PCM 5.1 בסרטי HD
-
danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אני מעלה כאן שאלה שהתחלתי בביקורת הסרט "טרויה":
פעם ראשונה שאני רואה שפס הקול מוצע ב-PCM 5.1 - האם מדובר ב-PCM לא דחוס אמיתי או שמדובר בפיענוח פנימי של פס הקול המוצע בפורמטים החדשים והעברתו ל-PCM 5.1?
במידה ומדובר ב-PCM 5.1 אמיתי, מדוע צריך את הפורמטים החדשים כמו DTS-HD ו-DD PLUS?
פעם ראשונה שאני רואה שפס הקול מוצע ב-PCM 5.1 - האם מדובר ב-PCM לא דחוס אמיתי או שמדובר בפיענוח פנימי של פס הקול המוצע בפורמטים החדשים והעברתו ל-PCM 5.1?
במידה ומדובר ב-PCM 5.1 אמיתי, מדוע צריך את הפורמטים החדשים כמו DTS-HD ו-DD PLUS?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
שאלה שאלתית
ברמת ההעברה למדיה מדובר בפס קול PCM שלא עבר דחיסה.
ברמת הנגן עצמו - יש נגנים שמבצעים פענוח פנימי ל-Dolby TrueHD ומוציאים אותו החוצה כ-PCM.
צריך את הפורמטים החדשים (DTS-HD MA ו-Dolby TrueHD, את ה-DDP לדעתי צריך קצת פחות) כי הם תופסים פחות נפח על המדיה.
בנוסף, אני חושב שה-PCM שמגיע ב-BD הוא 16bit, בדרך כלל DTS-HD MA (אולי תמיד
) מגיע עם פס קול 24bit.
ברמת ההעברה למדיה מדובר בפס קול PCM שלא עבר דחיסה.
ברמת הנגן עצמו - יש נגנים שמבצעים פענוח פנימי ל-Dolby TrueHD ומוציאים אותו החוצה כ-PCM.
צריך את הפורמטים החדשים (DTS-HD MA ו-Dolby TrueHD, את ה-DDP לדעתי צריך קצת פחות) כי הם תופסים פחות נפח על המדיה.
בנוסף, אני חושב שה-PCM שמגיע ב-BD הוא 16bit, בדרך כלל DTS-HD MA (אולי תמיד
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
PCM הוא בהגדרה לא דחוס ויכול להכיל העתק מדוייק של המאסטר מהאולפן ( תלוי במערכת ובפורמט ההקלטה )
בדר"כ מופיע כ 44.1Khz עם 16bit ( זה מה שיש ב CD Audio רגיל )
לפעמים יכול להופיע גם בתדר דגימה של 48Khz ו 24bit ויכול להגיע גם ל 192Khz עם 96Bit במערכות הקלטה אולפניות מקצועיות.
לגבי השאלה השניה שלך,
PCM תופס המון מקום. זה כמובן יכול להשפיע על איכות הוידאו במיוחד ב single layer BD.
חיסרון נוסף, PCM5.1 יכול לעבור רק בכבל HDMI או בשישה כבלי אנאלוג. ( הוא לא יכול לעבור דיגיטלית ב Coax או באופטי ).
לרוב הרסיברים ( בני השנה + ) אין תמיכה באודיו דרך HDMI.
אלו שתי סיבות מעולות להמשיך להשתמש בקידודים מסוגים שונים ( DTS או DD בגרסאותיהם הישנות או החדשות ).
עוד קצת הסברים על הנושא תוכל למצוא כאן :
http://www.highdefdigest.com/news/show/ ... ained/1064
ליאור
בדר"כ מופיע כ 44.1Khz עם 16bit ( זה מה שיש ב CD Audio רגיל )
לפעמים יכול להופיע גם בתדר דגימה של 48Khz ו 24bit ויכול להגיע גם ל 192Khz עם 96Bit במערכות הקלטה אולפניות מקצועיות.
לגבי השאלה השניה שלך,
PCM תופס המון מקום. זה כמובן יכול להשפיע על איכות הוידאו במיוחד ב single layer BD.
חיסרון נוסף, PCM5.1 יכול לעבור רק בכבל HDMI או בשישה כבלי אנאלוג. ( הוא לא יכול לעבור דיגיטלית ב Coax או באופטי ).
לרוב הרסיברים ( בני השנה + ) אין תמיכה באודיו דרך HDMI.
אלו שתי סיבות מעולות להמשיך להשתמש בקידודים מסוגים שונים ( DTS או DD בגרסאותיהם הישנות או החדשות ).
עוד קצת הסברים על הנושא תוכל למצוא כאן :
http://www.highdefdigest.com/news/show/ ... ained/1064
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
danlior
- חבר מכור קשה

ז"א שאין חיה כזו כמו פסקול של PCM 5.1 אלא רק פסקול שקודד ע"י אחד מהפורמטים החדשים, פוענח ע"י הנגן והוצא ב-PCM 5.1.
אז עם כל הכבוד לפורמטים החדשים (ויש כבוד) PCM זה לא, אלא דחיסה איכותית וטובה יותר מהפורמטים הישנים אך עדיין מדובר בדחיסה.
אז עם כל הכבוד לפורמטים החדשים (ויש כבוד) PCM זה לא, אלא דחיסה איכותית וטובה יותר מהפורמטים הישנים אך עדיין מדובר בדחיסה.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
-
danlior
- חבר מכור קשה

בהוצאות של סוני ודיסני בדרך כלל מגיע פס קול PCM 5.1 אמיתי.
או! זו בשורה אמיתית ולזה ניסיתי להגיע.
עכשיו בואו נמשיך עם זה: האם מדובר ב- PCM 16\44 או יותר? במידה ומדובר ב-CD QUALITY אז יש לשאול מה ישמע יותר טוב PCM ב- CD QUALITY או DTS-HD דחוס אבל ב- 96\24 (או יותר) שמפוענח ומוצא כ - PCM 5.1?
או! זו בשורה אמיתית ולזה ניסיתי להגיע.
עכשיו בואו נמשיך עם זה: האם מדובר ב- PCM 16\44 או יותר? במידה ומדובר ב-CD QUALITY אז יש לשאול מה ישמע יותר טוב PCM ב- CD QUALITY או DTS-HD דחוס אבל ב- 96\24 (או יותר) שמפוענח ומוצא כ - PCM 5.1?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
זה מה שאמרתי בתגובה הקודמת שלי בנושא, מצטער אם לא הייתי ברור.danlior כתב: או! זו בשורה אמיתית ולזה ניסיתי להגיע....
לגבי הדגימה, זה משתנה מסרט לסרט. אני חושב שהרוב זה 16bit / 48khz למרות שקראתי על איזה סרט (ברח לי מהראש השם) שמגיע עם פס קול PCM ב-96khz (כנראה 24bit).
באשר לשאלה של זה מול DTS-HD (בהנחה ומדובר ב-Master Audio) , אני הייתי מהמר על DTS-HD MA מכוון שאחרי הכל מובטח פה פורמט שהוא Lossless, אז ההשוואה לדעתי צריכה להיות בין 16bit / 48khz ל-24bit / 96khz (אגב, אני לא בטוח שזה נכון, ב-X3 למשל פס הקול DTS-HD MA הוא 24bit ב-48khz).