שדרוג פונו EAR 843P
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
השפופרות המקוריות המגיעות עם המכשיר הן ברמה נמוכה מאוד ("מחפירה" מדויק יותר). שדרוג לשפופרות טובות חדשות של אלקטרו הרמוניקס, למשל, ישפר את האיכות באופן משממעותי מאוד. אגב, אם מחליפים את הקדמית מבין השלוש ל-ECC82 במקום 83, התוצאה עדיפה. מכאן אתה יכול ללכת הלאה: א. מנורות NOS: טלפונקן, מולארד ודומיהן; זה מה שעשיתי והתוצאה טובה מאוד עם שיפור דרמטי ביחס ל-EH. ב. שדרוג כל המכשיר, מה שאמור להביא אותו לרמה גבוהה בהרבה. כאן ניתן לבצע לבד או לשלוח לארה"ב לשדרוג(?).
למשל: http://www.audiorevelation.com/cre/prod ... cts_id=151
שא ברכה
למשל: http://www.audiorevelation.com/cre/prod ... cts_id=151
שא ברכה
תגיד יואל , למה לדעתך TIM משתמש דווקא במנורות אלו ?
האם מראש הוא לא יכל לשים אלקטרו הרמוניקס .
(אני יודע תשובה אחת אבל חשובה לי דעתך בנושא )
האם מראש הוא לא יכל לשים אלקטרו הרמוניקס .
(אני יודע תשובה אחת אבל חשובה לי דעתך בנושא )
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
תגידו, זה לא מיטרד להתעסק כל הזמן עם שפופרות שאורך חייהן קצר והצליל שלהם בשעת הפעולה הראשונה לא דומה לאחר השעה המאתיים וצריך כל הזמן לתחזק? אני יודע שחלק מכם היו משפדים אותי בשל השאלה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
שתי תשובות לשתי שאלות
לאורי: זה לא יהיה מנומס
, אבל לעניות דעתי זה המצב.
אם תסתכל על קדם מגבר זה, תראה ש-TIM לא חסך כל מאמץ ולא מנע עצמו מכל השקעה כדי לייצר מוצר נחות - כמעט עלוב - באיכות הייצור וההגשה שלו. התכנון מעולה, הביצוע ממש לא: הקופסה, בורר MM/MC או מחברי ה-RCA פשוט באזור המביך. המנורות שהגיעו אליי עם המוצר הזה (וגם עם הפרה עצמו) היו כל-כך עלובות, שהפער בין הצליל אתן ובין הצליל עם ה-EH היה גדול באופן קיצוני. למה? כסף, מתח רווחים, כסף. הוא, בניגוד לסוניק פרוניטר למשל, שייצרה איכות-על, עדיין בשוק. ויש גם מוצרים שלו שעשויים מצוין. המחיר מעולם אחר.
אבל יש גם משהו טוב: מכיוון שהתכנון הראשוני מצוין, אפשר לשפר ולהביא את הנ"ל לרמה של מכשיר באזור ה-3-4 אלפי דולר. מנורות ה-NOS שמסתובבות אצלי, הן לבדן, העלו את המכשיר הנ"ל ליגה שלמה, אולי יותר.
לחיים: למה לשפד?
פשוט צר לנו עליך
.
א. מנורות קטנות מהסוג המשרת קדם-מגברים (וגם כקדם הגברה במגברי הספק) חיות כ-10,000 שעות ואף יותר, שזה די הרבה מאוד. מחיר מנורות חדשות כאלו הוא כ-$10-20 האחת. ב. מנורות כאלו אינן דורשות כיוון (Bias), תכונה אווילית הצמודה למנורות הספק (לא ממש בעיה באמת, אבל זה לפעם אחרת). להוציא 48 שעות ראשונות של "Break In", הצליל קבוע ואין בעיות עד שהן קורסות. ג. והנה התשובה: חתימת הצליל הבסיסית של מגבר מנורות מודרני - לטעמי ולדעתי - נכונה מזאת של מגבר טרנזיסטורי, בוודאי עם מנורות מדופלמות (בהקשר המדובר כאן). זאת ואף זאת: כדי לקבל משהו ברמה מוזיקלית דומה ממגבר טרנזיסטורי צריך לשלם הרבה יותר. אגב, אלו האחרונים עדיפים בתחום חשוב אחר: שקט (בייחוד אלו מופעלי הסוללות).
אם תסתכל על קדם מגבר זה, תראה ש-TIM לא חסך כל מאמץ ולא מנע עצמו מכל השקעה כדי לייצר מוצר נחות - כמעט עלוב - באיכות הייצור וההגשה שלו. התכנון מעולה, הביצוע ממש לא: הקופסה, בורר MM/MC או מחברי ה-RCA פשוט באזור המביך. המנורות שהגיעו אליי עם המוצר הזה (וגם עם הפרה עצמו) היו כל-כך עלובות, שהפער בין הצליל אתן ובין הצליל עם ה-EH היה גדול באופן קיצוני. למה? כסף, מתח רווחים, כסף. הוא, בניגוד לסוניק פרוניטר למשל, שייצרה איכות-על, עדיין בשוק. ויש גם מוצרים שלו שעשויים מצוין. המחיר מעולם אחר.
אבל יש גם משהו טוב: מכיוון שהתכנון הראשוני מצוין, אפשר לשפר ולהביא את הנ"ל לרמה של מכשיר באזור ה-3-4 אלפי דולר. מנורות ה-NOS שמסתובבות אצלי, הן לבדן, העלו את המכשיר הנ"ל ליגה שלמה, אולי יותר.
לחיים: למה לשפד?
א. מנורות קטנות מהסוג המשרת קדם-מגברים (וגם כקדם הגברה במגברי הספק) חיות כ-10,000 שעות ואף יותר, שזה די הרבה מאוד. מחיר מנורות חדשות כאלו הוא כ-$10-20 האחת. ב. מנורות כאלו אינן דורשות כיוון (Bias), תכונה אווילית הצמודה למנורות הספק (לא ממש בעיה באמת, אבל זה לפעם אחרת). להוציא 48 שעות ראשונות של "Break In", הצליל קבוע ואין בעיות עד שהן קורסות. ג. והנה התשובה: חתימת הצליל הבסיסית של מגבר מנורות מודרני - לטעמי ולדעתי - נכונה מזאת של מגבר טרנזיסטורי, בוודאי עם מנורות מדופלמות (בהקשר המדובר כאן). זאת ואף זאת: כדי לקבל משהו ברמה מוזיקלית דומה ממגבר טרנזיסטורי צריך לשלם הרבה יותר. אגב, אלו האחרונים עדיפים בתחום חשוב אחר: שקט (בייחוד אלו מופעלי הסוללות).
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
כפי שציין יואל,
ה - 834P בנוי UP TO A PRICE. למי שרוצה קופסא יותר "יפה", שאולי גם יתר חזקה ולכן אולי תטפל טוב יותר ברזוננסים, וכן תקעי RCA באיכות גבוהה יותר, יש את ה - 834P DELUXE, שמוסיף בערך 35% למחיר. קופסא זה חלק גדול מאוד לתמחור של מוצר, למי שלא יודע.
לגבי המנורות: טים הסביר לי שבזמנו הוא עבד עם מנורות אחרות, שנשמעו יותר טוב, אבל לפני כמה שנים האיכות שלהם - מבחינת רעש - לא צליל - ירדה.
מכיון שפונו סטייג" חייב מנורות שקטות מאוד, האופציה שלו היתה או לעבור ליצרן אחר, שהמנורות שלו קצת פחות טובות אבל שקטות, או לעשות בדיקת איכות מקומית על המנורות הקיימות.
החשבון שלו היה שבדיקת איכות תהיה יקרה מדי, והוא שם את המנורות הפחות טובות (שלא אציין מאיזה סוג הן, כי מייבאים אותן לארץ). למה הוא לא משתמש במנורות של EH, לא יצא לי לשאול אותו.
לגבי המנורות: טים הסביר לי שבזמנו הוא עבד עם מנורות אחרות, שנשמעו יותר טוב, אבל לפני כמה שנים האיכות שלהם - מבחינת רעש - לא צליל - ירדה.
מכיון שפונו סטייג" חייב מנורות שקטות מאוד, האופציה שלו היתה או לעבור ליצרן אחר, שהמנורות שלו קצת פחות טובות אבל שקטות, או לעשות בדיקת איכות מקומית על המנורות הקיימות.
החשבון שלו היה שבדיקת איכות תהיה יקרה מדי, והוא שם את המנורות הפחות טובות (שלא אציין מאיזה סוג הן, כי מייבאים אותן לארץ). למה הוא לא משתמש במנורות של EH, לא יצא לי לשאול אותו.
איל פור