אני כבר במשך שבוע קורא מאמרים, סיקורים ומדריכים באתר ומרוב עצים לא רואים יער, וכמו שמישהו כתב כאן אני גם מאמין וללמוד את הנושא לפני ולהנות אח"כ מאשר לקנות ולגלות ששום דבר לא מתאים.
אז, הנה, אני פותח נושא משלי בתקווה שהשאלות יענו ויעזרו לאנשים שיבואו אחרי. אולי יום יבוא ומנהלי הפורום יפתחו HTPC For Dummies מהנושא שלי.
המטרה שלי די פשוטה: HTPC שיחובר לטלוויזיה LCD (כי לפי מה שהבנתי זה עדיף למחשב כי CRT HD 16:9 כבר לא יהיה) ומסך מחשב LCD עם מגע (אופציונאלי) כאשר הטלוויזיה מציגה את הטלוויזיה ומסך ה-LCD את תפריט ה- Media Center. עם יכולות PVR כולל צפייה בערוץ אחד והקלטה של ערוץ אחר. כמו שכבר אמרתי שיריץ Media Center (אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהם). כמובן חשוב שתהיה איכות: HD ושכל החיבורים יתאימו ויתמכו אחד בשני. די פשוט לא?
דבר ראשון איך מחברים?
מהקיר לממיר, מהממיר ל- TV tuner, מהכרטיס מסך לטלוויזיה? האם PVR הוא גם
TV tuner? אז אפשר מהקיר לממיר, מהממיר ל- PVR, מהכרטיס מסך לטלוויזיה לא? אבל רגע, אני רוצה לצפות בערוץ ולהקליט אחר... אז אני צריך שני PVR-ים או שאני יכול לקנות את ה- WinTV-PVR-500 MCE כרטיס אחד שני PVR-ים. איך אני מחבר עכשיו?
מהקיר לממיר, מהממיר מפצל (איכות יורדת) מחבר לשני ה PVR-ים ומהכרטיס מסך לטלוויזיה? יש צורך בכלל בכרטיס מסך או אפשר גם מה PVR? אולי כדי לפצל מהמיר ולחבר יציאה לטלוויזיה שיהיה בטוח כמו שאומרים. אם אני משתמש ב- HDMI זה אומר שגם הקול עובר, אם אני רוצה לחבר את המחשב למערכת אז HDMI זה לא בשבילי נכון?
דבר שני טלוויזיה:
הציבור החליט שיופי עדיף על אופי, לכן אין ברירה יש רק LCD ופלזמה בשוק.
לא מזמן יצאה כתבה על NR, כתבה היתה טובה, ישר הבנתי שאני צריך את האופציה הזו בטלוויזיה. עדין לא הבנתי למה אם הטלוויזיה שלא תומכת NR ואני נותן לה מהמחשב את הרזולוציה הבסיסית שלה אני רואה שחור, מה? היא חייבת לעשות UpScale או DownScale ורק אז היא תעשה טובה והיא תציג תמונה? (אולי מישהו יכין רשימה של מסכים התומכים ב- NR). אבל הדבר שהכי שיגלץ אותי היה שיש חיבורים מסוימים שיתמכו ב- NR. איפה זה כתוב? איך יודעים לפני הקנייה?
עשיתי מחקר בסיסי וגיליתי שלכל חברה יש מסך LCD אם טכנולוגיות שונות ומשונות שרק לה יש כדי לשפר את התמונה (הרי התמונה מהתחלה לא משהו). אז מבחינתי כל השיטות אותו דבר רק צריך לוודא שיש אותם (יש מישהו שחושב שאני טועה?). ולכן אני מעדיף לשאול דברים יותר רציניים, אחרי משחק בפילטור ב- ZAP גיליתי שכדי לרדת ל 5ms יש רק 2 כניסות HDMIבעוד שאנשים אומרים שיש צורך ב- 3 (יש צורך ב-3?) מה עדיף זמן תגובה או כניסות? יש הבדל בין 8ms ל 5ms? טלוויזיה עם יחס ניגודיות אמיתי קטן אך עם יחס ניגודיות דינאמי גדול או הפוך? יש חשיבות ל- Hz? אז יש טלוויזיות עם 100Hz זה בשימוש?
HD?
אם HD ready זה 1638x768 איך יש תמיכה ב 1080i? אם קראתי נכון בארץ זה יהיה 1080i אז לא צריך FullHD? איזה חיבורים מעברים HD? מהקיר יוצא RF זה לא החיבור הכי נחות?
YES?
אם אני מעביר את האות דרך המחשב אני מעבד את ההחלפה מ- 16:9 ל 4:3 נכון? אם כן מה ניתן לעשות? אני צריך לשנות את הרזולוציה לפי כל תוכנית שאני רואה?
עכשיו הקטע הטוב, אני מחובר עם YES אז אם אני רוצה PVR עם YES אני יכול רק אם אני לוקח חיבור מהקיר (אנלוגי) כי אחרת זה מוצפן??? איזה הצפנה? איך אף אחד עוד לא פרץ?
כרגע אני לא רואה את עצמי קונה PVR HD למרות שזה קורץ, קראתי על הפתרון העתידי אם NDS ולא הבנתי, אני צריך לקנות PVR של YES? אני לא יכול להשתמש עם PVR משלי? ואי אפשר להשתמש ב- Media Center רק עם תוכנה שלהם? מה עושים? זה לא יכול להישאר ככה.
SD?
אם אני יעביר רזולוציה שמתאימה ל-PAL או כפולות של PAL כך ה- Upscale יראה יותר טוב לא? אז יהיו פסים שחורים אז מה? אז כל פעם אני יכול לשחק אם הרזולוציה לפי מה שאני רואה? מה הדרך הכי טובה לשפר את ה-SD במסך LCD?
Media Center?
קצת תכנות, מישהו יודע אם אפשר לתכנת Plugins ל- Media Center כמו כפתורים בזמן צפייה בטלוויזיה לשינוי הרזולוציה?
חברה, אני יודע שזה יותר מידי, אבל אני אשמח לכל עזרה. תודה על ההקשבה, תודה על הזכות להשמיע קול. כבר מאוחר אתם עייפים מקריאה ואני מכתיבה, לילה טוב לכולם חלומות פז.