המקרן החדש של אפסון - TW2000 - מפחיד !!!

מקרנים קידמיים - Front Projector.
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #81 

המקרן נבדק ע"י היבואן והמפיץ והוא לא תקול.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #82 

עופר,
אומנם הקונטרסט הנטיבי הוא רק 4000:1, אך בניגוד ל Dreambee, ה TW2000 מכיל גם צמצם דינמי, ולכן ההבדלים ביניהם יהיו קטנים מאשר ההבדלים בקונטרסט הנטיבי.

מרטין,
איך בדיוק המקרן נבדק ע"י היבואן והמפיץ ?, אתה טוען שהמקרן הזה הוא היחידה הבודדת הקיימת היום בארץ, אז מול מה הם השוו אותו ?, לגבי הכיול, אמרת שהם לא עשו עבודה יותר טובה מאשר מה שאתם עשיתם, משמע המקרן לא נבדק עם ציוד מקצועי, ולכן לא ברור לי כיצד ניתן לדעת אם הוא תקול או לא.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #83 

Noam23,

ברור לי, רק שבפועל ההפרש היה דווקא גדול מהצפוי. אגב, תופעות דומות אנחנו רואים גם ב-LCD שכולל יחס ניגודיות דינמי גבוה (למשל 20,000:1 דינמי) אל מול פלזמה שיש לה יחס ניגודיות נמוך סטטי (10,000:1). במצב כזה, הפלזמה כמעט תמיד נראית טוב יותר.

לגבי הבדיקה, הם פשוט לקחו את המכשיר והחזירו לנו תשובה שהוא תקין לחלוטין. לא ברור לי איזה סוג תקלה אתה מחפש כאן, אי דיוק בצבעים?

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #84 

סוג התקלה שאני מחפש הוא משהו שיכול לפגוע משמעותית ברמת השחורים.

אנשים בעלי מוניטין רב בתחום המקרנים, שהם בעלים של ה RS1, ששילמו עליו הרבה כסף רק בכדי לקבל את השחורים המעולים שלו, שחיים איתו יום יום לאורך חודשים, טוענים שלאחר שראו את ה TW2000 אחד על אחד מול ה RS1 שלהם, בביתם, להפתעתם הרבה מאוד ההבדל בשחורים קטן. לא ברור לי מה עוד צריך בכדי להבין שמשהו ביחידה שצפיתם בה לא בסדר.

מכיוון שיש רק יחידה אחת של TW2000 בארץ, שמן הסתם עברה הרבה מאוד בחייה הקצרים, ומכיוון שאין לאף אחד מכם אפשרות לבדוק את הנתונים שלה באופן מקצועי, הייתי נזהר מלבסס עליה מסקנות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #85 

1. היא לא עברה הרבה בחייה כי אני הייתי הראשון שקיבל אותה בארץ.
2. לחברה שמפיצה אותו יש מעבדה וציוד בדיקה. אני לא אמרתי שהוא לא עבר כיול על ידם אלא שתנאי הבדיקה (וציינתי בפירוש לגבי החשכת החדר) היו פחות טובים מהחדר שלי (אל תשים לי מילים בפה).
3. אתה מוזמן, קבל עם ועידה, להיות נוכח בבדיקה החוזרת (על כל המגבלות שלה). המקרן בדרך אלי....
About.me

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #86 

2. לחברה שמפיצה אותו יש מעבדה וציוד בדיקה. אני לא אמרתי שהוא לא עבר כיול על ידם אלא שתנאי הבדיקה (וציינתי בפירוש לגבי החשכת החדר) היו פחות טובים מהחדר שלי (אל תשים לי מילים בפה).
...
מרטין, לא ניסיתי לשים מילים בפיך, פשוט התייחסתי למה שאמרת כאן:
אנחנו ננסה לעשות כיול יותר טוב, אבל רק כדי שתבין, המפיץ לא כייל אותו יותר טוב ממה שאנחנו עשינו.
...
הנחתי שאם המפיץ לא כייל אותו יותר טוב ממה שאתם עשיתם, זה אומר שהוא לא עבד עם ציוד מקצועי...

TZAHI10
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #87 

באמת מוזר התוצאות שאנו מקבלים כאן לעומת הביקורת מהאתרים ההם... אני מבולבל (~)
נראה שכדאי לי לחכות עוד קצת זמן.. בינתיים נראה לי אני אטוס לחו'ל ושאחזור בטח כבר ידעו בארץ ובעולם
מי הם המקרנים הFULL HD הטובים ביותר ויהיה לי יותר קל לקנות מקרן :wink:

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #88 

Noam,

אני קצת מזדהה עם התיסכול שלך אבל הוא מגיע ממקום אחר.
כאשר אני מתבונן בתמונה של מקרן מסוים ומגבש דיעה, מתסכל אותי לקרוא על "מומחים" שונים שכותבים כל כך הרבה שטויות (לדידי) על אותו מקרן. אני מניח שזו גם תחושתך, העניין הוא שאתה מסתמך על על דיעותיהם של אנשים אחרים ולא על עיניך שלך ונסיונך.

בוא ניקח לדוגמא את ה-RS1.
המקרן של JVC קיבל ביקורות מצוינות. האבסורד הוא שלא מעט ביקורות היו בכלל תיאורטיות, עוד לפני שהמקרן יצא, מבוססות רק על ה-SPECס היבשים שלו.

לטעמי, המקרן הזה בכלל לא מוכן לייצור !
יש לו כל כך הרבה בעיות שאין בכלל טעם להשוות אותו למקרנים כאלה או אחרים. מדובר במקרן בינוני, עם אפורים מזעזעים, אנסי קונטרסט שהוא בדיחה, עוצמת הארה נמוכה, מרעיש, בעיות מאוד גדולות של uniformity ווצבעים שמותאמים לערוצי הילדים בלבד. כל זאת לאחר שצפיתי בו במהלך יומיים שהוא היה בביתי.

אתה בטח יכול להבין את התיסכול שלי שאני קורא את דיעותיהם של "מומחים" בתחום, חלקם אף דוברי עברית שטוענים שזה מקרן מפיל ו-מופלא עם אפורים כהים יותר מהחור השחור.

השאלה הנשאלת היא מה עושים בשלב זה?
אתה יכול לשרוף עמודים שלמים של מלל ולהתווכח עם אותם מומחים , או לחילופין להמשיך ולבחון באופן עצמאי את המקרנים שמסקרנים אותך, לשוחח על כך עם אנשים שמנתחים את המצב כמוך ולהתקדם קדימה. עושה לי רושם שמיצית את האופציה הראשונה, אבל כמובן שזו החלטתך.

רן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #89 

רן,

מי המומחים האלה שאתה מדבר עליהם?

הם הכריזו על עצמם כמומחים?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #90 

אגב, דווקא המקרן שהכי הלהיב אותי היה ה-VW200 שהשחורים שלו בכלל לא מתקרבים ל-RS2/HD100, אבל סה"כ התמונה שלו הפילה אותי באמת על הקרשים בזכות נושא ה-120HZ שלו.

אין לי מושג לגבי ה-HD100, לא בחנתי אותו מעולם (רק ראיתי הדגמות שלא היתה לי שליטה עליהם), אבל גם הוא מרשים מאוד לפי ההדגמות שראיתי.

hifiman
טרול
טרול
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #91 

oferlaor כתב:רן,

מי המומחים האלה שאתה מדבר עליהם?

הם הכריזו על עצמם כמומחים?
...
מדובר על אותם מומחים שיצאו בהצהרה המפורסמת של 5% בין המיצו לשארפ. :lol: :lol:

יש לך מושג מי הם?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #92 

"צריך לקחת את כל המומחים האלה שיודעים לקחת אדם בכיוון אחד, אבל כשצריך להחזיר אותו, בורחים רחוק ....רחוק...." הגשש החיוור, "חכם מימון רוכב שנית"....
About.me

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”