קניתי XBOX 360. אני מחבר אותו בחיבור HDMI לטלויזיה שלי (טושיבה 42WL68)
ושמתי לב שהאיכות לא משהו בלשון המעטה.
קראתי את הסיקור באתר על הטלויזיה הזו ונתקלתי בזה:
"רזולוצית המסך הינה 1366 על 768, כלומר – הפיקסלים ריבועיים.
לרוע המזל, דווקא רזולוציה זו חסומה בכניסת ה-HDMI ולא הצלחתי להגיע ל-NATIVE RATE בדרך זו.
ככל הנראה, לשם כך מסופק החיבור האנלוגי... "
אני מניח שזו הסיבה לבעיה.
עכשיו לשאלות:
מה זאת אומרת "לשם כך מסופק החיבור האנלוגי"?
ואיזו אלטרנטיבה יש לי?
מה אתם ממליצים לי לעשות כדי להנות מאיכות נורמלית?
תודה רבה ושבוע טוב,
קובי.
שאלה בקשר לNR ב-Toshiba 42WL68
- yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 100
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
חיבור אנלוגי = VGA D-SUB 15 pin
כמו זה שחיבר בין המחשב למסך עד שהופיע DVI
משום מה ברוב הטלויזיות לא ניתן להגיע ל NR בחיבור HDMI.
בנוסף אני מניח שכמו רוב הטלויזיות גם שלך תקבל NR ברזולוציה 1360X768 ולא 1366, למרות שיש בה 1366 טורים.
שים לב שאחרי חיבור ב VGA צריך לשחק קצת עם כוונון הטימינג בטלויזיה כדי להגיע ל NR חלק (לפחות זה ככה אצלי בטושיבה C3000).
משום מה ברוב הטלויזיות לא ניתן להגיע ל NR בחיבור HDMI.
בנוסף אני מניח שכמו רוב הטלויזיות גם שלך תקבל NR ברזולוציה 1360X768 ולא 1366, למרות שיש בה 1366 טורים.
שים לב שאחרי חיבור ב VGA צריך לשחק קצת עם כוונון הטימינג בטלויזיה כדי להגיע ל NR חלק (לפחות זה ככה אצלי בטושיבה C3000).
yuvR, תודה על העזרה.
עכשיו אני מבין למה היו הבדלים באיכות ביני לבין חבר שלי.
גם לו יש XBOX 360 וטלויזיה מסדרת WL65, שהיא פחות טובה משלי, ועדיין ראו הרבה יותר טוב.
שאלתי אותו, וגם לו הייתה אותה הבעיה ולכן הוא משתמש בכבל VGA.
ההבדל בין 1360 ל1366 קריטי?
ומה זאת אומרת לכוונן את הטימינג? מה זה טימינג ואיך אני מכוונן אותו?
תודה רבה
עכשיו אני מבין למה היו הבדלים באיכות ביני לבין חבר שלי.
גם לו יש XBOX 360 וטלויזיה מסדרת WL65, שהיא פחות טובה משלי, ועדיין ראו הרבה יותר טוב.
שאלתי אותו, וגם לו הייתה אותה הבעיה ולכן הוא משתמש בכבל VGA.
ההבדל בין 1360 ל1366 קריטי?
ומה זאת אומרת לכוונן את הטימינג? מה זה טימינג ואיך אני מכוונן אותו?
תודה רבה
- yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 100
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
ההבדל לא קריטי אלא שיש בעיה עם רזולוציה שלא מתחלקת ב 8
שים לב שכל הרזולוציות שאתה מכיר מהמחשב כמו למשל 800X600 או 1024X768 1280X1024 וכו' כולם במספרים שמתחלקים ב-8.
משום מה יצרני ה"תקן" המגוחך HD-Ready בחרו לייצר מסכים עם מספר פיקסלים שלא מתחלק - 1366 טורים. לכן כל המסכים מקבלים את הרזולוציה הכי קרובה לזה שמתחלקת ב- 8, שהיא 1360X768. זה לא מאוד משנה אלא שאתה מפסיד 3 טורי פיקסלים לא מנוצלים בכל צד במסך. לא נורא.
בנושא הטיימינג - אני רק התחלתי ללמוד את הנושא אז אני מניח שיש כאן אחרים שיכולים לענות תשובות מפורטות יותר. מנסיוני שמתי לב שבחיבור המחשב שלי לטלויזיה (42C3000PG) לא קיבלתי תמונה חלקה בהתחלה, והייתי צריך לשנות פרמטרים בטלויזיה. בחוברת של ניופאן ל C3000 הכל מפורט כראוי, שווה שתעיף מבט בחוברת של הטלויזיה שלך אני מניח שגם היא כוללת הסבר.
משום מה יצרני ה"תקן" המגוחך HD-Ready בחרו לייצר מסכים עם מספר פיקסלים שלא מתחלק - 1366 טורים. לכן כל המסכים מקבלים את הרזולוציה הכי קרובה לזה שמתחלקת ב- 8, שהיא 1360X768. זה לא מאוד משנה אלא שאתה מפסיד 3 טורי פיקסלים לא מנוצלים בכל צד במסך. לא נורא.
בנושא הטיימינג - אני רק התחלתי ללמוד את הנושא אז אני מניח שיש כאן אחרים שיכולים לענות תשובות מפורטות יותר. מנסיוני שמתי לב שבחיבור המחשב שלי לטלויזיה (42C3000PG) לא קיבלתי תמונה חלקה בהתחלה, והייתי צריך לשנות פרמטרים בטלויזיה. בחוברת של ניופאן ל C3000 הכל מפורט כראוי, שווה שתעיף מבט בחוברת של הטלויזיה שלך אני מניח שגם היא כוללת הסבר.