Access Point

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #1 

למישהו יש נסיון עם זה?
איך זה עובד? כמה זה עוזר?
איך מתקינים?

אני צריך להגביר את האות בקומה השנייה בבית

תודה

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אני מבין שאתה מתכוון להציבו כממסר אלחוטי בין נתב אלחוטי למחשב מרוחק??

לי יש D-Link AirPlus DWL-900AP שמשרת אותי נאמנה מס' שנים (כ 5 שנים +), אצלי הוא מחובר- מצד אחד חוטית לנתב חוטי ומצד שני לעמדת מחשב מרוחקת שמתחברת דרכו לרשת שבעיקרה חוטית (המרחק אצלי כ 12-14 מ' קו אוירי (מקומה 1 לקומה 2), ללא קשר עיין בין המחשב ל AP. כאמור אצלי עובד טוב מאוד.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

צריך לרכוש מכשיר שהוא REPEATER.

יש גם REPEATERS יעודיים בשביל לשפר קליטה .

rgb31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 602
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אני מישתמש ב REPEATER של EDIMAX ואצלי זה עובד מצויין
וחשוב לציין שהנתב נימצא בממד

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #5 

על מנת לשפר כיסוי בבית יש לך שתי אפשרויות:

1. שימוש ב-repeater - התקן שיתחבר אלחוטית לרשת הקיימת, וישדר מחדש את הסיגנל שלה - וכך יושג שיפור בכיסוי.

2. שימוש ב-AP נוסף, אשר יתחבר חוטית לרשת הקיימת, וישדר אות אלחוטי.

הבדלים בין השיטות:
1. שימוש ב-repeater מוריד את קיבולת הערוץ האלחוטי ב-50 אחוז לפחות. (ה-repeater יכול או לשדר או לקלוט בכל רגע נתון, ולכן כל הרשת מתחילה לעבוד ב-duty cycle של חמישים אחוז).

2. שימוש ב-AP יוצר למעשה אצלך שתי רשתות אלחוטיות, שלא בהכרח "מכירות" אחת את השניה. ישנם מוצרים בשוק, אשר מגיעים עם סט פיצ'רים אשר יאפשר ל-APs לדבר ביניהם, ומבחינת ההתקנים הניידים (לפטופ וכו') זו תהיה רשת אחת בלבד.
דוגמא לכך אפשר לראות בכל בית מלון או שדה תעופה בהם יש מספר רב של APs אשר יוצרים רשת אלחוטית גדולה אחת.
במידה והציוד שיש לך בבית לא תומך בסט פונ' הנ"ל (ebssid) הרי שיהיה לך מצב של התנתקות וחיבור מחדש כאשר תעבור מאיזור כיסוי לאיזור כיסוי. לטעמי לא קריטי לחלוטין (אלא אם את נוהג לנוע בבית במהירות של 50 קמ"ש ומעלה תוך כדי גלישה).
You are never fully dressed without a smile

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #6 

תודה,
איך אני יכול לדעת אם הנתב שלי תומךבשימוש בAP ושמירה על רשת אחת?
העם דורש..... כל מיני דברים

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

שד,

האם אתה טוען ששני נתבים מהנפוצים כיום בשוק (אדימקס, לינקסיס וכו') אשר יקונפגו במצב AP עם אותן הגדרות WIRELESS ויחוברו חוטית לאותו LAN, "ידעו" אחד על השני?
כי למיטב ידיעתי כל אחד מהם יעבוד באופן עצמאי, וזה פשוט תפקידו של הקליינט להחליט לאיזה מהם הוא מתחבר ע"פ עוצמת הקליטה המתקבלת מכל אחד מהם.
אפילו דיברנו על הנושא הזה... יכול להיות שפשוט לא הבנתי את ההודעה האחרונה שלך?
הרי זה בדיוק ההבדל בין הגדרת APים לבין הגדרת WDS בו האלחוט מהווה DISTRIBUTION...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

זה לא בדיוק ככה. יש לי נסיון גם עם D-Link וגם עם Netgear ובשני המקרים צריך להגדיר ב AP השני שהוא extender של הראשי ולתת לו את ה IP של ה AP הראשון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אגב שד, E זה EXTENDED, וB זה BASIC, ככה שהם לא יכולים להיות קיימים ביחד לפני ה SERVICE SET....

גם הדוגמא שנתת היא שגויה לדעתי - רשתות גדולות בשדות תעופה וכאלה? אין בהם שום דבר שקשור ל ESSID... כולה הרבה AP על שמשתמשים באותו SSID... המעבר הוא אינו שקוף בשביל הקליינטים. בשביל מעבר שקוף צריך מערכות THIN AP פרופריאטריות כאלה ואחרות.
קיצר אולי כתבת את התגובה תחת השפעת אלכוהול...

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ארמממ שרשור מעניין BUMP

noy84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116

שליחה #11 

איזה סיבוך עשיתם מכלום, תקנה WBR5400 Level One הקליטה של הדבר הזה חודרת ממ"דים, תגדיר אותו שיעבוד כ Access Point, אחר כך עדיף שתגדיר MAC ACCESS CONTROL על 2 הראוטרים, האקסס יזוההבראוטר הראשי, ואז מקסימום אתה תראה 2 ראוטרים בבית ופשוט תתחבר לזה שיש לו הכי הרבה קליטה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #12 

Ran כתב:אגב שד, E זה EXTENDED, וB זה BASIC, ככה שהם לא יכולים להיות קיימים ביחד לפני ה SERVICE SET....

גם הדוגמא שנתת היא שגויה לדעתי - רשתות גדולות בשדות תעופה וכאלה? אין בהם שום דבר שקשור ל ESSID... כולה הרבה AP על שמשתמשים באותו SSID... המעבר הוא אינו שקוף בשביל הקליינטים. בשביל מעבר שקוף צריך מערכות THIN AP פרופריאטריות כאלה ואחרות.
קיצר אולי כתבת את התגובה תחת השפעת אלכוהול...
...
1. התפלק לי ה-B שם... שנינו הבנו טוב מאוד למה אני מתכוון ואיך התקן הגדיר אותו.

2. במלונות ה-APs בהחלט מדברים אחד עם השני, הם משנים עוצמות שידור באופן אוטומטי בהתאם למיקומים שלהם (אחרת היה אסון מבחינת RF, וכל אחד היה מפריע לשכנים שלו), אתה יכול לעבור עם הקליינט מ-AP אחד לשני בלי לאבד את ה-IP שלך (במקומות קטנים זה נעשה ב-L2 במקומות גדולים יותר ב-L3, וכולל שינוי ניתוב).

3. אני לא שותה אלכוהול.
You are never fully dressed without a smile

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

יש שיטה ב APs מדברים אחד עם השני מלבד THIN AP?
או במילים אחרות מערכת WLan Switch *כלשהי* כי זה בעיקר Proprietary?

ואגב לא שנינו הבנו למה אתה מתכוון ואיך התקן הגדיר אותו... כי אני אישית עדיין לא הבנתי אם ESS זה:
1. הגדרה לקבוצה של אקסס פויינטים בעלי אותו SSID.
או
2. תקן מסויים, שצריך להיות מיושם בציוד מסויים, בו הקליינט עושה אסוסיאציה ל ESS ואז הציוד בצד הרשת אחראי על להעביר אותו בין נקודה לנקודה.

מה שהבנתי ממך כאן וגם בעבר, זה האפשרות השניה, אבל מה שאני מבין מקריאה זה האפשרות הראשונה...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #14 

Shed כתב:על מנת לשפר כיסוי בבית יש לך שתי אפשרויות:

1. שימוש ב-repeater - התקן שיתחבר אלחוטית לרשת הקיימת, וישדר מחדש את הסיגנל שלה - וכך יושג שיפור בכיסוי.

2. שימוש ב-AP נוסף, אשר יתחבר חוטית לרשת הקיימת, וישדר אות אלחוטי.

הבדלים בין השיטות:
1. שימוש ב-repeater מוריד את קיבולת הערוץ האלחוטי ב-50 אחוז לפחות. (ה-repeater יכול או לשדר או לקלוט בכל רגע נתון, ולכן כל הרשת מתחילה לעבוד ב-duty cycle של חמישים אחוז).
...
שאלות על רפיטרים:

1) איך זה בעצם עובד? מה קורה למחשב שקולט גם את הנתב וגם את הרפיטר?
2) יש לי מחשב די מרוחק מהנתב (קומה וחצי). אין לי בעיית חיבוריות אלחוטית אבל אני מניח שהמהירות האפקטיבית די נפגעת. האם סביר שרפיטר ישפר בהינתן העיניין של ה50% ?
3) האם סביר שהוא ישפר התנתקויות בהפעלת המיקרו? כבר טיילתי על כל הערוצים.
משה

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

1. במידה ואתה משתמש באותו SSID בנתב וברפיר, מחשב נורמלי עם כרטיס רשת נורמלי אמור להתחבר לחזק ביותר מביניהם.
על אף שלמעשה, אם כל המחשבים שלך נייחים אז אתה יכול להשתמש ב SSID שונים מה שיקל לך על פתרון בעיות ובכלל יעשה את התצורה קצת יותר פשוטה - כל הרחוקים פשוט יתחברו לריפיטר ואתה תדע זאת בוודאות כי השם יהיה שונה.
2. אומרים שצוואר הבקבוק תמיד יהיה האינטרנט... זה עדיין נכון בהרבה מקרים אבל לא תמיד, מכיוון שאולי יש לך חיבור אינטרנט של 10 מגה ותחתוך מהירות ממוצעת אמיתית של WIFI מ18-22 מגה ל9-11 מגה...
3. איך הוא אמור לשפר? בוא נגיד ככה, המיקרו מקרין על אזור מסויים ומפריע לרשת האלחוטית באזור הזה, אתה למעשה לוקח את אות ה WIFI מהאזור הזה ומרחיב אותו למקום אחר - אם המיקרו מקרין גם לאזור ההוא, אז ייתכן שגם שם יהיו בעיות. אם הוא יפריע לתקשורת בין הראוטר לרפיטר אז שוב, יהיו בעיות...
ואגב בנוגע לכל סוגיית המיקרו - איזה ראוטר יש לך? יש אנטנות חיצוניות? כי שמעתי על מקרה מדהים שבו כיוון האנטנות ל90 מעלות מהכיוון המקורי העלים *לגמרי* בעיות מיקרו (כאשר כל הפעלה גרמה לניתוק *מוחלט* של הרשת) מכיוון שהפכו את קטביות השידור של הראוטר בהתאם למיקרו.
אני לא יכול להבטיח שזה לא מיתוס, כמובן שיש בזה הגיון כלשהו, אבל זו הפעם הראשונה שאני שומע על מיקרו שמפיל לגמרי את הלינק... רעשים זה בסדר גמור אבל ניתוק עלול להיות מוגזם. מה בכלל אתה חווה בהפעלת המיקרו?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #16 

1) שאלתי כי נראה לי שזה יכול תיאורתית להפריע או להאט במקום לעזור. המחשב מקבל אותה תשדורת פעמיים, פעם ישירות ופעם שנייה מהרפיטר.

2) יש לי 1.5M . בבירור המחשב שמחובר קוית יותר מהיר. בהורדת קובץ מהISP זה 190 קב"ש מול 90 קב"ש.
אני אשמח אם תגלו לי שיש לי בעיית קינפוג וזה לא נובע מטעויות בתקשורת האלחוטית. עוצמת הסיגנל היא 40%.

3) דווקא יש לי אנטנה חיצונית שקניתי להגדלת הטווח. מה שאתה אומר סביר רק שזה יוריד לי גם קליטה במחשבים. אול אני אשים את המיקרו על הצד? :-)
התופעה היא כזו: מדליקים את המיקרו, בהתחלה הכל בסדר ואחרי איזה 30 שניות הוא מתנתק, עד לכיבוי המיקרו. לפעמים הוא לא מתנתק. נראה לי שפשוט כשיש לו יותר מידי טעויות אז הוא מחליט שהוא מנותק.
משה

ronko
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73

שליחה #17 

אני רק רוצה להזכיר לאנשים פה להגן ולצפן את הרואוטר שלכם. במיוחד כשאתם מגבירים את חוזק התדר.
אני כבר לא משלם לאינטרנט מעל שנתיים בזכות 3 שכנים תמימים שלי ו wireless ISP באזור. שתיים מהם חושבים שהם מוגנים אם WEP encryption, אבל לכך לי 20 דקות לפרוץ את זה.

פשוט רציתי להזכיר שאתם צריכים להיזהר אם חיבורים ומכשירים כאלה. אם פתאום המהירות שלכם יורדת, יכול להיות שיש איזה פרזית אל הרשת שלכם

diti05
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #18 

האם אתה יכול להסביר את פשר הסתירה בין מה שאתה מציע לבין מה שאתה עושה בפועל ?

ronko
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73

שליחה #19 

ההסבר זה שאני "גנב" אם מצפון. :)

אן לי בררה אחרת. לא יכול להתחבר לכבל או DSL ברחוב שלי. היה לי 512Kbs wireless isp עד שזרקו אותי בגלל שהורדתי 24/7 והתעלמתי מההזהרות שלהם. ללא בררה אחרת, פרצתי את ההגנה שלהם והתחברתי בחינם. אחר כך, אם הציוד שכבר היה לי, מצתי אוד 3 מקורות אם 5-10Mbs מהשכנים שמחוברים ל Cable שהיו 10-20x יותר מהירים ממה שהיה לי.
תגיד לי, אך אפשר לסרב שידרוג כזה, בכול מחיר?
אן צדיק חי שיכול לעמוד בפיתוי.

noy84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116

שליחה #20 

ronko כתב:אני רק רוצה להזכיר לאנשים פה להגן ולצפן את הרואוטר שלכם. במיוחד כשאתם מגבירים את חוזק התדר.
אני כבר לא משלם לאינטרנט מעל שנתיים בזכות 3 שכנים תמימים שלי ו wireless ISP באזור. שתיים מהם חושבים שהם מוגנים אם WEP encryption, אבל לכך לי 20 דקות לפרוץ את זה.

פשוט רציתי להזכיר שאתם צריכים להיזהר אם חיבורים ומכשירים כאלה. אם פתאום המהירות שלכם יורדת, יכול להיות שיש איזה פרזית אל הרשת שלכם
...
יוווו WAP זה כזה ***, ומה 20 דקות?? חחח עם איזה דיקודר אתה משתמש?
גג 10 דקות, יש את החכמים שמגדירים MAC ולא מגדירים WAP חחח
זה הכי פשוט.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”