החזרים מהקירות ,ריצפה והתיקרה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
קשה לומר, לרוב זה באמת משמעותי, אבל רוב האנשים לא יכולים פרקטית להשקיע בפתרונות בולעי אור (בעיקר מהתקרה ובקירות הצדדיים).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
noam23,
הקטע הכי מרגיז הוא במדידות. יש כל מני טריקים שצריך לעשות אחרת פשוט אי אפשר למדוד ANSI CONTRAST בדיוק בגלל הבעיה הזו.
הקטע הכי מרגיז הוא במדידות. יש כל מני טריקים שצריך לעשות אחרת פשוט אי אפשר למדוד ANSI CONTRAST בדיוק בגלל הבעיה הזו.
מה המטרה של המדידה שאתה מדבר עליה, לדעת מה ה- ANSI CR שניתן לקבל בחדר, או לדעת מה ה ANSI CR שניתן לקבל מהמקרן בתנאים אידיאלים ?noam23,
הקטע הכי מרגיז הוא במדידות. יש כל מני טריקים שצריך לעשות אחרת פשוט אי אפשר למדוד ANSI CONTRAST בדיוק בגלל הבעיה הזו....
לא הבנתי את ה"אם אין החזרה אז זו לא בעיה" או שזה קשור לקריצה בסוף ?MartinHSabag כתב:אם אין החזרה אז זו לא בעיה, אם כן, זה יכול להיות קטלני לקונטרסט......
זה שבדרך כלל אנשים מתעלמים מהעיניין הזה, זה רק דוגמא להדחקה (במקרה שזו לא סתם בורות).
משה
סתם, המשפט הוא משפט אמת מבחינה לוגית אך בהקשר שזה נאמר זה לא מסתדר עם רצינות. מה זה "אם אין החזרה", תמיד יש החזרה בבית נורמליnoam23 כתב:משה, אני לא מוצא בעיה עם המשפט הזה, נשמע בסדר גמור (בלי קריצה או עם קריצה).לא הבנתי את ה"אם אין החזרה אז זו לא בעיה" או שזה קשור לקריצה בסוף ?......
משה
על כך אין ספק.noam23 כתב:ולכן חדר "נורמאלי" הוא מקום גרוע להקרנת סרטים.מה זה "אם אין החזרה", תמיד יש החזרה בבית נורמלי......
אין גם ספק שמעט מאוד אנשים יכולים לארגן חדר "לא נורמאלי".
בגלל זה הבנתי שזה נאמר בהומור.
משה
השאלה של אזרה הייתה:אין גם ספק שמעט מאוד אנשים יכולים לארגן חדר "לא נורמאלי".
בגלל זה הבנתי שזה נאמר בהומור....
בהחלט נשמע כמו אדם שתשובה כגון:אני בדיוק שוקל לשדרג את חדר ההקרנה שלי.
החזרים מהקירות ,ריצפה והתיקרה- עד כמה זה באמת משמעותי?...
אם אין החזרה אז זו לא בעיה, אם כן, זה יכול להיות קטלני לקונטרסט......
יכולה להתקבל ברצינות מלאה עבורו.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
moco,
הכוונה היתה ברצינות ובהומור....
בעצם רציתי לאמר שזה יכול להיות קטלני וגם יכול להוות NON ISSUE, הכל תלוי בחדר עצמו.
ממש כמו אקוסטיקה.
כמה אקוסטיקה משפיעה?
תלוי מה האקוסטיקה שיש לך!
יכול להיות שאתה שם את המערכת ויש לך אחלה צליל, ללא צורך בטיפולים מיוחדים ויכול להיות קטסטרופה שלא משנה איזו מערכת תשים וזה יהיה זוועה....
הכוונה היתה ברצינות ובהומור....
בעצם רציתי לאמר שזה יכול להיות קטלני וגם יכול להוות NON ISSUE, הכל תלוי בחדר עצמו.
ממש כמו אקוסטיקה.
כמה אקוסטיקה משפיעה?
תלוי מה האקוסטיקה שיש לך!
יכול להיות שאתה שם את המערכת ויש לך אחלה צליל, ללא צורך בטיפולים מיוחדים ויכול להיות קטסטרופה שלא משנה איזו מערכת תשים וזה יהיה זוועה....
אם כך, אני לא מסכים שזה יכול להיות NON ISSUE וגם לא להשוואה לאקוסטיקה .
ליתר דיוק זה כן יכול להיות Non issue (וזו המציאות בדרך כלל) רק כתוצאה מכך שמקבלים את זה כמו רובינו כאילוץ וחיים עם זה, אבל אי אפשר להגיד שפתרת את הבעיה וגם החדר נשאר "נורמאלי".
חדר נורמאלי יש לו לפחות תקרה בהירה. בדרך כלל יש גם קירות חשופים בהירים.
אני לא מתמצא כל כך באקוסטיקה אבל ייתכן שבמקרה בחדר מסוים אין החזרים וגלים עומדים ושאר צרות גם בלי טיפול וגם "אחלה צליל" זה מאוד סוביקטיבי.
להבדיל, אלא אם כן הקירות יהיו כהים מספיק (או שהחדר יהיה מאוד גדול) יהיו לך החזרות. לא יהיה מצב שבמקרה יצא שאין החזרות. בנוסף, פגיעה בקונטרסט, היא הרבה פחות סוביקטיבית.
ליתר דיוק זה כן יכול להיות Non issue (וזו המציאות בדרך כלל) רק כתוצאה מכך שמקבלים את זה כמו רובינו כאילוץ וחיים עם זה, אבל אי אפשר להגיד שפתרת את הבעיה וגם החדר נשאר "נורמאלי".
חדר נורמאלי יש לו לפחות תקרה בהירה. בדרך כלל יש גם קירות חשופים בהירים.
אני לא מתמצא כל כך באקוסטיקה אבל ייתכן שבמקרה בחדר מסוים אין החזרים וגלים עומדים ושאר צרות גם בלי טיפול וגם "אחלה צליל" זה מאוד סוביקטיבי.
להבדיל, אלא אם כן הקירות יהיו כהים מספיק (או שהחדר יהיה מאוד גדול) יהיו לך החזרות. לא יהיה מצב שבמקרה יצא שאין החזרות. בנוסף, פגיעה בקונטרסט, היא הרבה פחות סוביקטיבית.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
צודק, הסיבה שחשבתי שאתה צוחק היא: כמה חדרים אתה מכיר שבמקרה צבועים בצבעים כהים? וכמה אנשים מוכנים/יכולים להפוך חדר להיות כזה?
באופן מעשי ההחזרות הן בעיה כמעט של כולם ופשוט חיים עם זה, עם או בלי הדחקה.
הפתרון של המסך הוא כמובן בעייתי בגלל הזוית.
השאלה שיותר פרקטית לרוב האנשים היא לא "איך לשנות את החדר" אלא "האם קניית מקרן עם קונטרסט עדיף זה משמעותי בהינתן החדר".
הפתרון של המסך הוא כמובן בעייתי בגלל הזוית.
השאלה שיותר פרקטית לרוב האנשים היא לא "איך לשנות את החדר" אלא "האם קניית מקרן עם קונטרסט עדיף זה משמעותי בהינתן החדר".
משה
לא נראה לי סביר שאין לו החזרות. הוא רוצה לשפר את חדר ההקרנה שלו ולכן שאל האם החזרות זה דבר בעייתי. מרטין ענה לו שכן, ושהעדרות מלאה של החזרות היא האידיאל. ייתכן שאזרה כעת יעשה עם זה משהו.תגיד, נראה לך סביר שאין לו היום החזרות? הרי אם כבר החדר שלו שחור הוא לא היה שואל את השאלה...
לצבוע את החדר בשחור זה לדעת רוב פשוט לא יפה. עם זאת, ישנם פתרונות "נשלפים" כגון וילונות שחורים שניתן להסיט אותם חזרה בגמר השימוש. זה יכול לעבוד בחדר שאינו סלון.צודק, הסיבה שחשבתי שאתה צוחק היא: כמה חדרים אתה מכיר שבמקרה צבועים בצבעים כהים? וכמה אנשים מוכנים/יכולים להפוך חדר להיות כזה?
הפתרון של המסך הוא כמובן בעייתי בגלל הזוית....
בנוסף, לא צריך לטפל בכל החדר, מספיק להשחיר עם וילונות/שטיח את השליש הראשון של החדר, זה יעשה חלק ניכר מהעבודה.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אם מדובר בחדר יעודי אז למה לא להשתמש במסך רטרו רפלקטיבי דוגמת Da-Lite High Power ולבצע התקנה של המקרן שתתאים לעניין ?
נראה לי הרבה יותר פשוט מאשר וילונות על 3 קירות.
אחרי הכל, זה אחד היתרונות של חד יעודי - שאין את מגבלות ההנהלה שחלות בסלון.
נראה לי הרבה יותר פשוט מאשר וילונות על 3 קירות.
אחרי הכל, זה אחד היתרונות של חד יעודי - שאין את מגבלות ההנהלה שחלות בסלון.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.