זקוק לייעוץ לפני רכישת אוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
azart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מחפש אוזניות קשת שעוטפות את האוזן כדי לשמוע מוזיקה בכיף בחדר, מתוך מגוון רחב של סגנונות.
חשוב לי שהאוזניות יספקו צליל חם, נקי, ברור ומפורט ככל האפשר במסגרת התקציב הדל שלי (עד כ-600 ש"ח). כמובן שהציפיות שלי לא בשמיים בתקציב שכזה, אבל אני מצפה שיהיה מהנה לשמוע בהן.
הסתכלתי בעיקר על MDR-V700DJ של סוני, וכמה אחרות של סנהייזר.
אשמח אם תוכלו לכוון אותי, או להמליץ לי על דגמים שלדעתכם יתאימו לצרכיי.

תודה מראש.

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

אני הייתי הולך על גראדו, הם מעולים גם ללא מגבר, ואם יש לך כסף נוסף לבזבז בעתיד תוכל להשקיע באחד.
כיוון שאתה חדש בתחום, הייתי מסתכל על יד שניה, שדווקא במוצרים כאלה הם רק משתבחים עם הזמן (אם לא הרסו אותם בדחיפה מוגזמת וקריעת הדרייבר). כמובן לבדוק לפני קניה גם את איכות האוזניה וגם אם אתה אוהב את סגנון הסאונד שהיא משדרת.
בטווח מחירים שלך אתה יכול להגיע לגרדו 225.
הסינהייזר טובים בטווח מחירים קצת יותר גבוה, לדעתי.

azart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

MoAv כתב:אני הייתי הולך על גראדו, הם מעולים גם ללא מגבר, ואם יש לך כסף נוסף לבזבז בעתיד תוכל להשקיע באחד.
כיוון שאתה חדש בתחום, הייתי מסתכל על יד שניה, שדווקא במוצרים כאלה הם רק משתבחים עם הזמן (אם לא הרסו אותם בדחיפה מוגזמת וקריעת הדרייבר). כמובן לבדוק לפני קניה גם את איכות האוזניה וגם אם אתה אוהב את סגנון הסאונד שהיא משדרת.
בטווח מחירים שלך אתה יכול להגיע לגרדו 225.
הסינהייזר טובים בטווח מחירים קצת יותר גבוה, לדעתי.
...
קודם כל, אני לא מחפש חוויה אודיופילית מסחררת :), וקרוב לוודאי שלא אחבר את האוזניות למגברים בכלל.
אני מעדיף לקנות אוזניות חדשות (אני לא מספיק מנוסה כדי לראות אם משהו לא כשורה באוזניות), ואני גם מעדיף שהן יהיו סגורות ולא פתוחות כדי שאוכל לשמוע בשקט בלי להפריע (כמדומני הגרדו הן פתוחות).
אמנם אני עדיין לא שולל לגמרי אוזניות של גרדו, שלפי הביקורות שמעתי שמספקות תמורה טובה מאוד (ובלי קשר - מעוצבות משהו :D). מה עם ה-SR80? שווה להעיף עליה מבט?

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אני פשוט מנסה לחסוך לך את התלאות בדרך ופשוט לזרוק אותך ישר לאוזניות איכותיות כי אתה תגיע לשם אם תרצה או לאו. וגם מנסה לקלוע לתקציב שלך ככה שאם תרצה לשדרג תוכל ולא תצטרך למכור את האוזניות ולהתחיל מהתחלה.
ה-sr80 גם נותנים תמורה מעולה לכסף, ולפי הבנתי לכל דגם יש סאונד משלו ככה שחשוב מאוד לשמוע אותם (כמו כל דבר בתחום הסאונד).
שוב, אם אני הייתי במצבך, לא רק הפיננסי, הייתי מחפש יד שניה כי הערך יורד והאיכות עולה, אין סיבה לקנות חדש אלא אם כן אלה אוזניות IN EAR שקצת מגעיל אותי לדחוף אותם לאוזן אחרי מישהו אחר.
תעשה סיבוב ב-head-fi.org ותשאל קצת, אל תשכח לבקר במחלקת יד שניה שלהם, יש מציאות.

azart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

MoAv כתב:אני פשוט מנסה לחסוך לך את התלאות בדרך ופשוט לזרוק אותך ישר לאוזניות איכותיות כי אתה תגיע לשם אם תרצה או לאו. וגם מנסה לקלוע לתקציב שלך ככה שאם תרצה לשדרג תוכל ולא תצטרך למכור את האוזניות ולהתחיל מהתחלה.
ה-sr80 גם נותנים תמורה מעולה לכסף, ולפי הבנתי לכל דגם יש סאונד משלו ככה שחשוב מאוד לשמוע אותם (כמו כל דבר בתחום הסאונד).
שוב, אם אני הייתי במצבך, לא רק הפיננסי, הייתי מחפש יד שניה כי הערך יורד והאיכות עולה, אין סיבה לקנות חדש אלא אם כן אלה אוזניות IN EAR שקצת מגעיל אותי לדחוף אותם לאוזן אחרי מישהו אחר.
תעשה סיבוב ב-head-fi.org ותשאל קצת, אל תשכח לבקר במחלקת יד שניה שלהם, יש מציאות.
...
כנראה אלך בקרוב לשמוע כמה גרדואים בחנות. למרות היתרונות, אוזניות יד שניה עדיין לא באות בחשבון מבחינתי.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

יש אוזניות חדשות INEAR של זנהייזר , שאני אישית מתכווין לרכוש , זה הCX95 , הם עולים טיפה יותר מהתקציב שלך , אבל היות והן INEAR תוכל גם להשתמש בהם לנגן נייד

azart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

בסוף קניתי את ה-SR80.
מה אני אגיד לכם, כרגע אני המאושר באדם :)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #8 

azart כתב:בסוף קניתי את ה-SR80.
מה אני אגיד לכם, כרגע אני המאושר באדם :)
...
אני שמח בשבילך. יש לי את האוזניות האלה.
איכות מדהימה ביחס למחיר נכון?
שמעתי אותם במשך 5 שניות וקניתי אותם. כמה זמן לקח לך לקנות אותם :) ואיפה קניתה אותם ?

azart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

zeev78 כתב:אני שמח בשבילך. יש לי את האוזניות האלה.
שמעתי אותם במשך 5 שניות וקניתי אותם. כמה זמן לקח לך לקנות אותם :) ואיפה קניתה אותם ?
...
לא לקח לי הרבה זמן, אבל גם לא רציתי להוריד אותן כ"כ מהר :)
קניתי בפיוז בגבעתיים, תכננתי שיעלה לי 490, ואז המוכר אמר "טוב, אנחנו צמודים לדולר, אז אני שניה אבדוק מה המחיר ואחשב לך בשקלים", יצא 440.
אכן תמורה מדהימה, שווה כל שקל.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

azart כתב:
zeev78 כתב:אני שמח בשבילך. יש לי את האוזניות האלה.
...
לא לקח לי הרבה זמן, אבל גם לא רציתי להוריד אותן כ"כ מהר :)
קניתי בפיוז בגבעתיים, תכננתי שיעלה לי 490, ואז המוכר אמר "טוב, אנחנו צמודים לדולר, אז אני שניה אבדוק מה המחיר ואחשב לך בשקלים", יצא 440.
אכן תמורה מדהימה, שווה כל שקל.
...
קיבינימאט. קניתי אותם לפני שנתיים ב 680 שקל 8O .
אני מאמין שבעתיד הלא רחוק תרצה לשדרג אותם לדגם יותר טוב כמו שאני מתכוון לעשות.

azart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

zeev78 כתב:קיבינימאט. קניתי אותם לפני שנתיים ב 680 שקל 8O .
אני מאמין שבעתיד הלא רחוק תרצה לשדרג אותם לדגם יותר טוב כמו שאני מתכוון לעשות.
...
כנראה שבשלב מסוים מחלת השדרגת תעקצץ באצבעותיי.
אבל בינתיים אני מגלה בספריית המוזיקה שלי צלילים שמעולם לא שמעתי ומתענג על כל רגע :)
מזל שלא התקמצנתי על מקום והעתקתי את האלבומים שלי למק בפורמט Apple Lossless. שומעים הבדל גדול לעומת שירי mp3 ממוצעים.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

עם mp 3 לא תממש את מלוא הפוטנציאל שלהם.
חבר אותם למגבר טוב ונגן סי די ואז תראה או יותר נכון תשמע את האיכות שלהם.

azart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

zeev78 כתב:עם mp 3 לא תממש את מלוא הפוטנציאל שלהם.
חבר אותם למגבר טוב ונגן סי די ואז תראה או יותר נכון תשמע את האיכות שלהם.
...
אני לא מחבר אותן ל-mp3, אלא ל-iMac שלי. הן נשמעות איתו ממש טוב.
כאשר השוויתי בינו לבין נגני mp3 שונים בבית שלי ההבדל היה די גדול לטובת ה-iMac.
כשחיברתי את האוזניות למערכת השמע בסלון שלי הן אכן נשמעו מצוין, אולי רק ממש במעט מה-iMac.
בכל מקרה האוזניות כרגע בתקופה של Burn-In כך שאולי יתגלו הבדלים משמעותיים יותר בהמשך.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”