ביקורת כלפי מורל
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אפי, אני מבקש לא לערבב שיחות מהפורום החום.... סתאאאאאם, מצחיק מאוד!
סבתא, גם אני מעדיף את העיצובים הישנים שלהם...בגלל זה אני מת על מוצרי היד שניה שלהם, ועל רמקולים של אומגה אודיו
סבתא, גם אני מעדיף את העיצובים הישנים שלהם...בגלל זה אני מת על מוצרי היד שניה שלהם, ועל רמקולים של אומגה אודיו
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46421
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
Savta,
במידה ויש לך חשבון אישי כלשהו עם חברת מורל, השרשור הזה לא מהווה במה מתאימה ליישוב החשבון.
במידה ויש לך חשבון אישי כלשהו עם חברת מורל, השרשור הזה לא מהווה במה מתאימה ליישוב החשבון.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Savta, הגבתי כך בשל הנוסח של ההודעה שלך ובמקום בו בחרת לרשום אותו.
במידה ותהיה מוכן לפרט קצת יותר בפרטי, אני מבטיח להעביר את המסר שלך אישית לקבינט חברת מורל.
אני מבקש כי לא יהיו יותר תגובות בנושא הזה בשרשור הנוכחי.
תודה מראש על ההבנה.
במידה ותהיה מוכן לפרט קצת יותר בפרטי, אני מבטיח להעביר את המסר שלך אישית לקבינט חברת מורל.
אני מבקש כי לא יהיו יותר תגובות בנושא הזה בשרשור הנוכחי.
תודה מראש על ההבנה.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 06/12/2007 12:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
Savta,
הבעת דיעה היא בהחלט חופשית. איני חושב ש ziv_r הבין מדבריך מה שרבים אחרים הבינו כולל אותי.
אני אישית לא חושב שמוראל מייצרים צעצועים. אני עדיין זוכר (ואיני "ילד") את החברה כשהיא החלה לייצר רמקולים ובנתה את עצמה עקב בצד אגודל וכיום היא נצבת במקום מכובד. אני יודע ממקור ראשון עד כמה הם משקיעים בשיפור וחידוש. אני לא יודע אם יצא לך לסייר במפעל. אני ממליץ לך בחום להצטרף לסיור ואולי תשנה את דעתך. אני משוכנע שהם פתוחים לרעיונות ואם יש לך כאלו ואחרים, אני בטוח שהם ישמחו לשמוע אותם. הביקורת צריכה להיות עיניינית ולהצביע באופן ספציפי למה אתה קורא "צעצוע" וכמובן אתה צריך לגבות את קביעתך בפרמטרים מדידים.
ביקורת במהותה צריכה להיות בונה ולא צבר מילים שאי אפשר לעשות אתו משהו.
לי היה ניסיון אישי עם מוראל לגבי פרט טכני באחד הרמקולים וגיליתי דלת פתוחה ואוזן קשבת ומודעות לענין.
הייתי פשוט חייב להגיב כדי לאזן את התמונה. הבעת דעה חופשית, הלא כן?
שיהיה לכולם חג אורים שמח
_
__
_
_
_ 
הבעת דיעה היא בהחלט חופשית. איני חושב ש ziv_r הבין מדבריך מה שרבים אחרים הבינו כולל אותי.
אני אישית לא חושב שמוראל מייצרים צעצועים. אני עדיין זוכר (ואיני "ילד") את החברה כשהיא החלה לייצר רמקולים ובנתה את עצמה עקב בצד אגודל וכיום היא נצבת במקום מכובד. אני יודע ממקור ראשון עד כמה הם משקיעים בשיפור וחידוש. אני לא יודע אם יצא לך לסייר במפעל. אני ממליץ לך בחום להצטרף לסיור ואולי תשנה את דעתך. אני משוכנע שהם פתוחים לרעיונות ואם יש לך כאלו ואחרים, אני בטוח שהם ישמחו לשמוע אותם. הביקורת צריכה להיות עיניינית ולהצביע באופן ספציפי למה אתה קורא "צעצוע" וכמובן אתה צריך לגבות את קביעתך בפרמטרים מדידים.
ביקורת במהותה צריכה להיות בונה ולא צבר מילים שאי אפשר לעשות אתו משהו.
לי היה ניסיון אישי עם מוראל לגבי פרט טכני באחד הרמקולים וגיליתי דלת פתוחה ואוזן קשבת ומודעות לענין.
הייתי פשוט חייב להגיב כדי לאזן את התמונה. הבעת דעה חופשית, הלא כן?
שיהיה לכולם חג אורים שמח
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
"הבעת דיעה היא בהחלט חופשית. איני חושב ש ziv_r הבין מדבריך מה שרבים אחרים הבינו כולל אותי."
-- לא מדויק. קודם כל, אני לא יודע באיזה "פרמטרים מדידים" אתה מודד את מה שכולם הבינו. אני חושב שכשמדברים על הבנה, הרי שהוא הבין בדיוק למה אני מתכוון, וגם אחרים הבינו. מצד שני, מצבו אולי מחייב אותו להגיב כפי שהגיב.
"אני אישית לא חושב שמוראל מייצרים צעצועים."
-- אל תקח הכל בצורה כל-כך מילולית. המסר הוא מעבר למילים.
"אני יודע ממקור ראשון עד כמה הם משקיעים בשיפור וחידוש"
-- לא אמרתי שלא. אבל בנוגע לשאלה באילו כיוונים הם משקיעים, יכולים להיות חילוקי דעות.
"אני לא יודע אם יצא לך לסייר במפעל."
-- למה לי לסייר שם? המצב אצלהם במפעל נוגע לי אך ורק ככל שהוא קשור לתוצרת שלהם. אם היא לא לטעמי, המצב במפעל לא הולך לשנות את זה.
"אני משוכנע שהם פתוחים לרעיונות ואם יש לך כאלו ואחרים"
-- אני יודע מה הם חושבים על הרעיונות שלי, וזה רחוק מ"פתיחות".
"הביקורת צריכה להיות עיניינית ולהצביע באופן ספציפי"
-- תלוי איזה סוג של ביקורת, באיזה קונטקסט, ולאיזו מטרה. חוץ מזה, "עניני" ו"ספציפי" הם מושגים קודם כל אבסטרקטיים, ויותר מזה - מעורפלים וניתנים לפירוש סובייקטיבי. בכלל, ביקורת לא חייבת לספק שום ארגומנטציה, היא שלמה גם בלעדיה, הביקורת והארגומנטציה שלה הם שני דברים שונים. חשיבותה של התמיכה הארגומנטטיבית בביקורת משתנה ממקרה למקרה ומתחום לתחום. ברוב התחומים וברוב המקרים, עצם תוכן הביקורת הוא החשוב, ולא ההוכחה שלה - מה שחשוב הוא ההצבעה על דברים מסוימים, מציאה של רעיונות מסוימים, העלאה של סוגיות, אפילו אם בצורה כללית ואפילו אם בצורה של אינטואיציות. בין זה לבין "פרמטרים מדידים" יש מרחק אינסופי. אל תבלבל בין המקובל בתחום שאולי אתה בא ממנו, לבין מה שהוא לגיטימי באופן כללי.
"אתה צריך לגבות את קביעתך בפרמטרים מדידים"
-- שוב, תלוי באיזה מצב ואיזו ביקורת. דרך אגב, אני לא יודע מי בדיוק צמצם באופן רשמי כל סוג אפשרי של ארגומנטציה לטענה כלשהי לסיפוק של "פרמטרים מדידים" (מה שזה לא יהיה).
"ביקורת במהותה צריכה להיות בונה"
-- לא יודע אם במהותו מושג ה"ביקורת" קשור למה שמתקשר אצלך ל"בונה". בכל אופן, "ביקורת" הוא מושג הרבה יותר מדי רחב וקשור לסוגי שיח רבים מדי, על מנת שיצמצמו ויפשטו אותו עד לכדי "עצות שימושיות".
"לא צבר מילים שאי אפשר לעשות אתו משהו"
-- שוב תפיסה פשטנית מדי. לא חייבים "לעשות" משהו עם כל טענה ביקורתית, פשוט משום שיכול להיות לה גם תוכן וגם השפעה במישורים רחבים הרבה יותר מעשיה קונקרטית מכוונת-מטרה.
"הבעת דעה חופשית, הלא כן?"
- בהחלט.
-- לא מדויק. קודם כל, אני לא יודע באיזה "פרמטרים מדידים" אתה מודד את מה שכולם הבינו. אני חושב שכשמדברים על הבנה, הרי שהוא הבין בדיוק למה אני מתכוון, וגם אחרים הבינו. מצד שני, מצבו אולי מחייב אותו להגיב כפי שהגיב.
"אני אישית לא חושב שמוראל מייצרים צעצועים."
-- אל תקח הכל בצורה כל-כך מילולית. המסר הוא מעבר למילים.
"אני יודע ממקור ראשון עד כמה הם משקיעים בשיפור וחידוש"
-- לא אמרתי שלא. אבל בנוגע לשאלה באילו כיוונים הם משקיעים, יכולים להיות חילוקי דעות.
"אני לא יודע אם יצא לך לסייר במפעל."
-- למה לי לסייר שם? המצב אצלהם במפעל נוגע לי אך ורק ככל שהוא קשור לתוצרת שלהם. אם היא לא לטעמי, המצב במפעל לא הולך לשנות את זה.
"אני משוכנע שהם פתוחים לרעיונות ואם יש לך כאלו ואחרים"
-- אני יודע מה הם חושבים על הרעיונות שלי, וזה רחוק מ"פתיחות".
"הביקורת צריכה להיות עיניינית ולהצביע באופן ספציפי"
-- תלוי איזה סוג של ביקורת, באיזה קונטקסט, ולאיזו מטרה. חוץ מזה, "עניני" ו"ספציפי" הם מושגים קודם כל אבסטרקטיים, ויותר מזה - מעורפלים וניתנים לפירוש סובייקטיבי. בכלל, ביקורת לא חייבת לספק שום ארגומנטציה, היא שלמה גם בלעדיה, הביקורת והארגומנטציה שלה הם שני דברים שונים. חשיבותה של התמיכה הארגומנטטיבית בביקורת משתנה ממקרה למקרה ומתחום לתחום. ברוב התחומים וברוב המקרים, עצם תוכן הביקורת הוא החשוב, ולא ההוכחה שלה - מה שחשוב הוא ההצבעה על דברים מסוימים, מציאה של רעיונות מסוימים, העלאה של סוגיות, אפילו אם בצורה כללית ואפילו אם בצורה של אינטואיציות. בין זה לבין "פרמטרים מדידים" יש מרחק אינסופי. אל תבלבל בין המקובל בתחום שאולי אתה בא ממנו, לבין מה שהוא לגיטימי באופן כללי.
"אתה צריך לגבות את קביעתך בפרמטרים מדידים"
-- שוב, תלוי באיזה מצב ואיזו ביקורת. דרך אגב, אני לא יודע מי בדיוק צמצם באופן רשמי כל סוג אפשרי של ארגומנטציה לטענה כלשהי לסיפוק של "פרמטרים מדידים" (מה שזה לא יהיה).
"ביקורת במהותה צריכה להיות בונה"
-- לא יודע אם במהותו מושג ה"ביקורת" קשור למה שמתקשר אצלך ל"בונה". בכל אופן, "ביקורת" הוא מושג הרבה יותר מדי רחב וקשור לסוגי שיח רבים מדי, על מנת שיצמצמו ויפשטו אותו עד לכדי "עצות שימושיות".
"לא צבר מילים שאי אפשר לעשות אתו משהו"
-- שוב תפיסה פשטנית מדי. לא חייבים "לעשות" משהו עם כל טענה ביקורתית, פשוט משום שיכול להיות לה גם תוכן וגם השפעה במישורים רחבים הרבה יותר מעשיה קונקרטית מכוונת-מטרה.
"הבעת דעה חופשית, הלא כן?"
- בהחלט.
נערך לאחרונה על ידי Savta ב 06/12/2007 12:25, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני מניח שאתה מדבר עלי. האמת היא שלא הבנתי למה אתה מתכוון. מצבי (כאחראי קטגוריה?) לא מחייב אותי בכלום לגבי הדעות שלי והייתי מגיב באותו אופן גם ללא ה Title.Savta כתב:שכשמדברים על הבנה, הרי שהוא הבין בדיוק למה אני מתכוון, וגם אחרים הבינו. מצד שני, מצבו אולי מחייב אותו להגיב כפי שהגיב....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני שמח שאנחנו לא מנהלים את הדיון בטונים שלילים
אז למה בעצם כן התכוונת?
אז למה בעצם כן התכוונת?
התכוונתי לכך שהמטרה שלך בסך הכל היא לארגן את הנסיעה, והמטרה של הסטיקי ההוא הייתה בדיוק זו. זה באמת לא המקום להתחיל לדון במורל. אז הגבת בצדק.
מצד שני, הדברים שאמרתי היו בצורה ברורה מאליה קצרים מדי, סובייקטיביים מדי ואולי חדים מדי, מכדי שיתייחסו אליהם בצורה רצינית בקונטקסט של הנסיעה למפעל ודיון עם המנהלים שלו. לכן גם בהקשר הזה הגבת בצדק.
בלי שום קשר לדברים האלה, האמירה שלי הייתה היתולית, לא התכוונתי לדברים ברצינות תהומית.
מצד שני, הדברים שאמרתי היו בצורה ברורה מאליה קצרים מדי, סובייקטיביים מדי ואולי חדים מדי, מכדי שיתייחסו אליהם בצורה רצינית בקונטקסט של הנסיעה למפעל ודיון עם המנהלים שלו. לכן גם בהקשר הזה הגבת בצדק.
בלי שום קשר לדברים האלה, האמירה שלי הייתה היתולית, לא התכוונתי לדברים ברצינות תהומית.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מורל היא חברה מהשורה הראשונה בעולם בתחומה...
למי שלא יודע למורל יש עבר משוטף עם סאן ספיק ודינה אודיאו.
מבחינה טכנולוגית הדריברים של מורל פורציי דרך.
מבחינת סאונד וקונספט זה כבר יותר ענין של טעם.
הרמקול המדפי של מורל לא מוארך כראוי בארץ מספיק בגלל כמה סיבות :
מחירו הזול יחסית בארץ (בגלל שאין מכסים ועלויות אחרות של יבוא-מחירו בחול כפול מבארץ) גורם לאנשים לקטלג אותו עם רמקולים ברמות נמוכות .
בגלל מחירו הנמוך אנשים משדכים לו הגברה זולה ושופטים את הרמקול על סמך התוצאה שקבלו .
הרמקול הזה הוא רמקול HI END לכל דבר מרמת הסליל ועד הדריבר , רמקול עם יכולות בס שלא קיימות ברוב הרמקולים הרצפתיים בכפול מהמחיר שלו , רמקול שבהחלט ישמח לקבל הגברה טובה עם הרבה בשר וייתן תמורה .
לטויטר של מורל יש גוון סאונד שמייחד את החברה ויצר לחברה שם עולמי בעולם ה-DIY
המראה המיוחד של הרמקול גורם לחלק מהאנשים רתיעה אני באופן אישי חושב שזה הרהיט החי יפה בבית שלי .
מבחינה טכנולוגית הדריברים של מורל פורציי דרך.
מבחינת סאונד וקונספט זה כבר יותר ענין של טעם.
הרמקול המדפי של מורל לא מוארך כראוי בארץ מספיק בגלל כמה סיבות :
מחירו הזול יחסית בארץ (בגלל שאין מכסים ועלויות אחרות של יבוא-מחירו בחול כפול מבארץ) גורם לאנשים לקטלג אותו עם רמקולים ברמות נמוכות .
בגלל מחירו הנמוך אנשים משדכים לו הגברה זולה ושופטים את הרמקול על סמך התוצאה שקבלו .
הרמקול הזה הוא רמקול HI END לכל דבר מרמת הסליל ועד הדריבר , רמקול עם יכולות בס שלא קיימות ברוב הרמקולים הרצפתיים בכפול מהמחיר שלו , רמקול שבהחלט ישמח לקבל הגברה טובה עם הרבה בשר וייתן תמורה .
לטויטר של מורל יש גוון סאונד שמייחד את החברה ויצר לחברה שם עולמי בעולם ה-DIY
המראה המיוחד של הרמקול גורם לחלק מהאנשים רתיעה אני באופן אישי חושב שזה הרהיט החי יפה בבית שלי .
לדעתי מורל ניסו \ מנסים להיכנס לקטלוג של מוצרי צריכה .
הרמקולים שלהם כלל לא רעים ואלי ניתן להגיד טובים יותר מלא מעט חברות אירופאית .
מבחינתי הבעיה היתה עיצוב התיבה , בחירת צבעים מזעזעים , עין מוזרה (טוויטר ).
אני חושב שאם היה להם קו במראה של רמקול קונבנציונאלי , בגוון עץ הם היו יכולים לפנות גם לשווקים אודיופילים יותר .
ומכאן נשאלת השאלה המרכזית , האם זו אסטרטגיה שלהם .
לצערי לא אוכל להגיע לסיור אבל בהחלט יש מקום להעלות את השאלה הזו .
הרמקולים שלהם כלל לא רעים ואלי ניתן להגיד טובים יותר מלא מעט חברות אירופאית .
מבחינתי הבעיה היתה עיצוב התיבה , בחירת צבעים מזעזעים , עין מוזרה (טוויטר ).
אני חושב שאם היה להם קו במראה של רמקול קונבנציונאלי , בגוון עץ הם היו יכולים לפנות גם לשווקים אודיופילים יותר .
ומכאן נשאלת השאלה המרכזית , האם זו אסטרטגיה שלהם .
לצערי לא אוכל להגיע לסיור אבל בהחלט יש מקום להעלות את השאלה הזו .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
tzachi,
סומך את שתי ידי על דבריך. מאידך, לא נראה לי שהרמקולים שלהם זולים (כמובן הכל יחסי). בהחלט הם רמקולים שאהבתי מהרגע הראשון ששמעתי אותם.
סומך את שתי ידי על דבריך. מאידך, לא נראה לי שהרמקולים שלהם זולים (כמובן הכל יחסי). בהחלט הם רמקולים שאהבתי מהרגע הראשון ששמעתי אותם.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
הבנתי שהם עבדו פעם עם חברה שלימים נקנתה ע"י DYNAUDIO, משהו בשם פנלאפ, או משהו כזה...
כן. בארץ לא מעריכים את מוראל. חושבים שאם זה ישראלי זה ***.
אבל מה אכפת להם, כל עוד יש מי שקונה...?
כן. בארץ לא מעריכים את מוראל. חושבים שאם זה ישראלי זה ***.
אבל מה אכפת להם, כל עוד יש מי שקונה...?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: