המקרן החדש של אפסון - TW2000 - מפחיד !!!
תעברו על ההשוואה הזו שעשו הגרמנים, תמונות Side by side של כל מקרני ה 1080p החדשים.
http://www.beisammen.de/thread.php?threadid=82400
איכות התמונה של ה- TW2000 (בעיקר קונטרסט ושחורים) פשוט גורמת לכמעט כל שאר המקרנים להראות כמו דור ראשון של מקרני 480p LCD.
כנראה הייתה להם טעות איפשהו בהשוואה, לא יכולים להיות כאלו הבדלים... כבר הכינו אותנו שה 50,000:1 של האפסון זה Hype. אומנם אסור להסיק רק בהסתמך על תמונות, אבל המלל שלהם תומך במה שהתמונות מראות... (הם טוענים שה TW2000 קרוב מאוד ל JVC HD1 מבחינת קונטרסט ושחורים).
http://www.beisammen.de/thread.php?threadid=82400
איכות התמונה של ה- TW2000 (בעיקר קונטרסט ושחורים) פשוט גורמת לכמעט כל שאר המקרנים להראות כמו דור ראשון של מקרני 480p LCD.
כנראה הייתה להם טעות איפשהו בהשוואה, לא יכולים להיות כאלו הבדלים... כבר הכינו אותנו שה 50,000:1 של האפסון זה Hype. אומנם אסור להסיק רק בהסתמך על תמונות, אבל המלל שלהם תומך במה שהתמונות מראות... (הם טוענים שה TW2000 קרוב מאוד ל JVC HD1 מבחינת קונטרסט ושחורים).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
לא אמרתי משהו שסותר את זה.noam23- דווקא ה- BenQ שמבוסס DLP נראה הכי טוב, וגם המלל תומך בכך. ה TW2000 יצא הטוב ביותר מבין המקרנים מבוססי LCS/LCoS ביחד עם הפנינה השחורה....
הדבר שמדהים אותי הוא שה AE2000 וה HC6000 קיבלו ביקורות טובות מאוד לגבי הקונטרסט, ובהשוואה הגרמנית הזו ה TW2000 פשוט נשמע כרמה אחת מעל.
מחיר השוק שלו בארה"ב כבר פורסם לפני חודשיים ($2699) ומשום מה נגנז. ייתכן שהסיבה היא שאפסון רצו לתת לשאר החברות למכור כמה יחידות (אחרי הכל אפסון מרוויחה בעקיפין גם על מכירות של מקרני 1080p LCD אחרים).מענין אם זה יהיה מחיר השוק שלו....
מבחינתנו (בישראל), בעיה מעצבנת עם האפסון היא שלא מייבאים אותו לארץ. אם לא קיימת אפילו מעבדה אחת בארץ שיכולה לטפל בו, זה אומר שכל קילקול מחייב שליחה לחו"ל.
מדהים לחשוב ששנה הבאה כל מקרני ה 1080p LCD יראו לפחות כמו ה TW2000, כנראה במחירים באזור ה $2000. פשוט כואב הלב להוציא כסף מהארנק.
מבחינתנו (בישראל), בעיה מעצבנת עם האפסון היא שלא מייבאים אותו לארץ. אם לא קיימת אפילו מעבדה אחת בארץ שיכולה לטפל בו, זה אומר שכל קילקול מחייב שליחה לחו"ל....
מסתבר כעת שכן יהיה ניתן לתקן את המקרן בארץ. מה שהופך אותו למעניין יותר.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
נועם, מאיפה אתה שולה את האינפו?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

התקשרת ליבואן לברר?מסתבר כעת שכן יהיה ניתן לתקן את המקרן בארץ...
ובקשר להשוואה המענינת הזו, הבחור כותב על ההתחלה:
This is not under any circumstances a TEST
ושיש לו עדיין מה ללמוד בכיול. (תרגום של בבלפיש).
ככה שבלי לכייל ולכוון, זה לא ממש רפרנס לאיכות המכשירים ואי אפשר להתבסס עליו לקנייה.
תסתכל למשל איך נראית האוניה בחלק של ה BENQ - הים בצד שמאל שחור
לגמרי, לך תדע אם זה אמיתי או תוצאה של החשיפה של המצלמת סטילס או כיול גרוע. אין דרך לדעת.
אגב, אני מודה שלא קראתי עליו, אבל לאפסון יש צ'יפ אחר משאר המקרנים?
הוא יותר מתקדם טכנולוגית?
לא אני, אבל חבר פורום אחר. נאמר לו שניתן לקנות את ה TW2000 בארץ עם אחריות של Epson Israel לשלוש שנים בארץ (במחיר דומה ל AE2000), משמע חייבת להיות מעבדה בארץ שיודעת לטפל במקרן.התקשרת ליבואן לברר?...
ברור שצריך לקחת את התמונות with a big grain of salt. אבל המלל תומך במה שרואים בתמונות.ובקשר להשוואה המענינת הזו, הבחור כותב על ההתחלה:
This is not under any circumstances a TEST
ושיש לו עדיין מה ללמוד בכיול. (תרגום של בבלפיש).
ככה שבלי לכייל ולכוון, זה לא ממש רפרנס לאיכות המכשירים ואי אפשר להתבסס עליו לקנייה.
תסתכל למשל איך נראית האוניה בחלק של ה BENQ - הים בצד שמאל שחור
לגמרי, לך תדע אם זה אמיתי או תוצאה של החשיפה של המצלמת סטילס או כיול גרוע. אין דרך לדעת....
ייתכן שהבחור אינו מומחה לכיולים, אבל אני בתור קונה אפשרי גם לא מקצוען בכיולים, ולכן התוצאות שהוא קיבל כן משקפות לדעתי את מה שהצרכן הממוצע יקבל.
זה בדיוק העניין. אם ה TW2000 היה בעל טכנולוגיה זהה לחלוטין לשאר מקרני ה 1080p LCD, הייתי באמת מתפלא כיצד ייתכן שהגרמנים טוענים להבדל משמעותי בקונרסט לטובת האפסון. אבל העניין הוא שה TW2000 אכן בעל צ'יפ D7 משופר ביחס לכל שאר מקרני ה 1080p LCD, שאמור לתת לו הבדל גדול מאוד בקונטרסט (אפסון החליטה שהשנה היא לא תשתף את שאר החברות בטכנולוגיה הזו). העניין הוא שמשום מה כולם הניחו שמדובר ב Hype ותו לו.אגב, אני מודה שלא קראתי עליו, אבל לאפסון יש צ'יפ אחר משאר המקרנים?
הוא יותר מתקדם טכנולוגית?...
אני בהחלט חושב שצריך לחכות לביקורות נוספות על ה TW2000 לפני שמקבלים החלטה לקנות, אבל ייתכן בהחלט שהביקורת הגרמנית מדויקת.
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 06/12/2007 15:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
עם זה אני מאוד מסכים.noam23 כתב:ייתכן שהבחור אינו מומחה לכיולים, אבל אני בתור קונה אפשרי גם לא מקצוען בכיולים, ולכן התוצאות שהוא קיבל כן משקפות לדעתי את מה שהצרכן הממוצע יקבל....
לדעתי במעט מאוד בתים המקרן, או לצורך העניין כל תצוגה שהיא יהיו מכויילים "לפי הספר".
זה כמובן לא פוסל בדיקה עם כיול, רק נותן כיוון (או לחילופין להגיד שאפשר להגיע לתוצאה X רק עם כיול מאוד מדוייק זה קצת בעייתי לצרכן ממוצע.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
איתי,
EPSON הם מהמובילים בתחום יצור הפאנלים עצמם. הם פחות ידועים בתחום הזה בארץ, אבל כמעט כל ההדגמות של 3LCD הם בעזרת פאנלים מהדור האחרון שלהם. הם גם מוכרים פאנלים ליצרנים מובילים, אבל הרבה פעמים מדור אחד אחורה ממה שהם הגיעו בעצמם...
EPSON הם מהמובילים בתחום יצור הפאנלים עצמם. הם פחות ידועים בתחום הזה בארץ, אבל כמעט כל ההדגמות של 3LCD הם בעזרת פאנלים מהדור האחרון שלהם. הם גם מוכרים פאנלים ליצרנים מובילים, אבל הרבה פעמים מדור אחד אחורה ממה שהם הגיעו בעצמם...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

עופר
סבבה, מבחינתי שרק יביאו מוצר טוב והיבואן יתמוך ולא נצטרך ליבא בחשיכה ולהתפלל וכו'.
סבבה, מבחינתי שרק יביאו מוצר טוב והיבואן יתמוך ולא נצטרך ליבא בחשיכה ולהתפלל וכו'.
המחיר שנאמר לחבר הפורום ששאל הוא $4900 + מע"מ + מס קניה. בתמורה את מקבל את ה TW2000 עם אחריות על המקרן והנורה ל 3 שנים (נורה אני חושב עד 1700 שעות).סבבה, מבחינתי שרק יביאו מוצר טוב והיבואן יתמוך ולא נצטרך ליבא בחשיכה ולהתפלל וכו'....
לדעתי מדובר בגירסת ה Pro של המקרן, כי גירסת ה Home לא באה עם שלוש שנים אחריות על המקרן או על הנורה.
עופר, נועם- למיטב ידיעתי EPSON מייצרים את הפאנלים במסגרת שת"פ שנקרא "3LCD" עם עוד כמה חברות, כמו פאנאסוניק, סאניו, וכו'. קשה לי להאמין שמבחינה חוזית הם לא מחוייבים לספק בדיוק את אותם פאנלים לשאר החברות, אלא אם כן הם החליטו לעשות פיתוח נוסף שלא במסגרת השת"פ הזה - מהלך מסוכן מאוד על פניו לטווח רחוק עקב התחרות הקשה בתחום ממילא. ייתכן שיש להם מקטבים טובים יותר, מסלול אור טוב יותר, עדשות טובות יותר, פילטרים נוספים (כמו שפאנא עושים עם ה- Smooth Screen), וכו'.
עד כמה שידוע לי אפסון היחידה שמפתחת את הפנלים, כל שאר החברות קונות ממנה.
אפסון טוענים שהפנלים D7 שהם משתמשים בהם ייחודיים ל TW2000, ושונים מאלו אותם הם מוכרים לחברות האחרות (כגון פנסוניק וסניו). לטענת אפסון, ההבדל הוא באופן המזיגה של ה Liquid Crystals, שנעשה ע"י אפסון בתהליך מתקדם יותר, המאפשר קיטוב מדויק יותר של האור.
אפסון טוענים שהפנלים D7 שהם משתמשים בהם ייחודיים ל TW2000, ושונים מאלו אותם הם מוכרים לחברות האחרות (כגון פנסוניק וסניו). לטענת אפסון, ההבדל הוא באופן המזיגה של ה Liquid Crystals, שנעשה ע"י אפסון בתהליך מתקדם יותר, המאפשר קיטוב מדויק יותר של האור.
אני כתבתי לנועם כדי לשאול אותו על הכדאיות של רכישת המקרן, לאחר שדיברתי עם EPSON שהפנו אותי ל MELODY שהם המתעסקים עם ק"ב. המחיר שנתנו לי היה אכן 4,900$+מע"מ. נשארתי בספק אם הם שכחו את מס הקניה, אף על פי שזה לא סביר, והתקשרתי עוד פעם היום. ענו לי שהם סופגים אותו.
שאלתי גם מי עושה התיקונים במידת הצורך והתשובה הייתה שהם עושים את זה במעבדה שלהם. אני מבין שבעצם הם מחלקה של EPSON. המקרן אומנם לא הוכרז אבל אפשר לקנות אותו ולראות הדגמה. המחיר יוצא כ- 21,900 ש"ח.
שאלתי גם מי עושה התיקונים במידת הצורך והתשובה הייתה שהם עושים את זה במעבדה שלהם. אני מבין שבעצם הם מחלקה של EPSON. המקרן אומנם לא הוכרז אבל אפשר לקנות אותו ולראות הדגמה. המחיר יוצא כ- 21,900 ש"ח.
נערך לאחרונה על ידי lito ב 06/12/2007 19:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

lito
תודה על העידכונים!
אני מחכה לאנסי קונטרסט מעל 600 ולתג מחיר ישראלי מתחת ל 15K שקלים.
נועם, תעשה לי חישוב מתי זה יוצא?
תודה.
תודה על העידכונים!
אני מחכה לאנסי קונטרסט מעל 600 ולתג מחיר ישראלי מתחת ל 15K שקלים.
נועם, תעשה לי חישוב מתי זה יוצא?
תודה.