שקעים לחשמל

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
Tsfir פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי חברה,

היום סיימתי בעזרת שכן חשמלאי יקר להעביר קו מתח חדש מהמערכת לארון חשמל.
נראה שכל מה שנותר על מנת לסיים את המשימה :

1) מצד הארון : לחבר את הקו לשלטר חדש ולסמנו באופן בולט שכן מכיוון שעד עכשיו החשמל לסלון + מטבח מחוברים בקו אחד אני מפחד שאם יהיה צורך להוריד את החשמל באותו אזור אני אשכח את השלטר החדש של המערכת והמערכת תמשיך לדלוק. :oops:

2) מצד המערכת : להתקין שקע / שקעים חדשים לקו.

האם יש לכם המלצות לשקע מסוג מסויים ?
האם שקעים עם הברגה לדוג' אלו בשימוש מכשירים הרפואיים בבית החולים, ובכבל חשמל המחבר בין מספק הכח למגבר פונו אצלי במערכת מצמצמים הפרעות ברשת החשמל.
חנות שעדיף לקנות בה את הציוד ?
חברת אלקטרוניקה המייצרת שקעים ?

בכלל אני מאוד מקווה שהעברת הקו תצא משתלמת שכן אמנם להעביר את הכבל מהסלון לארון באופן אסטתי ויעיל אינה משימה פשוטה כלל, אך מצד שני הרעש שנגרם מהפרעות מרכבים חשמליים נוספים על אותו קו חשמל עם המערכת לא מאריך לי את החיים.
ההפרעה בולטת בעיקר בעת הפעלת /כיבוי התאורה באזור. עיקר הבעיה היא לדעתי במגבר פונו המנורתי שמייצר בומים המקדמים בשמחה שינויים בתאורה באזור וגורמים לי להרגשת מחושים בלב. (U)

בתודה,
צפיר

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

תתחדש :)
הבית חד פאזי או תלת פאזי?
מה רע ב-GEWISS או BTCINO רגילים?

PS הרעשים במגברים נגרמים לרוב בגלל פלואורסנטים, מנועים ומדחסים (מזגן, מקרר) ולכן רצוי להפריד בין פאזת האודיו וכל השאר .
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

Tsfir פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה על התגובה וההמלצה.

אכן הרעשים החזקים ביותר נשמעו בזמן הפעלת / כיבוי פלורסנטים בבית. מה גם שלפי התכנון הנוכחי של רשת החשמל בבית גם המערכת / מקרר / מכונת הכביסה נמצאים על אותו קו של המערכת.

בכול מקרה רשת החשמל בבית היא שלושה פאזי.

אין בעיה עם שקעי GEWISS ו/או BTCINO, להפך במשך הזמן בפורומים קיבלו שקעים אלו המלצות לרוב, אלא שהתעניינתי בשקעים שמותאמים במיוחד למערכות שמע הן מבחינת האיכות האודיופילית של השקע עצמו והן מבחינת התאמה לכבלי חשמל שנמכרים בארץ למערכת שמע, שכן לא פעם נמצא כבל למערכת עם תקע לא ישראלי רגיל לדוג' : תקע מסוג אמרקאי או אחר, מה שגורר שימוש או בשקע אמריקאי תואם או רכישת מתאם מיוחד.
כרגע אני כן משתמש בכבלים עם תקעים ישראלים אך יתכן שאחליט במרוצת הזמן להחליף גם את הכבלים.

דוג' לשקע המותאם למערכות וקיבלתי הפניה אליו הוא : http://www.arama-audio.com/sg_product~23342~23~0.htm
רציתי לגלות האם ישנם חברים בעלי שקעים מסוג אלו, ואם כן, האם הם יכולים לכתוב חוות דעת עליהם.

יתכן כי אחליט לרדת מהרעיון של שקע כזה או אחר ולקנות את אחת מהאופציות שהועלתה על ידך, שכן אסיק מכמות התגובות בשרשור זה שהמצב בארץ הוא שמיעוט מהאודיופילים משתמשים בשקע חשמל מסוגים אלו. לא שאני בטוח שאם אין הרבה משתמשים שהגיבו אז אין תועלת אודיופילית בשדרוג שקע חשמל.
אבל, השקעה בנושא ללא פידבק קודם מאחרים, לדעתי, יכולה להקשות על השיכנוע לבצע רכישה זו כעת, שאולי יכולה להוביל להוצאה מיותרת בסופו של יום. בעזרת חיפוש הודעות בנושא בפורום זה, נראה שנתקלתים יותר בדעות מומחים הטוענים שאין משמעות להתעסקות עם רשת החשמל מבחינת כבלים / שקעים. למעט נושא הפרדת קו חשמל למערכת, שכן מומלץ על דעת רוב, ונטען בהודעות חברים שנפתרו בעיות אודיופיליות רבות.

בתודה,
צפיר.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #4 

נושא הפרדת קו חשמל למערכת, שכן מומלץ על דעת רוב, ונטען בהודעות חברים שנפתרו בעיות אודיופיליות רבות.
...
זה בערך מסכם הכל. הפרדת פאזות מושכלת תתן לך תוצאות מיידיות.
אין צורך להתעסק בכבלי חשמל והתאמות, (כאן אני נזהר להגיד) שיעילותם מוטלת בספק.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”