בניית HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
eranho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חברה,
אני זקוק לעזרתכם המיקצועית...... :?:

אז ככה.......
בחמש שנים האחרונות אני מתפעל בסלון XBOX עם XBMC כתחנת מדיה וסטרימר. :D
הבעיה היא ש XBOX לא תומך ב 720P (יש לו מעבד 733 שכנראה חלש מידי). (n)
לאור זאת החלטתי לבחון את שוק ה HTPC ופה אני צריך קצת עזרה במפרט.
אני רוצה HTPC לא חלש (אך גם לא חזק) - נראה לי שבסביבות 8000ש"ח.
מטרות:
1. סרטים/מוזיקה/תמונות (בכל הקודקים/קונטיינרים)
2. אינטרנט (גלישה/shoutcast/youtubeq/וכו')
3. הקלטה (EPG)
4. שלט אוניברסלי
5. ושיראה מדליק!!!!!!!

בנוסף, אני בקרוב מגיע לסינגפור ובנקוק, האם כדאי לי חלק מהדברים (כרטיסים למיניהם , מעבד, שלט, וכו') לקנות שם?

אשמח לשמוע על המלצות לרכיבים כמו מעבדים (כולל מנגנוני קירור שקט ולוחות אם מתאימים), כרטיסים (מסך,טלוויזיה, וכו'), ועוד ועוד......

נ.ב. - אני כרגע נמצא בהודו ((Y) (Y) (Y) ) אז אנא אל תשלחו אותי לחיפוש מקיף בפורומים (מאד מאד איטי פה....) - תודה

נ.ב. נוסף - עופר והאגי עזרתם לי מאד מאד בכל מה שקשור לטלוויזיות ותודה ממש גדולה לכם (b)

תודה מראש על העזרה,
ערן

shmil_y
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 411
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

היי

שליחה #2 

אני לא אשלח אותך לחפש בפורומים, אבל אתה צריך לפחות שיהיה לך בסיס של מה שאתה רוצה.
לדעתי נקודת התחלה טובה היא פה:
http://hwzone.co.il/specslist/main.php
יש כאן מפרטים לכל התקציבים.
מקווה שעזרתי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

זה שאתה בעל XBOX מרמז שאתה מעוניין גם במשחקים, לכן מה שאני הייתי ממליץ זה ללכת על המפרט הבא:

- לוח אם בגודל מיקרו-ATX למעבדי AMD. לא ממש משנה איזה, אני מניח שיהיו פה כאלה שיוכלו להמליץ - סדר גודל כ-400-500 ש"ח.
- מעבד +AMD 4200 או גבוה יותר, בתצורה של 65 וואט. בין 500 ל-1000 שקל, תלוי במהירות.
- 2 ג'יגה-בייט זכרון, בסביבות ה-400 ש"ח.
- כרטיס מסך (חשוב למשחקים): הצ'יפסט החדש של ATI, ה-HD3850. למשל, של Sapphire, עולה בארץ כ-1000 שקל:
http://www.sapphiretech.com/us/products ... p?gpid=200
חזק למשחקים וכולל קידוד HD בחומרה. אפשר גם כרטיס מסך חזק יותר מבוסס 8800GT (רק GT, לא GTS GTX וכו!) בכ-1500 שקל. היתרון של הראשון יותר זה שהוא תופס רק סלוט אחד כולל הקירור שלו.
- כרטיס טלוויזיה: AverMedia M785 או Hauppauge PVR150 MCE בקיט עם שלט ומקלט-משדר אינפרה אדום. כ-500 שקל.
- הארד דיסק: 500 ג'יגה-בייט מסדרת ה-AAKS של WD, כ-500 שקל.
- צורב DVD: לא ממש משנה, כ-200 שקל. לא כדאי לקנות עדיין כונן בלו-ריי/HDDVD.
- מארז: Antec Fusion. עיצוב נקי ויפה לסלון לדעתי. 1100-1200 ש"ח. הוא כולל ספק 430 וואט שקט, אבל ייתכן שתצטרך להחליף לו ספק בשביל לתמוך בהספק הרב שדורש כרטיס המסך החזק, או לחילופין ללכת על מארז אחר ללא ספק ולקנות לו ספק חזק של 500 וואט או יותר.

מחיר המפרט הזה נע בין 4500 ל-5500 ש"ח.

לגבי קניות בסינגפור, הייתי ממליץ לקנות רק מארז HTPC יפה ללא ספק. בבנגקוק - כלום. בגדול, ממש לא כדאי לקנות רכיבי מחשב ללא אחריות.
עוד קנייה נחמדה בסינגפור או בנגקוק (מחוץ למחשב) - שלט אוניברסלי עם יכולת LEARNING, שמלבד ים השלטים שיש לך כרגע בסלון יחליף כמובן גם את השלט של ה-HTPC. בארץ הם מאוד יקרים משום מה.

eranho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

האם לא עדיף לקנות את המעבד וכרטיס מסך וכו' בסינגפור? המחירים אמורים להיות משמעותית יותר נמוכים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

עקרונית כן, אבל תהיה לך בעייה עם אחריות. היא לא בינלאומית, והיבואן בארץ לא יחליף לך כלום במקרה של תקלה. אז זה הימור מסויים...

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

אני קניתי בבנגקוק ב-פנטיפ פלזה מעבד AMD 4800+, דיסק קשיח 250 של סמסונג , לוח אם של אסוס VM2 HDMI צורב של לייטון סטה, שני זכרונות של קרוסאייר 800 מגה הרץ.
סה"כ 11320 באט שזה בערך 1450 ש"ח הרכבתי בארץ והכל דופק מעולה.
אפרופו אפשר לקנות שם גם ויסטה אולטימייט מעודכנת כמובן לא חוקית ב-250 באט.
לבקשתך מצ"ב קישור.

--------------------------------------------------------------------------------

אתה יכול לקרוא על המקום בלינק הבא:
http://www.into-asia.com/bangkok/shopping/pantip.php

The best place to go for any type of computer shopping is the multistory Panthip Plaza on Phetburi / Petchburi Rd in Pratunam district (not far from the Amari Watergate hotel). Prices are very cheap and the range extensive, but not all the vendors speak a lot of English.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”