התלבטות ברכישת פטיפון חדש
שלום לכולם,
אני עומד בפני רכישת פטיפון חדש ומתלבט בין 3 הדגמים הבאים:
thorens TD-240
Pro-ject debut 3
NAD C-555
הנטייה היא לכיוון ה thorens. אפילו התלבטתי בין דגמים שונים של ה thorens בין הזולים יותר ליקרים יותר אבל בסוף מצאתי את הדגם הזה שיכול להתאים.
עם זאת, קראתי ביקורות טובות על ה pro-ject והמחיר שלו זול משמעותית מהאחרים.
מה דעתכם? התקציב שלי הוא עד 3500 ש"ח. לא השתכנעתי שה TD-295MK4 שווה עוד השקעה של כ- 1000 ש"ח, תקנו אותי אם אני טועה...
תודה מראש.
אני עומד בפני רכישת פטיפון חדש ומתלבט בין 3 הדגמים הבאים:
thorens TD-240
Pro-ject debut 3
NAD C-555
הנטייה היא לכיוון ה thorens. אפילו התלבטתי בין דגמים שונים של ה thorens בין הזולים יותר ליקרים יותר אבל בסוף מצאתי את הדגם הזה שיכול להתאים.
עם זאת, קראתי ביקורות טובות על ה pro-ject והמחיר שלו זול משמעותית מהאחרים.
מה דעתכם? התקציב שלי הוא עד 3500 ש"ח. לא השתכנעתי שה TD-295MK4 שווה עוד השקעה של כ- 1000 ש"ח, תקנו אותי אם אני טועה...
תודה מראש.
לא ברור מהודעתך האם שמעת את ה - Pro-ject, או/ו את ה NAD.
כמו בכל חלק אחר במערכת, אחת כמה וכמה הפטיפון, קניה לפי כתבה / ביקורת בלבד, ללא שמיעה אישית אינה מומלצת כלל.
נכון שהפטיפונים של Thoren איכותיים ומוכרים, אך לא הייתי פוסל מראש את ה Pro-ject ללא שמיעה, בטח בגלל המחיר נמוך לכאורה. כאמור חלק מההכרה של חברת Pro-ject בציבור הינה של חברה המייצרת פטיפונים ברמה גבוהה עם עלויות סבירות - טענה מוצדקת לדעתי.
אם זכרוני אינו מטעה אותי את ה NAD לא יצא לי לשמע, כך שלא אוכל להתיחס לאופציה זו.
בהצלחה.
כמו בכל חלק אחר במערכת, אחת כמה וכמה הפטיפון, קניה לפי כתבה / ביקורת בלבד, ללא שמיעה אישית אינה מומלצת כלל.
נכון שהפטיפונים של Thoren איכותיים ומוכרים, אך לא הייתי פוסל מראש את ה Pro-ject ללא שמיעה, בטח בגלל המחיר נמוך לכאורה. כאמור חלק מההכרה של חברת Pro-ject בציבור הינה של חברה המייצרת פטיפונים ברמה גבוהה עם עלויות סבירות - טענה מוצדקת לדעתי.
אם זכרוני אינו מטעה אותי את ה NAD לא יצא לי לשמע, כך שלא אוכל להתיחס לאופציה זו.
בהצלחה.
לא שמעתי אף אחד מהפטיפונים, אני מתכוון לעשות את זה בעקרון אבל חשבתי שבכל זאת יש איזה הבדל משמעותי ביניהם שאנשים יוכלו להגדיר בשבילי
תודה רבה על התגובה! אני לא פוסל את ה pro-ject פשוט ה thorens מצא חן בעיני וברור לי שתגובות באינטרנט זה לא הכל...אבל גם זה התחלה של משהו לכן אני בודק.
תודה רבה על התגובה! אני לא פוסל את ה pro-ject פשוט ה thorens מצא חן בעיני וברור לי שתגובות באינטרנט זה לא הכל...אבל גם זה התחלה של משהו לכן אני בודק.
וולה הצלחת לבלבל אותי. משום מה חשבתי שכן שמעת את ה - thorens .
שאלה קשה הבדל משמעותי.
זה מזכיר לי שבסוף השבוע אירחנו מספר חברים בביתנו להדלקת נרות לחג החנוכה.
כאשר ברקע ניגנו מספר תקליטים בפטיפון.
לאחר זמן מה פנה אלי אחד מחברים וטען - "צפיר ... אני יודע שאתה אוהב את מערכת השמע, איני יודע אם שמעתי לקויה או לאו, אך משום מה איני מצליח לבדיל בין אם המוזיקה מנוגנת מקופמפט ובין אם מפטפון". מיותר לציין שלעומת החבר, אני, מתקשה למצוא דמיון בין מוזיקה המנוגנת מדיסק בקומפקט לבין המנוגנת מתקליט בפטפון הנוכחיים בבייתי ואלו שהושמעו במסיבה, כאשר ההתלבטות היחידה מבחינתי היא האם קיים בכלל, בעולם, זוג CD/פטפון שיכול לבלבל אותי מי מהשניים מנגן.
כך שנראה שהגדרה "הבדלים משמעותיים" היא די מסורבלת בנושא זה.
לכן, כמובן שיש הבדלים בין החברות השונות ואפילו בין הדגמים, כמה משמעותיים ההבדלים - זה
המלצה , אל תפספס אף אחת מהאופציות שציינת, כולם ברמה גבוהה.
ואם לומר את אמת, במציאות הנוכחית אנו עוסקים בפטפון ולא באיזו מצלמה דיגיטלית או משהו כזה שבה השוק מוצף כמעט אין ספור דגמים, סוגים וחברות טכלס, יש מספר מועט של פטפונים ברמה הזו ואף מספר מצומצם עוד יותר של חנויות המתעסקות בתחום. כך שאם כבר מחליטים להשקיע, לדעתי, שווה אולי לחטט רגליים ולבדוק עם האוזניים את המצאי- לדעתי תופתע לגלות כמה מגוון יכול להיות צליל שבוקע מאותו תקליט מפטפונים שונים.
מה עם PHONO STAGE, האם גם הוא נכלל בתקציב, או כבר קיים ברשותך ?
אם תהיה מעוניין ברשימת חנויות המשווקות פטפונים נשמח לעזור.
צפיר
שאלה קשה הבדל משמעותי.
לאחר זמן מה פנה אלי אחד מחברים וטען - "צפיר ... אני יודע שאתה אוהב את מערכת השמע, איני יודע אם שמעתי לקויה או לאו, אך משום מה איני מצליח לבדיל בין אם המוזיקה מנוגנת מקופמפט ובין אם מפטפון". מיותר לציין שלעומת החבר, אני, מתקשה למצוא דמיון בין מוזיקה המנוגנת מדיסק בקומפקט לבין המנוגנת מתקליט בפטפון הנוכחיים בבייתי ואלו שהושמעו במסיבה, כאשר ההתלבטות היחידה מבחינתי היא האם קיים בכלל, בעולם, זוג CD/פטפון שיכול לבלבל אותי מי מהשניים מנגן.
לכן, כמובן שיש הבדלים בין החברות השונות ואפילו בין הדגמים, כמה משמעותיים ההבדלים - זה
ואם לומר את אמת, במציאות הנוכחית אנו עוסקים בפטפון ולא באיזו מצלמה דיגיטלית או משהו כזה שבה השוק מוצף כמעט אין ספור דגמים, סוגים וחברות טכלס, יש מספר מועט של פטפונים ברמה הזו ואף מספר מצומצם עוד יותר של חנויות המתעסקות בתחום. כך שאם כבר מחליטים להשקיע, לדעתי, שווה אולי לחטט רגליים ולבדוק עם האוזניים את המצאי- לדעתי תופתע לגלות כמה מגוון יכול להיות צליל שבוקע מאותו תקליט מפטפונים שונים.
צפיר
לגבי phono stage זה אקסטרא מהתקציב, כרגע אני אחבר את הפטיפון למערכת שיש בה חיבור phono אבל בהמשך אצטרך את הסטייג' ואני לוקח בחשבון שזו עוד הוצאה.
אני מכיר מספר חנויות ותכננתי ללכת להאזין שם.
תודה רבה על העזרה!
אגב אני מאז ומתמיד מכור לצלילים של פטיפון, אני מאלה שקונים תקליטים מחו"ל מדי פעם וגם בארץ אם אני מוצא חדשים...וזה בלי קשר לאוסף הענק שיש לי בבית
אני מכיר מספר חנויות ותכננתי ללכת להאזין שם.
תודה רבה על העזרה!
אגב אני מאז ומתמיד מכור לצלילים של פטיפון, אני מאלה שקונים תקליטים מחו"ל מדי פעם וגם בארץ אם אני מוצא חדשים...וזה בלי קשר לאוסף הענק שיש לי בבית
Tsfir כתב:וולה הצלחת לבלבל אותי. משום מה חשבתי שכן שמעת את ה - thorens .
שאלה קשה הבדל משמעותי.
לכן, כמובן שיש הבדלים בין החברות השונות ואפילו בין הדגמים, כמה משמעותיים ההבדלים - זה![]()
צפיר...
תגידו לי תתחדש קניתי thorens td 295 MK IV
בגימור black piano יפהפה...
אני מקווה שזו קניה טובה, בינתיים אני מתלהב מאיך שהוא נראה
אני מקווה שזו קניה טובה, בינתיים אני מתלהב מאיך שהוא נראה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה לכולכם!Kosh כתב:תתחדש ותהנה!![]()
איזה ראש מותקן עליו? ואיך אתה מחבר אותו למגבר שלך? עם
פונוסטייג' או שיש לך כניסת פונו במגבר?...
יש לו ראש של audio technica AT-98E.
כרגע מחובר ישירות לרסיבר ללא פונוסטייג' אבל קניתי פונו סטייג' של art dj pre 2 כי בהמשך אחבר אותו למערכת אחרת שאין בה כניסה לפטיפון.
אגב - יש למישהו מושג איך הפונוסטייג' הזה?
תודה.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
תתחדש.
הנהירה לכיוון האנלוגי ,מדהימה אותי כל פעם מחדש.
אגב, אני משתמש בראש של אותה חברה.
הנהירה לכיוון האנלוגי ,מדהימה אותי כל פעם מחדש.
אגב, אני משתמש בראש של אותה חברה.
עופר, זה מזמן לא מדהים אותי. זה אפילו טרוויאלי עבורי, זה מציין מגמה של כל העולם המערבי (אם אפשר לקרוא לישראל "עולם מערבי")..עופר_צפריר כתב:תתחדש.![]()
הנהירה לכיוון האנלוגי ,מדהימה אותי כל פעם מחדש....
אבל אין ספק שזה מדבק וגם ממכר!!
לדעתי הבחור נמצא בשלבי שדרוג והוא שם את סכום הכסף המרכזי על פטפון, ומשאיר לו אופציות שדרוג לעתיד. הקונספציה של איזון היא נכונה בשני מקרים:
א. אתה פשוט מתפשר כדי לרכוש את כל הרכיבים באופן מאוזן.
ב. צברת סכום מספיק על מנת לרכוש את כל הרכיבים הללו ON THE FLY. (במקרה שלי, למשל, היה כופה עליי הוצאה אחת של כ-50 אלף ש"ח, דבר שהוא בלתי אפשרי מבחינתי).
גם כשאני רכשתי בזמנו את ה-LP12, המערכת ורכיבי הפטפון לא היו מאוזנים, הם התאזנו עם הזמן. נכון הוא וברור שיש כאן בזבוז פוטנציאל.
א. אתה פשוט מתפשר כדי לרכוש את כל הרכיבים באופן מאוזן.
ב. צברת סכום מספיק על מנת לרכוש את כל הרכיבים הללו ON THE FLY. (במקרה שלי, למשל, היה כופה עליי הוצאה אחת של כ-50 אלף ש"ח, דבר שהוא בלתי אפשרי מבחינתי).
גם כשאני רכשתי בזמנו את ה-LP12, המערכת ורכיבי הפטפון לא היו מאוזנים, הם התאזנו עם הזמן. נכון הוא וברור שיש כאן בזבוז פוטנציאל.
The Black Wax