מה אופציית ה PVR הכי טובה?
אני לא ממש מבין ב PVR אבל יש לי בשבועיים הקרובים אופציה לקנייה בארה"ב אז אני רוצה קצת להריץ את זה בשביל לא לפספס את ההזדמנות..
יש לי כרגע הוט אנלוגי בבית ווידאו ואני רוצה פתרון יותר טוב מעשרות קלטות וידאו זרוקות בבית..
ממה שראיתי יש לי 5 אופציות:
יס מקס - יעלה לי עוד כ80 שקל לחודש בשביל ערוצים שאני לא צריך אז אני יוותר על זה
הוט מג'ק - כמו היס מקס + אומרים שאין להם במלאי..
דיוידי מקליט עם HDD - נראה לי אופציה ממש יקרה..
HTPC - גם נראה לי יקר מידי..
סטרימר + כרטיס לכידת וידאו במחשב (צריך עוד משהו?)
סטרימר עם TUNER - נראה לי האופציה הכי טובה
יש עוד אופציות? מה הכי טובה?
כמה שאלות:
בקשר לאופציה האחרונה ראיתי שיש לסטרימרים של MVIX, TVIX, hauppauge, ול ShowCenter 200 אופציה לTUNER.. השאלה שלי אם זה בכלל יעבוד בארץ?
וכל עוד יש לי אנלוגי בבית יש לי בכלל מה לחפש PVR או שבכל מקרה יראו על הפנים?
אם אני קונה בארה"ב יכול להיות שזה לא יעבוד בארץ בגלל שיטת שידור שונה?
תודה.
יש לי כרגע הוט אנלוגי בבית ווידאו ואני רוצה פתרון יותר טוב מעשרות קלטות וידאו זרוקות בבית..
ממה שראיתי יש לי 5 אופציות:
יס מקס - יעלה לי עוד כ80 שקל לחודש בשביל ערוצים שאני לא צריך אז אני יוותר על זה
הוט מג'ק - כמו היס מקס + אומרים שאין להם במלאי..
דיוידי מקליט עם HDD - נראה לי אופציה ממש יקרה..
HTPC - גם נראה לי יקר מידי..
סטרימר + כרטיס לכידת וידאו במחשב (צריך עוד משהו?)
סטרימר עם TUNER - נראה לי האופציה הכי טובה
יש עוד אופציות? מה הכי טובה?
כמה שאלות:
בקשר לאופציה האחרונה ראיתי שיש לסטרימרים של MVIX, TVIX, hauppauge, ול ShowCenter 200 אופציה לTUNER.. השאלה שלי אם זה בכלל יעבוד בארץ?
וכל עוד יש לי אנלוגי בבית יש לי בכלל מה לחפש PVR או שבכל מקרה יראו על הפנים?
אם אני קונה בארה"ב יכול להיות שזה לא יעבוד בארץ בגלל שיטת שידור שונה?
תודה.
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
לדעתי, HTPC חד משמעית.
כל מחשב זול יכול להפוך לHTPC סביר מאוד, בסך הכל תוסיף כרטיס PVR וזהו.
כדי לנגם קבצי HD תצטרך מחשב טיפה חזק יותר, גם לא בטירוף.
החסרון: זה לא מעט התעסקות.
היתרון: ההתעסקות ממכרת.
כל מחשב זול יכול להפוך לHTPC סביר מאוד, בסך הכל תוסיף כרטיס PVR וזהו.
כדי לנגם קבצי HD תצטרך מחשב טיפה חזק יותר, גם לא בטירוף.
החסרון: זה לא מעט התעסקות.
היתרון: ההתעסקות ממכרת.
- StonedJunglist
- חבר ותיק

- תגובות: 1190
- שם מלא: StonedJunglist
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 22 פעמים
אפשר תמיד להוסיף תשלום קטנטן שיגרום לך לא להתעסק בכלל עם ההרכבה..
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
אם כל המטרה שלך זה PVR, יס מקס יעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר.
אין שום Setup, אין עשרות שעות של השקעה עבור הכנת המחשב (קודקים, תוכנות, עדכונים, הגדרות...), ממשק נח, יכולת להקליט 2 ערוצים שונים יחדיו וצפייה בתוכנית מוקלטת שלישית, EPG פשוט ומעודכן, Plug&Play ועוד.
פעם אחרונה שבדקתי, המחיר ליס מקס היה הרבה יותר זול ממה שציינת.
אין שום Setup, אין עשרות שעות של השקעה עבור הכנת המחשב (קודקים, תוכנות, עדכונים, הגדרות...), ממשק נח, יכולת להקליט 2 ערוצים שונים יחדיו וצפייה בתוכנית מוקלטת שלישית, EPG פשוט ומעודכן, Plug&Play ועוד.
פעם אחרונה שבדקתי, המחיר ליס מקס היה הרבה יותר זול ממה שציינת.
במקום ה-150 לחודש שאני משלם כרגע יעלה לי 230 (על כל מיני ערוצים מיותרים שאני לא צריך) אם אני לא טועה.. 80 שקל לחודש..
המחשב היחיד שיש לי לא בשימוש הוא 133 מגהרץ שזה בטח לא מספיק
אם לדוגמא אני יקנה מחשב יד שנייה (בסביבות 500 שקל פנטיום 4 2 גיגה - יספיק?) מה צריך להוסיף לו? מאוורר שקט, ספק שקט, כרטיס PVR.. עוד משהו? זה לא יעלה ממש יקר בסופו של דבר?
לא עדיף להוסיף כרטיס PVR למחשב שיש לי ולקנות סטרימר וככה לראות את זה בטיוי?
ואם כבר לעשות ככה לא עדיף לקנות סטרימר עם טונר?
תודה.
המחשב היחיד שיש לי לא בשימוש הוא 133 מגהרץ שזה בטח לא מספיק
אם לדוגמא אני יקנה מחשב יד שנייה (בסביבות 500 שקל פנטיום 4 2 גיגה - יספיק?) מה צריך להוסיף לו? מאוורר שקט, ספק שקט, כרטיס PVR.. עוד משהו? זה לא יעלה ממש יקר בסופו של דבר?
לא עדיף להוסיף כרטיס PVR למחשב שיש לי ולקנות סטרימר וככה לראות את זה בטיוי?
ואם כבר לעשות ככה לא עדיף לקנות סטרימר עם טונר?
תודה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אתה מתכוון לסטרימרים של DViCO עם הטיונר המובנה?
לא יעבדו בארץ. בנוסף, מה שווה טיונר של סטרימר אם אין לו אפשרות להתממשקות מול EPG?
תנסה להתנסות אצל חבר בעל yesMax, ייתכן והנוחות תשנה את דעתך.
לא יעבדו בארץ. בנוסף, מה שווה טיונר של סטרימר אם אין לו אפשרות להתממשקות מול EPG?
תנסה להתנסות אצל חבר בעל yesMax, ייתכן והנוחות תשנה את דעתך.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
חסרה לי המטרה והצרכים שלך
להגיד PVR זה כוללני מדי
האם אתה צריך תמיכה בניגון סרטים? HD?
להגיד PVR זה כוללני מדי
האם אתה צריך תמיכה בניגון סרטים? HD?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
יס מקס עולה 25 ש"ח בחודש ושווה כל שקל לדעתי.
ללא ספק היס מקס יעשה את העבודה הרבה יותר איכותי ונוח עם יותר אופציות של צפייה והקלטה מאשר PVR על HTPC
אכן המחיר הוא 24.90 לחודש ולא 80 !
http://service.yes.co.il/YesMax/JoinYesMaxNew.aspx
http://service.yes.co.il/YesMax/JoinYesMaxNew.aspx
אני ממש לא מסכים איתך. ליס מקס יש את היתרונות שלו מול PVR על גבי HTPC (בעיקר החסכון של ההתקנה). לעומת זאת בתפעול שוטף אין לו יתרונות, ומול HTPC יש לו כמה חסרונות:osherov כתב:ללא ספק היס מקס יעשה את העבודה הרבה יותר איכותי ונוח עם יותר אופציות של צפייה והקלטה מאשר PVR על HTPC
http://service.yes.co.il/YesMax/JoinYesMaxNew.aspx...
1. אין place shift. הקלטת משהו במקס בסלון? אתה לא יכול לראות אותו בחדר שינה או אצל הילדים. אין דבר כזה אקסטנדר.
2. החומר מוצפן ומוגן - אתה לא יכול לקחת את התוכניות שהקלטת על PMP איתך לחו"ל ולראות תוכניות אהובות במטוס, או כשאתה במלון.
2א. אתה לא יכול להשתמש בחומר המוקלט בשום אופן - אתה לא יכול להכניס ממנו חלקים לוידאו ביתי, אתה לא יכול לעשות ממנו wallpaper, או קליפ ליפסינג ליוטיוב. אי אפשר להעביר את החומר למחשב - על כל המשתמש מכך.
3. אם אתה מבטל את המנוי שלך לערוץ מסויים - אתה לא יכול לצפות בהקלטות של אותו ערוץ למרות שהן הוקלטו כאשר שילמת עליו.
4. אין דילוג על פרסומות (ולאיהיה).
5. מגבלת מקום. ב-HTPC אפשר להגדיל שטח אחסון ללא הגבלה.
6. השליטה על המכשיר נמצאת אצל יס. היא יכולה להחליט שהיא מפקיעה ממך 40GB לטובת שירות שהיא רוצה לדחוף (ויכול מאוד להיות שאתה לא ממש רוצה אותו). אין לך שליטה על גרסאות תוכנה, שינויי ממשק ועוד.
7. עם HTCP אתה יכול לעבור בין הוט, ליס, לאנטנה פרטית בלי לאבד את ההשקעה. יסמקס או הוט מג'יק כובל אותך לספק שירות אחד.
בקיצור - ליס מקס יש יתרונות וחסרונות, גם ל-PVR על HTPC יש יתרונות וחסרונות.
You are never fully dressed without a smile
נכון שזה עולה 25 לחודש.. אבל החבילה הבסיסית + 3 (רק בשביל לקבל את הערוצים שיש ליהיום) עולה אם אני לא טועה215.
215+25=240. כיום אני משלם 160 שקל לחודש וטוב לי עם הערוצים שיש לי. 240-160=80 שקל.
כלאמר יעלה לי עוד 80 שקל לחודש יס דיגיטלי+יס מקס.
אז עדיף לחפש אופציה אחרת לדעתי.
ולא התכוונתי דווקא ל DVICO..
כמו שרשמתי יש גם ל hauppauge, showcenter ול MVIX (דווקא שלו נראה לי עובד בארץ מאחר ובאתר שלהם בארץ רשום שיש את זה..)
למה הוא לא יוכל לעבוד עם EPG?
215+25=240. כיום אני משלם 160 שקל לחודש וטוב לי עם הערוצים שיש לי. 240-160=80 שקל.
כלאמר יעלה לי עוד 80 שקל לחודש יס דיגיטלי+יס מקס.
אז עדיף לחפש אופציה אחרת לדעתי.
ולא התכוונתי דווקא ל DVICO..
כמו שרשמתי יש גם ל hauppauge, showcenter ול MVIX (דווקא שלו נראה לי עובד בארץ מאחר ובאתר שלהם בארץ רשום שיש את זה..)
למה הוא לא יוכל לעבוד עם EPG?
Shed,
טוב בו נתחיל להשוות
במידה ויש לך מכשיר VCR או מקליט DVD או PVR אין לך שום בעייה לצרוב\להקליט חומר ולקחת את זה איתך לכל מקום
יתרונות:
1. נוחות שימוש - אפשר בכלל להשוות לחיצת כפתור ביס מקס לעומת התקנה,הגדרה ועבודה מול HTPC
2. איכות הקלטה (לא מתבצעת המרה של דיגיטל לאנאלוג כמו בכרטיס לכידה על HTPC)
3. אפשרות הקלטה של 2 ערוצים בו זמנית שלא לדבר בנוסף על אפשרות צפיית הקלטה בערוץ נוסף (וכן אפשר להוסיף עוד כרטיס PVR ל HTPC אבל זה לא רציני)
4. סנכרון ללוח השידורים טוב בהרבה מכל מדיה סנטר ב HTPC
5. נוחות שימוש כבר אמרתי
6. מחיר
עכשיו בו נהיה רציונליים (ויש לי גם PVR וגם יס מקס) 90% רוצים לשבת בבית מול המסך ולהקליט בקלות תוכנית או סידרה ואולי גם לראות משהו בערוץ אחר באותו הזמן לא מעניין אותם מחשב, קודקים, מדייה סנטר, כרטיס לכידה עם הגדרות שונות ומשונות, 16:9, 4:3, NR, שלט נוסף, להעביר את המסך טלויזיה בין הכניסות של ממיר יס לבין זה של ה HTPC ועוד מליון ואחד פרמטרים שונים ומשונים
וכל זה רק בשביל להקליט איזה תוכנית מסכנה, אם מה שאתה רוצה זה להקליט תוכניות אז יס מקס (או ה PVR המקביל של HOT) יעשה את העבודה הרבה יותר טוב ונוח מכל HTPC כזה או אחר !
אגב הייתי ממליץ לכל מי שיש HTPC לקחת גם PVR כמו יס מקס להקלטות של סדרות ותוכניות מהטלוויזיה וב HTPC להשתמש כצורב DVD לתוכניות המוקלטות
טוב בו נתחיל להשוות
במידה ויש לך מכשיר VCR או מקליט DVD או PVR אין לך שום בעייה לצרוב\להקליט חומר ולקחת את זה איתך לכל מקום
יתרונות:
1. נוחות שימוש - אפשר בכלל להשוות לחיצת כפתור ביס מקס לעומת התקנה,הגדרה ועבודה מול HTPC
3. אפשרות הקלטה של 2 ערוצים בו זמנית שלא לדבר בנוסף על אפשרות צפיית הקלטה בערוץ נוסף (וכן אפשר להוסיף עוד כרטיס PVR ל HTPC אבל זה לא רציני)
5. נוחות שימוש כבר אמרתי
6. מחיר
עכשיו בו נהיה רציונליים (ויש לי גם PVR וגם יס מקס) 90% רוצים לשבת בבית מול המסך ולהקליט בקלות תוכנית או סידרה ואולי גם לראות משהו בערוץ אחר באותו הזמן לא מעניין אותם מחשב, קודקים, מדייה סנטר, כרטיס לכידה עם הגדרות שונות ומשונות, 16:9, 4:3, NR, שלט נוסף, להעביר את המסך טלויזיה בין הכניסות של ממיר יס לבין זה של ה HTPC ועוד מליון ואחד פרמטרים שונים ומשונים
וכל זה רק בשביל להקליט איזה תוכנית מסכנה, אם מה שאתה רוצה זה להקליט תוכניות אז יס מקס (או ה PVR המקביל של HOT) יעשה את העבודה הרבה יותר טוב ונוח מכל HTPC כזה או אחר !
אגב הייתי ממליץ לכל מי שיש HTPC לקחת גם PVR כמו יס מקס להקלטות של סדרות ותוכניות מהטלוויזיה וב HTPC להשתמש כצורב DVD לתוכניות המוקלטות
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

infifi,
רוב המכשירים שהזכרת עובדים ב ATSC, זהו תקן אמריקאי ולא ממש רלוונטי עבורנו.
יס משדרים בתקן של DVBS2/H264 ובכלל השידורים שלהם מוצפנים, לכן כל המכשירים שהזכרת לעולם לא ידעו לקרוא את השידורים. יש גם לזכור כי המכשירים לא כוללים טיונר או קודקים כלשהן.
ל DViCO יש דגם שתומך ב DVBT ויתאים לארץ כאשר יחליטו לשדר כאן בתקן זה. לכשזה יקרה, זה יהיה טוב רק עבור ערוצים 1, 2 & 10 (אולי גם ערוץ הכנסת, לא ממש בדקתי לעומק). בנוסף, זה יעבוד כמובן רק אם שידורי ה DVBT לא יהיו מוצפנים...
osherov,
מסכים עם כל מה שכתבת חוץ מ 2 השורות האחרונות. לא ברור לי בשביל מה בכלל להשאיר את ה HTPC, לדבריך זה עבור הקלטות...
HTPC, עם כל ההגדרות שיש לעשות, עדכונים ותחזוקה - כל זה בשביל לצרוב סדרות לחברים? טוב להיות חבר שלך
רוב המכשירים שהזכרת עובדים ב ATSC, זהו תקן אמריקאי ולא ממש רלוונטי עבורנו.
יס משדרים בתקן של DVBS2/H264 ובכלל השידורים שלהם מוצפנים, לכן כל המכשירים שהזכרת לעולם לא ידעו לקרוא את השידורים. יש גם לזכור כי המכשירים לא כוללים טיונר או קודקים כלשהן.
ל DViCO יש דגם שתומך ב DVBT ויתאים לארץ כאשר יחליטו לשדר כאן בתקן זה. לכשזה יקרה, זה יהיה טוב רק עבור ערוצים 1, 2 & 10 (אולי גם ערוץ הכנסת, לא ממש בדקתי לעומק). בנוסף, זה יעבוד כמובן רק אם שידורי ה DVBT לא יהיו מוצפנים...
osherov,
מסכים עם כל מה שכתבת חוץ מ 2 השורות האחרונות. לא ברור לי בשביל מה בכלל להשאיר את ה HTPC, לדבריך זה עבור הקלטות...
HTPC, עם כל ההגדרות שיש לעשות, עדכונים ותחזוקה - כל זה בשביל לצרוב סדרות לחברים? טוב להיות חבר שלך
הכוונה שלי הייתה לכל אלה שכבר יש HTPC (שמשמש אותם לצפייה בתוכן HD) שלא ישתמשו בו להקלטת שידורי טלויזיה אלא שייקחו PVR כמו היס מקס בגלל היתרונות שלו ובמידה ורק אם רוצים להעביר את התוכן המוקלט למקום אחר רק אז להשתמש בכרטיס הלכידה ובצורב DVD שנמצא ב HTPCosherov,
HTPC, עם כל ההגדרות שיש לעשות, עדכונים ותחזוקה - כל זה בשביל לצרוב סדרות לחברים? טוב להיות חבר שלך...
osherov כתב:Shed,
טוב בו נתחיל להשוות
יתרונות:
5. נוחות שימוש כבר אמרתי
6. מחיר...
1. אני חולק עליך. נוחות העבודה מול ה-HTPC שלי בבית לא נופלת מנוחות העבודה של יס מקס. להיפך. ההתעסקות עם התקנה היא דבר חד פעמי ולכן לא רלוונטי לנוחות שימוש שוטף, אין שום הגדרות שצריך לעשות, והכל כמובן, נעשה מהשלט.
בלחיצת כפתור אני בלוח השידורים, מגדיר סדרות להקלטה עם מגוון אופציות שלא קיים ביס מקס.
2. איכות הקלטה נפגעת אמנם. תגדיר bit rate של 10Mbps, ותראה שהפגיעה מינימלית.
3. תוסיף כרטיס PVR. זה רציני ולא בעייתי בכלל. בנוסף - בגלל יכולת ה-conflict resolving של ה-HTPC אין בכלל בעיה עם הנושא.
4. לא מסכים. בעיית הסנכרון ללוח השידורים שאנחנו רואים בפורום היא בעייה שנובעת ממימוש ספציפי של vmc ולא משהו מחוייב המציאות. בשנה האחרונה לא היה לי אפילו יום אחד שבו לוח השידורים לא היה נכון ומעודכן, ולא היה פספוס של הקלטה אחת.
5. לא מסכים, כבר אמרתי
6. יס מקס עולה כאלף שקלים (פעם אחרונה שבדקתי), והוא כרוך בהתחייבות לשלוש שנים. HTPC יקר יותר בד"כ.
לדעתי זה מה ש-100% רוצים. אני לא שונה מהם (ואישתי בטוח שלא). פעם אחרונה שנגעתי בקודקים היתה לפני עשרה חודשים בערך, אותו כנ"ל עם הגדרות של כרטיס הלכידה, יחס תמונה לערוצים ועוד.90% רוצים לשבת בבית מול המסך ולהקליט בקלות תוכנית או סידרה ואולי גם לראות משהו בערוץ אחר באותו הזמן לא מעניין אותם מחשב, קודקים, מדייה סנטר, כרטיס לכידה עם הגדרות שונות ומשונות, 16:9, 4:3, NR, שלט נוסף, להעביר את המסך טלויזיה בין הכניסות של ממיר יס לבין זה של ה HTPC ועוד מליון ואחד פרמטרים שונים ומשונים...
אני לא מעביר את הטלוויזיה בין כניסות של הממיר לבין המחשב, כי הטלוויזיה מחוברת רק למחשב, כל הזמן.
אין לי שני שלטים בסלון - יש אחד - זה של המחשב, ודרכו אני עושה ה-כ-ל.
אני לא מוציא מקלדת או עכבר בסלון - זה נראה לי מסובך ומסורבל.
כל הבעיות שאתה מתאר הן בעיות מימוש, ולא מחוייבות המציאות. יש פתרונות אשר דורשים התעסקות בהתקנה בלבד. השימוש השוטף הוא אינטואטיבי, פשוט קל ונוח.
אחד המבחנים שאני אוהב לעשות זה לתת למי שלא יודע מה זה HTPC, ולא יודע שום דבר בנושא להפעיל אצלי את הטלוויזיה. התגובה הכי נפוצה שאני מקבל זה "איזה טלוויזיה חכמה", אף אחד לא משער שהשלט בכלל לא שולט על הטלוויזיה אלא על מחשב שנמצא "מאחורי הקלעים".
בנוסף לכל מה שאמרתי קודם, ל-HTPC יש כמובן יתרונות נוספים מובהקים על יס מקס או הוט מגי'ק, המרכזי בהם שהוא מהווה מרכז מדיה לכל הבית, על כל מה שמשתמע מכך.
הטענה שלי היא שיש מקום לשני הפתרונות, לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות. החסרונות המובנים של HTPC הם:
1. מורכבות התקנה (אני מדגיש התקנה ולא נוחות שימוש שוטף).
2. איבוד איכות.
את היתרונות הצגתי קודם.
Shed,
כמה שאלות לי בקשר למערכת שבנית
א. האם המחשב אצלך דלוק כך הזמן ואת הצפייה בטלוויזיה שלך אתה עושה דרך ה HTPC ?
ב. לפי כל מה כתבת אני מניח שהתשובה לשאלה הראשונה היא חיובית ולכן שאלת המשך כמה זמן לוקח לערוץ להתחלף מתחנה לתחנה דרך שימוש ב HTPC (כמה delay יש)
ג. נניח שאני רוצה עכשיו לראות סרט ב Yes Movie איך אני עושה את זה עם השלט של ה HTPC (כמובן שעכשיו צריך לרכוש גם שלט חכם ולהגדיר אותו)
ד. בדר"כ מחשב HTPC נמצא בסלון כדי לקבל לוח שידורים אתה מחויב להיות מחובר לאינטרנט מה שלפעמים לא פשוט כל-כך לעשייה אצל כל אחד ושוב לעתים כרוך בתשלום כזה או אחר
ה. אגב שאלה, איך בשימוש 2 כרטיסי לכידה אתה יכול להקליט 2 ערוצים במקביל (אולי אתה מחובר להוט ומשתמש בנוסף בערוץ האנלוגי שלהם (אם יש להם עוד דבר כזה) מה שמוריד עוד יותר באיכות, איך זה אפשרי ביס ?)
Shed,
אתה מגיע מתחום המחשבים ולכן אתה מסוגל לבנות מערכת שתהיה מספיק קרובה (בעלות כספית לא קטנה) לזאת שה PVR כגון היס מקס מביא, מעטים הם האנשים שמסוגלים לבצע את כל הקינפוגים וההגדרות (ראה בעיות בפורום זה שמגיע מאנשים שמאוד מבינים בתחום. אז מה יעשה מישהו שבקושי מבין מה זה כרטיס לכידה) ולמרות כל מה שאמרת אני עדיין בטוח שנוחות ההפעלה של היס מקס פשוטה יותר מכל HTPC עם שלט סופר מתוחכם יוכל להגיע
ואני גם די בטוח שתשאל פה בפורום את אלה שיש להם גם יס מקס וגם HTPC איפה יותר קל ויותר פשוט להשתמש תקבל תשובה אחת ויחידה (ecxept one
)
ב. לפי כל מה כתבת אני מניח שהתשובה לשאלה הראשונה היא חיובית ולכן שאלת המשך כמה זמן לוקח לערוץ להתחלף מתחנה לתחנה דרך שימוש ב HTPC (כמה delay יש)
ג. נניח שאני רוצה עכשיו לראות סרט ב Yes Movie איך אני עושה את זה עם השלט של ה HTPC (כמובן שעכשיו צריך לרכוש גם שלט חכם ולהגדיר אותו)
ד. בדר"כ מחשב HTPC נמצא בסלון כדי לקבל לוח שידורים אתה מחויב להיות מחובר לאינטרנט מה שלפעמים לא פשוט כל-כך לעשייה אצל כל אחד ושוב לעתים כרוך בתשלום כזה או אחר
ה. אגב שאלה, איך בשימוש 2 כרטיסי לכידה אתה יכול להקליט 2 ערוצים במקביל (אולי אתה מחובר להוט ומשתמש בנוסף בערוץ האנלוגי שלהם (אם יש להם עוד דבר כזה) מה שמוריד עוד יותר באיכות, איך זה אפשרי ביס ?)
Shed,
אתה מגיע מתחום המחשבים ולכן אתה מסוגל לבנות מערכת שתהיה מספיק קרובה (בעלות כספית לא קטנה) לזאת שה PVR כגון היס מקס מביא, מעטים הם האנשים שמסוגלים לבצע את כל הקינפוגים וההגדרות (ראה בעיות בפורום זה שמגיע מאנשים שמאוד מבינים בתחום. אז מה יעשה מישהו שבקושי מבין מה זה כרטיס לכידה) ולמרות כל מה שאמרת אני עדיין בטוח שנוחות ההפעלה של היס מקס פשוטה יותר מכל HTPC עם שלט סופר מתוחכם יוכל להגיע
ואני גם די בטוח שתשאל פה בפורום את אלה שיש להם גם יס מקס וגם HTPC איפה יותר קל ויותר פשוט להשתמש תקבל תשובה אחת ויחידה (ecxept one
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני אענה על כל שאלה בגוף הציטוט. אני אדגיש את התשובות שלי, לא בגלל שהן חשובות אלא כדי להקל את הקריאה.
בכל מה שקשור לתפעול - אין שום צורך בידע במחשבים, או להבין בכלל שהשלט קשור למחשב ולא לטלוויזיה ישירות. (אמא שלי עדיין חושבת שהכל זה "טלוויזיה חכמה").
לגבי הפסקה האחרונה: אכן אני מגיע מתחום המחשבים וכו' וכו'. אבל חשוב לי להדגיש שהידע שלי בתחום המחשבים רלוונטי רק לזמן ההתקנה. הוא אינו רלוונטי לתפעול. ההתקנה והקינפוג אצלי לקחו כשלושה ימים. היום כשאני מתקין לחבר העסק פשוט יותר (יש כבר cook book).osherov כתב:Shed,
כן
לא מדדתי, באיזור השתי שניות. אני מוכן לבצע מדידה בערב.
אצלי אין yes movies, יש dvd box. אין צורך בשלט נוסף, משתמשים בדיוק באותו שלט. ה-HTPC שלי יודע לבד להכניס את הקוד הסודי כשצריך אותו (למשל אם רוצים לראות/להקליט אגו בשתיים בלילה), ובנוסף, הגדרתי לשלט מוד שאני מגדיר "echo" - מה שאני שולח למחשב, המחשב מעביר דרך הבלאסטר לממיר, בלי להשפיע על תוכנת המדיה. כך אני יכול למשל לעבוד עם yes impact בשביל כיולים. רק על מנת להבהיר את הנקודה: אין לי שלט חכם, אני משתמש בשלט שהגיע עם כרטיס הלכידה. (יש לי שלט נוסף של imon שהגיע עם המחשב אולם הוא יושב אחר כבוד בארון, כי הוא לא נוח לי מבחינה ארגונומית).
נכון, אפשר לחבר חוטית או אלחוטית. העלות, אגב, לדעתי זניחה, אבל קיימת.
שני כרטיסי לכידה -> שני ממירים. אני מחובר ליס. המערכת יודעת לבד לבחור כרטיס פנוי. יתרה מכך: אם יש לי מחשב עם כרטיס לכידה וממיר בחדר אחד, ומחשב עם כרטיס לכידה וממיר בחדר אחר, המערכת תאפשר לצפות/להקליט שני ערוצים במקביל בכל הבית. כלומר: יכול להיות שהכרטיס בסלון עסוק בהקלטה, אם מישהו רוצה לצפות בסלון, המערכת תשתמש בכרטיס שנמצא במחשב אחר, בחדר אחר, ותעביר לו את השידור החי. זה שימוש מושכל ב-place shifting .
Shed,
ואני גם די בטוח שתשאל פה בפורום את אלה שיש להם גם יס מקס וגם HTPC איפה יותר קל ויותר פשוט להשתמש תקבל תשובה אחת ויחידה (ecxept one)
...
בכל מה שקשור לתפעול - אין שום צורך בידע במחשבים, או להבין בכלל שהשלט קשור למחשב ולא לטלוויזיה ישירות. (אמא שלי עדיין חושבת שהכל זה "טלוויזיה חכמה").