שאלה בקשר למחשב נייד ויציאת HDMI

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
L-B פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה

אהלן וסהלן!
עברתי על כמה נושאים בפורום, יש לי שאלה בקשר ליציאת HDMI שקיימת במחשב...
http://global.msi.com.tw/index.php?func ... cat_no=135

עכשיו אני הבנתי שאם אני מחבר (סליחה על הבורות כן.) את הטי וי ואת המחשב בחיבור הזה אז אני מקבל איכות של HD?
גם אם אני מנגן קובץ שהוא לא מקודד (?) ב HD נגיד קובץ DIVX ..
ואני צופה בו דרך אפשרות הHDMI אז אני רואה באיכות של HD?
או
אני רואה רגיל (כמו שאני מניח ..) אז מה ההבדל בין S VIDEO רגיל ?

היציאה הזאת לא צריכה להיות קשורה לכרטיס מסך?

תוד ה רבה על ההתיחסות!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

יש לי חדשות בשבילך: אתה רואה במחשב שלך באיכות HD וגבוהה מזו מהיום שבו החלטת להעלות את הרזולוציה במחשב מעבר ל 800x600, שזה יוצא מה...? 10 שנים?

כדי לראות ווידאו באיכות HD מהמחשב על המסך שלך אתה צריך את הדברים הבאים:

1. מסך שמסוגל לקלוט ולהציג ווידאו ברזולוציה של 720 שורות ומעלה: את זה כל מסך מחשב יודע לעשות וכל מסך טלוויזיה שהוא HD Ready.

2. מחשב שמסוגל להריץ, לפענח ולהציג ווידאו באיכות HD: רוב המחשבים החדשים הנמכרים כיום מסוגלים לנגן ווידאו ברמה של 720p ללא בעיה.

3. כבל שמחבר בין 1 ל 2. לזה צריך VGA או DVI או HDMI. ל s-Video אין את רוחב הפס המספיק להעברת שידורים בפורמט HD. כמו כן, כדאי שתעשה לעצמך סדר בראש בנוגע להבדל בין חיבור פיזי לבין יכולות השידור שלו. יש כאן מספיק FAQ ומדריכים באתר שיעזרו לך בעניין. תתחיל מכאן: http://www.hometheater.co.il/article824.rotator

4. קבצי ווידאו בפורמט HD כלומר ווידאו שהוקלט ביחס תמונה של 16:9 (מסך רחב) ועם לפחות 720 שורות הפרדה אופקיות. לידיעתך, רוב קבצי ה DIVX שמסתובבים בחוץ אינם עונים להגדרה זו.

למען הסר ספק: כן, אתה חייב לעמוד בכל ארבעת התנאים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

L-B פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה

Catskinner,
תודה רבה על התשובה המדויקת והממצה למרבה הפתעתי הבנתי הכללל..
אני אלך לרכוש לעצמי כבל HDMI במהרה..
קראתי את המדריך הוא ממש עזר.
עוד דבר איזה הבדל משמעותי יש בשידור דיגיטלי כמו ה HDMI לעומת ה S VIDEO?
(כלומר פרקטית ברזולוציה)

היכן אפשר לקנות כבלים נורמלים בזול?
איפה אפשר להשיג קבצי HD בנט?
:roll:

המחשב שלי יסתדר עם הרצת קבצי HD ? יש לי רק גיגה זיכרון ....

אחלה פורום!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

המגבלה הפרקטית של הרזולוציה ב S-Video היא שהוא תוכנן במקור להעברת שידורי SD בלבד, כלומר 576 שורות Interlaced בפורמט 4:3. אין לו את רוחב הפס שיאפשר לו להעביר 720 שורות ובוודאי שלא 1080 שורות. ל HDMI, DVI או VGA אין כמובן את הבעיה הזו.

מבחינת הבדל בין ווידאו דיגיטאלי כמו ב HDMI/DVI לבין ווידאו אנאלוגי ב VGA: בעקרון לא צריך להיות בכלל הבדל. זו שאלה של נוחות ותמיכה - בהרבה מסכים האות עובר דרך מעגלים שונים ונפרדים לחלוטין והטיפול ב RGB אנאלוגי שונה מדיגיטאלי והתוצאות בהתאם - לאו דווקא עם יתרון ברור של האחד לעומת השני.

כבלים נורמליים ובזול אפשר לרכוש בכל מקום. חוק האצבע שלי אומר שמי שמנסה לדחוף לך כבל ביותר מ 50 שקל למטר מנסה לגזור עליך קופון. נסה באייס או בהום סנטר, תתרחק ממוצרי תווית שמנסים לדחוף לך כבלים מוזהבים במחירים מופקעים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”