לד זפלין - MOTHERSHIP - הדיסק....

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

24 שעות לפני הופעה האיחוד ההיסטורית...אני מביא לכם את מה שיש לי להגיד על הדיסק החדש של לד זפלין , גם הדיסק הנוסף שיצא " The Song Remain The Same " יסקר פה בקרוב.

כאמור שיחררה הלהקה , לקראת ההופעה את האוסף הזה , שהפיק ג'ימי פייג' שלמעשה עבד ושיחזר בתהליך רימאסטר לא פשוט , והביא אותו לאיכויות המקובלות כיום בעולם. אחרי הכל חלק מההקלטות ותקליטי הלהקה , באו לעולם לפני למעלה מ 35 שנה , והיה מה לשפץ.

דיסק כפול ....בעטיפת רטרו בצבעי האדום שחור , בטעם של פעם , חוברת קטנה מצורפת , גם היא בטעם של פעם....דפים בגוון צהבהב דהוי משהו ....תמונות בשחור לבן ....ובין לבין הסיפור על הלהקה ועל החברים בה. גרפיקת עטיפה פשוטה לכאורה אך יפיפיה.

MOTHERSHIP......זה השם. כמה סימלי השם שהם בחרו לדיסק , והשם הזה מוטבע על הצפלין שעל העטיפה. ואם הצפלין היתה הספינה בה' הידיעה , אז Mothership היא אם (מלשון אמא) כל הספינות...או במילים אחרות מקבילות ........אם כל הדיסקים של להקת לד זפלין.

אחרי הכל זהו אוסף , אפשר להגיד עוד אוסף של לד זפלין. כפול , כשהדיסק הראשון מכיל 13 רצועות , ודיסק מס' 2 מכיל 11 רצועות. אוסף מכובד ומייצג של 24 קטעים של הלהקה.

גם בקטע הפתיחה של דיסק אחד , יש כמובן סימליות. והקטע שהם בחרו , שזו בחירה מתבקשת מאלייה לטעמי , Good Times Bad Times , והרי זה הקטע הראשון בדיסק הראשון שהוציאה הלהקה ( לד זפלין1 ). אותו קטע שהדהים את העולם בזמנו בנגינת הגיטרות של ג'ימי פייג' ,ולא רק הוא כמובן.
דיסק 1 מכיל קטעים מ- 4 האלבומים הראשונים של הלהקה , ומסתיים ביצירת היצירות........ " מעלותיה לרקיע ".
דיסק 2 מכיל קטעים משאר אלבומי הלהקה.

כמו שאמרתי מקודם , עוד אוסף לכאורה , אבל כאן ניגמר אצלי "העוד אוסף ".......ומגיע האבל הגדול.......

כשאמרתי קודם שהדיסק הזה הוא אם כל הדיסקים של לד זפלין , התכוונתי , שזו הזדמנות נדירה לשמוע ולהבין מדוע הגיעה הלהקה הזו למעמד אליו היא הגיעה. מה עשה את 4 החברים האלה שאני אכנה אותם 4 המופלאים .......( נכון זה הכינוי של הביטלס ) , פעם ראשונה שניתן לשמוע את הגאוניות שלהם כפי שהיא אף פעם לא נישמעה.

ואני מתכוון לסאונד ולהפקה הנוצצת והמושקעת שעשו בדיסק הזה.

אני חושב שהדבר שהכי בולט אחרי מספר האזנות לדיסק , הם האיכויות הקוליות של רוברט פלאנט. מעולם לא יצא לי לשמוע את פלאנט טוב יותר.... צלול יותר ....בהיר יותר ...וענק יותר.
תאווה לאוזניים איך שנישמע פלאנט וכמה קל להבין עכשיו איזה זמר ענק הוא .....איזה כוח ווקאלי , איזו עוצמה ...איזו יכולת משחק עם הקול שלו , ועד כמה גבוה הוא מסוגל להגיע , מבלי להיחנק.גדול זמרי הרוק לטעמי והיום זה ברור לי מאי פעם.

גם שאר חברי הלהקה נישמעים כמובן טוב מאי פעם , והדבר בולט בעיקר בקטעים השקטים יותר יחסית , דוגמת Babe Im Gonna Leave You , ועוד . סאונד נקי ומתוקתק , שקוף לחלוטין , שאם היה איזה יתוש בחדר ניתן היה לשמוע אותו ברקע.

ג'ון בונהאם , כל מכה נישמעת מכה פתאום , כל הסט כאילו יושב מולך בחדר .

פייג' , מה כבר לא נאמר עליו ...וגם אם רובנו מכירים כל פראזה שלו על הגיטרה ...פשוט תענוג צרוף לשמוע את העילוי הזה מנגן , ואת כל הדקויות בנגינה , שאולי פעם לא יצאו מספיק החוצה , ועבודת הרימאסטר המחודשת הוציאה החוצה כל פיפס , וכל נגיעונת בגיטרה נישמעת הפעם פשוט ניפלא.

וכמובן גם ג'ון פול ג'ונס ....איש הבאס והקלידים , יושב בבאלנאס ובסאונד המחודש ניפלא .

4 נגנים וירטואוזים , שהיו אז ונישארו גם היום , אבל הוירטואוזיות שלהם פורצת החוצהה היום יותר מאי פעם , בזכות ההפקה החדשה ועבודת הרימאסטר הנהדרת שנעשתה.

לסיכומה של הסקירה...דיסק מומלץ לכל מי שלא ידע.....אם יש כאלה בכלל , ועוד יותר למי שידע , לשים בנגן הדיסקים , לעצום את העיניים , לפתוח ווליום , ולהגיד...wwwooww.

MotherShip....אם כל הדיסקים של הלהקה שעשתה ויצרה את הרוק....דיסק מופלא עם סאונד מופלא . דיסק חובה לכל חובב רוק , בלוז , ריתם אנ בלוז , וחובב מוזיקה בכלל.

תהנו

רפי_א
נערך לאחרונה על ידי רפי_א ב 10/12/2007 18:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #2 

תודה (f)
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

תודה

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #4 

והגרסאות של שאר הזפלינים לא יצאו ב REMASTERED עוד קודם ? אם כן אז אתה לא חושב קצת שזה עוד מעין שחרור עם אינטרס רווחי גדול ללא כלל מאמץ ? בכל מקרה מגיע לזפלינים המון על כל העבודה שהם עשו ותודה רבה על הסקירה !

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #5 

חבר של אמא שלי קנה היום, לא שמעתי בעצמי, אבל אני חייב לציין שהאריזה מאוד מרשימה (Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

(f) (Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #7 

בגלל הקטע הבלוזי של הלהקה לעולם לא הצלחתי להתחבר
למוסיקה שלהם.
רוברט פלאנט אכן זמר ניפלא ואף היה ברשותי בתקופת הווניל הרטורו שלי תקליטי סולו שלו .
אבל הנגינה של פייג , מעצבנת אותי .
הסאונד של גיטרת הגיבסון שלו מביא לי עצבים .

אני מודע לכך שחובבי הלהקה שרופים עליה בצורה שניתן להתגאות , אבל כפי שכתבתי , אני ממש אבל ממש לא מתחבר אליהם .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

8O 8O 8O 8O
אייל אוכזבתי...

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

מישהו יודע האם יש שידור של ההופעה?
לצערי אני הייתי אחד מתוך אלפי ישראלים שנרשמו להשגת כרטיסים ולא הצליחו להשיג
היום כתוב בעיתון כי 20 ישראלים מאושרים יזכו לראות את ההופעה
איך אני מקנא בהם !

רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו

יש שידור של המופע כנראה....

שליחה #10 

אורן....אם יש לך הוט , הם אמורים להעביר כנראה את המופע אחרי 12 וחצי בלילה בערוץ 3.

וה- 20 ישראלים שהזכרת שנוסעים להופעה...... הם כמה חברה....עם קצת שכל , שקראו את המפה טיפה יותר טוב גם ממני..... ובשנייה שהם הבינו שיש איחוד הם נירשמו והתארגנו דרך משרד כרטיסים שרכש כרטיסים. ואם היום 6000 לי"ש ומעלה זה מחיר כרטיס בשווקים למינהם ........אז הם נוסעים למופע בעלות כוללת של בערך 1600 יורו , סכום לכאורה זניח , שכולל גם טיסה כמובן.

ואגב סטונג'נגליסט....היו עד היום מספר אוספים , את רובם ערך פייג' , ולא הייתה לדעתי שום עבודת שיחזור כמו שנעשתה הפעם.
העבודה הרצינית שהוא עשה על הסאונד היה על הדי וי די שלהם שתיעד אותם בהופעות שיצא בשנת 2003.
הסאונד בדי וי די הזה מעולה....אבל עיקר העבודה נעשתה למיטב ידיעתי דווקא בפורמטי הסראונד והקולנוע הבייתי.
הפעם זה הרימסטר המיוחד הראשון שנעשה על אלבומי האולפן שלהם.

אייל....אתה כן אוהב את הגיבסון של פייג' או לא אוהב....אי אפשר להיתעלם ממה שהוא עשה עם הגיטרה שלו , ועוד יותר ב10 האצבעות שלו.

רפי_א

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

(Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

מאירקה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

על זה נאמר: "על טעם וריח..."

שליחה #12 

Eyal_W כתב:בגלל הקטע הבלוזי של הלהקה לעולם לא הצלחתי להתחבר
למוסיקה שלהם.
רוברט פלאנט אכן זמר ניפלא ואף היה ברשותי בתקופת הווניל הרטורו שלי תקליטי סולו שלו .
אבל הנגינה של פייג , מעצבנת אותי .
הסאונד של גיטרת הגיבסון שלו מביא לי עצבים .

אני מודע לכך שחובבי הלהקה שרופים עליה בצורה שניתן להתגאות , אבל כפי שכתבתי , אני ממש אבל ממש לא מתחבר אליהם .
...
:mrgreen:

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #13 

אגב הדיסק יצא בגירסה "מיוחדת" בתוספת די וי די... עדין לא ראיתי ת די וי די, אבל בקרוב.

ולא להמעיט בערכו של גון פול, בלעדיו הם לא היו מה שהם..

.

tigerbalm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 110
קיבל תודות: 0

ממש לא

שליחה #14 

רפי_א כתב:אורן....אם יש לך הוט , הם אמורים להעביר כנראה את המופע אחרי 12 וחצי בלילה בערוץ 3.

רפי_א
...
לא ממש...

לד זפלין
hot3
מוזיקה
שעת התחלה : 00:40 שעת סיום : 02:40
מופע האיחוד ההיסטורי של לד זפלין, אחת מלהקות הרוק הגדולות בכל הזמנים. הספיישל הטלוויזיוני כולל קטעים מהופעות בלתי נשכחות שהתקיימו בין השנים 1970-1975 ברויאל אלברט הול, במדיסון סקוור גארדן ובארלס קורט.

רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו

אתה צודק רמקול.....

שליחה #15 

אכן ג'ון פול ג'ונס ....היה האיש אולי הפחות בולט בכריזמה מול שאר חברי הלהקה ,אבל כישרונו כנגן ומוזיקאי אינו מוטל בספק.
כמה מהשירים היפים של לד זפלין הם שלו ( למשל מהאלבום לד זפלין 2 Thank You).

ואגב הוא היה גם מפיק ענק.....ולפני כמה שנים זכתה להקת אר.אי.אם , בפרס גראמי ( או אולי פרס יוקרתי אחר ) על אלבום השנה. המפיק של אותו אלבום היה לא אחר מאשר ג'ון פול ג'ונס הבסיסט.

וציינתי בהודעה חדשה אגב...שאין כפי הנראה שידור חי של המופע לצערנו.

רפי_א

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

Re: יש שידור של המופע כנראה....

שליחה #16 

[quote="רפי_א"
אייל....אתה כן אוהב את הגיבסון של פייג' או לא אוהב....אי אפשר להיתעלם ממה שהוא עשה עם הגיטרה שלו , ועוד יותר ב10 האצבעות שלו.

רפי_א[/quote]

עם זה אני מסכים
אם כי באותה הנשימה ישנם מוסיקאים רבים שלא זכו להכרה המגיעה להם
והם ממש לא פחות טובים מפייג ' ואולי טובים עוד יותר .
Neal Schon
John Norum
Richie Kotzen
ואני יכול למנות עוד רבים אחרים וטובים .

פרטים

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

Re: יש שידור של המופע כנראה....

שליחה #17 

Eyal_W כתב:[quote="רפי_א"

רפי_א
...
עם זה אני מסכים
אם כי באותה הנשימה ישנם מוסיקאים רבים שלא זכו להכרה המגיעה להם
והם ממש לא פחות טובים מפייג ' ואולי טובים עוד יותר .
Neal Schon
John Norum
Richie Kotzen
ואני יכול למנות עוד רבים אחרים וטובים .[/quote]

אייל,
אולי כל אחד מהם "לא פחות טוב" מג'ימי פייג', אבל לד זפלין זה לא רק ג'ימי פייג' - זה ארבעת המופלאים (מספר 2) שביחד קשה מאוד "לנצח".
האוסף הנ"ל בקושי ממצה את הרפרטואר של הלהקה, וכמעט לא נותן הצצה לוורסאטיליות המופלאה של לד זפלין לעשות אחלה פולק-קאנטרי כמו Bron-Y-Aur Stomp או בלדות כמו Rain Song.
אבל לכל מי שמפקפק כמה לד זפלין באמת גדולים, מספיק שישמע את Stairway מהתו הראשון ועד האחרון, וינסה לזכור איזה עוד להקה מתחילה שיר בסגנון קנטרברי פולק ומסיימת אותו בלהגדיר במילון מה זה "רוק כבד".

אני רק מקווה שהתפוח (בונהאם ג'וניור) לא נפל רחוק מהעץ של ה"ליוויתן הלבן".
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #18 

אני לי וויכוח עם מעריצי הלהקה .
בסה"כ מדובר בטעם כי שאחד החברים ציין .
ולטעמי בגלל כל השילובים המוזרים (לטעמי כמובן ) ועירוב סגנונות אני מעדיף את המתחרות של הלהקה .
נערך לאחרונה על ידי Eyal_W ב 20/12/2007 16:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

פרטים

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

וואואואואואואואואואואואואואואואואואואואוווווו
איזה סאונד בא לי למות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #20 

ראיתי היום שמוכרים את האלבום המדובר ב"ארומה" ביחד עם סנדויצ'ים וסלטים.
לא מכובד (n)
משה

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”