עזרה בשדרוג אזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Chikolad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם!

יש לי אזניות Sennheiser HD457 שמשרתות אותי נאמנה כבר למעלה מ 3 שנים.
אני חושב לבצע שדרוג לחווית ההאזנה שלי.
אני משתמש באזניות בעיקר בחיבור לנגנים ניידים או למחשב. אין לי מערכת סטריאו משוכללת ואין בכוונתי לקנות מגבר אזניות בשלב זה. אז אני בעצם צריך אזניות עם התנגדות נמוכה יחסית כדי שההספק שלהם יהיה מספק כשמחוברות לנגנים ניידים.
חשבתי על HD497, אבל הופתעתי לגלות שהפסיקו לייצר אותן. לפי מה שהבנתי היורשות שלהן הן ה EH350.
מישהו יודע לספר לי על ההבדלים בינהן? ראיתי שעדיין אפשר להשיג את ה 497 (שאנשים ממש אוהבים) אבל אולי כדאי לי בכל זאת ללכת על ה EH350?

למישהו יש אולי המלצה בכיוון אחר בכלל אבל שעדיין עונה על הדרישות שלי?

תודה מראש לכל המגיבים :)

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

היתי ממליץ לך לנסות אוזניות של גראדו/אלסאנדרו. ולו רק מהסיבה שלדעתי כל אחד חייב לפחות פעם בחיים לשמוע אותן (לטוב ולרע).
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

מה התקציב ?

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #4 

כמעריץ Sennheiser (ובעל ה 600 שלהם) גם אני ממליץ לך להתרחב ולשמוע חברות אחרות בעלות גוון צליל אחר.

לאחר הגדרת תקציב (לפי הבנתי , בעיקר אל מול הדגם שאתה מעוניין בו , כ 100 דולר מקס) היה הרבה יותר קל לכוון אותך לדגמים ספצפיים.

התחלה של חוויה מדהימה , דרור.
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

Chikolad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אין לי בעיה של תקציב...
מצד שני, כפי שאמרתי, אני אשתמש באזניות בנגנים ניידים.
ככה שהייתי יכול גם לקנות את ה HD650, אבל, תקנו אותי אם אני טועה, אני לא אוכל לשמוע בווליום ובאיכות הרצויה.

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אם אין לך בעיה של תקציב, אז למה לא לקנות אוזניות טובות ומגבר קטן נייד ? וזה גם לא אמור לעלות יותר מ-3000-3500 שקל.

Chikolad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תגיד לי אתה, זה שווה את זה?
(אני לא אומר שזה לא שווה את זה. אני באמת שואל כי אני לא ממש מכיר את התחום)

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לפני שניכסתי לעסקי הסאונד, כמוך, אם הייתי רואה את המספר הזה הייתי בולע את הרוק וכנראה מוצא תחביב אחר. מצד שני, רוב התחביבים בעולם, שרוצים להנות מהם ברמה טובה דורשים השקעה כספית לא קטנה. היום, אני מסתכל על מה אתה יכול לקבל בסכום הזה ואומר אתה יוצא פה בזול, כל אחד מתחיל עם אוזניות פושתיות ולאט לאט מחפש יותר טוב, שזה חוויה בפני עצמה אבל מגדילה את ההשקעה של המערכת הסופית שבאמת תהיה מרוצה ממנה וכנראה לא תשתנה זמן מה. אתה מקבל אוזניות שיחזיקו לך כנראה עשור או שניים (תלוי בך) ושישתפרו עם הזמן כשהן גם ככה באות בסטנדרט גבוה.
זה בכלליות, עכשיו זה מאוד משנה איזה אוזניות לבחור ומה הטעם שלך.
אולי כדאי קודם שתסביר איפה אתה מתכוון לשמוע את המוזיקה (רחוב ? אוטובוס ? בבית ? בעבודה ?) ומה אתה אוהב לשמוע. שלב שני יהיה ללכת ולשמוע כל אחד מההצעות שקיבלת.
ההצעה שלך למשל היתה לאוזניות פתוחות, שנותנות סאונד יותר בימתי מדוייק ואותנתי, כאשר הן דורשות מגבר, ומושפעות מרעש סביבתי. טובות לג'אז, קלאסית, אפילו טראנסים ודיי מגוונות. אם אתה אוהב דיסטורשן ורוק כבד כנראה תרצה חברה אחרת לגמרי.

Chikolad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אני מסכים איתך בנוגע להשקעה הכספית. אני אדם שאוהב להשקיע באיכות, וברוב המקרים אני אבחר את המוצר היקר יותר אם הוא מצדיק את עצמו מבחינת האיכות שלו (בגבולות הצרכים והטעם הטוב כמובן).
מגברי אזניות ניידים אני בכלל לא מכיר. אני לא יודע איך הם נראים, כמה בטריות צריך בשבילם, מה הגודל שלהם, ובאיזו מידה הם משפרים את איכות ועוצמת הצליל. אני אשמח אם תתן לי מושג לגביהם.
לגבי השאלות שלך, ברוב המקרים אני אשתמש באזניות בבית/בעבודה ולעיתים נדירות באוטובוסים או בכלל בדרכים. ככה שרעשים מבחוץ זה לא עניין שמפריע לי יותר מידי. מקסימום מגבירים את הווליום (;
גם לא אכפת לי שאחרים יוכלו לשמוע מה אני שומע באזניות. שיתמודדו :)
למרות שלא ניסיתי הרבה כאלה, יש לי הרגשה שאזניות סגורות זה פחות אני. קיבלתי את הרושם שהן גורמות יותר "תשישות" אחרי זמן ממושך (גם מבחינת הלחץ על הראש וגם מבחינת תשישות של האזניים), הבס שלהן בעייתי בגלל שקצת יותר מידי ממנו יכול להעיק על האזניים וכו'. אתה מוזמן לתקן אותי אם משהו שאמרתי הוא לא נכון.
מבחינת סוג המוסיקה, אני לא מאזין לרוק כבד. כן מאזין לרוק קלאסי, מוסיקה "פופולרית", בריט-פופ, ג'אז, Fאנק...
משהו שאני אוהב בסנהייזר שלי זה שה treble הוא יחסית נעים ולא מוגזם, משהו שאולי בהשוואה לאזניות אחרות באותו רגע נשמע כחיסרון, אבל בהאזנות ממושכות זה מבורך. ואני יודע שזה משהו אופייני לאזניות סנהייזר, בגלל זה זו הנטיה שלי.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #10 

חשבת אולי על אוזניות INEAR טובות ? כי אני אומר לך מה דעתי האישית בנושא , אחרי שכבר חפרתי על הנושא כמה חודשים .
כשיהיה לי התקציב אני הולך לקנות אוזניות טובות מאוד וזה אומר או סטאקס או AKG1000 , ומגבר אוזניות , אני פשוט אנסה לשמוע את הסטאקס אצל אבי יפה ולהחליט אם זה לי או לא .
אבל בנתיים אני מחפש אוזניות INEAR טובות , הן די סותמות את הסאונד מבחוץ , והטובות שבהן די קרובות לאוזניות שהצעת הן לא זקוקות למגבר , ואתה יכול לקחת אותן איתך ולהשתמש בנגן . הטובות שבהן לא יעיקו עליך גם אם תשתמש בהן 11 שעות רצופות של טיסה , שזה משהו שלא כול אוזניה אחרת יכולה לעשות .
העלות שלהן היא בין 300$ לשור 530 ל400$ לאולטימייט טריפל פי 10 . ישנן גם אוזניות זולות יותר אבל אני מבין שזה לא הכיוון שלך

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

האמת, אני לא מכיר כ"כ את התחום של inear, אבל מה שאני כן יודע מהתעניינות קצרה מתוך שיעמום זה שהן כן מעיקות על האוזן במיוחד כשאתה מדבר על אוזניות איכותיות. השם האמיתי של הסוג הזה הוא IN CANAL שזה אומר שהן נכנסות לתוך עומקו של צוואר האוזן בערך 3-5 ס"מ, וזה מעיק.
לי אישית יש בעיה עם זה וזו הסיבה למה לא חיפשתי כאלה, אפילו שאני לוקח את הציוד הנייד ברכבות וכדומה.
אוזניות פתוחות אכן נותנות סאונד יותר עשיר ואמיתי, ולא שוחק את השמיעה. גם יותר נוחות.
החסרונות הם רעש פנימה והחוצה (במידה מאוד סבירה, לא משהו דרסטי בכלל), יותר מסורבלות לנשיאה, והרוב דורשות הגברה. מצד שני אוזניות IN CANAL לא דורשות הגברה אבל להפקת סאונד ממצא של האוזניה דווקא כן נדרש מגבר, לא בגלל הווליום, אלא בגלל טווח הצלילים והאיכות של ההגברה בנגן נייד, שהוא לרוב לקוי.

לפי סגנון המוזיקה שאתה שומע והמקומות בהם תאזין, והתיאור שלך מחווית הסינהייזר הקודם ה-HD650 תפור עליך.
בעניין המגבר, טוב נחצה את הגשר כשהוא יגיע, אבל אין לי בעיה לעזור לך כי לא מזמן קניתי אחד ועשיתי סקר שוק של כמעט שנתיים בנושא.
אני אשמח גם לתת לך להתנסות בו אם תרצה לבחון אותו עם ה-650.

Chikolad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

הגשר הגיע :)
אין לי טעם לקנות HD650 אם אין לי מגבר, כי כפי שאמרתי אין לי אף מערכת סטריאו רצינית. ואני רוצה שהוא יהיה נייד...
מחיפוש מאוד קצר באינטרנט ראיתי שזה לא מוצר מאוד מצוי. אשמח אם תוכל לתת לי תמונה כללית בנוגע אליהם, במיוחד אם עשית מחקר מעמיק בנושא.

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

במקום לחפור פה על סוגי המגברים שיש ומגוון הדגמים, אני פשוט אפנה אותך לאתר מאוד נפוץ בקהילת חובשי האוזניות, ספציפית לת'ראד שמדבר על מגברים ניידים http://www.head-fi.org/forums/f5/review ... ed-214588/

ממליץ לך גם לחפש ולהסתכל על דגמי הiBasso שקטפו שבחים בקהילה: D1, P2
ובקרוב יוצא גם D2.
לי יש את ה-D1 שלהם ואני מאוד מאוד מרוצה מהסינרגיה עם ה-595 שלי.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

MOAV מאוד יתכן שלך זה לא נוח , אבל אז הולכים למכון שעושה התאמה אישית , גם מרטין עשה את זה לשור E500 שלו . אני אישית לא מוצא בעיות עם זה , אבל זה עניין של אוזן .
דווקא מהקריאה באתר שדיברת עליו הגעתי למסקנה הזו . כי ממה שנראה אנשים קונים אוזניות , פשוטות וקונים מגברים , ומוכרים ומשדרגים , וכול שידרוג כזה עולה בסופו של דבר כסף . עדיף כבר לחכות עד שיהיה תקציב גדול מאוד , ולקנות . במיוחד כאן שאם אתה שולח למכור שם , אתה מפסיד את המס והמשלוח .
ולכן אני חושב שכדאי ללכת על אוזניה כזו ולתת למכון לעשות התאמה אישית , ואז זה דבר טוב . אבל כול אחד וטעמו

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

האמת שלא ידעתי שאפשר ללכת למכון ולהתאמן על שרירי האוזניים עד שיתאימו לאוזנייה.
סתם, אבל ברצינות איזה מכון התכוונת ? יש מקומות שבודקים לך את מבנה האוזן ומתאימים לך ספוג ?
בכל מקרה, הכוונה שלי היתה, שגם אם האוזנייה מותאמת לך לאוזן ואוטמת את ה-CANAL עדיין זה לוחץ לך עליו, וזמן ממושך עם האוזנייה מציק ויכול אפילו להכאיב. בניגוד לאוזניות גדולות שעוטפות את כל האוזן במגע קטיפתי (זה לא תיאור פלצני, ה-595 שלי אשכרה מגיעות עם velvet padding) ככה שאני לפעמים שוכח ששמתי את האוזניות אם אין מוזיקה ברקע. יכול להיות חיסרון אם אתה יוצא ככה לעבודה כשהחוט מתנדנד לו לידך...
עכשיו לגבי המגבר, אני לא יודע בדיוק על איזה אוזניות פשוטות אתה מדבר שאנשים קונים להם אחד, אבל אלה לבטח אוזניות בינוניות אם לא יותר שרוב מקורות האודיו לא נותנות להם סיגנל מספיק איכותי כדי שיעבדו בצורה אופטימאלית. רוב האנשים שקונים מגבר אוזניות היום הם בשלב מסויים בתהליך השידרוג. השלב הזה הוא לאחר קנייה של אוזניות דיי בינוניות (כ-300 דולר) והם רוצים לשדרג את החוויה. עכשיו אם אתה עושה חושבים, אתה רוצה להשאיר את האוזניות שלך אבל כן לשפר את הצליל הנובע מהן. אז אתה קונה מגבר. וברוב המקרים השיפור הוא פינומנלי (גם באוזניות IN CANAL) ויכול לספק אותך לזמן מה. דרך אגב, השלב הבא בשידרוג הוא הכבל של האוזניה לכבל עם פחות התנגדות (רוב המקרים ששמעתי בפורום ההוא) ולאחר מכן שידרוג הפחיות לרמה יותר טובה שהמגבר כבר מתחיל למצא את עצמו והמערכת מגיעה לרמה אידיאלית. זאת בכלליות, וברוב המקרים האבולוציה של חובבי האוזניות.
עכשיו, לנושא שהתכנסנו אליו, האוזניות שהמלצתי לאיש, הם בכלל לא בינוניות והמגברים בכלל לא משחק ילדים. יש טובים יותר וטובים פחות, אבל לא משנה כמעט איזה מגבר הוא ייבחר מתוך ה-26 שמושווים שם, השינוי יהיה דרמטי.
אבל בדבר אחד אתה צודק, כמו שאמרתי בת'ראד אחר פה, האבולוציה עולה כסף, עד כמה שזה כיף ולימודי חווית השידרוג. לכן הצעתי לו, אם התקציב מאפשר למערכת שהתהיה אידיאלית כמעט מכל רכיב. והשידרוג הבא יהיה יהיה לכיוון ה-20,000 שקל.
משהו אומר לי שהם יישארו איתו להרבה זמן.
Chikolad : איזה נייד יש לך ?

Chikolad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

הכל מאוד מסובך עם המגברים האלה :?

ה iBasso D1 לא מופיע בהשוואה ששלחת לי. דגמי ה iBasso שכן מופיעים לא קיבלו ציונים כ"כ טובים. אבל אני מניח שזה לא אומר כלום לגבי ה D1.
הבנתי שה D1 הוא גם DAC (אני מבין שזה ממיר מאות דיגיטלי לאנלוגי, אבל חוץ מזה אין לי מושג...). מה עוד יש בו? ראיתי שזה לא בדיוק כניסה אחת ויציאה אחת.
יש לך מושג כמה יעלה ה D2? כמה עולה ה D1?
בנוסף, האם אפשר להשיג את המגברים האלה בארץ? אם כן, האם משתלם לקנות בארץ? אם לא, איפה כדאי לקנות מחו"ל?

מצטער שאני מפציץ אותך בשאלות, אבל עוררת את סקרנותי :D

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

לא הוא לא מופיע שם.
זה הת'ראד שלו : http://www.head-fi.org/forums/f5/new-po ... ge-251541/
אני מקווה שלא תלך לאיבוד עם כמות המידע שם.
מאוד בקצרה :
זהו מגבר + DAC נייד, זול מאוד יחסית ליכולתיו (260 דולר אם אני לא טועה) בעל רכיבים מהטובים ביותר בשוק. הוא מסוגל לעבוד כמגבר פשוט (כניסת אודיו -> יציאת אודיו), כ-DAC בלבד (כניסה אופטית \ קוקסיאלית -> יציאת Line Out), כDAC + מגבר (אם יש לך מקור דיגיטלי ואתה רוצה לשמוע דרך אוזניות, או ככרטיס קול עצמאי שמתחבר למחשב (לא דורש דרייברים בכלל, מתחבר ב-USB).
אפשרות לעשות Opamp rolling (תקרא באתר).

הקנייה היא דרך אתר החברה בלבד, משלוח יחסית זול, ואין מכס (לא היה לי לפחות).

הדגמים הקודמים של החברה לא היו להיט למרות שהם היו בינוניים ועשו עבודה לא רעה (פשוט יש מגברים ברמה מאוד מאוד טובה בהשוואה הזו).
הדגמים החדשים P2 D2 וה-D1 באו לאחר שהחברה החליטה כנראה לשבור את השוק ולהציע את המגברים הכי טובים לכסף. פשוט תתחיל לקרוא עליהם ואת ההשוואות שעשו עם מגברים אחרים ותחליט בעצמך.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

MOAV התכוונתי לאודיולוג , ויש הרבה אוזניות באוזן שאם אתה הולך לאודיולוג אתה לא תרגיש שהם עליך . ולטעמי לפחות הן עדיפות . אני כרגע עם זנהייזר CX300 , אני מתכנן קניה אחרי הכריסטמס (כי אז ממה ששמעתי המחירים הם הכי זולים , והבהלה לקניות נעלמה אז לא צריך להמתין המון זמן למשלוח ), ולי אישית אין בעיה עם אוזניות כאלו. אבל זה כבר טעם אישי

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #19 

לצורך הדיון שמתנהל כאן אני כבעלים של אוזניות סגורות, פתוחות וIEM יכול להעיד שכל מה שנדון פה לגבי איכות הצליל לא ממש משקף את המציאות. IEM לא בהכרך נישמעים פחות טוב מאוזניות פול סייז, אבל הן אכן מסורבלות יותר לשימוש. דבר נוסף MOAV האם ניסיתה אוזניות IEM ? או שאתה מסתמך על קריאה בלבד וכרגע אני מדבר על אוזניות שהן ARMATURE ולא CX300 למינהם. פשוט לי יש סיפור דומה, זה אבא שלי שיש לו עצם בולתת בתוך תעלת האוזן ויש לו בעיה להכניס עצמים זרים לשם, מה שלא מפריעה לו לקחת לי את ה IEM שלי כשהוא במכון כושר. ודרך אגב הוא ממש אבל ממש לא מסתדר אם אוזניות כפתור למינהם.
ולמחבר הת'רד תקשיב זה שתישב ליד מחשב ותשאל הרבה שאלות לא יביא אותך אל המתרה שלך אלה ההפך, שלא תבין אותי לא נכון אני לא אומר שלבוא בלי ידע כלל ולקנות זה משהו שאמליץ אליו, אבל, וזה אבל גדול אתה חייב לשמוע מגוון מסויים של אוזניות כדי להבין על מה מדברים איתך אחרת כל אחד ימשוך אותך לכיוון אחר ואתה פשוט תעבד את הדרך. אני אתן לך דוגמה דובר פה על סנייזר חברה גדולה ומוכרת....... מכל האוזניות שלהם ששמעתי אהבתי רק 2 דגמים זה 595 ו 580 וגם אני לא יכול להגיד שאהבתי אותם עד כדי כך שאני אלך ואקנה אותן. (ד"א ה600 ו680 לדעתי זה בזבוז כסף וזו דעתי בלבד) לכן אתה חייב ללכת ולשמוע אוזניות במקום לשמוע אנשים מדברים אליהם.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

Chikolad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

slavazh, אתה צודק.
אבל האם באמת יש מקום שאני יכול להאזין בו במבחר אזניות מכל הסוגים ומרוב החברות + מגברים ניידים?
הרי לכל חנות יש את היבואנים שהיא עובדת איתם, וכל מוכר הוא, כמוך וכמו אחרים בפורום, משוחד לדברים שהוא בעצמו אוהב (וזאת אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהוא אמין ולא מנסה למכור מה שהכי כדאי לו למכור...).

ד"א, אם באמת יש מקום כזה באיזור המרכז, תודיעו לי :)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”