רכישת קונסולות מחו"ל - תאימות לארץ?
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היי חברים,
אני רואה שהשאלה הזו עולה דיי הרבה, אז אשמח אם תבהירו את העיניין בנוגע לשלושת הקונסולות המובילות (XBOX360, PS3 ו-Wii).
מן שירשור WIKI ואני ארכז הכל להודעה דביקה אחת או מאמר.
חזרתי אתמול מארה"ב וכמעט התפתתי לרכוש את ה-Wii או ה-PS3, אבל לא הייתי בטוח לגבי התאימות אז אני בטוח שיש עוד הרבה כמוני.
תודה מראש.
אני רואה שהשאלה הזו עולה דיי הרבה, אז אשמח אם תבהירו את העיניין בנוגע לשלושת הקונסולות המובילות (XBOX360, PS3 ו-Wii).
מן שירשור WIKI ואני ארכז הכל להודעה דביקה אחת או מאמר.
חזרתי אתמול מארה"ב וכמעט התפתתי לרכוש את ה-Wii או ה-PS3, אבל לא הייתי בטוח לגבי התאימות אז אני בטוח שיש עוד הרבה כמוני.
תודה מראש.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46387
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5078 פעמים
ה Wii איננו Multisystem ולכן קיים ב 2 גרסאות:
PAL
מתח חשמל: Plug & Play, אין צורך בשום מתאם.
משחקים: רק משחקים מסוג PAL יעבדו על הקונסולה.
המשחקים בגרסת ה PAL יוצאים תמיד מספר שבועות-חודשים לאחר גרסת ה NTSC.
עלות המשחקים: 50 יורו.
עלות נקודות: 100 נקודות ב 1 יורו.
רזולוציה: 720x576
NTSC
מתח חשמל: יש צורך ב Step down convertor מ 220V ל 110V בהספק של 100W (עלות למקורי: 300 ש"ח, עלות לגנרי: 100 ש"ח).
משחקים: רק משחקים מסוג NTSC יעבדו על הקונסולה.
עלות המשחקים: $50
עלות נקודות: 100 נקודות ב $1
רזולוציה: 720x480
לפני רכישה של קונסולה מסוג NTSC, יש לבדוק כי המסך שלכם תומך בסיגנל שכזה. חפשו כיתוב Multisystem. נתון זה ניתן למצוא במפרט המסך (ב Manual או דרך אתר היצרן).
שימו לב להפרש בעלויות המשחקים, 280~ ש"ח למשחק PAL לעומת 190~ ש"ח למשחק NTSC.
בארץ נפוצים רק משחקי ה PAL.
במידה ויפתח בעתיד שוק השכרות משחקים לקונסולה, השוק יהיה מסוג משחקי PAL בלבד.
קיים MODCHIP לקונסולה אשר מאפשר ניגון משחקים מכל איזור, ניגון כותרי DVD ללא תלות ב Region והרצת משחקים צרובים.
PAL
NTSC
מתח חשמל: יש צורך ב Step down convertor מ 220V ל 110V בהספק של 100W (עלות למקורי: 300 ש"ח, עלות לגנרי: 100 ש"ח).
לפני רכישה של קונסולה מסוג NTSC, יש לבדוק כי המסך שלכם תומך בסיגנל שכזה. חפשו כיתוב Multisystem. נתון זה ניתן למצוא במפרט המסך (ב Manual או דרך אתר היצרן).
קיים MODCHIP לקונסולה אשר מאפשר ניגון משחקים מכל איזור, ניגון כותרי DVD ללא תלות ב Region והרצת משחקים צרובים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

gameboy, אודה לך אם תוכל להציג בפנינו את נושא האוניברסליות ושילובו בקונסולות מבחינת משחקים, כותרי DVD, ישומים מקוונים וכל נתון אחר שאתה חושב שרלוונטי.
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
PS3 מארה"ב דורש Step down convertor מ 220V ל 110V בהספק של 500W (עולה בארץ משהו כמו 350 ש"ח)
משחקים: כל משחק PS3 מכל העולם פועל על הקונסולה, משחקי PS וPS2 רק NTSC...
סרטים: רק סרטים BD מאזור A (ארה"ב) - ישנם גם הרבה סרטים שפתוחים לכל האזורים, לגבי סרטי DVD אני לא יודע .
עלות משחקים: 40-60$ בארה"ב, 400ש"ח בארץ.
רזולוציה: 480p, 720p, 1080i, 1080P (הכל ב60HZ, ב1080P יש אפשרות ל24HZ כלומר 1080p24)
משחקים: כל משחק PS3 מכל העולם פועל על הקונסולה, משחקי PS וPS2 רק NTSC...
סרטים: רק סרטים BD מאזור A (ארה"ב) - ישנם גם הרבה סרטים שפתוחים לכל האזורים, לגבי סרטי DVD אני לא יודע .
עלות משחקים: 40-60$ בארה"ב, 400ש"ח בארץ.
רזולוציה: 480p, 720p, 1080i, 1080P (הכל ב60HZ, ב1080P יש אפשרות ל24HZ כלומר 1080p24)
לי יש WII מאמריקה (NTSC) שהבאתי במזוודה בנסיעה האחרונה - יש לי גם ספק כוח אונבירסלי ל-wii (מ-ebay) - עובד פיקס פה (כמובן עם משחקים מאמריקה).ziv_r כתב:ה Wii איננו Multisystem ולכן קיים ב 2 גרסאות:
PAL
NTSC
קיים MODCHIP לקונסולה אשר מאפשר ניגון משחקים מכל איזור, ניגון כותרי DVD ללא תלות ב Region והרצת משחקים צרובים....
ההפרש בעלות הקונסולה הוא גם משמעותי - בארה"ב 250$, פה 2000 ש"ח. כפי שזיו כתב,
עלות המשחקים היא 30-50 דולר (תלוי במשחק), כך שלדעתי למי שיש יכולת ליבא את ורסיית ה-NTSC זה עדיף גם ב-Long term.
דרך אגב - חסרון נוסף (אם כי די שולי לדעתי) של wii מאמריקה, זה שאתה לא יכול לבחור את ישראל כאזור שלך (לצורך חדשות ומזג אוויר).
אמיר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

amirbd,
תעתיק את החלק שאני כתבתי ותוסיף את ההערות שלך.
המטרה היא שבסופו של דבר יהיה לנו 3 הודעות אינפורמטיביות בשרשור, אחת עבור כל קונסולה. בסופו של דבר השרשור יודבק.
תעתיק את החלק שאני כתבתי ותוסיף את ההערות שלך.
המטרה היא שבסופו של דבר יהיה לנו 3 הודעות אינפורמטיביות בשרשור, אחת עבור כל קונסולה. בסופו של דבר השרשור יודבק.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
PS3:
מכשיר אירופאי:
מתח חשמל: Plug & Play, אין צורך בשום מתאם ספיציפי.
משחקים: נכון להיום משחקים מכל העולם עובדים על כל המכשירים,ישנם דיווחים של חסימה עתידית,אך נראה לי כי הדבר לא יצא לפועל.
עלות המשחקים: 30-50$,ישנם משחקים שכוללים תוספים,כגון אקדח,אוזניות BT וכד' המחירים שלהם גבוהים יותר ויכולים לנוע בסביבות ה 80-90$.
גלישה והורדת תכנים:חינם,אולם התכנים מותאמים לאזור אליו נרשמים מראש (ארה"ב,יפן,אירופה),אין הגבלת רישום ע"פ אזור המכשיר.
רזולוציה: 480P, 720P, 1080i, 1080P (כל המשחקים הינם בפורמט 60HZ, במשחקים התומכים ברזלוציה מקסימאלית של 1080P קיימת אפשרות לתמיכה בפורמט 24HZ היינו בתקן 1080P24).
תאימות אחורה עבור משחקים: עבור משחקי PS2,מכשיר אירופאי יתמוך במשחקי PAL בלבד,אין תמיכה בצרובים כרגע.
DVD:המכשיר יציג סרטים בפורמט PAL בלבד,כולל צרובים.
Blu-ray:כרגע ישנם אזורים אולם לא כל האולפנים אוכפים אותם ונושא קידוד הסרטים עדיין לא מוצב סופית,אולם מכשיר אירופאי,ידע להקרין סרטים מאזור B בלבד,או כאלה שלא קודדו כלל.
מכשיר אמריקאי:
מתח חשמל:יש צורך להצטייד ב Step down convertor מ 220V ל 110V.
משחקים: נכון להיום משחקים מכל העולם עובדים על כל המכשירים,ישנם דיווחים של חסימה עתידית,אך נראה לי כי הדבר לא יצא לפועל.
עלות המשחקים: 30-50$,ישנם משחקים שכוללים תוספים,כגון אקדח,אוזניות BT וכד' המחירים שלהם גבוהים יותר ויכולים לנוע בסביבות ה 80-90$.
גלישה והורדת תכנים:חינם,אולם התכנים מותאמים לאזור אליו נרשמים מראש (ארה"ב,יפן,אירופה),אין הגבלת רישום ע"פ אזור המכשיר.
רזולוציה: 480P, 720P, 1080i, 1080P (כל המשחקים הינם בפורמט 60HZ, במשחקים התומכים ברזלוציה מקסימאלית של 1080P קיימת אפשרות לתמיכה בפורמט 24HZ היינו בתקן 1080P24)
תאימות אחורה עבור משחקים: עבור משחקי PS2,תאימות עבור משחקי NTSC,ללא תמיכה במשחקי PAL,אין תמיכה במשחקים צרובים.
כונן DVD:הצגת סרטים מתבצעת בהתאם לאזור המכשיר,במקרה הנדון סרטים שיוצגו תקין הינם סרטים בפורמט NTSC,כולל צרובים.
כונן Blu-ray:כרגע ישנם אזורים אולם לא כל האולפנים אוכפים אותם ונושא קידוד הסרטים עדיין לא מוצב סופית,אולם מכשיר אמריקאי יציג סרטים בפורמט A בלבד,או כאלה שלא קודדו כלל.
מכשיר אירופאי:
מתח חשמל: Plug & Play, אין צורך בשום מתאם ספיציפי.
רזולוציה: 480P, 720P, 1080i, 1080P (כל המשחקים הינם בפורמט 60HZ, במשחקים התומכים ברזלוציה מקסימאלית של 1080P קיימת אפשרות לתמיכה בפורמט 24HZ היינו בתקן 1080P24).
תאימות אחורה עבור משחקים: עבור משחקי PS2,מכשיר אירופאי יתמוך במשחקי PAL בלבד,אין תמיכה בצרובים כרגע.
DVD:המכשיר יציג סרטים בפורמט PAL בלבד,כולל צרובים.
Blu-ray:כרגע ישנם אזורים אולם לא כל האולפנים אוכפים אותם ונושא קידוד הסרטים עדיין לא מוצב סופית,אולם מכשיר אירופאי,ידע להקרין סרטים מאזור B בלבד,או כאלה שלא קודדו כלל.
מכשיר אמריקאי:
מתח חשמל:יש צורך להצטייד ב Step down convertor מ 220V ל 110V.
רזולוציה: 480P, 720P, 1080i, 1080P (כל המשחקים הינם בפורמט 60HZ, במשחקים התומכים ברזלוציה מקסימאלית של 1080P קיימת אפשרות לתמיכה בפורמט 24HZ היינו בתקן 1080P24)
תאימות אחורה עבור משחקים: עבור משחקי PS2,תאימות עבור משחקי NTSC,ללא תמיכה במשחקי PAL,אין תמיכה במשחקים צרובים.
כונן DVD:הצגת סרטים מתבצעת בהתאם לאזור המכשיר,במקרה הנדון סרטים שיוצגו תקין הינם סרטים בפורמט NTSC,כולל צרובים.
כונן Blu-ray:כרגע ישנם אזורים אולם לא כל האולפנים אוכפים אותם ונושא קידוד הסרטים עדיין לא מוצב סופית,אולם מכשיר אמריקאי יציג סרטים בפורמט A בלבד,או כאלה שלא קודדו כלל.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- Yaron_M
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- שם מלא: ירון מ.
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
crusader, יש לך כמה טעויות:
1. אין צורך במתאם 220V - 110V למכשיר האמריקאי - הוא אוניברסלי
2. המשחקים באירופה ובארה"ב עולים 60 יורו ו-60 דולר בהתאמה
3. נראה לי הגיוני שהמשחקים של המכשיר האירופאי ירוצו ב-50Hz
1. אין צורך במתאם 220V - 110V למכשיר האמריקאי - הוא אוניברסלי
2. המשחקים באירופה ובארה"ב עולים 60 יורו ו-60 דולר בהתאמה
3. נראה לי הגיוני שהמשחקים של המכשיר האירופאי ירוצו ב-50Hz
!I do my own stunts
לבקשתו של ZIV אני משלים את הפרטים בנוגע לקונסולת הXBOX360:
ה XBOX360 איננו Multisystem ולכן קיים ב 3 גרסאות:
PAL
עלות המשחקים: 40-80 יורו
רזולוציה: 480p, 720p, 1080p
NTSC
NTSC-J (גירסא יפנית)
משחקים: רק משחקים מסוג NTSC-J יעבדו על הקונסולה.
תלות ב Region והרצת משחקים צרובים.
אני אישית הבאתי קונסולה מצרפת (לפני שנה וחצי) והיא עלתה לי 320 יורו לגירסת הפרימיום פלוס משחק DOE4 - מחיר מגוחך יחסית לפה (עדיין לא שיווקו אותה בארץ כשקניתי) עובדת מעולה בלי ביות
לא שמעתי או ביררתי על אנשים שהביאו קונסולות מארה"ב או אסיה ככה שאני לא יודע להמליץ
מקווה שמה שכתוב למעלה עונה על דרישות של מישהו
ה XBOX360 איננו Multisystem ולכן קיים ב 3 גרסאות:
PAL
עלות המשחקים: 40-80 יורו
NTSC
NTSC-J (גירסא יפנית)
משחקים: רק משחקים מסוג NTSC-J יעבדו על הקונסולה.
תלות ב Region והרצת משחקים צרובים.
אני אישית הבאתי קונסולה מצרפת (לפני שנה וחצי) והיא עלתה לי 320 יורו לגירסת הפרימיום פלוס משחק DOE4 - מחיר מגוחך יחסית לפה (עדיין לא שיווקו אותה בארץ כשקניתי) עובדת מעולה בלי ביות
לא שמעתי או ביררתי על אנשים שהביאו קונסולות מארה"ב או אסיה ככה שאני לא יודע להמליץ
מקווה שמה שכתוב למעלה עונה על דרישות של מישהו
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

jahbless, תודה על ההשוואה המקיפה!
מה לגבי תאימות כותרי DVD?
MODCHIP?
מה לגבי תאימות כותרי DVD?
MODCHIP?
הקונסולה שלי עברה פריצת תוכנה מזמן מזמן לפני שנה וחצי
מעולם לא נתקלתי בסירוב לנגן איזשהו דיסק מאיזשהו אזור (אני מדבר על DVD כמובן ולא על משחקים) אבל האמת היא שלא ניסיתי סרטים מזון 1 אלא בעיקר זון 2 וזון פרי
עריכה
הפריצה נותנת אך ורק את האפשרות רק לקרוא משחקים מגובים והיא לא מבטלת את הבדלי האזורים.
משמע, גם אחרי פריצה אתה מוגבל מבחינת משחקים וסרטים PAL או NTCS.
אין כיום פריצה שמאפשרת צפיה בפורמט שאינו מיועד לנגן
לגבי תאימות בין המשחקים יש יוצאים מן הכלל, רשימה מלאה יחסית ניתן למצוא בקישור הבא:
http://www.xbox-sky.com/xbox360_regiona ... lity_guide
הרשימה מתייחסת לנגנים שעברו פריצה וכאלה שלא גם יחד.
מעולם לא נתקלתי בסירוב לנגן איזשהו דיסק מאיזשהו אזור (אני מדבר על DVD כמובן ולא על משחקים) אבל האמת היא שלא ניסיתי סרטים מזון 1 אלא בעיקר זון 2 וזון פרי
עריכה
הפריצה נותנת אך ורק את האפשרות רק לקרוא משחקים מגובים והיא לא מבטלת את הבדלי האזורים.
משמע, גם אחרי פריצה אתה מוגבל מבחינת משחקים וסרטים PAL או NTCS.
אין כיום פריצה שמאפשרת צפיה בפורמט שאינו מיועד לנגן
לגבי תאימות בין המשחקים יש יוצאים מן הכלל, רשימה מלאה יחסית ניתן למצוא בקישור הבא:
http://www.xbox-sky.com/xbox360_regiona ... lity_guide
הרשימה מתייחסת לנגנים שעברו פריצה וכאלה שלא גם יחד.
נערך לאחרונה על ידי jahbless ב 09/12/2007 12:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

jahbless,
ומה קורה כאשר רוכש מעוניין לשמור על החוק, כלומר לא להשתמש ב MODCHIP?
האם תוכל לעדכן את ההודעה שלך עם ההגבלות הללו?
מה תורם MODCHIP לקונסולת ה 360 מבחינת משחקים וכותרי DVD?
מה תורם MODCHIP לקונסולת ה 360 מבחינת משחקים וכותרי DVD?
אין לו ModChip... כמו לWii...jahbless,
מה תורם MODCHIP לקונסולת ה 360 מבחינת משחקים וכותרי DVD?...
המכשיר עובר פריצה כדי שמשחקים שמורדים מהמחשב מועברים אל המכשיר דרך USB? ויהיה ניתן לשחק אותם ע"י הפעלת אמולטור שיזהה את המשחק... כנראה... ככה זה עובד בPSP שלי, עבר פריצה, אני מוריד משחקים ומעביר אותם דרך USB לכרטיס זכרון, ומעלה אותם ע"י אמולטור, יש בPSP את הדיסק המקורי, וע"י כך הוא "מזהה" שיש דיסק ומפעיל את המשחק מהמחשב...
בקשר ל360:
מבחינת משחקים מחולק לNTSC וPAL, כלומר קונסולה של NTSC לא תריץ משחק PAL לכאורה, אני אומר לכאורה כחלק גדול מהמשחקים הם מולטי REGION - בד"כ אין פירסום רישמי לגבי משחקים ולכן יש רשימות שניבנו מניסיון ותהייה -
http://forum.xbox-sky.com/xbox360_regio ... ity_guide/
בנוגע לחיבור אינטרנט - מיקרוסופט הידקו את האבטחה לגבי אכיפת איזורים ולכן, קונסולה אירופאית לא תוכל להוריד תוכן מהלייב האמריקאי, אפילו לא תוכן שקיים כבר באירופאי - כרגע הסברה היא שזה מבוצע לפי סיריאל של קונסולה ולא לפי מיקום פיזי\חשבון לייב\ כתובת איפי.
לאחרונה ניתקלתי גם בבעיה שכאשר ביקשתי לקנות משחק דרך הלייב באשראי נדחתי בגלל איזור אולם התשלום שלי לליב גולד האירופאי עדיין מתקבל - בקרוב אני מתכנן להתקשר לתמיכה לראות מה ניתן לעשות.
מבחינת חיבורי חשמל - עדיף לקנות ממדינה שמשתמש בחיבור 220V, מאחר והספק של ה360 הוא של 300W מה שמאוד מייקר קניה של מתאמים ואף יוסיף בלוק לא קטן לספק כוח שגם ככה דיי גדול.
מבחינת תמיכה ברזולוציות - ה360 תומך עד 1080P אך דרך הקומפוננט (איתו הוא מגיע) רק עד 1080I, ניתן לקנות כבל VGA לכל קונסולה, אולם לא כל הקונסולות מגיעות עם HDMI - כאן יש טבלה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360#C ... f_features
קיים גם הנושא של קונסולות אשר מיוצרות עם מעבדים "ישנים" יותר - שם קיימות בעיות התחממות ורעש יתר, ניתן לבדוק אם נפלת על מעבד חדש או ישן אחרי הקניה אך לא שמעתי על דרך לפני.
מן הסתם אם נקנה את הELITE כנראה ניפול על מעבד חדש, למרות שבהתחשב בזה שהקונסולות החדשות יצאו דיי מזמן - כמה חודשים - בקרוב יהיו רק חדשות במלאי.
קיימים צ'יפם לאקסבוקס שעושים בידיוק את מה שעידכון הקושחה עושה - הרצת משחקים צרובים גרידא, רק שצ'יפ נותן לך אפשרות להדליק את הקונסולה במצב "לא פרוץ" על מנת להתחמק מגילוי בליב (אשר גורר באן לפי MAC), חשוב לציין שגם עדכון קושחה לא יתגלה כל עוד לא נכנסים עם דיסק צרוב (נכון לרגע זה MS מעדכנים את ההגנות כל הזמן).
צריבת משחקים כרוכה במדיות DL - אך ורק DL, האקסבוקס לא יקרא מדיה רגילה אפילו אם המשחק תופס פחות מDL, למי שרגיל מהאקסבוקס הישן,לא ניתן להעתיק משחקים להרדיסק-ההרצה היחידה תתבצע מדיסק.
מדיותן DL - ניתן להשיג בבאג ב13 שקל ליחידה, הכי זול שמצאתי עד כה.
כיום אין עדיין אפשרות להריץ HOMEBREW (תוכנות צד שלישי - למי שהיה את האקסבוקס הראשון יכיר את זה בתור המדיה סנטר ושאר התוכנות שזורקים להרדיסק) על ה360, לאחרונה נעשו צעדי ענק לקראת צ'יפ שיהיה מסוגל להריץ HOMEBREW , אפילו הצליחו להביא למצב עובד, אבל שום דבר לא ברמה מסחרית וכתוצאה מזה גם אין היצע לתוכנות - כן ניתן להגיד שבסופו של דבר זה יקרא.
מבחינת DVD - נעשו כמה מבחנים ביצועים והגיעו למסקה שה360 נגן גרוע וכל נגן שקונים בסופר יעבור אותו.
מבחינת HD DVD - היום התוסף שלו מאוד זול, עד כדי 140$~ אבל גם שם האיכות ניגון נופלת.
יכולות רשת - מגיע עם כרטיס רשת קוי - 100mbps, ניתן לרכוש מתאם אלחוטי שיושב על היו אס בי האחורי בצורה מאוד אסטטית ומרשימה - מתאם כזה עולה בסביבות 60$ ונותן תקן G וA, לא קיים עדיין עבור N.
עצה - אני אישית קניתי ראוטר של לינקסיס ב300 שקל והפכתי אותו לברידג' - תהליך לא קשה והרבה יותר זול.
משחקים וזמינות - אין ייבוא רישמי לארץ של משחקים - רוב המשחקים הם PAL ולמרות שקיימים גם NTSC - אלו שמובאים לארץ בNTSC בד"כ מולטי REGION.
המחירים נעים בין 350 ל400 ש"ח למשחקים בהתאם לפז"מ שוק.
כדי להסיר ספקות - אין ייבוא רישמי ל360 בארץ - כל חברה שמביאה קונסולה עושה זאת בייבוא אישי ואין הבדל בין הייבוא שלהם לבין אם תקנו בעצמכם את הקונסולה בחו"ל, אלא אם אותה חברה הצהירה במפורש שבמידה שתיהיה תקלה חומרתית הם יטפלו בה - עדיין לא ניתקלתי בחברה שהייתה מוכנה לקחת אחריות כזו.
מבחינת משחקים מחולק לNTSC וPAL, כלומר קונסולה של NTSC לא תריץ משחק PAL לכאורה, אני אומר לכאורה כחלק גדול מהמשחקים הם מולטי REGION - בד"כ אין פירסום רישמי לגבי משחקים ולכן יש רשימות שניבנו מניסיון ותהייה -
http://forum.xbox-sky.com/xbox360_regio ... ity_guide/
בנוגע לחיבור אינטרנט - מיקרוסופט הידקו את האבטחה לגבי אכיפת איזורים ולכן, קונסולה אירופאית לא תוכל להוריד תוכן מהלייב האמריקאי, אפילו לא תוכן שקיים כבר באירופאי - כרגע הסברה היא שזה מבוצע לפי סיריאל של קונסולה ולא לפי מיקום פיזי\חשבון לייב\ כתובת איפי.
לאחרונה ניתקלתי גם בבעיה שכאשר ביקשתי לקנות משחק דרך הלייב באשראי נדחתי בגלל איזור אולם התשלום שלי לליב גולד האירופאי עדיין מתקבל - בקרוב אני מתכנן להתקשר לתמיכה לראות מה ניתן לעשות.
מבחינת חיבורי חשמל - עדיף לקנות ממדינה שמשתמש בחיבור 220V, מאחר והספק של ה360 הוא של 300W מה שמאוד מייקר קניה של מתאמים ואף יוסיף בלוק לא קטן לספק כוח שגם ככה דיי גדול.
מבחינת תמיכה ברזולוציות - ה360 תומך עד 1080P אך דרך הקומפוננט (איתו הוא מגיע) רק עד 1080I, ניתן לקנות כבל VGA לכל קונסולה, אולם לא כל הקונסולות מגיעות עם HDMI - כאן יש טבלה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360#C ... f_features
קיים גם הנושא של קונסולות אשר מיוצרות עם מעבדים "ישנים" יותר - שם קיימות בעיות התחממות ורעש יתר, ניתן לבדוק אם נפלת על מעבד חדש או ישן אחרי הקניה אך לא שמעתי על דרך לפני.
מן הסתם אם נקנה את הELITE כנראה ניפול על מעבד חדש, למרות שבהתחשב בזה שהקונסולות החדשות יצאו דיי מזמן - כמה חודשים - בקרוב יהיו רק חדשות במלאי.
קיימים צ'יפם לאקסבוקס שעושים בידיוק את מה שעידכון הקושחה עושה - הרצת משחקים צרובים גרידא, רק שצ'יפ נותן לך אפשרות להדליק את הקונסולה במצב "לא פרוץ" על מנת להתחמק מגילוי בליב (אשר גורר באן לפי MAC), חשוב לציין שגם עדכון קושחה לא יתגלה כל עוד לא נכנסים עם דיסק צרוב (נכון לרגע זה MS מעדכנים את ההגנות כל הזמן).
צריבת משחקים כרוכה במדיות DL - אך ורק DL, האקסבוקס לא יקרא מדיה רגילה אפילו אם המשחק תופס פחות מDL, למי שרגיל מהאקסבוקס הישן,לא ניתן להעתיק משחקים להרדיסק-ההרצה היחידה תתבצע מדיסק.
מדיותן DL - ניתן להשיג בבאג ב13 שקל ליחידה, הכי זול שמצאתי עד כה.
כיום אין עדיין אפשרות להריץ HOMEBREW (תוכנות צד שלישי - למי שהיה את האקסבוקס הראשון יכיר את זה בתור המדיה סנטר ושאר התוכנות שזורקים להרדיסק) על ה360, לאחרונה נעשו צעדי ענק לקראת צ'יפ שיהיה מסוגל להריץ HOMEBREW , אפילו הצליחו להביא למצב עובד, אבל שום דבר לא ברמה מסחרית וכתוצאה מזה גם אין היצע לתוכנות - כן ניתן להגיד שבסופו של דבר זה יקרא.
מבחינת DVD - נעשו כמה מבחנים ביצועים והגיעו למסקה שה360 נגן גרוע וכל נגן שקונים בסופר יעבור אותו.
מבחינת HD DVD - היום התוסף שלו מאוד זול, עד כדי 140$~ אבל גם שם האיכות ניגון נופלת.
יכולות רשת - מגיע עם כרטיס רשת קוי - 100mbps, ניתן לרכוש מתאם אלחוטי שיושב על היו אס בי האחורי בצורה מאוד אסטטית ומרשימה - מתאם כזה עולה בסביבות 60$ ונותן תקן G וA, לא קיים עדיין עבור N.
עצה - אני אישית קניתי ראוטר של לינקסיס ב300 שקל והפכתי אותו לברידג' - תהליך לא קשה והרבה יותר זול.
משחקים וזמינות - אין ייבוא רישמי לארץ של משחקים - רוב המשחקים הם PAL ולמרות שקיימים גם NTSC - אלו שמובאים לארץ בNTSC בד"כ מולטי REGION.
המחירים נעים בין 350 ל400 ש"ח למשחקים בהתאם לפז"מ שוק.
כדי להסיר ספקות - אין ייבוא רישמי ל360 בארץ - כל חברה שמביאה קונסולה עושה זאת בייבוא אישי ואין הבדל בין הייבוא שלהם לבין אם תקנו בעצמכם את הקונסולה בחו"ל, אלא אם אותה חברה הצהירה במפורש שבמידה שתיהיה תקלה חומרתית הם יטפלו בה - עדיין לא ניתקלתי בחברה שהייתה מוכנה לקחת אחריות כזו.
- StonedJunglist
- חבר ותיק

- תגובות: 1190
- שם מלא: StonedJunglist
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 22 פעמים
ממתי יש בידיוק פריצה ל-PS3 ? אני יודע שיוצאים משחקים באינטרנט אבל בכוונה לעתיד .. שאז תצא פריצה והמשחקים יעבדו.. אם מישהו יכול לתקן את הטענה אשמח..
מה לגבי NTSC-J, קונסולות מאסיה.. האם NTSC האמריקאי יעבוד ? האם לדעתכם שווה להביא היום PS3 מתאילנד/סין וכו' ?
מה לגבי NTSC-J, קונסולות מאסיה.. האם NTSC האמריקאי יעבוד ? האם לדעתכם שווה להביא היום PS3 מתאילנד/סין וכו' ?