מבקש חוות דעת על הצעה למערכת HTPC
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
להלן הצעה שקיבלתי למערכת HTPC סלונית.
המטרה שלי: צפייה בסרטים, כולל ברזולוציה הגבוהה ביותר של 1080P.
אין לי צורך בהקלטת שידורים (לפחות לא כרגע)
בטלוויזיה המיועדת (FHD) יש כניסות HDMI ולכן ביקשתי כרטיס שיתאים, ללא צורך במתאמים למיניהם.
מעבד Intel core 2 Due E4500 2.2Ghz
לוח GIGABYTE GA-G33M-S2H
זיכרון OCZ 2048MB
דיסק WD 500GB 7200RPM
כרטיס Sapphire ATI Radeon HD2600 PRO 256MB DDR3
צורב ASUS DRW-2014BLT DVD-RW X20
מארז THERMALTAKE MOZART SILVER HTPC CASE
FSP 400W 24 pin SATA 12cm PN
WINDOWS VISTA HOME PREMIUM 32BIT
אבקש לשמוע את הדעות של המומחים, האם המערכת הזו תספיק לצורך הרצת סרטים של 1080P ללא שום קושי?
האם הייתם ממליצים לשנות או להוסיף משהו, כדי שהמערכת תתאים לצרכיי?
תודה רבה!
להלן הצעה שקיבלתי למערכת HTPC סלונית.
המטרה שלי: צפייה בסרטים, כולל ברזולוציה הגבוהה ביותר של 1080P.
אין לי צורך בהקלטת שידורים (לפחות לא כרגע)
בטלוויזיה המיועדת (FHD) יש כניסות HDMI ולכן ביקשתי כרטיס שיתאים, ללא צורך במתאמים למיניהם.
מעבד Intel core 2 Due E4500 2.2Ghz
לוח GIGABYTE GA-G33M-S2H
זיכרון OCZ 2048MB
דיסק WD 500GB 7200RPM
כרטיס Sapphire ATI Radeon HD2600 PRO 256MB DDR3
צורב ASUS DRW-2014BLT DVD-RW X20
מארז THERMALTAKE MOZART SILVER HTPC CASE
FSP 400W 24 pin SATA 12cm PN
WINDOWS VISTA HOME PREMIUM 32BIT
אבקש לשמוע את הדעות של המומחים, האם המערכת הזו תספיק לצורך הרצת סרטים של 1080P ללא שום קושי?
האם הייתם ממליצים לשנות או להוסיף משהו, כדי שהמערכת תתאים לצרכיי?
תודה רבה!
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

מה הכוונה overkill ?
לא ניסיתי להריץ שם שום דבר. זה סך הכול הצעה שקיבלתי. המטרה שלי היא לדעת מראש האם המערכת תריץ 1080P ללא בעיות.
למה חשוב להקפיד על מחבר spdif , מה התפקיד של זה?
תודה
לא ניסיתי להריץ שם שום דבר. זה סך הכול הצעה שקיבלתי. המטרה שלי היא לדעת מראש האם המערכת תריץ 1080P ללא בעיות.
למה חשוב להקפיד על מחבר spdif , מה התפקיד של זה?
תודה
- biss
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
bariko,
עקרון המערכת שבנית תריץ ללא קושי סרטי HD/
אבל כמה הערות
1. אם גם ככה אתה הולך על מעבד לא כזה חזק, למה שלא תבנה מערכת מבוססת AMD שתצא לך הרבה יותר זול (למשל הלוח האם זול משמעותית) ולא תיתן לך ביצועים פחותים
2. כתבת את נפח הזיכרון ומאיזו חברה הוא אבל לא ציינת תדר או מהירות. רצוי לבדוק מה מוכרים לך. זה משמעותי לביצועים, ווגם יאפשר לך לעשות סקר שוק טוב יותר.
3. שוב, כתבת את נפח האחסון אבל לא חברה וסוג. (רמז, משמעותי)
4. ההיתי מחליפה את הצורב באחר.
אם אתה רוצה אסוס אז: ה- ASUS DRW-1814BLT מומלץ
יותר מומלצים הם ה-
Samsung SH-S203B
Pioneer DVR-212
LG GSA-H62N
5. הספק בסדר לתקציבו (פחות מ- 250 ש"ח) אם הוא מספיק טוב למפרט שלך יומרו לך מומחים ממני
6. את המארז ההיתי מחליפה באחר - ,תלוי אם תה רוצה מארז גדול או קטן. לא פעם התלוננו פה בפורום אנשים כי המארזים הגדולים של TT מרעישים.
7. ויסטה זה טוב, אבל אם כבר יש לך XP בבית לא היסטרי לשדרג.
עקרון המערכת שבנית תריץ ללא קושי סרטי HD/
אבל כמה הערות
1. אם גם ככה אתה הולך על מעבד לא כזה חזק, למה שלא תבנה מערכת מבוססת AMD שתצא לך הרבה יותר זול (למשל הלוח האם זול משמעותית) ולא תיתן לך ביצועים פחותים
2. כתבת את נפח הזיכרון ומאיזו חברה הוא אבל לא ציינת תדר או מהירות. רצוי לבדוק מה מוכרים לך. זה משמעותי לביצועים, ווגם יאפשר לך לעשות סקר שוק טוב יותר.
3. שוב, כתבת את נפח האחסון אבל לא חברה וסוג. (רמז, משמעותי)
4. ההיתי מחליפה את הצורב באחר.
אם אתה רוצה אסוס אז: ה- ASUS DRW-1814BLT מומלץ
יותר מומלצים הם ה-
Samsung SH-S203B
Pioneer DVR-212
LG GSA-H62N
5. הספק בסדר לתקציבו (פחות מ- 250 ש"ח) אם הוא מספיק טוב למפרט שלך יומרו לך מומחים ממני
6. את המארז ההיתי מחליפה באחר - ,תלוי אם תה רוצה מארז גדול או קטן. לא פעם התלוננו פה בפורום אנשים כי המארזים הגדולים של TT מרעישים.
7. ויסטה זה טוב, אבל אם כבר יש לך XP בבית לא היסטרי לשדרג.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי, אנסה להשיב במרוכז:
1. אני תמיד מעדיף את המעבדים של אינטל, כדי למנוע מצב שיגידו לי: "טוב אבל אם היה לך...."
יכול להיות שזו שמרנות, יכול להיות שאני סתם לא מבין כלום, אבל זו העדפה שלי.
2. OCZ 2048MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL Special Ops Edition
3. WD 500GB 7200RPM 16MB SATAII AAKS
4. מקבל. אבקש סמסונג או פיוניר
6. עדיף מארז לא גדול מדי (מבחינת רוחב), כי יש לי בעיה של מיקום על הארונית שעליו עומדים כל מכשירי הקולנוע הביתי. לא בטוח שגם המארז שקיבלתי בהצעה יתאים לשם.
במידה ותהיה בעיה של הגודל, אאלץ למקם את המחשב על שידה, כ-2 מטר מצד הארונית של הקולנוע ביתי.
7. אני זקוק לתוכנת מדיה סנטר פשוטה וידידותית.הבנתי שזו של ויסטה היא כזו (תקנו אותי, אם אני טועה)
חוץ מזה אני מעדיף שלא להתקין את ה-XP גם על המחשב החדש, כי מיקרוסופט התכוונו שכל מערכת הפעלה תותקן על מחשב אחד בלבד. התקנה כפולה עלולה לגרום לבעיות.
מערכת כזו עולה כ-5k
אגב, יש עניין נוסף שבו אני זקוק לעצה:
איך להעביר את הקבצים מהמחשב הנוכחי לחדש.
אני לא מעוניין בתקשורת אלחוטית וראוטרים למיניהם. זה גם מסבך וגם מזיק לבריאות.
אני רואה כרגע שני אפשרויות-
1. לפנות לחברת התשתית כדי להוסיף נקודה ומודם בסלון
2. לרכוש כונן חיצוני ולנייד אותו בין המחשבים.
השאלה, איזה מבין האפשריות האלה יעילה וחסכונית יותר. ומה עושים בד"כ משתמשי מדיה סנטר אחרים, במצב דומה לשלי.
אם יש אפשרות אחרת שלא חשבתי עליה, אשמח לשמוע
1. אני תמיד מעדיף את המעבדים של אינטל, כדי למנוע מצב שיגידו לי: "טוב אבל אם היה לך...."
יכול להיות שזו שמרנות, יכול להיות שאני סתם לא מבין כלום, אבל זו העדפה שלי.
2. OCZ 2048MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL Special Ops Edition
3. WD 500GB 7200RPM 16MB SATAII AAKS
4. מקבל. אבקש סמסונג או פיוניר
6. עדיף מארז לא גדול מדי (מבחינת רוחב), כי יש לי בעיה של מיקום על הארונית שעליו עומדים כל מכשירי הקולנוע הביתי. לא בטוח שגם המארז שקיבלתי בהצעה יתאים לשם.
במידה ותהיה בעיה של הגודל, אאלץ למקם את המחשב על שידה, כ-2 מטר מצד הארונית של הקולנוע ביתי.
7. אני זקוק לתוכנת מדיה סנטר פשוטה וידידותית.הבנתי שזו של ויסטה היא כזו (תקנו אותי, אם אני טועה)
חוץ מזה אני מעדיף שלא להתקין את ה-XP גם על המחשב החדש, כי מיקרוסופט התכוונו שכל מערכת הפעלה תותקן על מחשב אחד בלבד. התקנה כפולה עלולה לגרום לבעיות.
מערכת כזו עולה כ-5k
אגב, יש עניין נוסף שבו אני זקוק לעצה:
איך להעביר את הקבצים מהמחשב הנוכחי לחדש.
אני לא מעוניין בתקשורת אלחוטית וראוטרים למיניהם. זה גם מסבך וגם מזיק לבריאות.
אני רואה כרגע שני אפשרויות-
1. לפנות לחברת התשתית כדי להוסיף נקודה ומודם בסלון
2. לרכוש כונן חיצוני ולנייד אותו בין המחשבים.
השאלה, איזה מבין האפשריות האלה יעילה וחסכונית יותר. ומה עושים בד"כ משתמשי מדיה סנטר אחרים, במצב דומה לשלי.
אם יש אפשרות אחרת שלא חשבתי עליה, אשמח לשמוע
- biss
- חבר ותיק

לא ציינת את מהיות הזיכרון
במקרה של המעבד שלך אלה אם אתה מתכן OC גם 667 יעשה את אותה עבודה, אבל ההבדל בין מהירות 4 ל- 5 משמעותי יותר (בעיקר אם תריץ עליו משחקים, אבל לא רק)
תקרא שרשורים פה בנושא מארזים: עדיף מארז מספיק מרווח שלא עושה בעיות.
יש פה שרשורים רבים של אנשים שניסו להסתפק במארזים קטנים ודקים מידי ובסוף מצאו עצמם מסתבכים, מוצאים הרבה יותר משהתכנו ולפעמים עם חלק מהמערכת מחוץ למארז (דבר שמבחינתי לפחות כלל אינו אופציה)
העברת נתונים
אתה יודע, אתה יכול פשוט להניח אותם באופן זמני אחד ליד השני ולהעביר עם כבל מוצלב (ואפילו קצר)
עלות ? לדעתי אם קצר לא יותר מ- 50 ש"ח וסביר להניח שגם זה בהגזמה..
אגב, הלוח שלקחת הוא לוח מיקרו משולב כרטיס גרפי
אם בכל אופן תרצה לעשות OC עדיף לך לוח רגיל מבוסס P35\
במקרה של המעבד שלך אלה אם אתה מתכן OC גם 667 יעשה את אותה עבודה, אבל ההבדל בין מהירות 4 ל- 5 משמעותי יותר (בעיקר אם תריץ עליו משחקים, אבל לא רק)
תקרא שרשורים פה בנושא מארזים: עדיף מארז מספיק מרווח שלא עושה בעיות.
יש פה שרשורים רבים של אנשים שניסו להסתפק במארזים קטנים ודקים מידי ובסוף מצאו עצמם מסתבכים, מוצאים הרבה יותר משהתכנו ולפעמים עם חלק מהמערכת מחוץ למארז (דבר שמבחינתי לפחות כלל אינו אופציה)
העברת נתונים
אתה יודע, אתה יכול פשוט להניח אותם באופן זמני אחד ליד השני ולהעביר עם כבל מוצלב (ואפילו קצר)
עלות ? לדעתי אם קצר לא יותר מ- 50 ש"ח וסביר להניח שגם זה בהגזמה..
אגב, הלוח שלקחת הוא לוח מיקרו משולב כרטיס גרפי
אם בכל אופן תרצה לעשות OC עדיף לך לוח רגיל מבוסס P35\
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

5-5-5-12 יכול להיות שזו מהירות הזיכרון?
לא יודע מה זה OC ,אז אין לי מושג על מה את מדברת
נכון. לפני כמה שנים היו לי שני מחשבים (אחד מהם כבר "תרמתי" לאחיינים שלי) ואז באמת השתמשתי בכבל כזה ובתוכנה קטנה בשם SMART Ling -Data Bridge Cable
שאלתי את סוכן המכירות לגבי אפשרות כזו, והוא ענה לי שבנפחים גדולים, זה לא פתרון כל כך נוח.
לא הבנתי מה רע במארז הזה. דווקא מדובר במארז די גדול ומרווח (170X430X452 מ"מ)
הייתי יכול לבחור במארז הרבה יותר קטן, שהיה נכנס בקלות לארונית. בדיוק בגלל הסיבה שציינת הוא המליץ על המארז הזה!
אז מה, עדיף כרטיס בנפרד, שלא משולב בלוח?
אם כך, איזה כרטיס הוא המומלץ ביותר, שמסוגל להתמודד עם סרטי HD ללא קושי, והכולל יציאת HDMI?
לא יודע מה זה OC ,אז אין לי מושג על מה את מדברת
נכון. לפני כמה שנים היו לי שני מחשבים (אחד מהם כבר "תרמתי" לאחיינים שלי) ואז באמת השתמשתי בכבל כזה ובתוכנה קטנה בשם SMART Ling -Data Bridge Cable
שאלתי את סוכן המכירות לגבי אפשרות כזו, והוא ענה לי שבנפחים גדולים, זה לא פתרון כל כך נוח.
לא הבנתי מה רע במארז הזה. דווקא מדובר במארז די גדול ומרווח (170X430X452 מ"מ)
הייתי יכול לבחור במארז הרבה יותר קטן, שהיה נכנס בקלות לארונית. בדיוק בגלל הסיבה שציינת הוא המליץ על המארז הזה!
אז מה, עדיף כרטיס בנפרד, שלא משולב בלוח?
אם כך, איזה כרטיס הוא המומלץ ביותר, שמסוגל להתמודד עם סרטי HD ללא קושי, והכולל יציאת HDMI?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
המארז לא איכותי, ולא משתלם למחירו. שלא לדבר על זה שהוא רועש עם המאווררים הקטנים שלו.
קח ANTEC NSK2400 שכבר מגיע עם ספק כוח מצויין ויהיה לך מארז איכותי, שקט, מאוורר ויפה.
קח ANTEC NSK2400 שכבר מגיע עם ספק כוח מצויין ויהיה לך מארז איכותי, שקט, מאוורר ויפה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

TheCoolest
אני לוקח בחשבון את ההמלצה שלך, אבל אני מקווה לשמוע עוד דעות בקשר לכך.
מבלי כמובן להמעיט מהידע/ניסיון שלך- אני זקוק לקצת יותר חיזוקים, כדי "לערער" על המלצה של איש מקצוע מהחנות.
מה גם שמדובר ב"נעה מחשבים" , חנות שקיבלה כאן המלצות חמות בכל הקשור למקצועיות, ובגלל זה בעצם בחרתי לפנות אליהם!
אני לוקח בחשבון את ההמלצה שלך, אבל אני מקווה לשמוע עוד דעות בקשר לכך.
מבלי כמובן להמעיט מהידע/ניסיון שלך- אני זקוק לקצת יותר חיזוקים, כדי "לערער" על המלצה של איש מקצוע מהחנות.
מה גם שמדובר ב"נעה מחשבים" , חנות שקיבלה כאן המלצות חמות בכל הקשור למקצועיות, ובגלל זה בעצם בחרתי לפנות אליהם!
- biss
- חבר ותיק

bariko
ראשית קח בחשבון שמטרת "איש המקצוע" בחנות היא לא לייעץ, אלה למכור
ואם יש לו את המוצר במלאי, הוא צריך להפתר ממנו איכשהו
באשר למארז, אם אתה רוצה תקשיב לקולסט ולי. אתה כמובן גם יכול להימנע מלהקשיב (בכל אופן, מחשב שלך) ,
אבל לא להריץ חיפוש פה בפורום על המארז של TT ועל המארז שקולסט המליץ לך (שאגב מצריך לוח MATXׂ) יהיה טעות.
בקשר לכבל המוצלב, לא מדובר פה על זמן ארוך או חיבור קבוע, אלה רק על מעבר מיידע לזמן קצר. במקרה זה לדעתי הכבל יכול לעשות את העבודה. במיוחד אם אתה לא חושש מקצת הגדרות.
בכל מקרה נסה לקרא מידע בפורם בלינק המצורף. אם לאחר חיפוש לא תמצא מיידע תוכל גם לשאול אותם (שים לב לכללים, הם מחמירים)
http://hwzone.co.il/community/index.php?board=11.0
בקשר לכרטיס- כרטיס יעודי יותר טוב.
הכרטיס שהומלץ לך הוא טוב, עוד יותר טוב יהיה HD2600XT אבל זה ממש לא הכרחי.
מה שכן, אם אתה קונה כרטיס ייעודי אתה לא חייב לוח עם כרטיס מובנה. במיוחד אם תלך עם מארז ATX (בניגוד ל- MATX המעולה עליו קולסט המליץ)
אגב הכרטיס הנ"ל תומך ביציאת HDMI (דרך DVI אבל זה באמת לא אמור לשנות לך היות ועבורך התוצאה זהה)
בקשר למהירות
5 זה בסדר, 4 זה עוד יותר טוב. במקרה של המעבד שלך אתה תפיק תועלת גדולה יותר מירידה בתדר (ל- 667) ועליה במהירות (ל- 4)
אבל הדבר אינו הכרחי
שוב, תקשיב או אל תקשיב לנו, באמת שלא נפגע
אבל המלצה (ובטוחה שלא רק ממני) תבדוק, תחקור ואל תאמין לכל דבר שמוכר אומר לך
גם אם הוא מחנות שהמליצו לך עליה.

ראשית קח בחשבון שמטרת "איש המקצוע" בחנות היא לא לייעץ, אלה למכור
ואם יש לו את המוצר במלאי, הוא צריך להפתר ממנו איכשהו
באשר למארז, אם אתה רוצה תקשיב לקולסט ולי. אתה כמובן גם יכול להימנע מלהקשיב (בכל אופן, מחשב שלך) ,
אבל לא להריץ חיפוש פה בפורום על המארז של TT ועל המארז שקולסט המליץ לך (שאגב מצריך לוח MATXׂ) יהיה טעות.
בקשר לכבל המוצלב, לא מדובר פה על זמן ארוך או חיבור קבוע, אלה רק על מעבר מיידע לזמן קצר. במקרה זה לדעתי הכבל יכול לעשות את העבודה. במיוחד אם אתה לא חושש מקצת הגדרות.
בכל מקרה נסה לקרא מידע בפורם בלינק המצורף. אם לאחר חיפוש לא תמצא מיידע תוכל גם לשאול אותם (שים לב לכללים, הם מחמירים)
http://hwzone.co.il/community/index.php?board=11.0
בקשר לכרטיס- כרטיס יעודי יותר טוב.
הכרטיס שהומלץ לך הוא טוב, עוד יותר טוב יהיה HD2600XT אבל זה ממש לא הכרחי.
מה שכן, אם אתה קונה כרטיס ייעודי אתה לא חייב לוח עם כרטיס מובנה. במיוחד אם תלך עם מארז ATX (בניגוד ל- MATX המעולה עליו קולסט המליץ)
אגב הכרטיס הנ"ל תומך ביציאת HDMI (דרך DVI אבל זה באמת לא אמור לשנות לך היות ועבורך התוצאה זהה)
בקשר למהירות
5 זה בסדר, 4 זה עוד יותר טוב. במקרה של המעבד שלך אתה תפיק תועלת גדולה יותר מירידה בתדר (ל- 667) ועליה במהירות (ל- 4)
אבל הדבר אינו הכרחי
שוב, תקשיב או אל תקשיב לנו, באמת שלא נפגע
אבל המלצה (ובטוחה שלא רק ממני) תבדוק, תחקור ואל תאמין לכל דבר שמוכר אומר לך
גם אם הוא מחנות שהמליצו לך עליה.
עוד מארז ששווה לך לשקול הוא GMC מדגם M1. נראה לי שיכול לענות בדיוק על הצרכים שאתה מתאר.
http://www.gcomputer.co.il/pl_product~AVC-M1~185~0.htm
למיטב הבנתי ה-ANTEC לא כל כך זמין בארץ בימים אלה ולגבי העיצוב הדעות חלוקות. בכל מקרה נראה ששני המוצרים ראויים לבחינה.
http://www.gcomputer.co.il/pl_product~AVC-M1~185~0.htm
למיטב הבנתי ה-ANTEC לא כל כך זמין בארץ בימים אלה ולגבי העיצוב הדעות חלוקות. בכל מקרה נראה ששני המוצרים ראויים לבחינה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

biss
עצם זה שפניתי לפורום מראה שאני בהחלט מעריך פה את המשתמשים, וקשוב לדעותיהם. אבל...
השניים היחידים שאפשר לסמוך על המלצה שלהם בעיניים עצומות הם מרטין ועופר לאור.
אני בטוח שיש עוד כאלה, אבל אני לא מכיר.
אם הצלחתי להבין אותך נכון, שינוי במארז יכול לחייב גם שינוי בלוח, ואולי גם בכרטיס.
זה כבר שינוי די רציני, שאני חייב לאשש אותו מעוד כמה משתמשים.
בכל זאת, יש כאן עניין מאוד עקרוני- אני קצת חושש לשנות המלצות של המוכר, כי אם אחר כך תהיה בעיה כלשהי, הוא תמיד יוכל להתנער מאחריות ולהגיד- נו, אתה רצית ככה, אני יעצתי לך אחרת...
אבל שוב, אם אמצא כאן אחדות דעים על רכיב מסוים שכדאי לשנות, אני אגיד זאת למוכר ונשמע מה הוא יגיד בקשר לכך.
בקשר לכבל מוצלב, אז זהו שאני ממש לא מעוניין "לשבור עם זה את הראש". במיוחד כשאת אומרת שמדובר בכללים מחמירים. אם כבר אז עדיף התוכנה SMART Ling שציינתי קודם. מתקינים את התוכנה הפשוטה בשני המחשבים, מחברים ביניהם דרך USB ואז אפשר להעביר קבצים.
אם זה מסורבל מדי, אולי אקנה כונן חיצוני, שממילא יכול לשמש גם כאמצעי אחסון וגיבוי.
axe30
גם ההמלצה שלך נלקחת בחשבון.
האם יש אולי איזה לינק למפרט אידיאלי עדכני (עבור מחשב שיתאים לצרכים שלי)שמרבית חברי הפורום ממליצים עליו ללא עוררין?
עצם זה שפניתי לפורום מראה שאני בהחלט מעריך פה את המשתמשים, וקשוב לדעותיהם. אבל...
השניים היחידים שאפשר לסמוך על המלצה שלהם בעיניים עצומות הם מרטין ועופר לאור.
אני בטוח שיש עוד כאלה, אבל אני לא מכיר.
אם הצלחתי להבין אותך נכון, שינוי במארז יכול לחייב גם שינוי בלוח, ואולי גם בכרטיס.
זה כבר שינוי די רציני, שאני חייב לאשש אותו מעוד כמה משתמשים.
בכל זאת, יש כאן עניין מאוד עקרוני- אני קצת חושש לשנות המלצות של המוכר, כי אם אחר כך תהיה בעיה כלשהי, הוא תמיד יוכל להתנער מאחריות ולהגיד- נו, אתה רצית ככה, אני יעצתי לך אחרת...
אבל שוב, אם אמצא כאן אחדות דעים על רכיב מסוים שכדאי לשנות, אני אגיד זאת למוכר ונשמע מה הוא יגיד בקשר לכך.
בקשר לכבל מוצלב, אז זהו שאני ממש לא מעוניין "לשבור עם זה את הראש". במיוחד כשאת אומרת שמדובר בכללים מחמירים. אם כבר אז עדיף התוכנה SMART Ling שציינתי קודם. מתקינים את התוכנה הפשוטה בשני המחשבים, מחברים ביניהם דרך USB ואז אפשר להעביר קבצים.
אם זה מסורבל מדי, אולי אקנה כונן חיצוני, שממילא יכול לשמש גם כאמצעי אחסון וגיבוי.
axe30
גם ההמלצה שלך נלקחת בחשבון.
האם יש אולי איזה לינק למפרט אידיאלי עדכני (עבור מחשב שיתאים לצרכים שלי)שמרבית חברי הפורום ממליצים עליו ללא עוררין?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

מפרט חלופי בחנות אחרת
טוב, אז פניתי לחנות אחרת, ושם קיבלתי הצעה חדשה. הפעם באתי קצת יותר מוכן, ועל פי המלצות שלכם ביקשתי מארז אחר שיהיה גדול , ועם ספק כוח איכותי וכן שכרטיס המסך לא יהיה מובנה בלוח האם.
כמו כן אמרתי לו, שאני הולך לפרסם את הצעתו בפורום, כדי לקבל פידבקים, שבעקבותיהם יתכן שאבקש לשנות מספר רכיבים. לא הייתה לו שום בעיה בקשר לכך
להלן המפרט החדש:
C2D E6550 2.33G 1333 4M
GA-P35-DS3 S/L1 PCX
DDR-2 1Gb / 667 Kingston
320GB 16m SATA-II SEAGATE
PIONEER +-x18 112D Black
GigaByte 2600XT 256MB DDR3
EZ-COOL 400W T-688B JSP TECH Black
Microsoft Vista Home Premium
בנוסף לכך הוא המליץ לי לקחת את PVR-150 MCE
וזאת למרות שאמרתי לו שאין לי כוונה להקליט תוכניות (לפחות לא כרגע)
לדבריו, כדאי לי בכל זאת לשים את הכרטיס כבר עכשיו, כי הכרטיס מגיע עם שלט שמאפשר הפעלה נוחה ביותר של המדיה הסנטר.
אמרתי לו שיש גם הרבה מארזים שמגיעים עם שלט, אז הוא ענה לי שזה נכון, אבל הם לא תמיד מתפקדים כמו שצריך.
לדבריו השלט הזה של הכרטיס, עובד בהתאמה מלאה עם המדיה סנטר של ויסטה.
מה דעתכם?
כמו כן אמרתי לו, שאני הולך לפרסם את הצעתו בפורום, כדי לקבל פידבקים, שבעקבותיהם יתכן שאבקש לשנות מספר רכיבים. לא הייתה לו שום בעיה בקשר לכך
להלן המפרט החדש:
C2D E6550 2.33G 1333 4M
GA-P35-DS3 S/L1 PCX
DDR-2 1Gb / 667 Kingston
320GB 16m SATA-II SEAGATE
PIONEER +-x18 112D Black
GigaByte 2600XT 256MB DDR3
EZ-COOL 400W T-688B JSP TECH Black
Microsoft Vista Home Premium
בנוסף לכך הוא המליץ לי לקחת את PVR-150 MCE
וזאת למרות שאמרתי לו שאין לי כוונה להקליט תוכניות (לפחות לא כרגע)
לדבריו, כדאי לי בכל זאת לשים את הכרטיס כבר עכשיו, כי הכרטיס מגיע עם שלט שמאפשר הפעלה נוחה ביותר של המדיה הסנטר.
אמרתי לו שיש גם הרבה מארזים שמגיעים עם שלט, אז הוא ענה לי שזה נכון, אבל הם לא תמיד מתפקדים כמו שצריך.
לדבריו השלט הזה של הכרטיס, עובד בהתאמה מלאה עם המדיה סנטר של ויסטה.
מה דעתכם?