תמונה "נוזלת" בLG32LC53
קניתי LCD חדש מדגם LG 32LC53 אחרי שכבר
יש לי LG 42LC7R
רוב הזמן הכל בסדר, אבל יש לי תופעה מוזרה שלא מצאתי מוזכרת באף מקום.
לפעמים התמונה "נוזלת" - ממש יש הרגשה ששפכו מים על הצבעים והם זולגים. זה קורה בעיקר בסצנות שבהם יש מעט תנועה. לפעמים זה מראה כאילו הצלם זז למעלה ולמטה כל הזמן - אולי שורה או שתיים במסך, לא יותר.
בתמונה סטטית זה לא קורה, גם לא בסצנות עם הרבה תנועה
בהתחלה חשבתי שהטלביזיה מנסה להתאים את עצמה למצב 16:9 וחזרה לSPECTACLE, הלוך ושוב, אבל זה לא נראה ככה.
הטלביזיה מחוברת לממיר YES בכבל SCART
מישהו ראה, שמע על תופעה כזאת?
יש איזה הצעות מה לבדוק?
תודה
דן
יש לי LG 42LC7R
רוב הזמן הכל בסדר, אבל יש לי תופעה מוזרה שלא מצאתי מוזכרת באף מקום.
לפעמים התמונה "נוזלת" - ממש יש הרגשה ששפכו מים על הצבעים והם זולגים. זה קורה בעיקר בסצנות שבהם יש מעט תנועה. לפעמים זה מראה כאילו הצלם זז למעלה ולמטה כל הזמן - אולי שורה או שתיים במסך, לא יותר.
בתמונה סטטית זה לא קורה, גם לא בסצנות עם הרבה תנועה
בהתחלה חשבתי שהטלביזיה מנסה להתאים את עצמה למצב 16:9 וחזרה לSPECTACLE, הלוך ושוב, אבל זה לא נראה ככה.
הטלביזיה מחוברת לממיר YES בכבל SCART
מישהו ראה, שמע על תופעה כזאת?
יש איזה הצעות מה לבדוק?
תודה
דן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78876
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
קשה לי להבין את מהות התופעה.
כשאתה קרוב לתמונה, אתה פשוט רואה את התמונה זזה בכמה פיקסלים למעלה ולמטה?
זה נראה לי קשור ל-WOBBLER או ל-ROTATOR (כלומר, במנגנון אנטי צריבה), נסה לנטרל אותו או לשנות לו את הפרמטרים אם אפשר.
כשאתה קרוב לתמונה, אתה פשוט רואה את התמונה זזה בכמה פיקסלים למעלה ולמטה?
זה נראה לי קשור ל-WOBBLER או ל-ROTATOR (כלומר, במנגנון אנטי צריבה), נסה לנטרל אותו או לשנות לו את הפרמטרים אם אפשר.
לא חושב שיש בדגם הזה משהו נגד צריבה, אם יש אז אין כל אינדיקציה
בתפריטים.
אכן התופעה נראית כמו תזוזה של התמונה בכמה פיקסלים - אבל, לפחות ממה שאני רואה, לא כל התמונה, אלא רק חלקים (בעיקר במרכז), מה שגורם לזה להראות כמו "צבעי מים"
בתפריטים.
אכן התופעה נראית כמו תזוזה של התמונה בכמה פיקסלים - אבל, לפחות ממה שאני רואה, לא כל התמונה, אלא רק חלקים (בעיקר במרכז), מה שגורם לזה להראות כמו "צבעי מים"
- oferlaor
- מנהל

אם זה נגיד תזוזה של פנים והעיניים זזות טיפה אחרי כן, זה יכול להיות MPEG ARTIFACT של כיווץ יתר.
זה קורה בכל הערוצים?
הוט? יס?
זה קורה בכל הערוצים?
הוט? יס?
- oferlaor
- מנהל

נשמע לי כמו רגישות לכיווץ.
כדאי לבדוק עיבוד 2D ו-3D, דברים כמו NOISE REDUCTION וכו'..
כדאי לבדוק עיבוד 2D ו-3D, דברים כמו NOISE REDUCTION וכו'..
לי יש 42LC53 ומחובר ליס, וגם שמתי לב שתווי הפנים לפעמים זזים לאחר התייצבות הפנים בהשהיה קטנה של חלקי שניה.
לא קיימת אפשרות במכשיר לאנטי צריבה (האם יש צריבה ב LCD? חשבתי רק בפלזמה)
אם הTV מכוון ל 3X4 וכך גם השידור , אז המעבדים עובדים במינימום, לא?
NOISE REDUCTION - אין שליטה.
חשבתי שזו תופעה רגילה ב LCD וצריך להתרגל.
נראה לי שהטכנולוגיות (בכל החברות) של LCD/ PLASMA עדיין לא בשלות: פתאום נתקלים בתופעות שלא היו קיימות ב CRT.
לא קיימת אפשרות במכשיר לאנטי צריבה (האם יש צריבה ב LCD? חשבתי רק בפלזמה)
אם הTV מכוון ל 3X4 וכך גם השידור , אז המעבדים עובדים במינימום, לא?
NOISE REDUCTION - אין שליטה.
חשבתי שזו תופעה רגילה ב LCD וצריך להתרגל.
נראה לי שהטכנולוגיות (בכל החברות) של LCD/ PLASMA עדיין לא בשלות: פתאום נתקלים בתופעות שלא היו קיימות ב CRT.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
כנראה שילוב של דברים:
1. מהגנון ה- NR ומנגנון ה- sharpness מכניסים פילטור לתמונה שמחליקה אותה. זה יכול לגרום לתופעה דומה.
תבטלו את המנגנונים או תורידו למינימום ותבדקו.
2. כיווץ יתר - בד"כ תופעה שקיימת ב downscaling.
תתלונן ליס.
1. מהגנון ה- NR ומנגנון ה- sharpness מכניסים פילטור לתמונה שמחליקה אותה. זה יכול לגרום לתופעה דומה.
תבטלו את המנגנונים או תורידו למינימום ותבדקו.
2. כיווץ יתר - בד"כ תופעה שקיימת ב downscaling.
תתלונן ליס.
באותו עניין
יש לי את ה TV ( כבר למעלה מחודש ) הזו וגם אצלי התופעה קיימת לעיתים - אני מדגיש רק לעיתים , אני מחובר בכבל סקארט ל S VIDEO לממיר האיכותי של הוט .
חייב לציין שהתופעה לא קיימת בשידור סרטים ב DVD אלא רק בכבלים וכנראה רק בצפייה בסרטים מסויימים ( כנראה הישנים והלא איכותיים מחמירים את התופעה )
בערוצים 2 ו 10 בשידורי החדשות אין כלל את התופעה המעצבנת יש לציין אבל ניסבלת בסופו של דבר .
הכי מצחיק קרה לי לפני מס' לילות כשצפיתי בסרט ישן למדי משנות השמונים ובצילומי תקריב של השחקן הראשי מסגרת המשקפיים ריצדה ממש ריצדה לו על האף .
אחח איזה חוויות טכנולוגיות
חייב לציין שהתופעה לא קיימת בשידור סרטים ב DVD אלא רק בכבלים וכנראה רק בצפייה בסרטים מסויימים ( כנראה הישנים והלא איכותיים מחמירים את התופעה )
בערוצים 2 ו 10 בשידורי החדשות אין כלל את התופעה המעצבנת יש לציין אבל ניסבלת בסופו של דבר .
הכי מצחיק קרה לי לפני מס' לילות כשצפיתי בסרט ישן למדי משנות השמונים ובצילומי תקריב של השחקן הראשי מסגרת המשקפיים ריצדה ממש ריצדה לו על האף .
אחח איזה חוויות טכנולוגיות