wharfedale vs omega audio

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #1 

Omega-Audio 603
[imgbig]http://img522.imageshack.us/img522/584/603dw7.jpg[/imgbig]

vs

WHARFEDALE XARUS 4000

תמונה

אני אוהב לשמוע מוזיקה עם באס אם זה רוק על כל נגזרותיו \ דאנס \ טראנס \פופ

אשמח לשמוע את דעתכם (Y)

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

שניהם יד שניה הא?
אז כעקרון, האומגה האלה הם דגם מאוד ישן.
מעבר לזה, הבחור שמוכר אותם מבקש הרבה. אני מציע שתחכה שיוריד את המחיר, או שתוריד אותו אתה בעצמך לסביבות ה600-800, זה המקסימום שאני הייתי נותן עליהם. חוצמזה שנראה לי שהוא בעצמו קנה אותם יד שניה לא מזמן, ועשה בהם כמה שיפצורים קלים.
...בקשר לWHARFEDALE, אני לא יכול להגיד לך כלום. הדגם הזה, הVALDUS400 , אם אינני טועה, הוא מהסדרות הנמוכות, אם לא הנמוכה ביותר, של WHARFEDALE ואני דיי בטוח שהזוג של אומגה יותר טובים.
מה שאני כן יכול להגיד לך בשיא הבטחון הוא שברמקולים של אומגה יש הרבה יותר איכות, הן מבחינת הבוקסה, הן מבחינת האלמנטים והן מבחינת הקרוס.
אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שהאומגה בנויים מזוג וופרים של פירלס דנמרק, וזוג טוויטרים של מוראל. שוב פעם, הכל ניחושים, אבל אם אני צודק אתה יכול לצפות לדינמיות יפה מאוד בתחום הבאס.
ללא ספק הדרך הטובה ביותר לדעת היא ללכת ולשמוע.
נערך לאחרונה על ידי ofir-harlev ב 05/12/2007 2:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

מראיה אני מאמין שאני צודק והרמקולים של אומגה כבר התחילו להתייבש בגומי/ספוג שלהם.
הXR הוא רמקול בינוני ביותר ואפילו פחות.

תן תקציב וקבל המלצה.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אורי, תרשה לי לחלוק עליך. הגומי, לדעתי, במצב טוב.
אבל זה גם מראיה, אז מה זה בעצם משנה :?

YARDEN17
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

לוורפידל XR 4000 יש יותר באס מ ה -OMEGA, אבל אם אתה רוצה באס באמת חזק לך על סרווין וגה אין כמוהם בבאס.

yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

התקציב שלי הוא גג 1500
בשאיפה לאזור ה 1200
הרמקולים של אומגה כרגע בשפוץ\אובראול באומגה אודיו בחולון
ככה שאם אני אקנה אותם אני אקבל אותם כחדשים .
והוא מוכר לי אותם בהנחה רצינית ממה שפירסם .
שורה תחתונה האומגה יותר איכותים ?
והוורפידל WHARFEDALE XARUS 4000
שמעתי דווקא הרבה אנשים מרוצים מהם (מחיפוש )

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אודי, חביבי, לך על האומגה.
חבל לך על הזמן עם הווארפדייל.

משום מה אני מקבל את התחושה שאנשים לא מתייחסים לתגובות שלי.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

אופציות טובות בהרבה(אני מכיר את הוורפדייל הזה טוב מדיי).

http://fuse.shopy.co.il/products/92641

http://fuse.shopy.co.il/products/69974

רמקול מדפי עם באס משובח:
http://החנות ההיא.co.il/Product.asp?Pid ... Cat2ID=175
וחזק. כמובן כל רמקול מותנה מגבר.

yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

כן ? סבבה !
תאמת האומגה היו בעדיפות אצלי רק רציתי חיזוק .
תודה ח'ברה! ותאחלו לאחיכם מזל טוב על הרמקולים (Y)

yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אורי לא שמתי לב להמלצה שלך ,
בכל מקרה אני מקבל את עצתו של אופיר ואלך על האומגה .

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

חבל רמקול שעבר שיפוץ לא מבטיח הרבה, במיוחד העניין שהוא היה צריך לעבור שיפוץ , זה מראה שאלא אם הוא לפחות בן 10 וגם אז רמקול לא צריך לעבור שיפוץ כ"כ מהר.
לא מראה לי על איכות כלשהיא.

yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

לפי מה שהבנתי הרמקול לא היה מקולקל
אלא בכל מקרה הוא לקח אותם לאומגה אודיו כדי
שיעשו לו בדיקה כללית שהכל בסדר

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

טוב מה אני אגיד לך . חיזוקים מבחינתי זה חיזוקית של הדס.

אני לא רואה מפה איזשהיא איכות ברמקול שיש לך. יש לך אחריות עליו?

סתם לדוגמא הBOSE שהצעתי לך גם יותר זול , גם אתה מקבל מפיוז אחריות לשנה עליו , והוא פשוט הרבה יותר טוב.
זה רמקול שעלה בזמנו כ 3500 ש"ח. גם אם המחיר היה מוגזם זה רמקול של 2500 שקל.

הוורפדייל דאימונד מאוזן יחסית , מעולה, עם אחריות וחדש לגמריי ועולה לך אותו הדבר.

את השיקול שלך כבר תעשה.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אורי, עכשיו הבנתי למה לא מתייחסים להודעות שלי.
אלו דעות קדומות לגבי מוצרי יד שניה, ועל אף קבלתי את דעות אלה, תרשה לי לציין שאתה מפספס עולם עשיר מאין כמוהו, בביטולך את מוצרים אלה על הסף.
תרשה לי לבטל בתוקף את כל המלצותיך. מה לעובדה שהאלמנטים עברו שיפוץ ולאמינותם של הרמקולים?
זה הכל תלוי בבעלים הקודמים, ואתה יודע את זה.
בקשר לתמחור.... תסלח לי?
איך רמקולים בייצור תעשייתי כמו הBOSE, הWHARFEDALE והB&W שהצעת, אמורים לגבור על האומגה?
BOSE ? איך זוג סאטליטים וסאב אמורים לגבור במשהו, פרט לעיצוב, על רמקול רצפתי טוב?
מעבר לכך שהאומגה הם רמקולים שיוצרו ביד, הבוקסות והקרוס, האלמנטים עצמם תוצרת חברות עולמיות. פירלס דנמרק ומוראל....שוב פעם זה ניחוש, אבל ניחוש עם אחוזים גבוהים מאוד, מהיכרותי עם אומגה.
עוד דבר הוא שתמיד יש לו לאן לחזור. מהיכרותי עם אומגה הם לעולם לא יבטלו לקוח שבא אליהם עם רמקול מתוצרתם. סביר להניח שייקחו ממנו סכום מאוד סמלי תמורת תיקון, בהנחה וייצטרך אחרי האובראול שהם עברו עכשיו, דבר שאמור להבטיח לו שקט נפשי לעשור הבא, אם יישמרו כמו שצריך.
ומה יעשה אם תפוג אחריותו מרקול הWHARFEDALE החדש בעוד שנה, שבמונחי רמקול זה קצת מאוד זמן? ילך לSG?
....אז נכון שייתנו לו שם שירות טוב מאוד, אבל מחיר התיקון יהיה גבוה. לפחות גבוה ביחס לאומגה.

אודי, תרשה לי לחזק את ידך בקניה, ואם המוכר הוא הויטאלי שאני חושב שזה, הרי שאתה גם קונה מבנאדם פיקח מאוד, שלא ירשה לעצמו לעשות מסחרה ממוצרים שלא שווים התעניינות.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

אני אסביר.
א. אין שום בעיה, הבוז למשל הם יד שניה. יש פה איזושהיא סתירה לדעות קדומות? לא. לא אמרתי מילה רעה על יד שניה ולהפך.

ב. אין שום הבטחה ועניין בזה שרמקול שיוצר ביד בחברה קטנה בישראל יותר טוב. אבל ממש לא קשור.

ג.מה הבעיה בתמחור? תסביר .

ד. הוורפדייל דאימונד הוא רמקול משנת 2001-2002 ועלה בזמנו כ 3K בערך. הB&W הוא רמקול מדהים , מספיק שתקרא בכל המגזנים ולא רק תשמע אותו המון פעמים כמוני , כמה הוא טוב, הוא יוצר בזמנו ע"י B&W כמטרה ליצור רמקול ברמת כניסה, בעל איכות הבניה והייצור של B&W שעליה מי שיערער פשוט אין לו מושג מזה בניה , במחיר של פחות מ 200 פאונד. זו הייתה המטרה והיא הושגה, המחיר היה בדיחה בארץ עקב היבואן הכי מחפיר במדינה TOP AUDIO.

ה.מזה הניחוש? אני לא מזהה ברמקולים שהוא הראה שום דרייבר מיוחד, מה שאני כן מזהה, זה שני וופרים עם סראונד במצב דיי גרוע, אלא אם הם יוצרו ככה, ואני לא זוכר וופר שראיתי שיוצר ככה.

ו. אחריות? זה דבר לא קטן. זה רמקולים משומשים . חבל להתחיל להתעסק עם זה.

אין לי שום בעיה עם אומגה אודיו, להפך יש לי הערכה רבה ליצרן ישראלי שמנסה לעשות משהו טוב.
אבל אני חושב שאם הבחור מחפש רמקולים למוזיקה שהוא מחפש שזה דאנס \ טראנס \פופ זו מוזיקה שלרוב המיד בה פחות חשוב, אלא הנמוכים והגבוהים.
בזה מערכת כמו הBOSE או הB&W יתנו מענה יותר טוב. לפחות כך אני מאמין...
כמובן כמו תמיד יש סיכוי טוב שאני גם טועה
.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

...אוקיי נקודות :P
א. ...לא הבנתי

ב. נכון, חביבי, בטח שאין הבטחה. אין הבטחה לכלום. אבל הסיכוי הוא מספיק גדול בשביל שייתן לו בדיקה.

ג. הבעיה בתמחור היא שאתה ואני יודעים טוב מאוד שמחיר הוא פרמטר שלאו דוקא קובע. במיוחד במחירים האלה ובמיוחד כשמדובר ביד שניה.

ד. לא לכלכתי על B&W או WHARFEDALE חס וחלילה. ברשותי רמקולים של WHARFEDALE אפילו ואני ממש אוהב אותם. מעבר לזה, למה להסתפק בבניה טובה בפחות מ200 פאונד, כשאומגה מציעים בניה טובה, נקודה ? הבוקסות שלהם בנויות בצורה שאין שני לה במחירים האלה ושיושבת טוב במחירים יותר גבוהים.

ה. מיוחד או לא מיוחד, העובדה היא שאלמנטים אלה בעלי שם, ביקורת ואיכות טובים. אין שום סיבה שלא יהיו טובים. בקשר לסראונדים של הוופרים, רבים החומרים מהם עשוי הסראונד, ורבים האלמנטים בהם החומר הזה הוא בצבע אפור.
אבל בלי קשר לזה, לא אמרתי שהם לא במצב רע... וזה גם לא משנה, הם מוחלפים AS WE SPEAK.

ו. ידידי, אחריות זה לא דבר קטן, אין ספק בקשר לזה. אבל כל עוד אתה מוכן לקבל את הסיכון ואת בדיקת המוצר על עצמך, לא צריכות להתעורר בעיות. שיקול אחד, שהוא דיי גדול, הוא העובדה שאומגה היא חברה קיימת ובעלת שירות ותמחור טובים מאוד.

"יצרן ישראלי שמנסה לעשות משהו טוב" ...אני לא יודע למה, אבל זה פוגע בי בצורה מסוימת. זה באמת כל כך קשה להאמין שיש בארץ רמה?
לוי מתעסק ברמקולים עידנים. הוא לא "מנסה לעשות משהו טוב", הוא עושה את זה כבר 30 שנה.
בקשר לסגנונות המוזיקה, אם אכן אני צודק, ושוב פעם זה ניחוש עם אחוזים גבוהים, אז לא אמורה להיות לו בעיה גם בסגנונות כבדים אלה.
אולי הBOSE יכולים להציע בומים חסרי איזון יותר טובים, אבל הB&W מדפי. זה לא תחרות הוגנת לרצפתי בעל שני וופרים 8", הלא כן?
מדיבור עם לוי על הוופרים של מוראל שנינו הסכמנו שהם קשים לדחיפה וחסרים בנמוכים. לכן, הוא אמר לי, הוא היה משתמש באלמנטים של פירלס, להוסיף דינמיות באזור הנמוכים. שוב פעם אלה דיבורי סרק כי אין לי שום מידע על הוופרים, אבל אם אכן אני צודק, אין שום בעיה.
ושוב פעם, המבחן האמיתי הוא שמיעה.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

לגבי א, זו הייתה תשובה שאין שום בעיה בקניית יד שניה, ולהפך אני בעד, שתדע שאצלי המון מוצרים הם יד שניה או מתצוגות. פשוט אני מעדיף לקנות מחנות עם אחריות מאשר מאיש שאני לא מכיר. אם זה מישהו שאני מכיר אישית שנים זה משהו אחר.

לBNW יש באס אימתני, וזה בעיקר עקב הפיר שהם בנו לו, אני אספר לך שפעם שמעתי רמקול אחד כזה מרעיד בית קפה ביפו, נשבע לך הייתי המום.
הBOSE יחסית מאוזן. שוב הכל עניין מקומי. ואני לא יודע איזה מגבר יש לו אגב. שאת זה לא שמענו שנינו עדיין :wink:

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 897
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #18 

ofir-harlev כתב:...אוקיי נקודות :P
א. ...לא הבנתי

ב. נכון, חביבי, בטח שאין הבטחה. אין הבטחה לכלום. אבל הסיכוי הוא מספיק גדול בשביל שייתן לו בדיקה.

ג. הבעיה בתמחור היא שאתה ואני יודעים טוב מאוד שמחיר הוא פרמטר שלאו דוקא קובע. במיוחד במחירים האלה ובמיוחד כשמדובר ביד שניה.

ד. לא לכלכתי על B&W או WHARFEDALE חס וחלילה. ברשותי רמקולים של WHARFEDALE אפילו ואני ממש אוהב אותם. מעבר לזה, למה להסתפק בבניה טובה בפחות מ200 פאונד, כשאומגה מציעים בניה טובה, נקודה ? הבוקסות שלהם בנויות בצורה שאין שני לה במחירים האלה ושיושבת טוב במחירים יותר גבוהים.

ה. מיוחד או לא מיוחד, העובדה היא שאלמנטים אלה בעלי שם, ביקורת ואיכות טובים. אין שום סיבה שלא יהיו טובים. בקשר לסראונדים של הוופרים, רבים החומרים מהם עשוי הסראונד, ורבים האלמנטים בהם החומר הזה הוא בצבע אפור.
אבל בלי קשר לזה, לא אמרתי שהם לא במצב רע... וזה גם לא משנה, הם מוחלפים AS WE SPEAK.

ו. ידידי, אחריות זה לא דבר קטן, אין ספק בקשר לזה. אבל כל עוד אתה מוכן לקבל את הסיכון ואת בדיקת המוצר על עצמך, לא צריכות להתעורר בעיות. שיקול אחד, שהוא דיי גדול, הוא העובדה שאומגה היא חברה קיימת ובעלת שירות ותמחור טובים מאוד.

"יצרן ישראלי שמנסה לעשות משהו טוב" ...אני לא יודע למה, אבל זה פוגע בי בצורה מסוימת. זה באמת כל כך קשה להאמין שיש בארץ רמה?
לוי מתעסק ברמקולים עידנים. הוא לא "מנסה לעשות משהו טוב", הוא עושה את זה כבר 30 שנה.
בקשר לסגנונות המוזיקה, אם אכן אני צודק, ושוב פעם זה ניחוש עם אחוזים גבוהים, אז לא אמורה להיות לו בעיה גם בסגנונות כבדים אלה.
אולי הBOSE יכולים להציע בומים חסרי איזון יותר טובים, אבל הB&W מדפי. זה לא תחרות הוגנת לרצפתי בעל שני וופרים 8", הלא כן?
מדיבור עם לוי על הוופרים של מוראל שנינו הסכמנו שהם קשים לדחיפה וחסרים בנמוכים. לכן, הוא אמר לי, הוא היה משתמש באלמנטים של פירלס, להוסיף דינמיות באזור הנמוכים. שוב פעם אלה דיבורי סרק כי אין לי שום מידע על הוופרים, אבל אם אכן אני צודק, אין שום בעיה.
ושוב פעם, המבחן האמיתי הוא שמיעה.[/quote ]
סליחה שאני מתערב, אבל במטותא מאיפה הידיעה על החלפת אלמנטים באומגה ועוד " as we speak "?
מעבר לזה, למרות ואולי בגלל שאיני מכיר את הרמקולים, כמובן ששמיעה היא המבחן ואין בלתו. באשר לאבחנה של אורי על מצב ה "אומגה ", כל שנותר הוא לתמוה על הרזולוציה המדהימה אליה מגיעים היום במסכי מחשב.
ועם כל הכבוד, אני לפחות הייתי מהסס לפני שאני מתייחס ברצינות למישהו שממליץ על הסטלייטים של "בוז".
ובכלל, לא צריכה להיות שום בעיה עם ציוד יד שנייה, לרבות רמקולים. הכל תלוי במצב, במחיר ובזמינות החלקים ובעלי המקצוע, אם מדובר בשיפוץ או תיקון. לחלקנו זו האפשרות היחידה להגיע לאיכות, גם מקום שהכיס רדוד.
...

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

\ועם כל הכבוד, אני לפחות הייתי מהסס לפני שאני מתייחס ברצינות למישהו שממליץ על הסטלייטים של "בוז".
8O
קצת ענווה בושה וצעד אחורה לא תזיק.

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 897
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #20 

אתה כמובן צודק. הכוונה היתה לא לגופך, אלא לגופה של המלצתך. אלף סליחות ונשיקה באויר. (f)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”