הצעה שקיבלתי ל-HTPC ,מבקש חוות דעת מהמומחים
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
בהמשך לאשכול שפתחתי קודם-
פניתי לחנות אחרת, ושם קיבלתי הצעה חדשה. הפעם באתי קצת יותר מוכן, ועל פי המלצות שלכם ביקשתי מארז אחר שיהיה גדול , ועם ספק כוח איכותי וכן שכרטיס המסך לא יהיה מובנה בלוח האם.
כמו כן אמרתי לו, שאני הולך לפרסם את הצעתו בפורום, כדי לקבל פידבקים, שבעקבותיהם יתכן שאבקש לשנות מספר רכיבים. לא הייתה לו שום בעיה בקשר לכך
להלן המפרט החדש:
C2D E6550 2.33G 1333 4M
GA-P35-DS3 S/L1 PCX
DDR-2 1Gb / 667 Kingston
320GB 16m SATA-II SEAGATE
PIONEER +-x18 112D Black
GigaByte 2600XT 256MB DDR3
EZ-COOL 400W T-688B JSP TECH Black
Microsoft Vista Home Premium
בנוסף לכך הוא המליץ לי לקחת את PVR-150 MCE
וזאת למרות שאמרתי לו שאין לי כוונה להקליט תוכניות (לפחות לא כרגע)
לדבריו, כדאי לי בכל זאת לשים את הכרטיס כבר עכשיו, כי הכרטיס מגיע עם שלט שמאפשר הפעלה נוחה ביותר של המדיה הסנטר.
אמרתי לו שיש גם הרבה מארזים שמגיעים עם שלט, אז הוא ענה לי שזה נכון, אבל הם לא תמיד מתפקדים כמו שצריך.
לדבריו השלט הזה של הכרטיס, עובד בהתאמה מלאה עם המדיה סנטר של ויסטה.
מה דעתכם?
פניתי לחנות אחרת, ושם קיבלתי הצעה חדשה. הפעם באתי קצת יותר מוכן, ועל פי המלצות שלכם ביקשתי מארז אחר שיהיה גדול , ועם ספק כוח איכותי וכן שכרטיס המסך לא יהיה מובנה בלוח האם.
כמו כן אמרתי לו, שאני הולך לפרסם את הצעתו בפורום, כדי לקבל פידבקים, שבעקבותיהם יתכן שאבקש לשנות מספר רכיבים. לא הייתה לו שום בעיה בקשר לכך
להלן המפרט החדש:
C2D E6550 2.33G 1333 4M
GA-P35-DS3 S/L1 PCX
DDR-2 1Gb / 667 Kingston
320GB 16m SATA-II SEAGATE
PIONEER +-x18 112D Black
GigaByte 2600XT 256MB DDR3
EZ-COOL 400W T-688B JSP TECH Black
Microsoft Vista Home Premium
בנוסף לכך הוא המליץ לי לקחת את PVR-150 MCE
וזאת למרות שאמרתי לו שאין לי כוונה להקליט תוכניות (לפחות לא כרגע)
לדבריו, כדאי לי בכל זאת לשים את הכרטיס כבר עכשיו, כי הכרטיס מגיע עם שלט שמאפשר הפעלה נוחה ביותר של המדיה הסנטר.
אמרתי לו שיש גם הרבה מארזים שמגיעים עם שלט, אז הוא ענה לי שזה נכון, אבל הם לא תמיד מתפקדים כמו שצריך.
לדבריו השלט הזה של הכרטיס, עובד בהתאמה מלאה עם המדיה סנטר של ויסטה.
מה דעתכם?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
נראה טוב, הדבר היחיד שאתה צריך לשנות זה את המארז + ספק, הוא גרועים מאד.
עכשיו הלוח שבחרת הוא ATX מלא, ההיתי ממליץ להתפשר על לוח מיקרו, ולקחת ANTEC NSK2400 בתור מארז עם ספק מובנה מצויין.
עכשיו הלוח שבחרת הוא ATX מלא, ההיתי ממליץ להתפשר על לוח מיקרו, ולקחת ANTEC NSK2400 בתור מארז עם ספק מובנה מצויין.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לוויסטה צריך יותר מ 1 ג' זיכרון.
והיא לא מומלצת.
והיא לא מומלצת.
- almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 286
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לוויסטה צריך יותר מ 1 ג' זיכרון.
לפחות 2 ג'יגה.
היא מומלצת מאוד, אבל עדיף אולטימייט,
[behave]
המלצה לפעילות לא חוקית - מרטין
[/behave]
גם את הצורב הייתי מחליף, מה שהציעו לך זה דגם ישן, תבקש את ה DVR-212 של פיוניר, הוא מעולה.
לפחות 2 ג'יגה.
היא מומלצת מאוד, אבל עדיף אולטימייט,
[behave]
המלצה לפעילות לא חוקית - מרטין
[/behave]
גם את הצורב הייתי מחליף, מה שהציעו לך זה דגם ישן, תבקש את ה DVR-212 של פיוניר, הוא מעולה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

קודם כל תודה לכל המגיבים. אנסה לרכז את התשובות.
אוקיי, אבקש את המארז ANTEC NSK2400
זה גם מה שהמלצת לי באשכול הקודם, TheCoolest , וראיתי שיש עליו דעות חיוביות, אם כי יש דגם יותר איכותי של ANTEC , לא?
מה ההבדל (מבחינת חומרה ואיכות) בין ATX מלא לבין לוח מיקרו, ולמה זה נקרא "להתפשר"?
בחרתי בויסטה, כי ממילא אני רוצה להתקדם במערכת ההפעלה.
חוץ מזה, אני זקוק לתוכנת מדיה סנטר, ומתוך מה שקראתי, בויסטה יש כבר את זה מובנה, והתוכנה מאוד ידידותית ונוחה לתפעול. האם זה לא נכון?
למה אולטימייט, עדיפה? האם בגלל שהיא "קלה" יותר מבחינת זיכרון?
נניח שבסוף אקח את הויסטה שהוא המליץ לי בחנות. האם זה אומר שאצטרך להוסיף עוד זיכרון מעבר ל-2 ג'גה?
בקשר לצורב, אין בעיה. אחליף את הדגם. לא נראה שיש הבדלים משמעותיים במחיר!
ולבסוף, אני שוב שואל לגבי ה-PVR, אף אחד לא התייחס לכך
שבוע טוב לכולם!
אוקיי, אבקש את המארז ANTEC NSK2400
זה גם מה שהמלצת לי באשכול הקודם, TheCoolest , וראיתי שיש עליו דעות חיוביות, אם כי יש דגם יותר איכותי של ANTEC , לא?
מה ההבדל (מבחינת חומרה ואיכות) בין ATX מלא לבין לוח מיקרו, ולמה זה נקרא "להתפשר"?
בחרתי בויסטה, כי ממילא אני רוצה להתקדם במערכת ההפעלה.
חוץ מזה, אני זקוק לתוכנת מדיה סנטר, ומתוך מה שקראתי, בויסטה יש כבר את זה מובנה, והתוכנה מאוד ידידותית ונוחה לתפעול. האם זה לא נכון?
למה אולטימייט, עדיפה? האם בגלל שהיא "קלה" יותר מבחינת זיכרון?
נניח שבסוף אקח את הויסטה שהוא המליץ לי בחנות. האם זה אומר שאצטרך להוסיף עוד זיכרון מעבר ל-2 ג'גה?
בקשר לצורב, אין בעיה. אחליף את הדגם. לא נראה שיש הבדלים משמעותיים במחיר!
ולבסוף, אני שוב שואל לגבי ה-PVR, אף אחד לא התייחס לכך
שבוע טוב לכולם!
- almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

כן יש את ה antec fusion שהוא עם ספק כוח חזק יותר (430W שזה חשוב ומשמעותי), ועם מסך תצוגה LCD (שזה סתם גימיק נחמד, אבל לא משמעותי). המארז יקר ב 400 שקל. זה המארז שאני לקחתי.
בכל מקרה תיקח 2 גיגה, חשוב מאוד בשביל כל ויסטה.
זכרונות אני ממליץ על CORSAIR.
למארז הנ"ל מתאים רק מיקרו ATX, ההבדל הם בגודל ולא בביצועים. כי המארז הנ"ל הוא מארז קטן שמתאים לסלון. אתה לא מתפשר בכלום חוץ מהגודל, אני כבר שבועיים עם המחשב הזה ונהנה מכל רגע.
כמו כן תיקח קירור למעבד, ממליץ על TERMALTEK BLUE ORB.
אני לקחתי לוח אם asus p5k-vm, שזה מארז מיקרו מעולה וחזק מאוד שתומך בכל מהירויות הזכורונת 1333, עם יציאה קואקסיאלית, אבל קצת יקר.
לגבי ה PVR, אני אישית לא לקחתי כרטיס טלויזיה, כי אין לי מה לעשות איתו כל עוד אין שידורי HD. (שאומרים שזה בחודשים הקרובים).
אין טעם להשקיע בכרטיס שלא יתמוך בזה.
תשקיע את הפרש הכסף בדברים יותר חשובים כרגע, בעתיד תמיד תוכל להוסיף בלי בעיה כרטיס טלויזיה.(במיוחד שאתה אומר שאין לך כוונה להקליט שידורים, חבל על הכסף).
לפי דעתי תיקח הארדיסק גדול יותר כמו 500 גיגה, של WD דגם AA, או של סאמסונג.
לא הייתי הולך על seagate.
הארדיסק גדול יהיה שימושי יותר, התקנתי עכשיו CRYSIS וזה לקח לי איזה 12 גיגה.
שלא לדבר על סרטים שיש על המחשב.
כמו כן לא הייתי מסתפק בכרטיס המסך שבא על לוח האם והייתי משקיע בכרטיס מסך נוסף כמו 8600GT או אם אתה ממש בקטע של משחקים 8800GT.
אם רק סרטים אז לך על ה 2600 ATI.
בכל מקרה תיקח 2 גיגה, חשוב מאוד בשביל כל ויסטה.
זכרונות אני ממליץ על CORSAIR.
למארז הנ"ל מתאים רק מיקרו ATX, ההבדל הם בגודל ולא בביצועים. כי המארז הנ"ל הוא מארז קטן שמתאים לסלון. אתה לא מתפשר בכלום חוץ מהגודל, אני כבר שבועיים עם המחשב הזה ונהנה מכל רגע.
כמו כן תיקח קירור למעבד, ממליץ על TERMALTEK BLUE ORB.
אני לקחתי לוח אם asus p5k-vm, שזה מארז מיקרו מעולה וחזק מאוד שתומך בכל מהירויות הזכורונת 1333, עם יציאה קואקסיאלית, אבל קצת יקר.
לגבי ה PVR, אני אישית לא לקחתי כרטיס טלויזיה, כי אין לי מה לעשות איתו כל עוד אין שידורי HD. (שאומרים שזה בחודשים הקרובים).
אין טעם להשקיע בכרטיס שלא יתמוך בזה.
תשקיע את הפרש הכסף בדברים יותר חשובים כרגע, בעתיד תמיד תוכל להוסיף בלי בעיה כרטיס טלויזיה.(במיוחד שאתה אומר שאין לך כוונה להקליט שידורים, חבל על הכסף).
לפי דעתי תיקח הארדיסק גדול יותר כמו 500 גיגה, של WD דגם AA, או של סאמסונג.
לא הייתי הולך על seagate.
הארדיסק גדול יהיה שימושי יותר, התקנתי עכשיו CRYSIS וזה לקח לי איזה 12 גיגה.
שלא לדבר על סרטים שיש על המחשב.
כמו כן לא הייתי מסתפק בכרטיס המסך שבא על לוח האם והייתי משקיע בכרטיס מסך נוסף כמו 8600GT או אם אתה ממש בקטע של משחקים 8800GT.
אם רק סרטים אז לך על ה 2600 ATI.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

almog12345
מארז-יש איזושהי סתירה במה שאתה אומר.
מתוך מה שהצלחתי להבין מקריאה פה בפורום- כמה שהמארז יותר קטן, הוא גם יותר בעייתי מבחינת ספק הכוח והאוורור. ולכן, לא כל כך מסתדר לי שהמארז שאתה מציע הוא יותר קטן ממה שהציעו לי, ובכל זאת יותר איכותי?
(אגב, איזה מארז הוא הקטן- ה-NSK2400 או ה-fusion ?)
לוח- האם יש תלות בין המארז ללוח האם?מה לגבי הלוח שבהצעה, זה לא בסדר? המוכר דווקא אמר שמדובר במשהו איכותי.
PVR -גם אני אמרתי שאין לי כל צורך בזה. אבל המוכר ניסה לשכנע אותי, שהשלט של הכרטיס מתפקד בצורה מושלמת עם המדיה סנטר של ויסטה, ומאפשר תפעול מאוד נוח, גם ללא שימוש בפונקציה של ההקלטה.
האם זה לא נכון? ומה בעצם האופציה שיש לי ללא ה-PVR?לדבריו, שלט של המארז, לא תמיד פועל כמו שצריך, ויש עם זה בעיות...
כרטיס מסך-המחשב מיועד רק לסרטים, לא למשחקים.
האם ה-2600 זה לא אותו סוג כרטיס שהכניסו לי בהצעה, או שכוונתך היא להעדיף את ATI על GigaByte ?
(מצטער על הבורות, אני ממש לא מתמצא בעניינים האלה)
כרטיס קול-לא הוזכר עד עכשיו. האם להעדיף כרטיס יעודי, או להסתפק בכרטיס מובנה על הלוח?
מה יותר איכותי, והאם בכל מצב יהיו לי שתי יציאות של סאונד- אופטי וקואקסלי, או שזה שונה ותלוי בלוח/כרטיס הקול?
את כל הדברים האחרים שרשמת , אני לוקח בחשבון....
תודה
מארז-יש איזושהי סתירה במה שאתה אומר.
מתוך מה שהצלחתי להבין מקריאה פה בפורום- כמה שהמארז יותר קטן, הוא גם יותר בעייתי מבחינת ספק הכוח והאוורור. ולכן, לא כל כך מסתדר לי שהמארז שאתה מציע הוא יותר קטן ממה שהציעו לי, ובכל זאת יותר איכותי?
(אגב, איזה מארז הוא הקטן- ה-NSK2400 או ה-fusion ?)
לוח- האם יש תלות בין המארז ללוח האם?מה לגבי הלוח שבהצעה, זה לא בסדר? המוכר דווקא אמר שמדובר במשהו איכותי.
PVR -גם אני אמרתי שאין לי כל צורך בזה. אבל המוכר ניסה לשכנע אותי, שהשלט של הכרטיס מתפקד בצורה מושלמת עם המדיה סנטר של ויסטה, ומאפשר תפעול מאוד נוח, גם ללא שימוש בפונקציה של ההקלטה.
האם זה לא נכון? ומה בעצם האופציה שיש לי ללא ה-PVR?לדבריו, שלט של המארז, לא תמיד פועל כמו שצריך, ויש עם זה בעיות...
כרטיס מסך-המחשב מיועד רק לסרטים, לא למשחקים.
האם ה-2600 זה לא אותו סוג כרטיס שהכניסו לי בהצעה, או שכוונתך היא להעדיף את ATI על GigaByte ?
(מצטער על הבורות, אני ממש לא מתמצא בעניינים האלה)
כרטיס קול-לא הוזכר עד עכשיו. האם להעדיף כרטיס יעודי, או להסתפק בכרטיס מובנה על הלוח?
מה יותר איכותי, והאם בכל מצב יהיו לי שתי יציאות של סאונד- אופטי וקואקסלי, או שזה שונה ותלוי בלוח/כרטיס הקול?
את כל הדברים האחרים שרשמת , אני לוקח בחשבון....
תודה
- almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

Re: 8600 GT לא נכנס למארז הזה
אני לקחתי את ה 8600GTS SILENT עם צלעות קירור והוא נכנס פיקס למארז.gizzz כתב:לך על ה2600XT...
אין שום הבדל בגודל בין שני המארזים של ה antec, ההבדלים הם כמו שציינתי בספק הכוח ובתצוגת ה LCD. אין שום בעיה בספק הכוח והאיוורור.
התלות היחידה שיש בין המארז ללוח האם הוא הגודל, למארז של ANTEC (FUSION OR NSK2400) מתאים רק לוחות מיקרו ATX, החדשים שבהם באים עם צ'יפסט של G33.
מה אתה צריך PVR? אני עם עכבר ומקלדת אלחוטי יושב על הספה ושולט יופי יופי על כל הסרטים דרך הנגנים הרגילים. שהמוכר יפסיק לדחוף לך דברים בכוח.
תעשה פה חיפוש על כרטיס מסך, אם אני לא טועה הדגם הספציפי הוא HD2600XT או HD2600PRO הוא יהיה מושלם לסרטים (בעצם כן, בדיוק מה שהציעו לך במפרט, אבל אני לא בטוח שהצלעות קירור של ה GIGABYTE יכנסו במארז, תבדוק עם המוכר אולי של חברה אחרת כן יכנס (אותו דגם בדיוק של כרטס מסך, אבל יצרן שונה, לדוגמא, שגם יותר טוב: Sapphire Ati Radeon HD2600XT HDMI 256MB DDR3).
אין שום צורך בכרטיס קול (אלא אם אתה עורך מוסיקה מקצועי) חוץ ממה שבא על הלוח אם, העיקר שתיקח לוח אם עם יציאת COAX. כדוגמת ASUS P5K-VM (ה-M בשם הדגם מציין מיקרו ATX).
מעבד הייתי הולך כבר על ה 6750, הפרש קטן של שקלים אבל שווה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אני עדיין לא תופס, איך זה ש המארזים של ה antec יותר קטנים מהמארז שרשמו לי בהצעה, ובכל זאת טובים יותר?
או שלא תמיד הגדול יותר יהיה בהכרח גם איכותי יותר?
ושאלה דומה- האם ATX מלא, לא עדיף על מיקרו ATX מבחינת איכות?
הכרטיס הזה שאתה מזכיר , הוצע לי ב"נעה מחשבים", רק שבגרסת ה-PRO שלו.
אמרו לי כאן שה-XT יותר טוב.
לגבי הסאונד- האם כבל ה-HDMI לא מעביר גם אודיו?
האם יציאה אופטית לא עדיפה על קואקסל?
האם קיים מעבד שיותר טוב גם מה- 6750 ועדיין לא במחיר מטורף כמו המעבד החדש של ארבע לבות?
או שלא תמיד הגדול יותר יהיה בהכרח גם איכותי יותר?
ושאלה דומה- האם ATX מלא, לא עדיף על מיקרו ATX מבחינת איכות?
הכרטיס הזה שאתה מזכיר , הוצע לי ב"נעה מחשבים", רק שבגרסת ה-PRO שלו.
אמרו לי כאן שה-XT יותר טוב.
לגבי הסאונד- האם כבל ה-HDMI לא מעביר גם אודיו?
האם יציאה אופטית לא עדיפה על קואקסל?
האם קיים מעבד שיותר טוב גם מה- 6750 ועדיין לא במחיר מטורף כמו המעבד החדש של ארבע לבות?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

כנראה שנפלה טעות בהודעה שלך.
אתה מדבר על QUAD המעבד החדש,שלפי המחירון של KSP יקר ב-500 שקל מ- E6550 שקיבלתי בהצעה.
השאלה אם שווה לשלם את ההפרש הזה, אם המטרה שלי היא אך ורק סרטים, ולא משחקים!
אתה מדבר על QUAD המעבד החדש,שלפי המחירון של KSP יקר ב-500 שקל מ- E6550 שקיבלתי בהצעה.
השאלה אם שווה לשלם את ההפרש הזה, אם המטרה שלי היא אך ורק סרטים, ולא משחקים!
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אני לא מתכוון לקנות בKSP. רק בדקתי באתר שלהם את ההפרש בין המחירים.
אין ספק שQUAD הוא מעבד איכותי יותר. רק השאלה, האם אני זקוק למעבד כזה חזק (ויקר) כשהמטרה היא צפייה בסרטים בלבד....
אין ספק שQUAD הוא מעבד איכותי יותר. רק השאלה, האם אני זקוק למעבד כזה חזק (ויקר) כשהמטרה היא צפייה בסרטים בלבד....
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תראה, כעקרון אצלי בקניית מחשב חדש, אני בד"כ נוהג לקנות את המעבד החזק ביותר בשוק, בכדי שאוכל להיות "רגוע" לטווח רחוק, מבלי לחשוב כל הזמן על שדרוגים.
אבל נניח שעוד כמה חודשים יצוצו לפתע סרטים בפורמטים חדשים, הדורשים עיבוד תמונה הרבה יותר כבד ומורכב מעכשיו- האם יהיה זה המעבד או כרטיס המסך שיצטרך להיות משודרג?
אבל נניח שעוד כמה חודשים יצוצו לפתע סרטים בפורמטים חדשים, הדורשים עיבוד תמונה הרבה יותר כבד ומורכב מעכשיו- האם יהיה זה המעבד או כרטיס המסך שיצטרך להיות משודרג?
כרטיס מסך. ואגב,בעתיד,יהיו משחקים ותוכנות שיתמכו בארבע ליבות...
יש לך 400 שקל נוספים ואתה רוצה את המעבד הכי חזק היום בישראל? תקח.[יש עוד אחד יותר טוב אבל הוא עולה 6000 שקל חח עזוב אף אחד לא לוקח את זה]
יש לך 400 שקל נוספים ואתה רוצה את המעבד הכי חזק היום בישראל? תקח.[יש עוד אחד יותר טוב אבל הוא עולה 6000 שקל חח עזוב אף אחד לא לוקח את זה]
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

להוציא עוד 400 שקל זה לא בשמים, אבל יש עוד מקומות אחרים שאפשר לשים את זה:
1. PVR
2. מארז איכותי יותר
3. ויסטה מקורי עם רשיון(אני לא מתפשר בקטע הזה)
4. דיסק חיצוני שישמש להעברת מידע בין המחשב הנוכחי לחדש, וגם כאמצעי אחסון וגיבוי.
חוץ מזה, רק עכשיו קניתי טלוויזיה FULL HD חדשה, וזה לא היה בזול
1. PVR
2. מארז איכותי יותר
3. ויסטה מקורי עם רשיון(אני לא מתפשר בקטע הזה)
4. דיסק חיצוני שישמש להעברת מידע בין המחשב הנוכחי לחדש, וגם כאמצעי אחסון וגיבוי.
חוץ מזה, רק עכשיו קניתי טלוויזיה FULL HD חדשה, וזה לא היה בזול
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אל תדאג, לא חפרת סתם
אני בהחלט אקח בחשבון את ההמלצות שלך, כמו גם המלצות של משתמשים אחרים.
תודה
אני בהחלט אקח בחשבון את ההמלצות שלך, כמו גם המלצות של משתמשים אחרים.
תודה