המסע שלי ל-HTPC...

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
OldMan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אוקיי גם אני כמו רבים מכם הגיע להחלטה ש-HTPC זה הפיתרון. הסיבה לכך (למרות העלות הגבוהה) מבחינתי הייתה היכולת לבנות מערכת כפי רצונך והיכולת של המערכת להתמודד עם פורמטים חדשים שצצים להם מדי זמן (בניגוד לסטרימרים).

הדבר שהרתיע אותי היה האימרה של אחד האנשים כאן (לא זוכר לפני כמה זמן) "להכניס את ביל גייטס לסלון"... (וסילחו לי חובבי הלינוקס) ההתעסקות עם התוכנות, ההתקנות וכד' הם לא לבעלי לב חלש (ועל זה ארחיב בהמשך).

ובכן יצאתי לחפש מארז - הדרישות היו:
1. מחיר סביר.
2. איכות ויופי.
3. תאימות.

הלקח הראשון שהפנמתי היה - בחר מארז שיש לו ספק כוח רגיל, כל ספק כוח מיוחד מזמין צרות ביום מן הימים בו הוא יתקלקל ואז גם המארז יהיה שווה כקליפת השום. גם ספקי כוח מיוחדים מעלים את המחיר והם לא מגיעים עם ההספק המתאים.

לאחר שיטוטים ותכנונים החלטתי להתחכם - בחרתי מארז של LIAN LI מדגם PC-C31. זהו מארז אלומיניום שנראה יפה ומקצועי אבל לא יועד כנראה במיוחד לקולנוע בייתי - החיסרון שלו הוא שלא יועד לו פאנל. הפיתרון שמצאתי היה התקנה של פאנל IMON של חברת SOUNDGRAPH. הפאנל הזה מתמקם במקום כונן DVD (במארז יש מקום לשניים אז הסכמתי לוותר על אחד). השאלה הייתה האם הפאנל הזה יתאים למארז.

שמתי פעמי לחנות בהרצליה ושם הודיע לי המוכר בצורה נחרצת שמה שאני מבקש לעשות הוא בלתי אפשרי. הקביעה הנחרצת הזו הייתה קצת מוזרה אור לעובדה שראיתי באינטרנט תמונות של ה"כלוב" בו מתקינים את הכוננים האופטיים והכלום הזה ניתק מהמארז בקלות (בורג אחד בלבד). המוכר לעומת זאת טען שלא ניתן לפרק את הכלוב מהפאנל הקדמי.

בחרתי לקחת את המארז בכל מקרה, והודעתי לו שבמידה ואצליח לפרק את הכיסוי של דלתות הכוננים האופטיים אודיע לו שישלח לי את הפאנל. כמובן שצדקתי, הפאנל התאים בול והוא נראה מצוין כאילו היה מתוכנן למארז הזה בדיוק!

אז להלן העלות מארז 800 + פאנל 400 = 1200. קצת יקר, אבל אם לוקחים בחשבון שהפאנל מגיע עם שלט שמחליף למעשה את העכבר והמקלדת הבשורה מתרככת קצת ואפשר לחיות עם זה.

טוב, לאחר שיש מארז (ללוח אם mATX) יש לבחור את לוח האם+מעבד. בהתחלה חשבתי על הקומבינציה של הלוח של ASUS עם מעבד AMD (הקונפיגורציה הזו נידונה המון בפורום). הדבר שמנע ממני ללכת על זה היה העובדה שהחיבור האופטי של האודיו יושב על כרטיס בתושבת הכרטיס הגרפי - אם רוצים לשים כרטיס גרפי מוותרים למעשה על היציאה הזו.

גם המעבדים של AMD (לא כולל הסדרה החדשה) נחותים מאלה של אינטל והיות שעיקר הדחף להקים את המערכת היה להקרין חומר HD הנחתי שאני בכיוון אינטל לטוב או לרע.

לוח האם שבחרתי הוא לוח אם המשמש אותי נאמנה כבר מספר חודשים במחשב אחר שהרכבתי - ABIT FATAL1TY. המחיר שלו ירד ל-580 ש"ח (אני קניתי אותו בזמנו ב-700). היתרונות שלו הם - כרטיס מסך של ATI עם יציאהת HDMI על הלוח אם, יציאה אופטית ורכיבים באיכות טובה. כפי שהזכרתי כבר קניתי את הלוח הזה ואני מרוצה ממנו אז למה להחליף סוס טוב?

המעבד שבחרתי היה E6750. כיום כל המעבדים הם מהסדרה שמסתיימת ב-50. והמחיר היה גבוה אך סביר.

וכאן באה האזהרה שלי! למרות שבאתר ABIT מצויין שבגירסה האחרונה של ה-BIOS יש תמיכה למעבדים החדשים הללו - הCHIPSET לא תומך בתדר FSB של 1333 והמחשב נתקע לי מספר רב של פעמים כאשר מנגנים וידיאו או דיוידי (ומשתמשים כמובן בהאצת החומרה על הכרטיס הגרפי).

לוחות אם רבים של MATX לא תומכים בתדר הזה ולא יועדו לעבוד בתדר הזה - לכן תזהרו כשאתם קונים.

הפיתרון שמצאתי היה להוריד את המהירות של המעבד - המערכת התייצבה אך היה בליבי חשש שעדיין אני מאיץ את הרכיבים על הלוח אם אל מעבר למהירות שהם תוכננו לעבוד. יתרה מכך לא רציתי להוסיף מאווריים שהיו הופכים את המחשב שלי להליקופטר (במיוחד לאור ההשקעה בספק שקט ובמארז).

בסופו של דבר בחרתי לשדרג את המעבד ל-QUAD CORE.

סוף סוף עמדה המערכת, מורכבת ופועלת בסלון ועכשיו נשאר למצוא זמן ולתחיל להעביר את כל התמונות, סרטים ופיציפקס לרווחת המשפחה.

תודה על הסבלנות.

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

תתחדש (Y)

tiptip