מגיין 1). היתרון בגיין 1 רק למרכז (ופחות מכך לצדדים), הוא שהקירות הצדדיים מקבלים עוצמת הארה הרבה יותר נמוכה מאשר הצופה במרכז החדר, ובמצב שבו הקירות הצדדיים בהירים, העובדה שהם מקבלים פחות אור מהמסך תגרום לתמונה פחות להישטף ע"י החזרים מהקירות הללו, מה שמוביל לתמונה תלת מימדית יותר בסצנות בהירות (או בז'רגון המקצועי ל ANSI contrast גבוה יותר)
אם לעומת זאת אתה בחדר שכל הקירות בו כהים, אז אין באמת הבדל בין מסך עם גיין 1 לסתם חתיכת קיר לבן באותו הגודל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: