אנא עזרתכם :)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
camelman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ראשית כל, אני כבר שלושה ימים קורא את הפורום אחורה ועובר על המאמרים השונים. וזאת לפני שאני שואל.
הבנתי שהפרמטר העיקרי על פי המלצות שונות כאן בכל הנוגע אם ללכת על פלסמה או lcd הוא מרחק התצוגה וסוג התכנים (dvd\hd\tv).

ועם זאת עבדכם הנאמן עדיין מבולבל, שכן, כאשר ניגשתי לחנויות שונות וראיתי במו עיני מסכי פלסמה ו-lcd בגדלים שונים ותכנים שונים (דרשתי לראות גם dvd וגם tv וגם hd - סחבתי את ה-xbox שלי עם כבל dvi למען מטרה זו איתי) ה-lcd נראת בכל מצב טוב יותר!. גם ממרחקים שונים, וגם ביקשתי שיכבו את האורות בחדר התצוגה ועדין ה-lcd נראת יותר טוב. התחלתי לקרוא מעט באתרים באנגלית, והבנתי שה-lcd באמת נחשבת לטכנולוגיה עדיפה בעיקר הודות לקפיצות הדרך שנעשו בשנים האחרונות...

בכל מקרה לשאלתי :מבולבל: איך זה יתכן שעל פי מה שעיני רואות (והיו איתי שני חברים כך שזה לאוו דווקא סוביקטיבי) התמונה ב-lcd נראת כל כך הרבה יותר טוב?
אתם מבינים את הבלבול שלי :?: אני כבר לא יודע על מה ללכת...

וללא שום קשר לשאלה הראשונה, על איזה lcd 42 כדאי ללכת היום בהנחה והתקציב שלי עומד על 20K? וכמובן למה. (או שאולי בכל זאת לא הבטתי במסכים הנכונים? השתדלתי להביט בכמה שיותר מסכים כולל כאלו שהומלצו כאן בטרדים קודמים כגון הnec 435 וכדומה). למען הפרוטוקול אני מעונין בטלויזית hd 1080i עם כמה שיותר חיבורים (אלוהים יודע שאני זקוק להם) וביחויד עם חיבור DVI.

המון תודה מראש,
אבנר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי אבנר וברוך הבא.

מבלי לדעת באילו דגמים צפית יהיה קשה לנחש למה ההתרשמות שלך היתה כזו.

האם יצא לך לראות מסכי פלאזמה HD או השווית EDTV מול LCD (שהוא HD בכל מקרה)?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

bitton71
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
שם מלא: דודי ביטון
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

אני לא חושב שיש בשוק מסך LCD , בגודל 42 אינטש ,של חברה רצינית,לא חברת מדבקה,
ב 20k .
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #4 

אבנר,

לא זוכר מאיפה הציטוט, אבל הוא נראה לי מתאים לאור השאלה "who are you going to believe - me or your lying eyes...".

את הבעיות ב-LCD תגלה בבית.

יש שתי בעיות כיום ב-LCD (פרט לעלות גבוהה): מריחה בתנועה (זה דבר שבעלי עיניים חדות יראו מיד, ואנשים אחרים לא תמיד יראו) ויחס ניגודיות נמוך. גם אם מנמיכים את התאורה באולם תצוגה, זה לא יהיה חשוך כמו כשאתה צופה בסרט באמצע הלילה.

אם אתה יכול לחיות עם תאורה חלשה בכל עת ואינך רואה את המריחה ב-LCD, אז זה בהחלט אופציה.

אם אתה אוהב רזולוציה גבוהה, אז במחיר זול יותר תוכל לקבל היום את הפלאזמות HD של NEC, או של פיוניר או של פנסוניק.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

כמה זמן צפית בשידורי טלוויזיה ? ובאיזה דגמים ?

camelman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

היי
השוואתי גם וגם. (כולל דגמים שהמוכר הציע לי לראות) אני כבר שבועיים מסתובב לי בין חנויות ועושה בדיקות. ( :) בא לי כבר לתלוש שערות מראשי מרב תיסכול)

הייתי עד כה בשש שבע חנויות, מתוכם רק שלושה חנויות "מתמחות" בתחום (בפ"ת הייתי בסטריאו סטאר, בהרצליה פיתוח הייתי בחנות גדולה אני חושב ששמה היה הוליווד אבל אני לא בטוח, נסעתי אפילו לראשון לסטריאו כץ. והייתי בעוד כמה וכמה חנויות)

אמממ, אני לא כל כך בטוח שכל טלוזית lcd היא hd.... אני הבנתי שהכללים הבססים ל-hd הם כניסת dvi\hdmi, תמיכה בתקן 1080, תמיכה ברזולוצית 1920\1080 ב-50 ו60hrz וכמובן אם מדובר על dvi אז תמיכה מלאה ב-hdcp. ועל פי מה שראיתי לא כל ה-lcd ביחוד ה-entry level תומכות בפרמטרים הנ"ל. אבל אולי אני גם את זה כבר לא מבין נכון :crying:.

בכל אופן, בדקתי גם edtv שלמרבה הפלא חלק מהן היו באיכות יותר ירודה מה-crt הזקנה כבר שיש לי היום (טושיבה 100hrz dvss supercrystal 32 ששוקלת איזה שמונים קילו ועלתה לפני 7.5 שנים לא מעט כסף) וגם hdtv's השתדלתי להשוות את כל הספקטרום בכל מקום שאילו הגעתי (כמוזכר לעיל) ובכל מקום השתמשתי באותה המדיה (ל-hd ול-dvd).

למרות שעדיין לא ענו לי על השאלה הראשונה והשניה, יש לי עוד חמישה שאלות :) (אני מראש מתנצל על ההפצצה). (בכל הנוגע לשאלה השניה, שכחתי לציין שאני מעונין בטלוזיה עם זמן תגובה כמה שיותר גבוה שכן היא מיועדת גם למישחקים ועל כן - אני מעונין להמנע מ"אפקט רפאים" והצללה)

1) האם גם בטלוזיות פלסמה \ lcd עדין קיים המושג של Comb Filter? (אני מניח שהוא יהיה דיגיטלי אם אכן הוא קיים) או שהוא נעלם יחד עם הקרן הקטודית?

2) למה שידורי hd עובדים רק על 50-60 הרץ? (לדוגמא מסך המחשב שלי הוא crt מאוד איכותי ומאז שרכשתי אותו, רענון המסך בו עובד על 150HRZ ברזולציה של 1600/1900 והעולם אחר גם מבחינת כאבי עיניים וגם מבחינת התמונה). ביחוד שעד כמה שאני מבין ככל שגודל המסך עולה - כך זה חושב יותר.

3) הבנתי היום שיש מסכי lcd "חכמים" שיודעים למתוח את המסך באופן אוטומטי כאשר הרזולוציה משתנה. כך שהתמונה שרועה על כל המסך (אני לא מדבר על זום! התמונה נשארת אותו הדבר, פשוט אין צורך שעות לשחק עם השלט בכדי להתאים אותה) בצורה אופטימאלי כאשר הרזולוציה משתנה. האם זה קיים גם במסכי טלוזיה או רק במסכי מחשב?

4) הבנתי שמספר חברות (טושיבה לדוגמא) הצליחו להעלות את מספר הצבעים למעל מיליארד. האם זה בכלל משנה משהוא מבחינת העין? וזה בכלל מבלבל אותי כל הקטע הזה של עיבוד דיגיטלי... כאילו על פי מה שקראתי בטלוזיות פלאסמה כל פיקסל מיוצג ע"י שלשה תאים של גז ניאון או קסנון. אם כך, אז הדרך להעלות את כמות הפיקסלים היא או להקטין את גודל התאים - או להניח יותר תאים למשטח... אז מה הקטע? האם זה בכלל משנה או שמבחינת העין מעל 16 מיליון צבעים זה מספיק?

5) בכל הנוגע ל-hdmi, אני לא ממש זוכר איפה קראתי את זה אבל הבנתי שיש טלוזיות היום שמאפשרות עידכוני קושחה (firmware) וכך נוספים כל מיני דברים נחמדים. כמו היכולת לשנות את שומר המסך, היכולת לשפר דברים בתוכנה של המעבד הגרפי, ויותר חושב וקשור לשאלה כאן - היכולת לשדרג גירסא של hdmi שכן המחבר אינו משתנה אלא הצורה בה הטלוזיה "מקבלת" אותו - דהינו:
הצורה בא היא "קוראת" כל אחד מהקונקטורים שיש במחבר ומפרשת אותו (וכמובן השינויי בתקן עצמו כמו לדוגמא תהליך ה-handshake). כך שבמיקרה הכי גרוע אתה רוכש קבל חדש.האם זה רלוונטי וכבר יש כאלו טלוזיות ?

המון המון תודה מראש :). (רוב המוכרים ששאלתי פלבלו אלי בעיני עגל ולא ממש יכלו לעזור לי).

נ.ב. מאוד בגדול שני השאלות הראשונות שכתבתי הכי חשובות לי אז אם אין לכם כח להסביר אני אבין ( או ליתר דיוק אמשיך להתקשות להבין אם תסלחו לי על חידוד הלשון :lol: ).

camelman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

bitton71 כתב:אני לא חושב שיש בשוק מסך LCD , בגודל 42 אינטש ,של חברה רצינית,לא חברת מדבקה,
ב 20k .
...
תראה, אם ההבדל הוא עדיין בתחום ה5K (למרות שעל פי מה שראיתי ההבדל הוא יותר מכפול - ואני לא ממש מבין על מה ולמה ) אני חושב שאני אוכל לעמוד בזה. (מלבד זאת שהבנתי שבינואר 2006 הולכת להיות ירידת מחירים (אני מקווה שזה נכון :wink: ) אם כן אז אני אוכל להתאפק עד אז למרות שיהיה מאוד קשה)

דרך אגב בחברת מדבקה אתה מתכוון לחברה ששמה מדבקה של השם שלה והיא בכלל לא מיצרת את המוצר נכון (למרות שקראתי לא מעט ושהמילה "חברת מדבקה" מופיעה כאן לא מעט פעמים זה עדין לא ברור לי במאה אחוז :) ).

תודה לך.

camelman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

oferlaor כתב:אבנר,

לא זוכר מאיפה הציטוט, אבל הוא נראה לי מתאים לאור השאלה "who are you going to believe - me or your lying eyes...".

את הבעיות ב-LCD תגלה בבית.

יש שתי בעיות כיום ב-LCD (פרט לעלות גבוהה): מריחה בתנועה (זה דבר שבעלי עיניים חדות יראו מיד, ואנשים אחרים לא תמיד יראו) ויחס ניגודיות נמוך. גם אם מנמיכים את התאורה באולם תצוגה, זה לא יהיה חשוך כמו כשאתה צופה בסרט באמצע הלילה.

אם אתה יכול לחיות עם תאורה חלשה בכל עת ואינך רואה את המריחה ב-LCD, אז זה בהחלט אופציה.

אם אתה אוהב רזולוציה גבוהה, אז במחיר זול יותר תוכל לקבל היום את הפלאזמות HD של NEC, או של פיוניר או של פנסוניק.
...
אמממ... אז אתה בעצם אומר שאין שום דרך ודאית לבדוק את המסך לפני הקניה. איזה דיכאון השקעתי כל כך הרבה זמן ועצבים בזה :x . בעסה.

דווקא ראיתי את המריחות שעליהם אתה מדבר, אבל לא בכל הדגמים. אם אני מבין נכון אחד מיתרונות הפלסאמה הוא היכולת למעבר הדרגתי בין גוון לגוון של צבע וכך - נמנעת מריחה. אבל אם זמן התגובה של ה-lcd הוא מתחת לשמונה מילישניות אז העין לא מספיקה לראות את המריחות.

בכל הנוגע לניגודיות, הבנתי שהיום רוב המסכים מעל 37 אינטצ הם בעלי יחס קונרטסט של לפחות 1:3000 לדוגמא של חברה פשוטה יחסית אפשר לתת את טושיבה.

אבל כאשר אתה פוסק בצורה כל כך חד-משמעית זה מוריד לי את הבטחון... אולי אתה צודק ועדיף לי, או יותר נכון לאמר יותר ריאלי לשקול ברצינות ללכת על הפלאסמה. כמו שאמרתי מרב עושר של מידע אני כבר מאוד מבולבל :). (וזאת כאמור למרות שאני אדם מאוד טכני)

תודה לך.
נערך לאחרונה על ידי camelman ב 03/10/2005 18:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

bitton71
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
שם מלא: דודי ביטון
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

תיכנס לפורום כללי, ושם לשירשור - " מותגי מדבקה שכדאי להזהר מהם".
גם אם יש לך את ה 30k ל LCD 42 אינטש, תבדוק טוב מה אפשר לקנות בפלזמות
במחיר הזה.
בעצם כשאני חושב על זה, ב30k , אתה יכול לקנות גם פלזמה טובה,וגם מקרן לא רע... :wink:
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school

camelman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

lironk כתב:כמה זמן צפית בשידורי טלוויזיה ? ובאיזה דגמים ?
...

בכל הנוגע לדגמים, ראשית כל, צפיתי ב-פיוניר, נק, ופנאסוניק שארפ ופיליפס בכל דגמי ה-42# שיכולתי להניח את ידי עליהם. (גם בדגמים המומלצים כאן לדוגמא 436, xr3, PDP42MVE1 וכדומה).

עם זאת, צפיתי גם למען האיזון בכל מכשיר 42# אחר שנתנו לי לראות. וכך נשארתי בכל חנות שהייתה לה את הסבלנות (השלושה שציינתי כאן קודם לכן היו מאוד אדיבים) בין שלוש לשבע שעות. התכנים שהבאתי איתי יחד עם הרצון לצפות בתנאים שונים (מרחק, תאורה, וכו') לקחו המון זמן. שני תכני HD שכל אחד מהם אורך 4.5 דקות. אחד מהם מכיל קטעים שצולמו בחוץ באיזור מושלג בהרי ההימליה ועל כן הוא מאוד בהיר. והשני מכיל קטעים ארוכים שצולמו בתוך מעבורת חלל ומכיל קטעים של חלל ושל פנים המעבורת שהם מאוד חשוכים.

בנוסף לזה, הבאתי אתי כמה וכמה dvd's ודרשתי לראות גם טלוזיה דרך ממיר. כל אחד מהבדיקות הללו ארך גם המון זמן שכן ראיתי כל אחד ואחד מהתכנים הללו כמה פעמים במרחקים שונים ותאורות שונות. שלא לדבר על מצבים שונים בהגדרות המסך (מלבד סטריאו כץ שלא הסכים לשנות הגדרות כגון קונטרס).

דגמים שלא בדקתי הם דגמים ישנים. (כך לדוגמא לא ענין אותי בכלל להסתכל על דגמים של מסכי פלסמה עם מאווררים ).

אני לא אכנס כאן לכל מכלול הבדיקות שעשיתי (כמו לדוגמא לדרוש לחבר ישרות את הממיר ללא pre-amplifier למסך, או לברר את מידת הטיב של מעגל הפחתת הרעשים אם הוא קיים - או לבדוק סרט הדגמה של nvidia שנתן להורדה מהאתר שלהם שמציג תמונה שהולכת ונהיית פחות ופחות " מגורענת" או... טוב :) לא נכנס להכול ביחוד לאור עצם העובדה שלא הרשו לי לבדוק את הכול מתי שהוא נגמרה לכולם הסבלנות :twisted: )
תודה.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

האם השתמשת באותם החיבורים כל פעם בכל המסכים, ובאותו המקור?
אתה צפית בשידורי טלוויזיה במסכי LCD? אילו מסכים בדיוק? מה המחיר שלהם? מה ההתרשמות שלך?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

camelman,

אני עדיין לא ראיתי מסכים מעל 800:1 פרט לזה של פיליפס שיוצא ממש בקרוב.

לא זכורה לי הכרזה של 3000:1 של טושיבה.

camelman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

oferlaor כתב:]camelman,

אני עדיין לא ראיתי מסכים מעל 800:1 פרט לזה של פיליפס שיוצא ממש בקרוב.

לא זכורה לי הכרזה של 3000:1 של טושיבה.
...
סליחה, קבל תיקון זה של סמסונג. הנה לינק לדוגמא:
לדגם Samsung LN-R469D.

http://www.epinions.com/Samsung_LN_R469 ... full_specs

כמו שאתה יכול לראות, Contrast Ratio 3,000:1
שים לב שכל הסידרה של ה-LNX החדשה היא בעלת ביצועים שכאלו.

אם אתה לא מאמין ללינק, אז אתה יכול להכנס ישירות לאתר של סמסונג. www.Samsung.com
שם ישר במסך הראשי יהיה לך LCD Television לאחר שתקליק עליו תהיה לך הקדמה מאוד ארוכה, שאני ממליץ לך לדלג עליה ואז שוב הקדמה ארוכה עד שתגיע למסך של ה-
products ושם תבחר את ה-full specs.
אני מצטער שאני לא יכול לתת לינק ישיר לאתר אבל החלק הזה באתר הוא פשוט ב-flash.

ויש עוד לא מעט חברות שלאט לאט מציעות טלוזיות lcd עם יכולות קונטרס שכאלו, זאת היא רק דוגמא כי זכרתי את הדגם אז היה לי קל לחפש אותו.[/b]

camelman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

bitton71 כתב:תיכנס לפורום כללי, ושם לשירשור - " מותגי מדבקה שכדאי להזהר מהם".
גם אם יש לך את ה 30k ל LCD 42 אינטש, תבדוק טוב מה אפשר לקנות בפלזמות
במחיר הזה.
בעצם כשאני חושב על זה, ב30k , אתה יכול לקנות גם פלזמה טובה,וגם מקרן לא רע... :wink:
...
תודה רבה לך :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

camelman,

תודה על הלינק.

האם זה מודל שנמכר בארץ (עם ATSC זה יפתיע אותי מאוד) או משהו שאתה מתכוון לרכוש ביבוא אישי?

כמה נקודות:
1. לא מאמין שיש לה תאימות HD READY (כלומר, לגירסאת ה-HDTV האירופאי).
2. ה-BRIGHTNESS שלה טיפה נמוך.
3. לא ראיתי את איכות התמונה, זה בהחלט מעניין.
4. המערכת משתמשת ב-DYNAMIC BRIGHTNESS בכדי להגיע ליחס ניגודיות גבוה. חשוב להבין את השיטה הזו ומשמעותה. הגיעו כבר בחו"ל ל-20,000:1 במסכי LCD בטכניקה הזו. חשוב לבדוק אותה בתנאים אמיתיים בכדי לראות אם היא פועלת כשורה (במיוחד עם נושא תכנים עם תרגום). זה עלול להיות בעייתי בכל המערכות - מכיוון שזו טכניקה חדשה לחלוטין שעלולה להיות בעייתית.

camelman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

oferlaor,
ראשית כל למען הסר כל ספק :) - לא ראיתי אותה בארץ. פשוט הבאתי אותה כדוגמא למסך lcd עם Contrast Ratio 3,000:1. בכדי להראות שיש מסכים עם יותר מ-800:1.

אני לא ממש ראיתי היכן כתוב שהיא משתמשת ב-DYNAMIC BRIGHTNESS... אלא dynamic contrast ratio, האם זה אותו הדבר? שכן כך לדוגמא בטלויזיה הזאת : http://www.techexpo.com/news/25040602.html מוזכרים שניהם כשני דברים נפרדים
implementing "iDEA" technology into its Olevia LCD TVs to provide image enhancements including Dynamic Brightness and Contrast Controls
...
קרי, גם וגם. אשמח להסבר קצר כי אני לא ממש מכיר את הטכנולגיה.

דבר שני, אני עד לרגע זה לא ממש הכרתי את המונח ASTC אבל לאחר מחקר קצר אני אצטט למען אחרים שקוראים את הפורום הזה בכדי שיהיה גם להם קל :) מלבד זאת כמובן שהחכמתי:
:ASTC
it is the ability to display the high resolution image defined by the ATSC standards of 1080i or 720p that is the solid foundation of
Digital TV.

During the course of shopping for a digital television, the labels HDTV and HD-Ready maybe of some confusion to the consumer.
This HDTV designation signifies that the set has an internal ATSC tuner/decoder, as well as meeting the widescreen specifications

often required to be considered a true HDTV
...
מקור: http://www.digitalconnection.com/FAQ/HDTV_6.asp

לאחר שהבהרנו את זה, אני מבולבל. האם בארץ לא נמכרים דגמים שתואמים לתקן ASTC? ויותר נכון יהיה לשאול האם לא רוב הדגמים מתגאים בתקן זה? (זה בדיוק כמו לאמר שאין ISO בארץ לא?). ועם זאת, כאשר אני חושב על זה באמת לא ראיתי בשום מקום את המדבקה ASTC או אפילו באחורי הטלוזיה עד כה - ומצד שני לא ממש חיפשתי כי לא ממש הכרתי. אני ממש אהיה אסיר תודה באים תוכל להבהיר גם את זה.

ועל הדרך וללא שום קשר, שנה טוב, מאושרת, ומלאת פיקסלים :D . ושוב תודה לכל מי שעוזר כי כל דקה שעוברת אני מצד אחד לומד יותר מצד שני מבולבל יותר :מבולבל: אז אני זקוק לכל אנוקיה של עזרה שאני מקבל. (ופה שוב מן הסתם המקום להפציר מחדש בבקשת עזרה לגבי השאלות שנשאלו קודם לכן על ידי ועדיין לא נענו :wink: )
אבנר.

camelman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

מקפיץ את זה למעלה, לאחר ארבעה ימים, (כך שלא תוכלו לאמר שהייתי חסר סבלנות ) בתקווה שאחד מכם אנשים טובים יוכל לענות לחלק מהשאלות השונות שנשאלו על ידי במהלך הדיון המתפתח. :wink:.

תודה מראש, (גם על הסבלנות :) )
אבנר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

קוראים לזה בקיצור DYNAMIC RANGE (זה הכל אות הטכניקה).

הרעיון בקיצור הוא שבמקום שהתאורה האחורית תהיה קבועה, היא משתנה לפי העוצמה הממוצעת בתמונה.

לגבי ATSC - זה תקן אמריקאי ואינו כ"כ רלוונטי עבורינו.

לנו חשוב יותר 1080i50 ו-720p50 האירופאים שאינם מכוסים על ידי התקנים של ATSC....

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46353
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #19 

camelman,

1. האם נכון באמת שפלסמות מהדור הקודם לנוכחי השתמשו במאווררים ואילו פלסמות חדשות יותר לא?
2. האם לא רצוי היום לקנות פלסמה רק בגלל שיש לה מאוורר?

camelman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

ziv_r כתב:camelman,

1. האם נכון באמת שפלסמות מהדור הקודם לנוכחי השתמשו במאווררים ואילו פלסמות חדשות יותר לא?
2. האם לא רצוי היום לקנות פלסמה רק בגלל שיש לה מאוורר?
...
תראה אני רחוק מאוד מאוד מאוד מלהיות ממוחה (אתה רואה שאני רוצה שיענו לי על השאלות :) ) ולכן, אני מראש מסייג את התשובה שלי כי אני באמת לא בטוח שהיא מדויקת.

שני השאלות קשורות אחת לשניה...
אני לא ממש יודע אם מפריד "דור" בין אלו שהשתמשו במאוררים. מה שאני כן יודע זה שרוב הפלזמות הישנות אכן השתמשו במואוררים בתור שיטת קירור - ועל כן זוהי דרך יחסית קלה ומהירה בכדי למיין את החדשות והישנות. מה שקורה בגדול, זה שבכדי להגיע למצב פלזמה הגז צריך להגיע לרמות אנרגיה גבוהות מספיק בכדי שגרעין האטום יפרד מהאלקטרון שלו, בתור תרכובת יונים מופרדת בתמיסה. זה נהיה ממש ממש חם ;). הפיתרון בזמנו היה בגדול לשים רדיואטור ומאוררים. מה שגרם לרעש, ויותר גרוע (כמו כל מי שיש לו מחשב יודע) בעקבות הסיבוב של המאוררים "נמשך" אליהם אבק. האבק מצטבר, ולאט לאט חוסם את המאוורר, המאוורר החסום לא מתפקד באותה היעילות וכך כמות החום עולה, הכנפים של המאוורר מתחילים להתקפל בעקבות עליית החום, וכך נוצר רעש סופר מעצבן שלא לדבר על זה שמרגע זה ואילך היעילות של המאוררים יורדת בטור הנדסי. ויש עוד לא מעט חסרונות לפיתרונות קירור מבוססות מאוררים. כך שגם אם איזושהי חברה מוציאה מסך חדש בתקופה זו, אשר מבוסס על קירור מאוררים אני דיי בטוח שאני לא מעונין בזה. (אלא אם כן המדובר לא על האמצעי קירור העיקרי, אלא על גיבויי מאוררים [מסכים בעלי אמצעי קירור כפולים כאשר אחת מהן משמשת כגיבוי קימות בשוק למצבים כגון הרצון לתלות את המסך מעל האח למרות שבארץ כמעט ולא רואים אח כי מספיק חם]).
בכל אופן, אחד מהבונוסים שמקבלים במסכים היותר חדשים זה שהם גם יותר קלים (אני מדבר יחסית לממש ותיקים) שכן אחת הסיבות העיקריות לבניית מסגרות מסך\צ'אסי מאלומניום הגיעה בעקבות הרצון לקרר יותר את פנים המסך.

אין לי ממש מושג לעומת זאת, איך מקררים את המסכים החדשים ואני גם אשמח לתשובה (זאת הבעיה כאשר אתה לומד לבד :), יש נטיה לחורים בידע).
אבל הניחוש שלי הוא שהמדובר על קירור מיים או לחילופין קירור אוויר (כמו מזגן ע"י דחיפת אויר באטמוספרות יותר נמוכות).
אז גם אם מישהו מכיר, או יש כתבה בנושא (לא מצאתי) אני אשמח להעמיק את ידעותי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”