היי
השוואתי גם וגם. (כולל דגמים שהמוכר הציע לי לראות) אני כבר שבועיים מסתובב לי בין חנויות ועושה בדיקות. (

בא לי כבר לתלוש שערות מראשי מרב תיסכול)
הייתי עד כה בשש שבע חנויות, מתוכם רק שלושה חנויות "מתמחות" בתחום (בפ"ת הייתי בסטריאו סטאר, בהרצליה פיתוח הייתי בחנות גדולה אני חושב ששמה היה הוליווד אבל אני לא בטוח, נסעתי אפילו לראשון לסטריאו כץ. והייתי בעוד כמה וכמה חנויות)
אמממ, אני לא כל כך בטוח שכל טלוזית lcd היא hd.... אני הבנתי שהכללים הבססים ל-hd הם כניסת dvi\hdmi, תמיכה בתקן 1080, תמיכה ברזולוצית 1920\1080 ב-50 ו60hrz וכמובן אם מדובר על dvi אז תמיכה מלאה ב-hdcp. ועל פי מה שראיתי לא כל ה-lcd ביחוד ה-entry level תומכות בפרמטרים הנ"ל. אבל אולי אני גם את זה כבר לא מבין נכון :crying:.
בכל אופן, בדקתי גם edtv שלמרבה הפלא חלק מהן היו באיכות יותר ירודה מה-crt הזקנה כבר שיש לי היום (טושיבה 100hrz dvss supercrystal 32 ששוקלת איזה שמונים קילו ועלתה לפני 7.5 שנים לא מעט כסף) וגם hdtv's השתדלתי להשוות את כל הספקטרום בכל מקום שאילו הגעתי (כמוזכר לעיל) ובכל מקום השתמשתי באותה המדיה (ל-hd ול-dvd).
למרות שעדיין לא ענו לי על השאלה הראשונה והשניה, יש לי עוד חמישה שאלות

(אני מראש מתנצל על ההפצצה). (בכל הנוגע לשאלה השניה, שכחתי לציין שאני מעונין בטלוזיה עם זמן תגובה כמה שיותר גבוה שכן היא מיועדת גם למישחקים ועל כן - אני מעונין להמנע מ"אפקט רפאים" והצללה)
1) האם גם בטלוזיות פלסמה \ lcd עדין קיים המושג של Comb Filter? (אני מניח שהוא יהיה דיגיטלי אם אכן הוא קיים) או שהוא נעלם יחד עם הקרן הקטודית?
2) למה שידורי hd עובדים רק על 50-60 הרץ? (לדוגמא מסך המחשב שלי הוא crt מאוד איכותי ומאז שרכשתי אותו, רענון המסך בו עובד על 150HRZ ברזולציה של 1600/1900 והעולם אחר גם מבחינת כאבי עיניים וגם מבחינת התמונה). ביחוד שעד כמה שאני מבין ככל שגודל המסך עולה - כך זה חושב יותר.
3) הבנתי היום שיש מסכי lcd "חכמים" שיודעים למתוח את המסך באופן אוטומטי כאשר הרזולוציה משתנה. כך שהתמונה שרועה על כל המסך (אני לא מדבר על זום! התמונה נשארת אותו הדבר, פשוט אין צורך שעות לשחק עם השלט בכדי להתאים אותה) בצורה אופטימאלי כאשר הרזולוציה משתנה. האם זה קיים גם במסכי טלוזיה או רק במסכי מחשב?
4) הבנתי שמספר חברות (טושיבה לדוגמא) הצליחו להעלות את מספר הצבעים למעל מיליארד. האם זה בכלל משנה משהוא מבחינת העין? וזה בכלל מבלבל אותי כל הקטע הזה של עיבוד דיגיטלי... כאילו על פי מה שקראתי בטלוזיות פלאסמה כל פיקסל מיוצג ע"י שלשה תאים של גז ניאון או קסנון. אם כך, אז הדרך להעלות את כמות הפיקסלים היא או להקטין את גודל התאים - או להניח יותר תאים למשטח... אז מה הקטע? האם זה בכלל משנה או שמבחינת העין מעל 16 מיליון צבעים זה מספיק?
5) בכל הנוגע ל-hdmi, אני לא ממש זוכר איפה קראתי את זה אבל הבנתי שיש טלוזיות היום שמאפשרות עידכוני קושחה (firmware) וכך נוספים כל מיני דברים נחמדים. כמו היכולת לשנות את שומר המסך, היכולת לשפר דברים בתוכנה של המעבד הגרפי, ויותר חושב וקשור לשאלה כאן - היכולת לשדרג גירסא של hdmi שכן המחבר אינו משתנה אלא הצורה בה הטלוזיה "מקבלת" אותו - דהינו:
הצורה בא היא "קוראת" כל אחד מהקונקטורים שיש במחבר ומפרשת אותו (וכמובן השינויי בתקן עצמו כמו לדוגמא תהליך ה-handshake). כך שבמיקרה הכי גרוע אתה רוכש קבל חדש.האם זה רלוונטי וכבר יש כאלו טלוזיות ?
המון המון תודה מראש

. (רוב המוכרים ששאלתי פלבלו אלי בעיני עגל ולא ממש יכלו לעזור לי).
נ.ב. מאוד בגדול שני השאלות הראשונות שכתבתי
הכי חשובות לי אז אם אין לכם כח להסביר אני אבין ( או ליתר דיוק אמשיך להתקשות להבין אם תסלחו לי על חידוד הלשון

).