טלוויזיות דקות הן עניין של איכות ? אולי דווקא של אופנה?
מן הראיון שנערך עם ג'יסון קמחי בוואלה , עולה כי מבחינת איכות הטלוויזיות הישנות נותנות יותר, עוד הוסיף כי הנתון של אורך חיים עד 60 אלף שעות הוא נתון לא מדויק בלשון המעטה...
רציתי לדעת מה יש לחברי הפורום להגיד ולהגיב .
http://computers.walla.co.il/?w=/4003/783002
רציתי לדעת מה יש לחברי הפורום להגיד ולהגיב .
http://computers.walla.co.il/?w=/4003/783002
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא חדש.
ולמרות זאת הרזולוציה של הטלויזיות הישנות בעידן של HDTV פשוט לא מספיק.....
העתיד הוא מסכים דקים בין נרצה או לא.
אורך החיים הוא דווקא כן תופס (שאל את זה שקנה את המסך הראשון של עפר וכבר משתמש בו קרוב ל-6 שנים) ומעבר לזה, התמונה לא בפחות טובה מ-CRT ממוצעת....
ולמרות זאת הרזולוציה של הטלויזיות הישנות בעידן של HDTV פשוט לא מספיק.....
העתיד הוא מסכים דקים בין נרצה או לא.
אורך החיים הוא דווקא כן תופס (שאל את זה שקנה את המסך הראשון של עפר וכבר משתמש בו קרוב ל-6 שנים) ומעבר לזה, התמונה לא בפחות טובה מ-CRT ממוצעת....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
היתרון היחיד של טלויזיות CRT הוא ביחס הניגודיות.
אסור לשכוח את הבעיות בטלויזות CRT:
1. לטלויזיות CRT יש בעיות עם CONVERGENCE (כלומר, לכידות הצבעים)
2. הפוקוס בקצוות התמונה בעייתי.
3. בעיות FLICKER (ריצוד) רציניות במיוחד בארץ עם 50HZ.
4. המתח הגבוה גורם לעיוותים כאשר יש שחור ולבן ביחד - למשל תעקבו אחרי הלוגו של הערוץ, האם הוא זז לכם כאשר יש הבהובים בין שחור ללבן בתמונה?
5. בעיות BLOOMING וגאומטריה.
6. רזולוציה נמוכה
אסור לשכוח את הבעיות בטלויזות CRT:
1. לטלויזיות CRT יש בעיות עם CONVERGENCE (כלומר, לכידות הצבעים)
2. הפוקוס בקצוות התמונה בעייתי.
3. בעיות FLICKER (ריצוד) רציניות במיוחד בארץ עם 50HZ.
4. המתח הגבוה גורם לעיוותים כאשר יש שחור ולבן ביחד - למשל תעקבו אחרי הלוגו של הערוץ, האם הוא זז לכם כאשר יש הבהובים בין שחור ללבן בתמונה?
5. בעיות BLOOMING וגאומטריה.
6. רזולוציה נמוכה
עופר, בכנות.....
עופר ויתר חברי האתר - קודם כל שנה טובה לכם ולכל בני ביתכם.
לעניין, בתור זכר ממוצע (שזה אומר אחד שאוהב כדורגל) עוד לא מצאתי מסך דק אחד בו ניתן לצפות בכדורגל טוב יותר מאשר במסך CRT הישן והטוב.
פשוט מאוד, כל הפלזמות שראיתי משדרות כדורגל בצבעים מרוחים, התמונה לא חדה מספיק והתנועה המהירה של המצלמה או של השחקנים לא נראית טוב.
במסכי LCD אין מה לחפש בכלל. ההשהייה, התמונה המלאכותית וכל היתר מוציאים את החשק מהכדורגל (אלא אם כן מדובר בכדורגל ישראלי שם השחקנים מוציאים את החשק).
מה אתה אומר?
לעניין, בתור זכר ממוצע (שזה אומר אחד שאוהב כדורגל) עוד לא מצאתי מסך דק אחד בו ניתן לצפות בכדורגל טוב יותר מאשר במסך CRT הישן והטוב.
פשוט מאוד, כל הפלזמות שראיתי משדרות כדורגל בצבעים מרוחים, התמונה לא חדה מספיק והתנועה המהירה של המצלמה או של השחקנים לא נראית טוב.
במסכי LCD אין מה לחפש בכלל. ההשהייה, התמונה המלאכותית וכל היתר מוציאים את החשק מהכדורגל (אלא אם כן מדובר בכדורגל ישראלי שם השחקנים מוציאים את החשק).
מה אתה אומר?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ממש לא...MartinHSabag כתב:נכון, אבל אני חייב לציין שדווקא צפיתי במשחקי ספורט על ה-435 של פיונייר וזה נראה לא רע בכלל.
אני מניח שזה גם מאוד תלוי ב-FEED ומה רמת הדחיסה של השידור....
כשאני רואה כדורגל זה הזמן שאני הכי פחות נהנה מה435 לצערי כי אני מאוד אוהב כדורגל ואני רואה הרבה כדורגל...
רן
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

רן,
העניין הוא שכדורגל (וכל משחקי הספורט) נראים אידאליים ב-HDTV. הסיבה שזה נראה לך "סביר" עכשיו זה בגלל שהתרגלת לפשרות של כיווץ, תמונה גרועה, טשטוש, רזולוציה נמוכה, INTERLACING ומצלמות באיכות גרועה במיוחד.
האם ראית ספורט ב-HDTV ע"ג ה-435?
חבל על הזמן שלך...
העניין הוא שכדורגל (וכל משחקי הספורט) נראים אידאליים ב-HDTV. הסיבה שזה נראה לך "סביר" עכשיו זה בגלל שהתרגלת לפשרות של כיווץ, תמונה גרועה, טשטוש, רזולוציה נמוכה, INTERLACING ומצלמות באיכות גרועה במיוחד.
האם ראית ספורט ב-HDTV ע"ג ה-435?
חבל על הזמן שלך...
עופר, שאלת "האם ראית ספורט ב-HDTV ע"ג ה-435?"
והשבת "חבל על הזמן".
אם אני צופה בפלזמה הזו בערוץ 5 או בסתם ערוץ שמשדר ספורט, אתה אומר שאיכות התמונה תהיה לא פחות ממדהימה?
או אולי כוונתך, שאם אצפה בשידור ספורט שמועבר ב HD ואצפה באותו שידור בפלזמה הזו, התמונה תהיה לא פחות ממדהימה?
אם התשובה לחלק השני היא החיובית, זה אומר שאני תלוי לחלוטין באיכות השידור ולא במסך שלי.
הבנתי נכון? אם לא, תאיר לי בבקשה.
תודה ושוב חג שמח.
אם אני צופה בפלזמה הזו בערוץ 5 או בסתם ערוץ שמשדר ספורט, אתה אומר שאיכות התמונה תהיה לא פחות ממדהימה?
או אולי כוונתך, שאם אצפה בשידור ספורט שמועבר ב HD ואצפה באותו שידור בפלזמה הזו, התמונה תהיה לא פחות ממדהימה?
אם התשובה לחלק השני היא החיובית, זה אומר שאני תלוי לחלוטין באיכות השידור ולא במסך שלי.
הבנתי נכון? אם לא, תאיר לי בבקשה.
תודה ושוב חג שמח.
- oferlaor
- מנהל

yorams,
אני אומר שרמת התמונה בתחנות רגילות היא די עלובה, ביס זה טיפה יותר טוב, אבל בסופו של יום - ככל שתגדיל את זה על מסך גדול יותר כך תסבול יותר.
ראיתי ספורט (אישית, אני לא חובב כדורגל, אחד ענפי הספורט היחידים שמעניינים אותי זה פוטבול NFL ו- AFL), שידור של תכנים כאלה ב-HDTV וצפיה על מסך 435 נראה לא פחות ממדהים.
כדורגל ראיתי גם על ה-435 (באולם התצוגה של פיוניר בת"א). גם זה נראה לא פחות ממרהיב.
יש דרכים לשפר את התמונה, אבל כמו שאמרת, החוליה החלשה כאן זה איכות הצילום והשידור.
אני אומר שרמת התמונה בתחנות רגילות היא די עלובה, ביס זה טיפה יותר טוב, אבל בסופו של יום - ככל שתגדיל את זה על מסך גדול יותר כך תסבול יותר.
ראיתי ספורט (אישית, אני לא חובב כדורגל, אחד ענפי הספורט היחידים שמעניינים אותי זה פוטבול NFL ו- AFL), שידור של תכנים כאלה ב-HDTV וצפיה על מסך 435 נראה לא פחות ממדהים.
כדורגל ראיתי גם על ה-435 (באולם התצוגה של פיוניר בת"א). גם זה נראה לא פחות ממרהיב.
יש דרכים לשפר את התמונה, אבל כמו שאמרת, החוליה החלשה כאן זה איכות הצילום והשידור.
שזה בעצם אומר: חובבי ספורט אל תקנו פלזמה....
כי
1. עדיין לא משדרים כאן ספורט ב HD ובחמש השנים הקרובות אל תצפו לשינויים.
2. בהנחה שרמת השידור היא *** (ומדובר בהנחה מבוססת למדי) פלזמה, LCD ויתר המסכים הגדולים יעשו עוול עם הצופים.
3. זהו, פחות או יותר.
לא?!
1. עדיין לא משדרים כאן ספורט ב HD ובחמש השנים הקרובות אל תצפו לשינויים.
2. בהנחה שרמת השידור היא *** (ומדובר בהנחה מבוססת למדי) פלזמה, LCD ויתר המסכים הגדולים יעשו עוול עם הצופים.
3. זהו, פחות או יותר.
לא?!
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

yorams,
כל אחד צריך לעשות את חשבון הנפש שלו. מי אני שאקבע לך אם אתה צריך לרכוש מסך דק או לא...
1. אני אמרתי דבר כזה?
הרי HOT הכריזו שאם יהיו מספיק צופים הם מתכננים שידורים מקומיים (הם ספציפית רמזו על שידורי כדורגל ב-HDTV!).
חוץ מזה, המונדיאל 2006 אמור להיות משודר ב-HDTV. גם בארץ ניתן יהיה לקלוט את זה דרך צלחת מתאימה (יתכן ו-HOT או יס יחליטו גם לשדר את זה).
2. תלוי מי הצופה... יש אנשים שגודל חשוב להם יותר מאיכות. יש כאלה שזה לא מטריד אותם כשמדובר בכדורגל (סה"כ זה לא סרט קולנוע...).
3. זהו, פחות או יותר
כל אחד צריך לעשות את חשבון הנפש שלו. מי אני שאקבע לך אם אתה צריך לרכוש מסך דק או לא...
1. אני אמרתי דבר כזה?
הרי HOT הכריזו שאם יהיו מספיק צופים הם מתכננים שידורים מקומיים (הם ספציפית רמזו על שידורי כדורגל ב-HDTV!).
חוץ מזה, המונדיאל 2006 אמור להיות משודר ב-HDTV. גם בארץ ניתן יהיה לקלוט את זה דרך צלחת מתאימה (יתכן ו-HOT או יס יחליטו גם לשדר את זה).
2. תלוי מי הצופה... יש אנשים שגודל חשוב להם יותר מאיכות. יש כאלה שזה לא מטריד אותם כשמדובר בכדורגל (סה"כ זה לא סרט קולנוע...).
3. זהו, פחות או יותר