zeev כתב:KOOKE
א. אנסה לתת הסבר פשוט ככל האפשר להבדל בין סוגי ה-UPS.
Line interactive - בזמן אספקת חשמל סדירה, מוצא ה-UPS (ה"שקע" אליו אתה מחבר את הציוד) מוזן ישירות מחברת חשמל (למעט מייצב מתח שבדרך כלל נמצא בכל UPS מודרני), כאשר במקביל נטענת בטריית הגיבוי. בזמן זה, אתה "חשוף" לשגיונות אספקת החשמל הישראלית (אי יציבות מתח/תדר, ספייקים וכו')
בזמו הפסקת חשמל, מתבצעת פעולת מיתוג (סדר גודל של 4 אלפיות השניה, תלוי ב-UPS), המעבירה את מוצא ה-UPS, להיות מוזן מהבטרייה הפנימית.
Double conversion online - מוצא ה-UPS מוזן
תמיד מהבטרייה, כך שלא משנה מה קורה לאספקת החשמל של חברת חשמל (עליות/ירידות מתח, "ספייקים", קפיצות בתדר וכו'), המכשירים המוגנים מקבלים מתח יציב ונקי ללא הפרעה, וכמובן אין זמן מיתוג מאחר ואין מיתוג כלל.
ב. לגבי אותו גל סינוס (טהור או שאינו טהור), חברת חשמל אמורה לספק לך מתח חליפין של 220V, זרם חליפין הוא כזה בו המתח אינו קבוע אלא משתנה בצורה הדרגתית בין שני ערכים, צורת השינוי כתלות בזמן היא כפונקצית סינוס (בישראל בתדר של 50ׁHz).
על בסיס זה מתוכננים המכשירים החשמליים בהם אתה משתמש, זהו הסבר פשטני למדי, אך נראה לי מתאים לבקשתך.
יש מכשירים "מפונקים", שכל שינוי מפרמטרים אלו גורם לשינוי בפעולתם, או אף מקצר את חייהם, אחרים, "קשוחים" יותר, יסתדרו עם כל מה שתדחוף להם בגבול הסביר.
ג. נקודה נוספת, יש מכשירים (מקרנים לדוגמא) הזקוקים למספר דקות של קרור ע"י המאוור בזמן כיבוי, ולכן רצוי לגבות אותם עם UPS (כלומר, לא רק מחשבים זקוקים לגיבוי בטרייה).
במקרה שלי, כאשר יש הפסקת חשמל המחשב מקבל על כך הודעה מה-UPS, ואז שולח למקרן דרך חיבור RS232 הודעה לכבות את עצמו, אז המקרן מקרר ומכבה את עצמו, ולאחר מכן המחשב מכבה את עצמו.
אם אתה מעוניין רק בייצוב מתח, קיימים מוצרים כאלה. ל-Advice יש קו מוצר כזה, עבורך יתאים אולי ה-
http://advice.co.il/r_productDetails.aspx?PID=247. אני לא ממליץ דווקא על מוצר זה, זה פשוט המוצר היחיד שאני מכיר, ייתכן שיש טובים/זולים ממנו וייתכן שלא.
...