מערכת "מיני" כפתרון לשמיעת מוזיקה וסרטים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
macgyver פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
תוך כדי חיפושי אחר מערכת רמקולים חדשה לחדר נתקלתי במערכת מיני בתצורת 4.1:
http://za.lge.com/md/product/prodcatego ... 1100000117

הדגם הוא: LM-W5040 מתוצרת LG.

האם מנסיונכם מערכת כדוגמת המערכת הזו מספקות באמת איכות שמע טובה מעבר לזה שהן נראות "מגניבות"?
והאם מערכת כזו יכולה לספק חווית סראונד מספקת?
האם היא תהיה עדיפה על סט סטלייטים (אחד כזה שיעלה בערך 1500 ש"ח +-)?
יעוד המערכת הוא גם שמיעת מוזיקה וגם האזנה למקורות סאונד בסראונד (משחקים+סרטים). היא אמורה להתחבר למחשב.

תודה.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

מנסיוני..

שליחה #2 

לא. גם אני ניסיתי לחפש כל מיני פתרונות "All in One" שלכאורה אמורים לחסוך את העלויות של מערכת "אמיתית",
אם כי הניסיון שלי היה בתחום הרמקולים והרסיברים הזולים, ולא מערכות מיני. התלהבתי בדיוק לשבוע, כשההתלהבות נבעה
במיוחד מהמחיר הנמוך ומכך שהמערכת נראית מרשים. חיש מהר נתכרכמו אזניי.. וזאת מבלי להאזין לשום מערכת אחרת להשוואה.
לסרטים היה סביר, אבל ברגע שניסיתי להאזין קצת למוזיקה היה לי ברור שזו טעות.
לכן, אני ממליץ לך, לך על משהו יותר רציני, ובמיוחד על משהו שהאזנת לו ואהבת את איך שהוא נשמע. אם אתה אוהב את הצליל של מערכת המיני
הזו- לך על זה; אבל תחשוב היטב אם תאהב אותו לאורך זמן או שזו התלהבות רגעית.

בהצלחה.

macgyver פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הבנתי.. אבל לא לגמרי.
מן הסתם מערכת חלקים שמורכבת טוב תהיה טובה יותר...
אבל אין לי תקציב לאחת כזו.
השאלה שלי היא האם משהו כזה אמור להיות טוב יותר ממערכת לווינים+סאב וופר סבירה...
איך היא ביחס לאחת כזו (לדוגמה משהו מסדרת ה SCS של JBL או מערכת לווינית טובה יעודית למחשב) מבחינת השמעת מוזיקה ואיך היא ביחס לאחת כזו מבחינת סרטים?
כפי שאמרתי- דיי ברור שהעיצוב "המלהיב" בא להסתיר דברים אחרים... אך שאלתי הייתה מה הוא מסתיר ומה מערכת בסגנון כן יכולה לתת. האם כן מערכת "מיני" היא בהכרך נחותה ממערכת חלקים "סבירה"? והאם מערכות בחלקים כמו זו עונות על הצורך של מה שנקרא "קולנוע ביתי" (הרי אין שם סנטר)?

תודה על העזרה בכל מקרה :)

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

מה התקציב שלך? בלי זה קשה מאוד לדעת לאן אתה מכוון.

שליחה #4 

אני, אישית, מאוד לא אוהב את מערכות המיני. אני גם לא כ"כ מאמין בפתרונות של הכל באחד. הן מעוצבות בצעקנות כדי לחפות על חוסר יכולת, לאו דווקא בעוצמה,
אבל עוצמה זה ממש לא הכל. כמו כן, אני אוהב לשמוע סרטים עם סנטר, אבל זו לחלוטין העדפה אישית.

מערכת צריך, לדעתי, להרכיב בשלבים. ממרטין למדתי שיש להתחיל בבחירת רמקולים, משם הגברה ובסוף מקור, ואני מסכים לגמרי.
אם התקציב שלך הוא מאות שקלים בודדים, לך על רמקולי מחשב של Altec Lansing, ואני מאמין שלא תתאכזב (בהתייחס למחירם).
אם המטרה היא שמיעת מוזיקה במידה רבה, אל תקנה סטלייטים בכלל. רמקול תיבת תהודה (מסוג סביר כמובן) עדיף בהרבה.

מה התקציב?

macgyver פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

שמע, בהתחלה תכננתי על משהו בסביבות ה 1500 שקל.
אני יכול להתגמש....... אולי עד 3000..... משהו כזה. אני עוד רוצה לשדרג את המחשב- וזה לא מעט כסף. מצד אחד אני רוצה צליל היקפי. מצד שני- אני כן רוצה לשמוע מוזיקה כמו שצריך. כמו כן אני לא יכול לשים רמקולים רצפתיים בחדר מכיוון שאין לי מקום.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

רק יד שניה.

שליחה #6 

אם יש לך 3000 ש"ח, תוכל להסתדר לא רע ביד שניה.
תוכל למצוא רסיבר סביר וסט רמקולים סביר גם. זה במידה ואין מצב לוותר על הסאונד ההיקפי.
אם כן, אז הייתי הולך על מגבר סטריאו ורמקולים באיכות טובה יותר.
אם סראונד ממש חשוב ואתה רוצה להשקיע מינימום, הייתי הולך על זה:
http://zap.co.il/model.asp?model_id=137928

זה סט של אלטק לנסינג למחשב ששמעתי עליו רק טובות (מעבר לביקורת בזאפ שלא אומרת הרבה).

אתה תפיק ממנו הרבה יותר מאשר ממערכת מיני, אין שום ספק. זו עדיין לא מערכת "אמיתית", אבל יש סיכוי שזה יספיק.
לי, אישית, יש מערכת לא רעה בכלל, ובמחשב יש לי גם רמקולים של אלטק ( דגם ATP3), והסאונד שלהם ממש לא רע בהתחשב במחיר כך של MP3 ומשחקי
מחשב אני משתמש בהם בכיף.

macgyver פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

קראתי ביקורות לא רעות גם כן, על הסט הזה של Altec. אבל הוא לא באמת 5.1. אז אני אם אומר- אם כבר- אז כבר. אם קונים 5.1 שזה באמת יהיה 5.1. ואם לא אז שזה יהיה סטריאו.

דרך אגב, חיפשתי ציוד יד שניה ולא ממש מצאתי דברים זולים (כלומר רסיבר ראיתי בסביבות ה 900, רמקולים גם כן.... וזה לא ממש רחוק מהמחירים של צויד חדש). האם ישנם אתרים טובים שבהם מוכרים ציוד כזה?

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #8 

אתה לא ממש יכול להשוות איכות של רסיבר/רמקול מיד שניה לרסיבר/רמקול חדש באותו התקציב. המוצר מהיד השניה יהיה איכותי הרבה יותר.

macgyver פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

מן הסתם זה יהיה תלוי בתמחור של המוצר יד שניה.............ראיתי מספיק אנשים מוכרים ציוד יד שניה במחירים קרובים מאוד למחיר החדש שלהם. אבל כן- אני מודע לעניין. אמנם אני לא מאוד מכיר את שוק האודיו אך אני לא אדיוט.

אז מה אתם אומרים?
א. מה עדיף, מערכת כזו של LG או מערכת לווינים נחמדה שעולה כ 1500 שקל +- ?
ב. האם לראות סרטים עם 4 רמקולים זה אפשרי? ואם כן האם זה שווה משהו?

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

אפשר לשמוע סרט היטב גם בסטריאו..

שליחה #10 

זו רק שאלה של האם אתה חייב סנטר ואת האפקט של האחוריים. לא כולם חייבים את זה.
ןבפירוש עזוב את מערכות הלווינים של LG, Toshiba וכדומה. אלה חברות טובות מאוד- אבל הן לא מתמחות ברמקולים, ואין להן רמקולים חוץ ממערכות ה All in One האלה.
אם אתה מכוון לרמה כזו, לך על סט למחשב של אלטק. תשלם פחות ותהנה יותר. ועדיין אני מאמין שעדיף לך לקנות ביד שניה רסיבר וצמד מדפיים איכותיים,
ובהמשך, עם קצת סבלנות, קנה אחוריים וסנטר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”