התוצאות של "יום שישי השחור" מראות ש-HDVD משפר עמדו

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #1 

כידוע, יום שישי השחור הוא יום השישי שבו הקניות לקראת חג המולד וחג ההודיה הן ב-PEAK. זה היום הכי עמוס בחנויות בכל השנה.

השנה הרגישו עומס גדול מהרגיל (בניגוד לצפוי), אך בדומה לצפוי - המכירות בפועל היו נמוכות משנה שעברה. כמו כל שנה בכמה השנים האחרונות, רבים מזמינים כבר את המתנות ONLINE, אך כנראה בכ"ז נוטים לטייל בחנויות לבחון את המוצרים בעצמם.

בתחום נגני ההיי דפינישן, כך מדווחים לנו מקבוצת HD DVD, אחוז החדירה של HD DVD התגברה מאוד. בין היתר אחראים לזה טושיבה עם המבצע המפורסם שלהם (נגנים ב-200 ואפילו יום מכירות בודד שבו מכרו ב-WALLMART נגן ב-100 דולר!). עד כה, נמכרו סה"כ 750 אלף נגני HD DVD!

המספר מטעה טיפה כי הוא כולל גם נגני HD DVD מבוססי קונסולות (כלומר X360 עם כונן HD DVD חיצוני). המחירים הזולים של הנגנים (לעומת נגן Blu-ray אופייני שמתחיל לקראת $399 בארה"ב) הם מה שמקדם את הנושא ומחזיר את ה-HD DVD בחזרה לשולחן.

המטרה של כל הפעולות הללו לא רק מכוונות לקהל הרחב אלא גם להוליווד, אם הם יגיעו למאסה קריטית הוליווד כבר לא תוכל להתעלם מ-HD DVD והאולפנים שעד כה התחייבו אך ורק ל-BD יאלצו לשקול גם הפצה דרך מדיום ה-HD DVD.

לפני זמן מה הכריז מנכ"ל סוני על כך שבניגוד לעבר הם שוקלים מצב שבו שני הפורמטים יהיו פופולריים זמן רב. כלומר, בניגוד לעבר שבה סוני האמינה בכך שפורמט אחד ינצח בסופו של יום, יש סיכוי לא רע שכאן זה לא יקרה. המנצחים במקרה כזה יהיו דווקא היצרנים הקוראניים שעובדים קשה על נגנים אוניברסליים שיהיו תואמים לשני הפורמטים...

יותר לאחרונה, אחרי שקיבל כהוגן על הראש מהשותפים שלו לקבוצת BDA, חזר בו מנכ"ל סוני מההכרזה וכעת עמדתו בנושא הרבה יותר מעורפלת...

המסקנה? כמו צה"ל בימים הראשונים של המלחמה בצפון וכמו צבא ארה"ב בעיראק - עדיף להמתין טיפה עם הצהרות על תוצאות המלחמה עד שברור שהן נכונות...

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #2 

אולי אני מתבדה, ואולי הדרך עוד ארוכה, אבל יש לי תחושה קשה של דז'ה-וו.
אני לא יכול שלא לחשוב על בטה-מקס ועל mp3, ונראה לי שסוני צועדת לאותו כיוון עם ה-BD.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

theAman,

העניין הוא ש-HD DVD נראה כל כך חלש מבחינה טכנית. כלומר, הוא לא ממש קפיצה טכנולוגית מספקת בתחום ה-HD. דיסקי HD DVD עם אודיו מתקדם יצטרכו להתפשר, כבר היום, על איכות הוידאו בשביל להעביר DTS HD MASTER או TRUE HD (שלא לדבר בכלל על PCM7.1)...

אז מה עשינו? המחיר זה לא הפרמטר היחיד...

לדעתי סוני עשו טעות קריטית שלא הורידו גם הם את המחירים של הנגנים דור ראשון שלהם.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #4 

נכון עופר,

אבל אם HDDVD יגיע ב-DL, אז כבר לא תהיה מגבלה של מקום.
נכון שזה לא יגיע לנפחים של BD עם DL, אבל זה בהחלט יספיק, במיוחד לאור ההבדלים המשמעותיים במחירים.
מה גם שניסיון העבר מלמד אותנו שהטכנולוגיה שהציבור נוטה לאמץ, היא לא בהכרח הטכנולוגיה הטובה והמתקדמת יותר, אלא שיש הרבה פשרות בין מחיר לביצועים.
כרגע סוני לא בדיוק עושה את הצעד לכיוון הפשרה הזו, ויכול מאוד להיות שזה יהיה גורם שיכריע.
הרי האולפנים לא ימשיכו להוציא סרטים ב-3 פורמטים שונים (כרגע ה-DVD עדיין בתמונה), זה לא כלכלי מבחינתם, כך שלדעתי לפחות כן תהיה הכרעה כלשהי בקרב הזה, וסביר להניח שההכרעה תהיה יותר לכיוון של רצונות הציבור, ואם השוק יוצף בנגני HDDVD, יש סיכוי סביר שזה יהיה הכיוון.
אני יודע שהיום סוני חזק בתמונה, אם הם רוצים להמשיך ולהישאר בתמונה הם חייבים לעשות משהו עכשיו, ופה אני מסכים איתך, את הטעות הראשונה שלהם הם כבר עשו, עכשיו צריך לנסות ולתקן.

fighterblast
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

theAman כתב:נכון עופר,

אבל אם HDDVD יגיע ב-DL, אז כבר לא תהיה מגבלה של מקום.
נכון שזה לא יגיע לנפחים של BD עם DL, אבל זה בהחלט יספיק, במיוחד לאור ההבדלים המשמעותיים במחירים.
מה גם שניסיון העבר מלמד אותנו שהטכנולוגיה שהציבור נוטה לאמץ, היא לא בהכרח הטכנולוגיה הטובה והמתקדמת יותר, אלא שיש הרבה פשרות בין מחיר לביצועים.
כרגע סוני לא בדיוק עושה את הצעד לכיוון הפשרה הזו, ויכול מאוד להיות שזה יהיה גורם שיכריע.
הרי האולפנים לא ימשיכו להוציא סרטים ב-3 פורמטים שונים (כרגע ה-DVD עדיין בתמונה), זה לא כלכלי מבחינתם, כך שלדעתי לפחות כן תהיה הכרעה כלשהי בקרב הזה, וסביר להניח שההכרעה תהיה יותר לכיוון של רצונות הציבור, ואם השוק יוצף בנגני HDDVD, יש סיכוי סביר שזה יהיה הכיוון.
אני יודע שהיום סוני חזק בתמונה, אם הם רוצים להמשיך ולהישאר בתמונה הם חייבים לעשות משהו עכשיו, ופה אני מסכים איתך, את הטעות הראשונה שלהם הם כבר עשו, עכשיו צריך לנסות ולתקן.
...
כבר היום כמעט כל הHDDVD הם DL.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

גם עם DL, חסר המון מקום.

LAYER אחד מספיק בקושי רק לערוץ הוידאו (15GB) באיכות בינונית (עבור דיסק HD)

גם 30GB זה לא המון, תוסיף שני ערוצי אודיו ועוד כמה תוספות ואתה כבר במקסימום.

יש לי חבר שעובד בקידוד סרטים בארה"ב, והוא אמר בפירוש שהם משתדלים לא להכניס איכות גבוהה מדי, או שצריכים להתפשר משמעותית באיכות הוידאו שהם מקודדים עבור HD DVD עד שתגיע השכבה השלישית (45GB).

נכון לכרגע, צפוי שיעבירו את כל האקסטרות לדיסק שני (די עצוב שכבר צריך שני דיסקים בשביל דברים כאלה), מה שיעלה את עלות הסרט.

אגב, שיהיה ברור, המצב ב-Blu-ray לא הרבה יותר טוב, גם שם יש מצוקה גדולה של מקום!

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #7 

אין אפשרויות אחסון אחרות?
אולי כדאי לסוני וטושיבה לעבוד ביחד על פורמט חדש שיהיה תקן אחיד ושהנפח של המדיות יספיק.
נראה לי שזה יהיה להם יותר זול לעשות את זה מאשר להתנגח אחד בשני ושהציבור רק יחכה ולא ירכוש את המוצרים בגלל חוסר ודאות.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

theAman,

צריך לשלוח אותך דחוף לועידת אנאפוליס והכל יפתר...

ברצינות - החברות הללו השקיעו מיליארדים בטכנולוגיות שלהם. לקח להם שנים לגרום להם "בערך" לעבוד. עכשיו אתה אומר שאחת (או שתיהן) צריכות לזרוק את ההשקעה שלהן, להתחיל מהתחלה על פורמט שלישי וגם להתחלק בתמלוגים (שזה ההחזר שלהן על ההשקעה הגדולה הזו)?

היה מאמץ שנה שעברה לנסות ולאחד את הפורמטים, אבל זה לא ממש בר סיכוי...

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #9 

oferlaor כתב:צריך לשלוח אותך דחוף לועידת אנאפוליס והכל יפתר...
...
תודה רבה, מוותר על התענוג. :wink:

תקן אותי אם אני טועה, אחת מהחברות כנראה תוותר על הפורמט שלה (אם לא מרצון אז מאונס).
2 הפורמטים לא יחיו ביחד הרבה זמן (כנראה, אני לא נביא, אבל נראה לי שהכיוון הוא פורמט אחד).
קטונתי מלתת עצות לחברות גדולות כאלו, אני רק חשבתי בקול רם (או יותר נכון, העליתי על הכתב את מחשבותיי).

אני רק יכול לקוות שיגיעו להסכמה על פורמט (קיים או חדש) כמה שיותר מהר ובמחיר אטרקטיבי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

theAman,

שתי החברות מקוות שאתה צודק בעניין הזה, אבל העדויות מראות תמונה אחרת.

כרגע עושה רושם ששני הפורמטים יחיו זה לצד זה. האמת שזה די משרת יפה את האולפנים כי הם יכולים למכור את אותו סרט פעמיים בשני פורמטים שונים...

לקח לשתי החברות קרוב לעשור להגיע לפורמטים הללו (והם עדיין לא סגורים, יש הרבה דברים שעדיין לא נסגרו בפורמטים, שכבות נוספות וכו'). את מרבית הכסף הם צפויים להרוויח מ-ROYALTIES. לדעתי הפורמטים הללו יהיו הפורמטים הפיזיים האחרונים (מוצרים בעתיד יסופקו דרך האינטרנט) ואני לא מאמין שהם יתכנסו לכדי מוצר חדש או מוצר אחד.

בעבר חשבתי ש-Blu-ray ינצח בגלל העליונות הטכנית ובגלל PS3, אבל כשמדובר על הפרשי מחירים כ"כ גדול בין הנגנים ובגלל שה-WII תפס נתח שוק גדול כ"כ, זה מכניס המון סימני שאלה למשוואה הזו.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #11 

סתם כדרך אגב, אם כבר דובר על יום שישי השחור,
חבר שגר בניו יורק מסר לי שמסכי שארפ 46" FHD נמכרו ב-1300$.
אני לא יודע איזה דגם ומה המחיר בימים רגילים, וגם אין לי שום אישור חוץ מהשיחה עם החבר, אבל אם זה נכון, זה פשוט מחיר מטורף.

bshapira
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

חברת אמאזון החלה בשווק נגן HD הפועל בשתי השיטות
הנגן מתוצרת סמסונג UP 5000 שקבל את מיטב התשבחות ימכר בפחות מ800 $.
חושבני כי זו התחלת סיום המלחמה בין שתי השיטות.
ובא לצרכן גואל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

bshapira,

כבר ראינו גם אותו וגם את החבר שלו מבית LG.

הבעיה שלהם היא שהם אינם תואמים ב-100% לשני הפורמטים. דווקא הסמסונג מתקרב לכך יותר.

יקח זמן עד שהם ירדו במחיר ואז זה באמת פיתרון טוב.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #14 

bshapira כתב:חברת אמאזון החלה בשווק נגן HD הפועל בשתי השיטות
הנגן מתוצרת סמסונג UP 5000 שקבל את מיטב התשבחות ימכר בפחות מ800 $.
חושבני כי זו התחלת סיום המלחמה בין שתי השיטות.
ובא לצרכן גואל.
...
המוצר BD-UP5000 עדיין רחוק מלהמכר לצרכן הסופי.
Samsung דחתה שוב את תאריך יציאת הנגן לאמצע ינואר 2008 (כאשר התכנון עד לפני מספר ימים היה עד לכריסמס הקרוב על מנת להספיק את גל השופינג).
המחיר לנגן הקומבו יעמוד על $799, יותר יקר מקונסולת PS3 פלוס נגן HD DVD ייעודי של Toshiba...
http://formatwarcentral.com/index.php/2 ... xmas-tree/

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”