עלות ואיכות כבל hdmi

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
דרון28 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מהו סדר הגודל של המחיר הסביר לכבל hdmi באורך של כ 1.5 מטר?
האם יש הבדל מהותי באיכות בין היצרנים השונים וברמות המחיר לכבל באורך זה?
האם כדאי לקנות בחנויות מתמחות או ניתן להשיג באייס קנה ובנה וכו'?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #2 

דרון28,
אני לא מכיר בדיוק מה קורה בארץ מבחינת המבחר ואיפה אפשר למצוא כבלים איכותיים, אבל לגבי המחיר...

http://www.monoprice.com/products/produ ... 1&format=2

מי שדורש ממך מחירים גבוהים יותר באופן משמעותי מאלה פשוט מוכר לך לוקש ולא כבל.

(Monoprice הוא ספק מאוד מקובל ומומלץ בקרב מתקינים בארה"ב כך שאין לי שום ספק שהמוצרים שלהם באיכות גבוהה).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

השרשור הזה בטח יועבר לפורום המתאים אבל חוק האצבע שלי אומר שהעלות המקסימאלית לכבלי ווידאו לא צריכה לעלות על 50 שקל למטר. נכון לעכשיו גוזרים כאן בארץ קופונים גדולים מאוד על הבורות והתמימות של הצרכנים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #4 

Catskinner כתב:השרשור הזה בטח יועבר לפורום המתאים אבל חוק האצבע שלי אומר שהעלות המקסימאלית לכבלי ווידאו לא צריכה לעלות על 50 שקל למטר. נכון לעכשיו גוזרים כאן בארץ קופונים גדולים מאוד על הבורות והתמימות של הצרכנים.
...
כל זה טוב ונכון למי שמוכן לקנות כבל בחו"ל ולא בארץ
מי שמוכן לרכוש את הכבל רק בארץ לא ישיג כלום ב 50 שקל למטר בשום מקום ולכן אין לו ברירה אלא לשלם סכום גבוה הרבה יותר !

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

לאחרונה קניתי מ ebay כבלי HDMI, אחד באורך 3 מטר והשני 2 מטר. הגיעו תוך 5 ימים, הכבלים מגיעים ללא אריזה, איכותם נראית טובה מאוד. מחיר 5$-$9 לכבל, משלוח עוד $17

לדעתי, מכיוון מדובר בכבל שמעביר מידע דיגטאלי, אין שום סיבה לשלם מאות שקלים...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #7 

ride כתב:לאחרונה קניתי מ ebay כבלי HDMI, אחד באורך 3 מטר והשני 2 מטר. הגיעו תוך 5 ימים, הכבלים מגיעים ללא אריזה, איכותם נראית טובה מאוד. מחיר 5$-$9 לכבל, משלוח עוד $17

לדעתי, מכיוון מדובר בכבל שמעביר מידע דיגיטלי, אין שום סיבה לשלם מאות שקלים...
...
זה שזה כבל דיגיטלי לא אומר שהכבל לא צריך להיות איכותי
ההבדל יכול להיות מורגש בעיקר בכבלים ארוכים ובתעבורה גדולה של מידע (HDMI 1.3 וצפונה)

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

osherov,

לכן ציינתי את האורך של הכבל. כל הציוד שלי תואם HDMI 1.3 והתמונה פנטסטית. במידה והייתה בעייה, היא הייתה מזוהה מיד ע"י נקודות קופצניות על המסך...
אני לא רואה שום צורך לשלם 300-500 ש"ח לכבל אחד, בטח לא באורכים שציינתי

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

osherov כתב:
ride כתב:לאחרונה קניתי מ ebay כבלי HDMI, אחד באורך 3 מטר והשני 2 מטר. הגיעו תוך 5 ימים, הכבלים מגיעים ללא אריזה, איכותם נראית טובה מאוד. מחיר 5$-$9 לכבל, משלוח עוד $17

לדעתי, מכיוון מדובר בכבל שמעביר מידע דיגיטלי, אין שום סיבה לשלם מאות שקלים...
...
זה שזה כבל דיגיטלי לא אומר שהכבל לא צריך להיות איכותי
ההבדל יכול להיות מורגש בעיקר בכבלים ארוכים ובתעבורה גדולה של מידע (HDMI 1.3 וצפונה)
...
דובר על כבל באורך מטר וחצי, והדוגמא שנתתי הייתה לכבל שהוא certified ל-HDMI1.3a.
אני חושב שזה מכסה את שתי הבעיות הפוטנציאליות שציינת.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

...
לכן ציינתי את האורך של הכבל. כל הציוד שלי תואם HDMI 1.3x והתמונה פנטסטית. במידה והייתה בעייה, היא הייתה מזוהה מיד ע"י נקודות קופצניות על המסך...
...
גם לי יש כבל תומך\תואם HDMI1.3 אבל כל עוד אנחנו לא מנצלים את הרוחב פס שהפרוטוקול 1.3 מאפשר
(עד 10.2Gbps כדי להעביר deep color & TrueHD & DTS-HD) לא נדע האם הכבלים האלה עושים את העבודה או לא !!

זה שרשום certified על כבל שעולה 6$ לא מספיק משכנע אותי ואני לא בטוח שזה יעבוד ב 100% בבוא הזמן. אולי כן ואולי לא :?:
אגב, אני רכשתי את הכבל שלי ב e-bay במחיר של בערך 55$ כולל משלוח (כבל של מונסטר)
אין פה צודק לא צודק, כל אחד יעשה כראות עיניו

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

osherov כתב:
...
לכן ציינתי את האורך של הכבל. כל הציוד שלי תואם HDMI 1.3x והתמונה פנטסטית. במידה והייתה בעייה, היא הייתה מזוהה מיד ע"י נקודות קופצניות על המסך...
...
גם לי יש כבל תומך\תואם HDMI1.3 אבל כל עוד אנחנו לא מנצלים את הרוחב פס שהפרוטוקול 1.3 מאפשר
(עד 10.2Gbps כדי להעביר deep color & TrueHD & DTS-HD) לא נדע האם הכבלים האלה עושים את העבודה או לא !!

זה שרשום certified על כבל שעולה 6$ לא מספיק משכנע אותי ואני לא בטוח שזה יעבוד ב 100% בבוא הזמן. אולי כן ואולי לא :?:

אגב, אני רכשתי את הכבל שלי ב e-bay במחיר של בערך 55$ כולל משלוח (כבל של מונסטר)
אין פה צודק לא צודק, כל אחד יעשה כראות עיניו
...
כבל שהוא certified עובר בדיקות כדי להיות certified, והבדיקות האלה בהחלט כוללות תאימות למפרט המלא של הפרוטוקול אחרת הכבלים האלה לא היו HDMI 1.3a certified.
אין לזה שום קשר לעצם השימוש שאתה עושה בו באופן מעשי.

אם אתה חושב שעצם העובדה שרשום עליו "מונסטר" נותן לך אחריות יותר גדולה לפונקציונליות שלו אתה טועה. אם אתה חושב שמונסטר מעבירים את הכבל שקנית ב-55$ בדיקות יותר מחמירות מהבדיקות שנערכו לכבל ב-6$ תרשה לי לנפץ לך את האשלייה: שילמת מחיר פרמיום עבור השם ולא יותר מזה.
אני לא אומר שמונסטר רמאים אבל בהחלט יש סוגים מסויימים של כבלים שאין שום הבדל פונקציונלי בין דגם זול לדגם יקר (וכבל HDMI כמו במקרה שלנו הוא דוגמא מצויינת לכך) ולכן גם אין שום הצדקה לשלם מחיר פי 10 בשביל לקבל בדיוק את אותו הדבר.

יש כאן עניין של יחסי ציבור. יש מי שקונה את הלוקש ויש מי שלא. אם מתקין מקצועי עם תעודות של CEDIA, CEA ו-ISF אומר לי שאין שום הבדל ושהוא עצמו בפרוייקטים שלו משתמש בדיוק באותם כבלים ב-6$ אני סומך עליו יותר מאשר חברה שבנתה את העסק שלה על שיווק אגרסיבי של מוצרים במחירי פרמיום.
כמו שאמרת - אין כאן עניין של מי צודק ומי לא. כל אחד יעשה כראות עיניו.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

כבל שהוא certified עובר בדיקות כדי להיות certified, והבדיקות האלה בהחלט כוללות תאימות למפרט המלא של הפרוטוקול אחרת הכבלים האלה לא היו HDMI 1.3a certified.
אין לזה שום קשר לעצם השימוש שאתה עושה בו באופן מעשי.
...
לא מדויק,
הרבה חברות רושמות מאושר ל “category 1" או “category2" למרות שהבדיקות נעשות על-ידם (אם בכלל) ולא על ידי וגורם חיצוני אובייקטיבי
וכך הרבה כבלים מסתובבים להם בשוק עם הלוגו HDMI 1.3a certified כי:
א. יותר אנשים יקנו את המוצר הזה כי אם הוא מאושר ל 1.3 אז ברור שב 1.2 הוא יעבוד בלי שום בעייה
ב. זה שקונה לא יכול לבחון היום האם באמת הכבל מסוגל לבצע את מה שמוצהר לגביו

אני עד היום לא שמעתי שמישהו קנה כבל באורך של 1-5 מטר שחיבר אותו והייתה לו בעייה איתו בשידור תוכן HD
זה עדיין לא אומר כלום לגבי העתיד.
(את הנתונים לקחתי מ hdmi.org)

אם אתה בטוח שהכבל הזה באמת איכותי ואמיתי (ידוע לך על מישהו שעשה בדיקות רוחב פס על הכבל הזה) אז אני מוריד את הכובע.
בכל חיפושי בפורמים שונים ומשונים לא מצאתי כבל איכותי וזול כזה שהומלץ ע"י האנשים
אם אתה חושב שעצם העובדה שרשום עליו "מונסטר" נותן לך אחריות יותר גדולה לפונקציונליות שלו אתה טועה. אם אתה חושב שמונסטר מעבירים את הכבל שקנית ב-55$ בדיקות יותר מחמירות מהבדיקות שנערכו לכבל ב-6$ תרשה לי לנפץ לך את האשלייה: שילמת מחיר פרמיום עבור השם ולא יותר מזה.
...
הסיבה היחידה שרכשתי כבל שלהם הוא כי באמת הם חברה נפוצה שהרבה אנשים רוכשים ועובדים עם כבלים שלהם ואין לאף אחד שום בעייה איתם. זה לא שאני מחזיק מהם כל-כך אלא אני פשוט לא מאמין לאף אחד אחר שאין לי שום פידבק לגבי מיהו ומה הוא שווה
אחרי שרכשתי מסך בכל-כך הרבה כסף אני מעדיף "לבזבז" עוד 200 שקל רק כדי שאני אישן טוב בלילה ולא יחשוש שאולי...הכבל מזויף

אגב, מאיפה הידע הנרחב שלך לגבי איכות הבדיקות שנעשות בכבלים של מונסטר ?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

שיחות עם מתקינים ואנשי מקצוע, לא יותר מזה.
הרבה חברות רושמות מאושר ל “category 1" או “category2" למרות שהבדיקות נעשות על-ידם (אם בכלל) ולא על ידי וגורם חיצוני אובייקטיבי
...
למה אתה חושב שזה שונה במקרה של מונסטר?
בכל חיפושי בפורמים שונים ומשונים לא מצאתי כבל איכותי וזול כזה שהומלץ ע"י האנשים
...
ממש הדוגמא הראשונה שמצאתי בלי יותר מדי מאמצים...
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=665820

דרון28 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89

שליחה #14 

המסקנה שלי:
שווה לנסות את הכבלים הזולים. אם לא יעבוד - להשקיע בכבלים היקרים.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #15 

...
יש אין ספור אתרים שעושים בדיקות איכות אמתיות (תוכן 720p, 1080p, 1440p) לכבלים והכבלים של מונסטר בדר"כ אכן נחשבים יקרים יותר אך בדר"כ גם איכותיים יותר. גם לי יש גבולות ולא הייתי מוציא 150$ על כבל טוב ככל שיהיה אבל אני יבין את אלה שכן עושים זאת.

ראו דוגמה לבדיקה שעשו לכבלים שונים ומשונים (כולל Monoprice) ובעיקר שימו לב לזה שגם עם הכבל שלכם עובד היום בצורה חלקה זה לא מבטיח שום דבר לגבי העתיד.
http://gizmodo.com/gadgets/hdmi-cable-b ... 268788.php
...
דעה של אנשים שרכשו מוצר והמוצר עובד כמובן שיגידו שהמוצר הוא טוב
בשבילי זה לא מספיק.

אני אתן לך דוגמה קצת שונה על מוצר שמומלץ פה גם פה באתר וזה לוח-אם של ASUS M2A-VM HDMI
לא מצאתי שום פגם במוצר הזה וקראתי חוות דעת של אנשים בפורומים (כולל זה).
אחרי שרכשתי אותו התברר לי שהכרטיס מסך (On Board) לא יודע להוציא אות 1080p תקין (1920x1080 60Hz) פשוט לא יודע (למרות שמוצהר שהוא אמור לעשות את זה)
בקצרה זה גרם לי בסופו של דבר לרכוש כרטיס מסך ב 600 ש"ח רק בגלל העניין הזה

שוב אני אומר ,לדעתי, דיעות של אנשים לא מקצועיים צריך לקחת בערבון מוגבל

דעתי בנושא שלנו היא שמי שלא מעניין אותו HDMI 1.3 בהווה ובעתיד ולא צריך כבל ארוך מידי שיקנה כבל זול והוא יעשה עבורו את העבודה נאמנה...

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

בקשר ללוח

שליחה #16 

osherov כתב:
אני אתן לך דוגמה קצת שונה על מוצר שמומלץ פה גם פה באתר וזה לוח-אם של ASUS M2A-VM HDMI
אחרי שרכשתי אותו התברר לי שהכרטיס מסך (On Board) לא יודע להוציא אות 1080p תקין (1920x1080 60Hz) פשוט לא יודע (למרות שמוצהר שהוא אמור לעשות את זה)

דעתי בנושא שלנו היא שמי שלא מעניין אותו HDMI 1.3 בהווה ובעתיד ולא צריך כבל ארוך מידי שיקנה כבל זול והוא יעשה עבורו את העבודה נאמנה...
...
מהאתר של ASUS:
Supports HDMI™ Technology with HDCP compliant with max. resolution 1920 x 1080p
(It may not display 1080p smoothly when playing HD DVD and Blu-ray Disc due to current version player limit)

לפעמים היצרן יודע הכי טוב מכל המומחים...
...
דודי.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

osherov כתב:
...
יש אין ספור אתרים שעושים בדיקות איכות אמתיות (תוכן 720p, 1080p, 1440p) לכבלים והכבלים של מונסטר בדר"כ אכן נחשבים יקרים יותר אך בדר"כ גם איכותיים יותר. גם לי יש גבולות ולא הייתי מוציא 150$ על כבל טוב ככל שיהיה אבל אני יבין את אלה שכן עושים זאת.

ראו דוגמה לבדיקה שעשו לכבלים שונים ומשונים (כולל Monoprice) ובעיקר שימו לב לזה שגם עם הכבל שלכם עובד היום בצורה חלקה זה לא מבטיח שום דבר לגבי העתיד.
http://gizmodo.com/gadgets/hdmi-cable-b ... 268788.php
...
דעה של אנשים שרכשו מוצר והמוצר עובד כמובן שיגידו שהמוצר הוא טוב
בשבילי זה לא מספיק.

...
נראית לי קצת חשודה הבדיקה ה"אובייקטיבית" הזו שהחבר'ה ה"אובייקטיביים/מקצועיים" האלה עשו... איפה אם לא במעבדות של מונסטר בבריסביין, אבל למה להכנס לקונספירציות אם מספיק לקרוא את המשפט הנ"ל שדי סותר את התיאוריה שלך לגבי העתיד:

[left]You will notice that even the Monster 10-meter couldn't pass the Future World 1080p test.[/left]

אריה, בפוסט קודם אמרת בדיוק מה הסיבה שבגללה קנית כבלים כאלה ושלא תבין אותי לא נכון - היא לגיטימית לחלוטין ואין לי שום בעייה איתה: כדי שתוכל לישון בשקט בלילה ולדעת שלא עבדו עליך. אם מחיר מופרז וחותמת של מונסטר עושים לך את זה - אדרבא לך על זה ותישן בשקט.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #18 

המשפט הנ"ל שדי סותר את התיאוריה שלך לגבי העתיד:
You will notice that even the Monster 10-meter couldn't pass the Future World 1080p test.
...
והכן לא קניתי כבל של 10 מטר אלא של 1 מטר ששם לא הייתה שום בעייה (אז כמו שאתה שם לב "התאוריה" שלי עדיין חייה ובועטת)
אם הייתי רוצה כבל של 10 מטר הייתי באמת בדילמה !
נראית לי קצת חשודה הבדיקה ה"אובייקטיבית" הזו שהחבר'ה ה"אובייקטיביים/מקצועיים" האלה עשו... איפה אם לא במעבדות של מונסטר בבריסביין, אבל למה להכנס לקונספירציות אם מספיק לקרוא את
...
ממש תאוריית הקונספירצייה,
אם זה היה נכון אז הכבלים של מונסטר היו מקבלים ציונים הרבה יותר טובים ולא כך הדבר,
הרי בעצמך ציטטה:
"You will notice that even the Monster 10-meter couldn't pass the Future World 1080p test."

כנראה המשפט הזה לא היה נרשם במידה וזאת הייתה בדיקה מפוברקת
אם מחיר מופרז וחותמת של מונסטר עושים לך את זה - אדרבא לך על זה ותישן בשקט.
...
לילה טוב :D

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

osherov כתב: כנראה המשפט הזה לא היה נרשם במידה וזאת הייתה בדיקה מפוברקת
...
... או שאפילו הבודקים ה"מקצועיים" של גיזמודו לא קנו את הלוקש שמונסטר ניסו למכור להם.
לילה טוב :D

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #20 

אני מציע לכולם לא להיות כל כך שאננים
אני נתקל רבות לאחרונה בכבלי HDMI שלא מעבירים 1080P -או בכלל לא או שיש הפרעות בצורת נקודות ירוקות או שובלים לבנים ותמונה לא נכונה מבחינת עיוות צבעים
התופעה בולטת במיוחד באורכים של מעל 5 מטר ..
יחד עם זאת כבל אחר מאותה חברה כן יכול להיות תקין ..
הצעתי -לבדוק את הכבל או לקנות ממקום שניתן להחליף ולא להתביש לבקש מבעל החנות לבדוק לכם אותו לפני שאתם פורסים אותו בביתכם לאורך קירות מדפים ...וכל מה שכרוך.
אבל הסטיגמה שאין הבדל בין כבלי HDMI של דולר ושל 1000 דולר(שגם אני האמנתי בה)מתפוגגת עם הופעת סיגנל 1080P וסאונד לא דחוס שחייב לעבור בHDMI
052-4200610

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”