מה דרוש להתקין, כדי להריץ סרטים מכל סוגי הפורמטים הקיימים?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,
אני מתכוון לקנות מערכת HTPC
הבנתי שכדי להריץ סרטים מכל סוגי הפורמטים הקיימים (TS MKV H264 וכ') דרוש להתקין נגנים ומקודדים מתאימים, שיאפשרו ניגון חלק, כולל כתוביות בעברית.
מצאתי באתר את המדריך שכתב עופר:
ניגון קבצי 1080p על מחשבי Low-End, או איך להפוך מחשב חלש למכונת HD?

אבל מדריך זה מתייחס למחשבים חלשים.
לכן רציתי לשאול, אם קיים מדריך כלשהו המציג את כל המקודדים, פילטרים ונגנים (כולל קינפוג שלהם ובדיקה שהכול פועל בסדר הנכון )הדרושים, כדי שיהיה אפשר להריץ בצורה חלקה את כל הפורמטים שקיימים כיום, כולל כתוביות בעברית.
בגלל בעיות שונות (שאיני יכול לפרט אותם כאן) אין באפשרותי לבצע את כל ההתקנות האלה בעצמי. אני מתכוון לבקש זאת מהחנות שבה ארכוש את המחשב, בתוספת תשלום כמובן.
אני לא בטוח שלכל טכנאי המחשב שעובדים בחנויות האלה, יש את מלוא הידע הדרוש בנוגע לכלל המקודדים הנחוצים וקינפוגם, ולכן חשוב שאביא מידע זה בפניו לפני תחילת העבודה.
כמו כן הבנתי, שלפעמים יכול להיות מצב, לפיו חסרון במקודד מסוים, עלול לגרום לכך שיהיה צורך להסיר את כל המקודדים שכבר הותקנו, ואפילו לפרמט את המחשב. ולכן בכדי להימנע מכך, חשוב שאדע מראש, את כל הדרוש, מבלי שלא אדרש להוסיף בעצמי שום דבר נוסף!

במידה ולא קיים מדריך כזה, אשמח אם מישהו יהיה מוכן לכתוב זאת כאן, בהנחה שזה יוכל להיות לעזר למשתמשים נוספים המתכוונים להיכנס לתחום...

תודה רבה.

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #2 

מן הסתם המדריך טוב גם למחשבים חזקים...
אבל אני לא יודע אם הוא מכסה את כל הקודקים האפשריים. תמיד קיימת האפשרות שתנסה לנגן סרט שמקודד (וידאו או אודיו) באמצעות קודק שאינו שכיח ותצטרך להתקין אותו במיוחד.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

erezr
חשבתי שמחשב חזק אולי " פטור" מהתקנה של מקודדים/פילטרים מסוימים,היות שזה כבר נכלל בחומרה :)

בכל אופן, במידה ובאמת אזדקק לקודק אחד (או אפילו יותר) שלא הותקנו אצלי מראש ע"י הטכנאי, האם עלול להיות מצב שלפני שאתקין אותו, אצטרך להסיר את כל מה שכבר הותקן אצלי, ולהתקין הכול מחדש בעצמי?

ושאלה נוספת- האם אין איזה חבילה שלמה של מקודדים (מהסוג של k-lite ) שאותם מתקינים פעם אחת, וזה כבר מכסה הכול, או כמעט את הכול?

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #4 

אני אישית לא חובב גדול של חבילות קודקים. כשאני נתקל בסרט שאני לא מצליח לנגן (וזה לא קרה כבר הרבה זמן) אני מתקין ספציפית את הקודק הדרוש, ללא הסרת קודקים אחרים.
אפשר להעזר ב-GSPOT כדי לגלות מה חסר:
http://www.headbands.com/gspot/
אני גם מנסה לברר מידע נוסף על הקודק כדי לוודא שהתקנתו לא תגרום נזק.

לדעתי המדריך של עופר מספק מענה טוב למגוון הפורמטים שקיימים, אבל לא מן הנמנע שתצטרך לבצע התקנות נוספות בעתיד. ברובן לא תצטרך להסיר את המקודדים הישנים, אבל אני מכיר מקרים שהגיעו לפירמוט:)

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

נשאל ונענה פה בפורום בצורות שונות מספר רב של פעמים.

ישנם הדוגלים בחבילות שונות ומגוונות ויסנגרו עליהן בחייהם :lol:
רובן מכיל בין השאר את ה ffdshow, אני מאלו שהחליטו להתקין אך ורק את האחרון, לייחס אליו את כל הפורמטים ולהוסיף שני דברים שסוגרים את החבילה halli splitter עבור פיענוח המעטפת של MKV וכן pure video עבור ניגון נוח של DVDr ודומייו.

מעל הכל במידה ותבחר בקונפיגורציה ובויסטה מדיה סנטר, הזו אני מאד ממליץ על media control שמאפשר ומוסיף מספר פונקציות שרק בגללן השילוב הנ"ל שווה, לדוגמא - הרצת קבצי AVI ו MKV שמיקרוסופט בשלב זה לא מאפשרת הרצה וכן resume \ ניגון מחדש כאשר חוזרים לקטע וידאו שהפסקנו את הניגון שלו מכל סיבה.

shmil_y
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 411
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

GalBrill כתב:נשאל ונענה פה בפורום בצורות שונות מספר רב של פעמים.

ישנם הדוגלים בחבילות שונות ומגוונות ויסנגרו עליהן בחייהם :lol:
רובן מכיל בין השאר את ה ffdshow, אני מאלו שהחליטו להתקין אך ורק את האחרון, לייחס אליו את כל הפורמטים ולהוסיף שני דברים שסוגרים את החבילה halli splitter עבור פיענוח המעטפת של MKV וכן pure video עבור ניגון נוח של DVDr ודומייו.

מעל הכל במידה ותבחר בקונפיגורציה ובויסטה מדיה סנטר, הזו אני מאד ממליץ על media control שמאפשר ומוסיף מספר פונקציות שרק בגללן השילוב הנ"ל שווה, לדוגמא - הרצת קבצי AVI ו MKV שמיקרוסופט בשלב זה לא מאפשרת הרצה וכן resume \ ניגון מחדש כאשר חוזרים לקטע וידאו שהפסקנו את הניגון שלו מכל סיבה.
...
את ה-media control הורדת מכאן?
http://damienbt.free.fr/index.php#download

ניסית את זה על ויסטה 64 במקרה?

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

erezr
פרמוט מחשב, זה הדבר ממנו אני מנסה להימנע :)
בכל אופן זה מוזר שהמקודדים האלה מתיישבים כל כך חזק במחשב, עד שקשה אחר כך להיפטר מהם.
נראה לי הגיוני שכל מקודד יגיע עם קובץ UNINSTALL כדי שיהיה אפשר להסירו בשלמות ובצורה מסודרת, מבלי שיגרם שום נזק!

GalBrill
אם לנסות לסכם את דבריך, אז בעצם כל מה שנדרש ממני להתקין זה:
1. ffdshow,
2. halli splitter
3. pure video

וחוץ מזה אצטרך להתקין גם את media control מכיוון שהנגן של ויסטה מדיה סנטר, לא מסוגל להריץ את כל סוגי הפורמטים.
האם הבנתי אותך נכון?
והאם בעזרת אותו media control ניתן להכניס גם כתוביות SRTבעברית?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

את Pure Video אתה יכול להוריד מהרשימה אם אתה משתמש ב Vista. התוכנה לא נתמכת תחת Vista.

ב Vista יש מפענח mpeg2 שיש לו האצה בחומרה כך שזה לא צריך להפריע לך יותר מידי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #9 

GalBrill,
אז איך אתה מנגן bluray או hddvd?

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

Catskinner כתב:את Pure Video אתה יכול להוריד מהרשימה אם אתה משתמש ב Vista. התוכנה לא נתמכת תחת Vista.

ב Vista יש מפענח mpeg2 שיש לו האצה בחומרה כך שזה לא צריך להפריע לך יותר מידי.
...
כלומר, האם הנגן של הויסטה יספיק לי לכל סוגי הסרטים, גם עבור DVDr ודומייו שהזכיר GalBrill ?
ומה בנוגע לכתוביות בעברית?

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

shmil_y
כן בדיוק משם
ויתרתי על ה"תענוג" של ההתמודדות מול 64BIT

bariko
הסיכום שלך מדוייק
רק תיקון קל, הכתוביות ינוהלו ע"י ה ffdshow

Catskinner
צר לי שאני חולק עליך.
pure video יאפשר להפעיל את מחיצת ה DVD במדיה סנטר, ללחוץ שם על סרט ונהל אותו כאילו יש לך נגן DVD כולל תפריט והכל.

kalinium
אני עדיין לא מתעסק עם bluray או hddvd - מדובר בשאלה על MKV ולכן לדעתי השאלה עוסקת יותר בתחום של קבצים של סדרות וכו', שרובם אגב הם ב 720P, למרות שבדקתי את המערכת על 1080P והניגון היה חלק לחלוטין.

bariko
תקרא מה שעניתי ל Catskinner
במידה לאני טועה הבדיקה פשוטה, אל תתקין, נסה לנגן ואם לא תצליח תוכל תמיד להוסיף...

מקווה שעניתי לכל השאלות בטופיק, (Y)

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

GalBrill
לי בהחלט ענית.
לגבי ה- PureVideo ,אני באמת אעשה קודם בדיקה, כפי שאתה מייעץ. מה גם שהתוכנה לא חופשית, אז אין טעם לשלם מראש עבור משהו שלא בטוח שאזדקק לו.
קטונתי מלהתערב בויכוח המקצועי שלך עם Catskinner , אבל אני חושב של- PureVideo אמור להיות תפקיד יותר חשוב מאשר הפעלת מחיצת ה DVD במדיה סנטר .
לפי המדריך של עופר (ניגון קבצי 1080p על מחשבי Low-End, או איך להפוך מחשב חלש למכונת HD )-
HAALI לא מפצל TS שהם MPEG 2 אלו יטופלו על ידי PureVideo

כלומר, אם לא יהיה לי PureVideo, אז מי שיצטרך לעשות את העבודה , זה הנגן של הויסטה. ואם הוא לא יוכל לעשות זאת, אז באמת שאהיה זקוק לתוכנה זו או אחרת.

אגב, האם משתמשי ויסטה, יכולים לפעול בדיוק לפי המדריך של עופר, מילה במילה, או שצריך לשנות חלק מהדברים?
בכלל, זה היה יכול להיות מצוין, אם מישהו יוסיף איזשהו נספח למדריך של עופר, כדי להתאים אותו למשתמשי ויסטה...

ושאלה אחרונה לסיום, האם קיימים סרטי HD שלא זקוקים בכלל למקודדים/פילטרים, כדי להריץ אותם ?
למשל, מה לגבי שני הקבצים שלהלן, הנמצאים אצלי בתהליך הורדה?
Pioneer-Hdtv 1080 *1920 Demo 0000.mpg
Demo-Sharp Excellent Image Hd 1080.wmv

תודה רבה

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #13 

PureVideo לא עובד טוב ב Vista !

ה CODEC מעבד פריימים, נראה רע ומקרטע. זו הסיבה שהוא לא נתמך יותר.
גם למי שלא מרגיש בזאת, עדיף להשתמש בכל CODEC אחר כולל זה של Vista.

nitay
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

אני ממליץ על חבילת K-lite, ישנן מספר גירסאות, אני משתמש במלאה:

http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec ... wnload.htm

כולל תמיכה ב HD

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

nitay
הרבה משתמשים ממליצים להתרחק מ- חבילת K-lite, מכיוון שלטענתם זה עלול אחר כך לגרום לצרות צרורות, וגם קשה להסירה.

jpost
אם כך אני אאלץ להתבסס על הנגן של הויסטה, ואם זה לא יוכל לנגן הכול, אצטרך לחפש משהו חלופי.

אגב, עוד שאלה מאוד חשובה-
האם מעבר להתקנת כל המקודדים והפילטרים הדרושים, אצטרך גם לבצע כיווני וידאו בכרטיס המסך, וכיווני אודיו? האם זו פעולה שעושים פעם אחת בהתאם לנתונים של מכשיר הטלוויזיה, או שיש לבצע שינויים בהתאם למקור- 1080p, 720p

תודה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

GalBrill כתב:shmil_y

Catskinner
צר לי שאני חולק עליך.
pure video יאפשר להפעיל את מחיצת ה DVD במדיה סנטר, ללחוץ שם על סרט ונהל אותו כאילו יש לך נגן DVD כולל תפריט והכל.
...
רק שבשביל זה לא צריך PureVideo בכלל. שינוי קטן ב registry או אפילו התקנת תוסף My Movie יאפשר להציג את הסרטים בספריה ולנגן קבצי Video_ts בלי שום בעיה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

Catskinner
האם הנגן של ויסטה לא יכול להריץ כהלכה קבצי Video_ts ללא שינוי ב- registry או ע"י התקנת התוסף My Movie ?
אגב, האם My Movie זה PLUG IN המתחבר לויסטה ושאותו ניתן להוריד דרך האתר של מייקרוסופט?

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אין שום בעיה להתקין pure video על ויסטה - חמישה מחשבים הוכיחו את זה אצלי...

לגבי האפשרות לנגן קבצי TS בדרכים אחרות, אין ויכוח, זה אפשרי
pure video פשוט פותח את האפשרות לתפריטים כפי שמוכרים לנו מנגן ה DVD הרגיל שלנו, אני מדבר על לחצן ה menu המוכר שאחריו רואים את התפריט עם הפתיח, ה , chapters אופציות הסאונד וכך הלאה (במידה ויש משהו אחר שמאפשר את זה אני אשמח ללמוד)

my movies זה תוסף שמורידים ולא ממיקרוסופט, תוכל לראות פרוייקט (שלצערי קצת נתקע בגלל המפתח המקורי של התוכנה) ללמד את התוכנה עברית, לינק יש בראש הפורום בטופיק שפתחתי בנושא.

לגבי חבילות,
כפי שאמרתי בתגובה הראשונה שלי פה, יש שאוהבים, לצערי גם פה בפורום וגם לחברים במקומות אחרים עזרתי לא פעם לנקות (וזה לא תמיד קל) את המחשב אחרי חבילות שכאלו, הקטע המוזר שלא ברור לי מדוע אותם מצדדים לא מקבלים, ffdshow נמצא בכול החבילות מימלא... אז מדוע לא להתקין רק אותו אם הוא עושה עבודה טוב?!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

אבל PureVideo ב vista ממשיך להשתמש בספריות הפרטיות שלו ולא ב DXVA2 והיות והספריות האלו אינן נמצאות איפה ש vista מצפה למצוא אותן אז המפענח מנגן mpeg2 ללא שום האצה אלא אם אתה משחק קצת ב registry. כך שהבעיה איננה האם התוכנה מתקינה את עצמה או לא תחת vista אלא האם אתה משיג באמצעותה את התוצאות שקיווית להן. אם הצלחת להגיע להאצת חומרה מלאה ב mpeg2 ולא נתקעת כמו רבים ב YUV אז כל הכבוד, אבל לי ההתעסקות במפענח העתיק והלא נתמך הזה לא הייתה שווה לי.

בקשר לחבילות, מסכים איתך ב 100 אחוז. אבל זו מלחמה אבודה. כל עוד יהיו מי שיארזו כמה מפענחים בגרוש מחבילה אחת יהיה גם כאלה שיורידו ויתקינו אותן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #20 

קראתי רק עכשיו את השרשור הזה. כמה הערות:
HAALI יכול בהחלט לפצל TS MPEG2. צריך רק לסמן V בהתקנה. כתבתי אחרת במדריך כדי לשמור על רציפות בטיפול על ידי NPV. בפועל אין הבדל בתוצאה.
NPV כמו שכתבו אחרים לא יעבוד טוב בויסטה. אבל אפשר לנגן MPEG2 גם עם דיקודרים אחרים כמו FFDSHOW או PDVD למשל. אני מתרחק עד הים מויסטה על כל המחשבים שלי כך שאני לא יכול להגיד בדיוק מי יעבוד ומי לא. פשוט לנסות.
לגבי MPEG4 שהם העיקר ב 1080P בכלל אין קשר ל NPV. הפענוח נעשה על ידי COREAVC 1.6 או PDVD. כדאי לנסות את שניהם. PDVD אמור לנצל תמיכת חומרה של כרטיסי 8500-8600 או ATI 2XXX.
כל שאר הדברים שנכתבו במדריך עד כמה שידוע לי עדיין רלוונטיים לויסטה כולל נושא ה DSFM שהוא לדעתי החשוב ביותר. בסופו של דבר לא חשוב מה תתקין אלא איך תכריח את הWINDOWS לנגן עם מה שהתקנת.
Enjoy the Silence

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”