קורוזיה ברסיבר jvc מה לעשות? הסבר + תמונות

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
t_elad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי רסיבר של jvc כבר כמעט 4 שנים בעבר הי לו כמה בעיות
היה מופיע על המסך DSP NG משהו כזה ואחרי כמה זמן היה נכבה.
הרסיבר טופל דרך מעבדות "פל" במסגרת האחריות (במקרה שקניתי היה איזה מבצע של אחריות לשנה/שנתיים+4 שנים על חלקים ,שזה משהו שהפתיע גם את "פל").
מהטיפול האחרון לפני כ-4 חודשים הכל התחיל להתדרדר ולאחר התיקון לאחר שעבד קצת הרסיבר היה נכבה, עד שהגיע למצב שכל פעם שאני מדליק הוא נכבה ישר.
השבוע שמתי את הרסיבר שוב ונתקלתי בטכנאי מעולה שהתקשר והסביר שיש קורוזיה ואפילו שלח באימייל את התמונות האלה.

תמונה
בתמונה הזאת הוא הסביר לי שהדיודה D222 התרומם.
תמונה
תמונה
תמונה
ואפילו שם לי תמונה להסביר מאיפה זה נכנס:
תמונה
הכל טוב ויפה עד פה ואז הוא הסביר לי שהאחריות פגה בגלל הקורוזיה והתיקון יעלה לי 480 ש"ח הוא אמר שהחלקים עולים שקלים בודדים אבל יש עבודה שזה גם לעבוד מול תוכנית רכיבים ולנקות ולשים חומר שלא יחזור.
הבעיה שלי היא שזה סכום מטורף וקניתי את הרסיבר ב-800 ש"ח (זה לא הרסיבר שהיה בדיוטי פרי ב200 דולר )
זה דגם מעל שקניתי בפומביות באינטרנט.
השאלה שלי האם יש מקום יותר זול או אפילו לעשות את זה לבד אם זה אפשרי אבל אני צריך את ה"תוכנית רכיבים" של הרסיבר .
אשמח לעזרה תודה מראש.

shaisound
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834

שליחה #2 

עדיף לך לחפש ביד 2 משהו טוב יותר
לתקן לא אופציה כדאית
נערך לאחרונה על ידי shaisound ב 29/11/2007 18:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

kaizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215

שליחה #3 

עלולה להיות לך בעייה להשיג חלקים מקורים - ההחלפה עצמה אפשרית למרות שאני לא מכיר את הסיבר הנ"ל.
לדעתי אל תכנס למיתה החולה הזו, הייתי קונה רסיבר חדש - יד שנייה באמת לא כסף גדול (Y) (b)
בנים לא מתבגרים הצעצועים שלהם נעשים יקרים יותר !

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #4 

רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #5 

יש שם אכן קורוזיה רצינית.

העניין הוא שלא ברור לי כמה דברים:
1. גם אם תתקן, זה נראה כ"כ רע שם, שנראה לי שמשהו נוסף בקרוב שוב ילך לך. צריך בהחלט לשקול במצב כזה טוטאל-לוס

2. יש שם בהחלט קורוזיה, אבל לא ראיתי שום עדות לזה שחדרו נוזלים. יתכן מאוד שזה פשוט מרטיבות באויר, במיוחד אם זה רסיבר שאצלך כמה שנים, או אם אתה גר יחסית קרוב לים.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #6 

אם תוכל לזהות את מספר היצרן של הדיודה ,תקנה את הדיודה ואני אלחים לך :idea:
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

t_elad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה #7 

קודם כל תודה לכולם על התגובות .
לגבי המעבדה של דודו הבעיה שלי שהוא מאזור חיפה ואני מהמרכז (שומרון) אז קצת רחוק לי.
לגבי התיקון לפי מה שהטכנאי הסביר לי כל הרסיבר נראה טוב ורק החלק שסימן לי באדום הוא האזור עם הקורוזיה ,
הוא אומר ששם יש כרטיס ותכלס אפשר גם להחליף את כולו אבל זה יותר כסף .
בגלל זה הוא הציע לתקן רק את מה שצריך (שוב הוא טוען שהחלקים הם גרושים) ולנקות עם חומר מיוחד את השאר שלא יתפשט.
הוא הסביר לי שהעבודה זה מה שיקר בגלל שזה לוקח הרבה זמן יחסית אבל חובה לעבוד עם התוכנית רכיבים ולדעת בדיוק מה זה כל חלק .ובגלל זה חשבתי בטח גם רצים באינטרנט התוכניות רכיבים של כל מיני מכשיר רק אני לא יודע איפה לחפש?
חבר שלי כבר הוציא לי את הרסיבר מהמעבדה אני יקח את זה ממנו בימים הקרובים ויראה בדיוק מה ואיפה ועד כמה זה נראה חמור ואעדכן אותכם שוב תודה ואשמח לעזרה .

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #8 

לא ניראה שהרכיבם ניפגעו מהקורזיה בדרך כלל מה שעוזר זה לעבור על ההלחמות שלהם ולחדש אות ההלחמות ולישטוף בעדינות את האיזור בסולבנט עים מיברשת שיניים (חומר לניקוי מעגלים לאחר הלחמה החומר הזה לא יקר ועולה כמה עשות ש"ח (בערך 30) ) אים אתה מטפל המכשיר לבד תיבדוק גם הלחמות של רכיבים גדולים כמו נגדי הספק אים הם ניפתחו על ידי נגיעה בהלחמה בכרית האצבע והזזת הרכיב עצמו מעל ההלחמה ככה קל מאוד להרגיש עים הרכיב נימצא באויר....
כמובן על אחריותך בילבד !
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”