תגובות לביקורת: טרויה גרסת הבמאי
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46379
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1117
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1117
הפלגת בשבחים לאיכות הסאונד והוידאו
אבל הציונים היו פחות מ- 9. ראית סרטים אחרים שאתה יותר ממליץ על איכויות הסאונד ווידאו שלהם בבלו-ריי?
מתקשה להאמין שאיזה שהוא שינוי יצליח להוציא את הסרט הזה מהבינוניות שלו וחבל, הסיפור הנו אחד מסיפורי המתולוגיה היפים שנוצרו.
קשה לי לראות איך סרט בינוני מינוס הופך לטוב יותר בעיקבות המעבר ל HD ברזולוציה ובסאונד
אני באמת מקווה שהתוספות החדשות סוגרות את הפינות הפתוחות שיש בסרט המקורי שהשאיר יותר מידי חורים לעומת הסיפורר המקורי
קשה לי לראות איך סרט בינוני מינוס הופך לטוב יותר בעיקבות המעבר ל HD ברזולוציה ובסאונד
אני באמת מקווה שהתוספות החדשות סוגרות את הפינות הפתוחות שיש בסרט המקורי שהשאיר יותר מידי חורים לעומת הסיפורר המקורי
ציון מבחינת עלילה: 6
ציון מבחינת תוספות: 6
ציון מבחינת סאונד: 8.5
ציון מבחינת תמונה: 9
ציון כללי: 9
אני מניח שזה לא ממוצע סטטיסטי ??
יש כאן סטיית תקן עצומה או שזה רק אני ?!!
מעניין מה אנג'לינה היתה אומרת על כך ?!?!
ציון מבחינת תוספות: 6
ציון מבחינת סאונד: 8.5
ציון מבחינת תמונה: 9
ציון כללי: 9
אני מניח שזה לא ממוצע סטטיסטי ??
יש כאן סטיית תקן עצומה או שזה רק אני ?!!
מעניין מה אנג'לינה היתה אומרת על כך ?!?!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
סרט אחלה לדעתי. גם בגרסה המקורית שלו, וגם במורחבת.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
מרטין הקדמת אותי
בכל מקרה לגבי תוספות(וניקודן),הכוונה היתה לגבי תוספות של קטעים שנמחקו,ראיונות עם הבימאי וכדומה,ולא עבור תוספת של חצי שעה לסרט,שכן זו אינטגרלית ואינה ניתנת להפרדה בהנפקה הנוכחית.
מעבר לזה שכלול מדוייק לא היה משקף את התוצאה המתבקשת לפחות מבחינתי שכן ,הסרט בהחלט ראוי לציון גבוהה מאוד.
theezway,
נראה לי שכבר קרוב ל 250 הנפקות בBD כבר ראיתי אם לא יותר,בחרתי בסקירה הזו ראשונה דווקא בגלל ההבדל והאימפקט שהיא משרה על הצופה הן מבחינת העלילה המורחבת וגם מבחינת ההנפקה היוצאת דופן הזו.
בכל מקרה לגבי תוספות(וניקודן),הכוונה היתה לגבי תוספות של קטעים שנמחקו,ראיונות עם הבימאי וכדומה,ולא עבור תוספת של חצי שעה לסרט,שכן זו אינטגרלית ואינה ניתנת להפרדה בהנפקה הנוכחית.
מעבר לזה שכלול מדוייק לא היה משקף את התוצאה המתבקשת לפחות מבחינתי שכן ,הסרט בהחלט ראוי לציון גבוהה מאוד.
theezway,
נראה לי שכבר קרוב ל 250 הנפקות בBD כבר ראיתי אם לא יותר,בחרתי בסקירה הזו ראשונה דווקא בגלל ההבדל והאימפקט שהיא משרה על הצופה הן מבחינת העלילה המורחבת וגם מבחינת ההנפקה היוצאת דופן הזו.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- StonedJunglist
- חבר ותיק

- תגובות: 1190
- שם מלא: StonedJunglist
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 22 פעמים
אחרי שרואים את הסרט כמה פעמים אפשר להנות יותר מהציטוטים ומהקרבות המרהיבים שבו, אבל כאשר ראיתי בקולנוע דווקא התאכזבתי מהתחושה שהבמאי נתן לצופה, אתה מרגיש כל הסרט בעד הטרויאנים ומרגיש שהם באמת "העם הטוב" ולאחר שפולשים אליהם וכולם בורחים אתה גומר את הסרט בבאסה למרות שמההתחלה אתה יודע את העלילה באמצע הסרט אתה מחליט לעזוב את הרעיון שאתה יודע ואתה פשוט זורם עם הסרט.. לכן עדיף היה ל"צייר" את הטרויאנים אחרת, בכל מקרה תודה על הסקירה ובאמת סרט שצריך לראות ב-BD.. בקרוב אצלי..
- asimo2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 228
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
מלחמת טרויה התרחשה, ואולי לא התרחשה, אי שם במאה ה-12 לפנה"ס. האפוס הגדול הזה והסיפורים הקשורים אליו הועברו בע"פ באמצעות מספרי סיפורים במשך כ600 שנה מדור לדור,מטרתם העיקרית של מספרים אלה היתה להרשים ולרתק את המאזינים ולאו דוקא לשמור על דיוק היסטורי, עד ששוכתב בצורתו הידועה לנו ע"י הומרוס שגם לגביו יש חילוקי דעות אם היה בכלל. גם בכתבי הומרוס יש כפילויות בעלות אופי שונה, ותיאורים סותרים של אותו המאורע.
אין לדבר על דיוק היסטורי, או על עובדות מוצקות, ואולם תיאורי הקרבות, מבנה האוניות, צורת הלחימה, טכסים, פולחנים ,כל אלה מבטאים את הנהוג ביוון ואסיה הקטנה של התקופה.
נתונים היסטוריים אלה מאפשרים מרחב פעולה גדול, ואפשרויות נרחבות לבמאי של הסרט "טרויה" ולדעתי נעשתה כאן עבודת שחזור הסטורית מדהימה. חשוב יותר לדעתי הוא הדיוק בתיאור אופי ושיטת הקרבות, אורח החיים והפולחנים, ופחות היקף הקרבות ומי היה בלוחמים ומי לא.
לדעתי "טרויה" הוא אחד מהסרטים ההיסטוריים הטובים שנעשו אי פעם. אני צפיתי ב LCD HD READY והתוצאה היתה מהממת, אני מניח שמסך HD היה אפילו מעצים את החוויה אבל אינני מתכוון להשקיע עוד 20000 שח
אין לדבר על דיוק היסטורי, או על עובדות מוצקות, ואולם תיאורי הקרבות, מבנה האוניות, צורת הלחימה, טכסים, פולחנים ,כל אלה מבטאים את הנהוג ביוון ואסיה הקטנה של התקופה.
נתונים היסטוריים אלה מאפשרים מרחב פעולה גדול, ואפשרויות נרחבות לבמאי של הסרט "טרויה" ולדעתי נעשתה כאן עבודת שחזור הסטורית מדהימה. חשוב יותר לדעתי הוא הדיוק בתיאור אופי ושיטת הקרבות, אורח החיים והפולחנים, ופחות היקף הקרבות ומי היה בלוחמים ומי לא.
לדעתי "טרויה" הוא אחד מהסרטים ההיסטוריים הטובים שנעשו אי פעם. אני צפיתי ב LCD HD READY והתוצאה היתה מהממת, אני מניח שמסך HD היה אפילו מעצים את החוויה אבל אינני מתכוון להשקיע עוד 20000 שח
asimo2,
לא הבנתי בקשר למה ההקדמה שלך על "דיוק היסטורי". ברור שאין "דיוק עלילתי היסטורי" כשאין בכלל עלילה היסטורית.
אם מדברים על דיוק או נאמנות על סרט מסוג זה, כמובן שהכוונה יחסית למקור, לא להיסטוריה. זה לא שונה מהתיחסות לדיוק בסרט "שר הטבעות".
גם הנאמנות למקור חשיבותה די מוגבלת לדעתי. זה לא ערך ולא מטרה, באופן כללי. ישנם כמובו סרטים אחרים ששם זה כן ערך.
לא הבנתי בקשר למה ההקדמה שלך על "דיוק היסטורי". ברור שאין "דיוק עלילתי היסטורי" כשאין בכלל עלילה היסטורית.
אם מדברים על דיוק או נאמנות על סרט מסוג זה, כמובן שהכוונה יחסית למקור, לא להיסטוריה. זה לא שונה מהתיחסות לדיוק בסרט "שר הטבעות".
גם הנאמנות למקור חשיבותה די מוגבלת לדעתי. זה לא ערך ולא מטרה, באופן כללי. ישנם כמובו סרטים אחרים ששם זה כן ערך.
משה