השבוע לפני 14 שנה , הלך לעולמו , פרנק....

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

זאפה.

ב-4 לדצמבר 1993 , הלך מאיתנו אחד מגדולי המוזיקאים של כל הזמנים.

זאפה , שנולד למרבה הפלא .....גם בחודש דצמבר ב21 , 1940 , בארה"ב , מת ממחלת סרטן הערמונית.

אין ספק שהאיש היה גאון....מוזיקאי , זמר ,גיטריסט ענק ,מפיק , שחקן שהייתי מגדיר אותו אפילו חצי סטנדאפיסט , וזכה גם ל 2 פרסי גראמי , אחד מהם על מיפעל חיים.

זאפה - האיש והאגדה ...נגע כמעט בכל סיגנון שהוא היה יכול , מבלוז ,רוק ,קלאסי ,ג'אז ,עד מוסיקה נסיונית בקיצור מה לא. ,כולל אמירות פוליטיות.
ואני הרי לא יכול בלי לד זפלין.....ואחד מהביצועים הכי מיוחדים ומקוריים של היצירה " מעלותיה לרקיע " הוא של זאפה , שבו בקטע הגיטרה המקורי של ג'ימי פייג'....אצל זאפה קטע הסולו הוא של סקסופון. שווה לנסות להשיג ולשמוע למי שלא מכיר את הביצוע הניפלא שלו.

זאפה הוציא למעלה מ 60 אלבומים , חלקם עם להקתו "אמאות האמצאה " ( אותה הקים עוד בשנות ה60 ) וחלקם אלבומי סולו.

אגדה מספרת....שיום אחד הראה מישהו את התווים המוטרפים שכתב זאפה , לכנר הנודע אייזק שטרן , ושאל אותו מה יש לו להגיד על התווים. שטרן אמר , שהם כל כך מסובכים....שרק גאון יכול לכתוה ככה.

אחד מילדיו של זאפה Dweezil Zappa , הפך גם הוא לגיטריסט רוק כבד.

תמיד ניזכור את זאפה , כאחד מהמוזיקאים המשפיעים ביותר , שפשוט היווה דוגמא מאלפת עד כמה רחוק אפשר לקחת את המוזיקה , ותמיד לנסות משהו עוד יותר חדש ומעניין.

זאפה עשה כל כך הרבה אלבומים טובים, שאשלוף ממש בודדים ,לכל מי שלא זכה להכירו .
" עכברים חמים " מסוף שנות ה60.
Apostrophe ....מאמצע שנות ה70.
Roxy & Elsewhere ...מאמצע ה70. ( יחד עם להקתו האמאות....)

רפי_א

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

לא ברור לי איך עדיין אין איזה סרט הוליוודי על הבנאדם הזה.
הייתי הולך לראות.

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אכן ... , תודה על התיזכורת (Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים