אריה, אני מסכים איתך לחלוטין שיש חשיבות רבה לאיכות הכבל וליכולת שלו לעמוד בקצבים המתאימים למפרטים הגבוהים ביותר.
אני לא מאמין שיש כאן מישהו שלא יסכים לך, ולמרות זאת יש לי בעייה קטנה עם דרך הפעולה שבחרת כדי להתמודד עם העניין...
אני חושב שהדיון כאן הוא בשני מישורים: מה קונים ומה יותר איכותי.
לגבי מה קונים אני חושב שהאלטרנטיבות שלך הן:
- רכישה של המוצר היקר במחיר מלא ממשווק מורשה
- רכישה של אותו מוצר במחיר הרבה יותר נמוך ממשווק "אפור"
- רכישה של מוצר "חשוד" שנראה כמו אותו מוצר ממשווק "אפור"
- רכישה של מוצר מקביל ללא שם במחיר זול יותר מספק מקצועי ומומלץ בתעשייה
קשה לי להבין איך מישהו יבחר כל אפשרות אחרת חוץ מהאחרונה...
אבל אולי זה רק אני.
כשחנות בארץ מוכרת מוצר כזה במחיר כל כך מופרז (כמו בדוגמא שנתת), אני לא משוכנע שהאלטרנטיבה היחידה שיש לך היא ללכת ולחפש מוצר מקביל במקום כמו ebay, אלא אם יותר חשוב לך שם המוצר מהיכולת המעשית שלו לבצע את העבודה שלשמה הוא נדרש.
כשהמחיר הנקוב של מוצר כזה הוא 70$ ואתה מוצא אותו במחיר "מציאה" של 20$ במקום כמו ebay, המסקנה היחידה שאני אישית יכול להגיע אליה כצרכן היא שמנסים למכור לי מוצר מזוייף, פגום או לפחות "חשוד", אחרת אין שום סיבה הגיונית להפרש כזה במחיר. לצערי, יש ותמיד יהיו מספיק רוכשים שמעדיפים להתעלם מהעניין.
לגבי השאלה מה יותר איכותי כלל הברזל שלי הוא שיש מקרים בהם יהיה הבדל משמעותי בין המוצר היקר למוצר הזול ויש מקרים בהם לא יהיה כל הבדל משמעותי. במקרים בהם אין הבדל כמובן שאין שום הצדקה לתשלום עבור מוצר יקר יותר, בעוד שבמקרים בהם יש הבדל אין שום הכרח שהמוצר היקר יותר יהיה גם הטוב יותר.
אין כאן שום סתירה עם העובדה שכל מוצר, זול או יקר, עם שם או בלי שם, יכול להציג בעיות בזמן השימוש ולכן חשוב לבדוק את המוצר הספציפי לפני הרכישה, אחרת הסיכוי שלך לקבל מוצר פגום גבוה יותר.
אריה, דיברת כאן על "מגבלות" מול "בעיות" - מגבלות המוצר נקובות באופן מאוד מפורש ברמת ה-certification שלו. אתה אמנם יכול להטיל ספק ברמת המקצועיות של הגורם שנתן למוצר את אותו certification אבל אני חוזר ואומר שזה בהחלט לא מוגבל למוצרים "ללא שם". מוצרים בעלי שם מקבלים בדיוק את אותו certification וכמובן לא חסרים מקרים בהם משווקים "המציאו" certifications כדי לקדם את המוצרים שלהם.
בכל אופן אין לקשור את שני הדברים יחד - מוצר מאושר למפרט מסויים חייב לעמוד בכל הקריטריונים שלו ללא קשר למחיר או לשם היצרן.