קניית מסך 32 לחדר-לבטים קשים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
mooshon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום
אני מתכוון לרכוש בימים אלו מסך לחדר שלי בגודל 32 אינצ' (מרחק מהמך 3 מטר)
ולאחר קריאה מעמיקה באתר וצפייה פיסית במגוון טלויזיות הגעתי לארבעה דגמים:

LA32R81B- רואים בה יחסית טוב ויש לה NR בHDMI
32LD900TA- האמת שלאחר התגובות באתר התאכזבתי לגלות שהצבעים בה לא משהו-רק לאחר משחקים עם ההגדרות הצלחנו לסדר שיראו בה טוב כמעט כמו הסמסונג וגם הבהירות נמוכה, אך עדיין אופציה (חבל שיש רק HDMI אחד).
באופן מחשיד בשתי חנויות שכן מכרו אותה - היא הייתה מאוד מומלצת(המוכר פשוט דחף לנו אותה בכל משפט) עד כדי כך שמחירה היה נמוך מהסמסונג הנ"ל
LC32WD1E- בעדיפות נמוכה יותר בשל NR בVGA בלבד
32U3000- גם יש לי עליה מחיר טוב יחסית (4500) עם אחריות של ישפאר והצבעים בה משכו את עיני, החיסרון - אני לא יודע לגבי NR לא מצאתי שום איזכור לכך בPDF וגם לא מהמוכרים בחנויות- אם מישהו יודע אני אודה לו כי זה יסגור את העסקה לטובתה

הטלויזיה תשמש כחצי מהזמן למחשב (סרטים, משחקים) וחצי לצפייה בממיר (הוט אם זה חשוב)
אודה לעזרכתם ובעיקר להתנסות שלכם עם הדגמים (פתוח לדגמים נוספים בטווח המחירים שלהן)

gypscoun
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
קיבל תודות: 0

בעל LA32R81B

שליחה #2 

קניתי את ה Samsung LA32R81B לפני כחודשיים, לאחר לבטים דומים לשלך.
גם אני תליתי אותה בחדרי ממרחק של כ-3 מ', וגם אני מחבר אותה ללמיר של הוט ולמחשב.

אני אגע בשני התחומים:
1. הדגם הזה ידוע כמצטיין בכל הנוגע לחיבור טלוויזיה - מחשב, וגם אני יכול להגיד מהחוויה האישית שלי שהתוצאות יוצאות מן הכלל. אני משתמש בכבל DVI - HDMI. לטלוויזיה יכולת NR. בהתחלה חיברתי אותי בחיבור VGA - VGA שנתן תוצאות זהות פחות או יותר. אני לא זוכר אם גם בו יש תמיכה של NR.
החוויה במשחקי מחשב מדהימה (במיוחד אם יש לך מחשב חזק + גיימפאד, אשכרה פליסטיישן).
תכני Divx ודומיו נראים גם מעולה. (המלצה שלי על "אבודים", מביא לידי ביטוי את הצבעים המרשימים של הטלוויזיה הזאת).
תכני HD: זו כמובן גולת הכותרת. התמונה מדהימה ביופייה. (המלצה על קאזינו רוייאל, באופן מיוחד הסצנה האחרונה).

בקיצור, החוויה של חיבור הטלוויזיה למחשב טובה מאוד.

2. חיבור הטלוויזיה לממיר הוט: סיפור שונה לחלוטין. החיסרון הגדול של הטלוויזיה הזאת הוא כמובן שאין כניסת SCART. בכניסת Composite התמונה מאוד מאכזבת. אני לא מספיק מבין בתחום בשביל להסביר למה, אבל הטלוויזיה מאוד רגישה בכל הנוגע לאיכות הכבל. חיברתי לה שלושה כבלים שונים מסוג קומפוזיט שבמקרה היו לי בבית. אמנם שלושתם הניבו תוצאות מאכזבות, אך גם היה הבדלים בינהם, בעיקר במריחה של התמונה.

אם התמונה לא מספקת אותך מספיק בשביל לעשות משהו בנידון, יש שלושה פתרונות אפשריים:
1. ניתן לקנות טרנסקודר ב450 ש"ח + כבל קומפוננט ב100 ש"ח. פתרון יקר אך איכותי.
2. ניתן לקנות כבל SCART - Svideo שהוא גם די יקר. אני חושב שבאזור ה200 ש"ח.
3. וזה הפיתרון שאני הולך עליו: להמתין ולסבול את החודשים הקרובים. הרי קנית טלוויזית HD Ready, שמציגה תמונה כל כך יפה, אז אני מניח שתהיה מעוניין לרכוש את חבילת הHD שהוט תשחרר בקרוב. חוץ מערוצי הHD שכמובן יראו נהדר, גם כל הSD יראו טוב יותר ממה שהממיר הנוכחי שלך מציג (או לפחות לא פחות טוב מהאפשרות היקרה של הטרנסקודר + קומפוננט) שהרי הממיר יתחבר לטלוויזיה באמצעות כבל הHDMI שאמור להעביר את התמונה בצורה האופטימלית ביותר.

mooshon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

מה גרם לך להעדיף אותה על פני ההיטאצ'י?? (או האחרות)
ובקשר לכבלים- מה בנוגע לכבל SCART-COMPONENT יספק את הסחורה?

gypscoun
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

כפי שגם אתה אמרת, התמונה בסמסונג פשוט טובה יותר מבהיטאצ'י. הצבעים מרשימים יותר, הבהירות, הקונטראסט.
הטלוויזיות של סוני ושארפ שדיברת עליהן, פשוט ברמה נמוכה מההיטאצ'י והסמסונג. הן במפרט הטכני היבש, והן במבחן המציאות.

כמובן שאת כל מה שאני אומר יש לקחת בערבון מוגבל. לא יצא לי לבחון כל אחת מהטלוויזיות בצורה בה הייתי רוצה לעשות זאת. פרט לשארפ שאותה אני מכיר מחבר שרכש אותה (ומרוצה כמובן, הרי לא מדובר בטלוויזיה רעה).
ובכל זאת, ממבחן העיניים שלי, הסמסונג הניבה את התוצאות הכי מרשימות. ואם אני לא טועה היא גם מציעה את המפרט הטכני הכי מתקדם מבין הארבעה.

לגבי כבל SCART - COMPONENT. אני יודע שנהוג לחבר את הSCART לטרנסקודר, ורק משם לחבר COMPONENT. לא ידוע לי על כבר מהסוג שדיברת עליו. אני משער שקיים דבר כזה, אבל אני לא יודע אם בארץ. אם זה קיים אני נוטה להאמין שהתוצאה תהיה טובה. בטוח יותר טובה מחיבור הקומפוזיט.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”