מכס עבור שלט Wii
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
זה ממש לא נכון, מתחת ל 50$ מחיר צרכן ישראלי - אין מכס.
כל חכמולוג יכול ליבא מקרן HD ולרשום שעלה לו 50$. הם לא מטומטמים.
המחיר הקובע הוא מחיר המכירה בארץ ולא מחיר הקנייה.
בכל מקרה יש מוצרים שחייבים במכס בכל מקרה.
כנס לאתר של MOF ותראה שם בדיוק
כל חכמולוג יכול ליבא מקרן HD ולרשום שעלה לו 50$. הם לא מטומטמים.
המחיר הקובע הוא מחיר המכירה בארץ ולא מחיר הקנייה.
בכל מקרה יש מוצרים שחייבים במכס בכל מקרה.
כנס לאתר של MOF ותראה שם בדיוק
eitanrn,
לצורך הידע הכללי של חברי האתר אני מעוניין לעשות קצת סדר בנושא כי מה שאתה אומר הוא לא מדויק.
ככלל ישנו פטור ממיסים ביבוא אישי בדואר חבילות עד 50$, הערך של הטובין נקבע בדרך כלל על פי ההצהרה שעל החבילה אך למוכסים יש סמכות לקבוע זאת על פי 'תעריף המכס ומס קניה' או על פי תוכנה (זה קורה כאשר הם מריחים שמשהו לא מסתדר בין ההצהרה לטובין עצמם (למשל מקרן HD ב-50$). אך שאין מחיר קובע כפי שאתה טוען אלא ישנם כללים לקביעת מחיר החבילה.
נכון שישנם מוצרים שחייבים במכס בכל מקרה, למשל טבק, אבל כל המוצרים שקשורים לפורום ולאתר (למשל שלט ל Wii ) אינם חייבים במס עד 50$.
בכל מקרה יבוא בחבילות הוא דרך טובה להנות ממחירים זולים למוצרים שנמכרים בישראל במחירים גבוהים במיוחד.
לצורך הידע הכללי של חברי האתר אני מעוניין לעשות קצת סדר בנושא כי מה שאתה אומר הוא לא מדויק.
ככלל ישנו פטור ממיסים ביבוא אישי בדואר חבילות עד 50$, הערך של הטובין נקבע בדרך כלל על פי ההצהרה שעל החבילה אך למוכסים יש סמכות לקבוע זאת על פי 'תעריף המכס ומס קניה' או על פי תוכנה (זה קורה כאשר הם מריחים שמשהו לא מסתדר בין ההצהרה לטובין עצמם (למשל מקרן HD ב-50$). אך שאין מחיר קובע כפי שאתה טוען אלא ישנם כללים לקביעת מחיר החבילה.
נכון שישנם מוצרים שחייבים במכס בכל מקרה, למשל טבק, אבל כל המוצרים שקשורים לפורום ולאתר (למשל שלט ל Wii ) אינם חייבים במס עד 50$.
בכל מקרה יבוא בחבילות הוא דרך טובה להנות ממחירים זולים למוצרים שנמכרים בישראל במחירים גבוהים במיוחד.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
None but ourselves can free our minds
תשובות לכל השאלות:
http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Offic ... uIsraelim/
http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Offic ... uIsraelim/
"המציאות אינה יותר מאשליה, אשליה עקשנית מאוד"
אלברט איינשטיין
אלברט איינשטיין
- oferlaor
- מנהל

eitanrn,
דואר חבילות (כלומר יבוא אישי, לא מסחרי) דורש מכס רק על כל דבר שעולה מעל $50.
העלות צריכה להיות המחיר הסביר של המוצר (הם משתמשים באינטרנט בשביל לבדוק) פלוס עלות המשלוח!
מעל סכום זה, יש מס קניה (= מע"מ) + מכס.
המינימום זה 15.5%. בד"כ באלקטרוניקה סה"כ המכס הוא בסביבות 32%. בנוסף יש לעיתים אגרות שחרור ועוד מיסים (לא תמיד זה משמעותי).
אם זה משהו שברור שהוא לא יקר אז לרוב הם משתמשים בשכל הישר (למשל, ייבאתי לאחרונה מכאניקה של ראש של עט נובע, כאשר היה ברור שרוב העלות זה המשלוח, ולמרות שהעלות היתה מעל $50, הם לא לקחו לי אגורה).
על שלט אני לא מאמין שהם יקחו כסף, בעבר שלחו לי שלטים חלופיים (בד"כ לאו דווקא בגלל שהשלט המקורי נהרס, אלא בגלל שהחברה הוציאה שלט משוכלל יותר לאותו מוצר) ולא זכור לי פעם אחת ששילמתי על שלט כזה מכס...
חשוב לציין שהם משתמשים גם בשכל הישר כשהמחיר נמוך מכפי שהוא רשום באינטרנט.
העלות צריכה להיות המחיר הסביר של המוצר (הם משתמשים באינטרנט בשביל לבדוק) פלוס עלות המשלוח!
המינימום זה 15.5%. בד"כ באלקטרוניקה סה"כ המכס הוא בסביבות 32%. בנוסף יש לעיתים אגרות שחרור ועוד מיסים (לא תמיד זה משמעותי).
אם זה משהו שברור שהוא לא יקר אז לרוב הם משתמשים בשכל הישר (למשל, ייבאתי לאחרונה מכאניקה של ראש של עט נובע, כאשר היה ברור שרוב העלות זה המשלוח, ולמרות שהעלות היתה מעל $50, הם לא לקחו לי אגורה).
על שלט אני לא מאמין שהם יקחו כסף, בעבר שלחו לי שלטים חלופיים (בד"כ לאו דווקא בגלל שהשלט המקורי נהרס, אלא בגלל שהחברה הוציאה שלט משוכלל יותר לאותו מוצר) ולא זכור לי פעם אחת ששילמתי על שלט כזה מכס...
חשוב לציין שהם משתמשים גם בשכל הישר כשהמחיר נמוך מכפי שהוא רשום באינטרנט.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
האם גם זה שכל ישר או רק מזל שלי:oferlaor כתב:eitanrn,
חשוב לציין שהם משתמשים גם בשכל הישר כשהמחיר נמוך מכפי שהוא רשום באינטרנט....
הזמנתי דרך PLAYASIA את אנריל טורנאמנט 3 ל-PS3. עלה לי סך הכל 65 דולר כולל משלוח. בשלב מסויים, פקעה סבלנותי אז הסכמתי שיחייבו אותי ב-30 דולר נוספים על מנת לשדרג לחבילת FEDEX. המשחק הגיע אחרי יומיים ויומיים נוספים לאחר מכן, FEDEX מתקשרים. "שכחנו לקחת ממך 160 שקל מכס", הקול בצד השני אמר. כמובן שסירבתי בכל תוקף לשלם להם.
זה קצת מוזר, לא? איך שיחררו לי את החבילה לפני שהסכום נגבה?
שכל ישר ודואר חבילות לא הולכים ביחד. אני קיבלתי שלט הרמוני חלופי בחינם מאמאזון ולמרות שהצגתי קבלה שלא חוייבתי, רצו לגבות ממני מס. בסופו של דבר זה עניין של מזל מכיוון שלא כל החבילות מעוכבות במכס. אותו שלט חלופי נשלח אלי מלוגיטק ולא עבר דרך המכס.oferlaor כתב:eitanrn,
חשוב לציין שהם משתמשים גם בשכל הישר כשהמחיר נמוך מכפי שהוא רשום באינטרנט....
- oferlaor
- מנהל

אורי_ו,
משלמים ל-COURIER.
אם זה EMS (משלוח דואר בין לאומי), אז זה סיפור מטורף לגרום לזה להשתחרר בכלל לרוב (במיוחד אם זה לא משהו שאפשר מיד להבין במה מדובר...) ואז בדואר אם יש מכס אז משלמים.
לגבי FEDEX/DHL/UPS, הם משלמים את זה עבורך ואז גובים ממך את הכסף. לפעמים הם שוכחים ולפעמים הם מנצלים את ההזדמנות ומחייבים אותך גם על העלות של הקונטיינר או הארגז כולל זמן מיון, איחסון, שחרור מהמכס ועוד אלף הוצאות אחרות שאין לך מושג ירוק מה משמעותם ואם באמת צריך היה לשלם אותם או לא...
משלמים ל-COURIER.
אם זה EMS (משלוח דואר בין לאומי), אז זה סיפור מטורף לגרום לזה להשתחרר בכלל לרוב (במיוחד אם זה לא משהו שאפשר מיד להבין במה מדובר...) ואז בדואר אם יש מכס אז משלמים.
לגבי FEDEX/DHL/UPS, הם משלמים את זה עבורך ואז גובים ממך את הכסף. לפעמים הם שוכחים ולפעמים הם מנצלים את ההזדמנות ומחייבים אותך גם על העלות של הקונטיינר או הארגז כולל זמן מיון, איחסון, שחרור מהמכס ועוד אלף הוצאות אחרות שאין לך מושג ירוק מה משמעותם ואם באמת צריך היה לשלם אותם או לא...