עד כמה תמיכה ב - 1080p/24 היא קריטית?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Yonster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!

אני חושב על להחליף את מסך ה - LCD שברשותי באחד חדש ממש בקרוב,
ואני מתלבט בין כמה דגמים, כשכרגע הבולט שבהם הוא ה - Sharp - LC46XD1E.

מרחק הצפייה הוא 3.9 מטר, שימוש בעיקר ב- PS3 (משחקים + בלו-ריי) והוט.
(בערך 50% - 50%).

השאלה היא "חוסר" התמיכה ב - 1080p/24.
המסך הנ"ל לא תומך בפורמט.. עד כמה זה קריטי?
כלומר, יש הבדל מורגש באיכות התמונה?
(המסך הוא FHD ומן הסתם הps3 יחובר אליו ב - HDMI וישדר על 1080p רגיל).

תודה רבה מראש לכל המשיבים!:)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #2 

פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה ולכן מצטרף לשאלה.
מעניין לדעת מה אומרים על זה המומחים. הטלוויזיה שאני קניתי קטנה יותר (42), אך מאותה סדרה.
האמת, קשה לי להאמין שזה עניין קריטי. קראתי הרבה סקירות על המכשיר שרכשתי, ואם אכן הנושא הזה היה כל כך משמעותי, בוודאי שהמבקרים היו מציינים זאת בין החסרונות של המוצר...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46383
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #3 

כל הסרטים היום מצולמים ב 24fps. תמיכה של מקור & מסך ב 1080p24 תאפשר לנו צפייה בתמונה חלקה יותר ללא שום עיבוד תמונה מסוג Pulldown.

בנוסף לתמיכה ב 1080p24 (לבדוק תמיכה זו גם ב 50Hz וגם ב 60Hz!), רצוי לרכוש מסך בעל אפשרות ל Native Rate, נקרא גם לרוב כ PixelMapping. שימושי במיוחד עבור מי שיש לו מעבד תמונה חיצוני ועבור HTPC.

bariko,
למיטב זכרוני, עפר נוהג לציין אם קיימת תמיכה ב 1080p24 בכל סקירות המסכים האחרונות שהוא מבצע.

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #4 

בשארפ 42 יש דגם
42XD1EA
שמשווק החל מאוגוסט 2007
הדגם הזה מחליף את 42XD1E
והוא כן תומך 1080P 24 (לפי AVForums)

http://www.avforums.com/forums/showthre ... 299&page=6

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

זיו,
עופר לא כתב ביקורת על המכשיר שקניתי. אם אני לא טועה, הוא ציין פעם, שהיבואנית (ראלקו) לא מוכנה לשתף פעולה בעניין הזה.
לכן כשכתבתי "סקירות" התכוונתי לכאלה שנעשו ע"י קולגות של עופר מעבר לים :)

בכל אופן, אולי תוכל לומר אם בטלוויזיה שקניתי( LC42XD1E )יש תמיכה ב- 1080p/24 ואפשרות ל- Native Rate?
אגב, כשניתי להריץ בגוגל חיפוש על - 1080p/24 אז ההתייחסות בתוצאות היא יותר לנגנים, ולא למכשירי טלוויזיה.
מעניין גם אם בטלוויזיות FHD אחרות שהיו אצלי מועמדות לקנייה (כמו הסמסונג, ושתי דגמי הסוני X,W), יש את התכונות האלה....

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

אז למה רק עכשיו אני צריך לדעת על זה :(

אבל, בהמשך לשאלתו של פותח האשכול- האם הפונקציה הזו היא ממש משמעותית?
או בוא נישאל את זה אחרת- בהינתן שתי מכשירי טלוויזיה דומים שאחת מהן תומכת בפורמט והשנייה לא ( נניח 42XD1EA מול 42XD1E ) והם יקבלו מקור שידור של 1080p24 - האם נבחין בהבדל ברור בתמונה?

זה פשוט לא יאמן מה שהולך בשוק הזה. כל פעם תצוץ איזה פונקציה חדשה שתגרום ללקוח להרגיש שהמכשיר היקר והנוצץ שרכש רק אתמול, כבר לא שווה שום דבר....

Yonster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267

עדכון דגמים קצרצר

שליחה #7 

מסתבר, שממש בימים האחרונים הגיעו מספר דגמים נוספים של שארפ לארץ.

מדובר על טלוויזיות בגודל של 42", 46" ו - 52",

LC-42XL2E
LC-46XL2E
LC-52XL2E.

שלושתן כוללות שידור ב- 100HZ ותמיכה ב - 24p.

אגב, הן כוללות 3 כניסות HDMI.

לכן בסופו של דבר רכשתי את ה- 46XL2E.
אני אעשה טסטינג של כמה סרטי בלו ריי ב - 1080p ו - 1080p24 על המסך הזה כשאני אקבל אותו בשבוע הבא, (פי אס 3, HDMI..) ואדווח עד כמה הדבר משמעותי לדעתי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

bariko,
תקרא כמה ביקורת של עפר ולאחר מכן תקרא סקירות של כותבים אחרים. לאחר מכן, נראה את הביקורות של מי תמשיך לקרוא :)

לגבי תמיכה ב 1080p24 & Native Rate במסך שלך, אתה מצפה כי אני יודע את ה Manual של כל המסכים בעל פה? :) בדיקה זו אתה יכול בעצמך לעשות, פשוט תקרא את ה Manual של המסך שלך.

לגבי שמישות הפונקציה הזאת, לא יצא לי לבחון 2 מסכים זהים, אחד בעל האופציה הזאת ושני בלעדיו. אך יצא לי לצפות באותו כותר ובאותו מקור על מסך שכן תומך ומסך שלא תומך. היתרונות של הפיצ'ר הזה בולטות בהחלט, במיוחד בסצנות בהן יש תנועות מצלמה אופקיות. במסך ללא תמיכה, יש כל כמה פריימים קפיצה קטנה (בשל תהליך ה Pulldown), במסך בעל תמיכה ב 1080p24, התנועה חלקה לאורך כל התנועה.
ברגע שיראו לכם את התופעה (אם לא הצלחתם עדיין להבחין בה לבד), לא תוכלו לרכוש מסך ללא התכונה הזאת.
שימו לב שאתם רוכשים מסך למספר שנים, במידה ותכני HD DVD & Blu-ray מעניינים אותכם ואתם רוצים למקסם את חווית הצפייה, מסך בעל תכונה כזאת הינו הכרחי לדעתי.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

Yonster
בהחלט אשמח לשמוע על תוצאות הבדיקה שלך. אגב, האם ידוע לך כמה עולה טלוויזיית ה-42 אינטש מאותה סדרה?

זיו,

במדריך של הטלוויזיה לא הופיע דבר כזה, אבל חשבתי שאולי תפתיע אותי, ותגיד שהתכונה הזו כן קיימת :)
לא צריך לספר לי שעופר הוא בעל ידע עצום, הבעיה שהוא לא כתב שום ביקורת על טלוויזיה מהסדרה הזו שקניתי.
אדרבא, יתכן ואם עופר היה כותב על כך, כנראה שבכלל לא הייתי קונה את המכשיר. לא ברור מה הייתי קונה כתחליף, כי אני מניח שהדגמים החדשים שהזכיר Yonster ,הם הרחק מעבר לתקציב שלי!
מוזר שהנושא הזה כמעט ולא הוזכר כאן בפורום.גם עכשיו, כשהוא פתח את האשכול, אף אחד לא הגיב שם, ואלמלא הקפצתי את הנושא למעלה, אולי גם הדיון הזה לא היה בכלל נערך.
אני בהחלט חושב שכדאי להעניק לכך יותר הדגשה, כדי שאנשים ייקחו את הגורם הזה בחשבון לפני רכישה של טלוויזיה חדשה!

אגב, האם ההבדל באיכות התמונה בין טלוויזיה שלא תומכת בפורמט(כמו זו שלי) לטלוויזיה שכן תומכת- הוא יותר משמעותי מאשר ההבדל בין איכות תמונה של מקור 1080p בטלוויזיית FHD לבין טלוויזיית HD READY (שצריכה לעשות UPSCALING)?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

bariko,
תמיכה ב 1080p24 עולה מידי פעם בפורומים השונים. לגבי ביקורות המסכים של עפר, למיטב זכרוני הוא ציין תמיכה ביכולת זו בכל הסקירות האחרונות שלו. גם אני תמיד הזכרתי זאת בכל הביקורות שביצעתי על נגני ה Blu-ray.
חשיבות התמיכה ביכולת זו עולה לאחרונה בשל חדירה עמוקה יותר של תכני Blu-ray & HD DVD. בעת ניגון כותרים שכאלו, יכולת זו חשובה לדעתי.

לגבי השאלה האחרונה שציינת, כל פרמטר הינו חשוב במידה מסויימת. יש אנשים שיושבים לדוגמה 3 מטרים ממסך HD Ready בגודל 42 אינץ. בשל המרחק, מסך FHD לא יתן שום תוספת כלשהי לתמונה. במקרה כזה תמיכה ב 1080p24 תיצור הבדל יותר גדול מאשר רזולוציה.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

רגע אחד, זיו
ומה לגבי מכשירי HD READY ,בכללם המתקדמים ביותר, כגון פיוניר קורו? האם הם מצויידים בפונקציה של 1080p24 או שבכלל מכשיר HD READY לא מסוגל להציג תוכן של 1080p , כמו שטלוויזית PAL איננה מסוגלת להציג מקור NTSC?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

מסכים שאינם FHD יודעים לרוב לעשות DownScale בעת קבלת רזולוצית FHD לרזולוצית ה Native שלהם. כלומר הם יוכלו לקבל את הסיגנל ולהציג אותו, אך הרזולוציה של התמונה תרד לפי רזולוצית פאנל המסך.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

אז אם הבנתי אותך נכון, אין במכשירי HD READY תמיכה ב- 1080p24, כי הם ממילא לא יכולים להציג את זה ברזולוציה טבעית?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78881
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #14 

bariko,

טכנית הם היו יכולים לעשות זאת, אבל היצרנים כיום בחרו שלא לתת את האופציה הזו.

אני לא מכיר מסכים עם יכולות כאלה בקטיגוריה של HD READY.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

סביר להניח כי מסכי HD Ready אינם מסוגלים לקבל סיגנל 1080p24. החשיבות של יכולת זו באה לידי ביטוי יותר בפאנלים מסוג FHD.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

קצת נרגעתי, כי הפיוניר קורו היה בין המועמדים אצלי. 8)
עופר, מתוך היכרות, אתה בטח תגיד שהפיוניר בכל מקרה הוא מכשיר איכותי יותר מהשארפ
42XD1E שקניתי,אבל אין צורך לשכנע אותי הרבה. אני בעצמי "גרופי" של פיוניר. העניין הוא שנכנס לי כזה ג'וק' בראש שאני חייב מכשיר FHD
ת'אמת אם היה ניתן להשיג פלזמה פיוניר "FHD 42 בתוספת של עוד 4-5k ,סביר להניח שהייתי מהדק קצת את החגורה ועושה את המהלך הזה.
רק שהמכשיר שלהם יותר גדול (לא יכנס אצלי בסלון) וגם הרבה הרבה יותר יקר...

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622

שליחה #17 

bariko כתב:רגע אחד, זיו
ומה לגבי מכשירי HD READY ,בכללם המתקדמים ביותר, כגון פיוניר קורו? האם הם מצויידים בפונקציה של 1080p24 או שבכלל מכשיר HD READY לא מסוגל להציג תוכן של 1080p , כמו שטלוויזית PAL איננה מסוגלת להציג מקור NTSC?
...
הקורו מצוייד בתמיכה ב 1080p24.
הוא פשוט יוריד את הרזולוציה ל 1024x768 (אני מדבר על ה 42").
היתרון כפי שנאמר זה תנועה חלקה יותר. הוא מציג את זה ב 72HZ מה שדורש ממנו רק להציג כל פריים 3 פעמים וזהו, בלי פעולות של התאמה ל 60HZ וכו'. זה נקרה שם PURE CINEMA MODE.
עד כמה זה קריטי אין לי מושג, אני מניח שיותר לסרטים מהירים עם הרבה תנועה, וכפי שכבר אמרו רק עם מכשיר מתאים שיודע להוציא 1080p24.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

olie
תודה על הסבר.
מטבע הדברים, זה בדיוק המטרה של היצרנים- למשוך את הצרכנים (בעיקר, את אלא בעלי הכיסים העמוקים) לשדרג טלוויזיה כל שנה-שנתיים.
אני חושב שכדאי לי להפסיק להתרגש מכל פיצ'ר חדש שיוצא.
מבחינתי "הבום" הגדול הבא, יהיה רק טכנולוגיה של תלת מימד, למרות שאף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה......

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #19 

bariko,
הנכדים שלך יהנו מתלת מימד...

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

guyezra כתב:bariko,
הנכדים שלך יהנו מתלת מימד...
...
למה, אין מצב שטכנולוגיה כמו IMAX תגיע אלינו הביתה עוד בדור שלנו?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”