closed caption decoder בטלויזיה
חיפשתי וחיפשתי תשובה ולא מצאתי.
יש לי אפשרות בטלויזיה וגם ב דיוידי המקליט לסמן
DECODER = ON / OFF
מה זה אומר? ה DECODER הזה?
כל מה שאני מחפש באינטרנט מפנה אותי לתרגום ( closed caption ) מ DVD ?
ואם כבר אני "מציק" לתותחים כאן,
מה זה MPEG NR , ו P NR ?
( panasonic pv60 )
תודה.
closed caption decoder בטלויזיה ?
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
Closed Caption זה לא בדיוק תרגום, אלא כתוביות לכבדי שמיעה, ולכן למיטב הבנתי הן יכללו גם תאורים של אפקטים קוליים ולא רק תרגום של מה שנאמר.
למיטב ידיעתי בשידורי טלוויזיה המידע לכתוביות מקודד בשורות של התמונה שלא מופיעות על המסך ולכן צריך מקודד כדי לפענח אותן.
בכלל לא בטוח שבארץ משתמשים בזה אלא אולי רק בארה"ב.
לגבי DVD אני מניח שהסיפור דומה, רק שתצטרך לבדוק אם הדיסק הספציפי כולל כאלו כתוביות.
אני מנחש שה-DVD לא זקוק למפענח בטלוויזיה בשביל להציג closed captions אלא הוא שם אותן ישר על התמונה.
למיטב ידיעתי בשידורי טלוויזיה המידע לכתוביות מקודד בשורות של התמונה שלא מופיעות על המסך ולכן צריך מקודד כדי לפענח אותן.
בכלל לא בטוח שבארץ משתמשים בזה אלא אולי רק בארה"ב.
לגבי DVD אני מניח שהסיפור דומה, רק שתצטרך לבדוק אם הדיסק הספציפי כולל כאלו כתוביות.
אני מנחש שה-DVD לא זקוק למפענח בטלוויזיה בשביל להציג closed captions אלא הוא שם אותן ישר על התמונה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
בארץ לצערי אין שידורים כאלה. זה מאוד נוח (גם בארה"ב) כאשר רוצים להקשיב לסרט בלילה ולא רוצים להרעיש, למשל...
לגבי PNR - סוג של אלגוריתם הורדת רעש מבית פנסוניק בד"כ.
MPEG NR - הורדת רעש שהיא ספציפית לרעש כיווץ דיגיטלי. יש על זה הרבה חומר באתר.
שני האלגוריתמים הללו בפנסוניק הם לא דרמטיים באפקט שלהם, כלומר, הם עושים את מה שהם עושים באופן מאוד עדין...
לגבי PNR - סוג של אלגוריתם הורדת רעש מבית פנסוניק בד"כ.
MPEG NR - הורדת רעש שהיא ספציפית לרעש כיווץ דיגיטלי. יש על זה הרבה חומר באתר.
שני האלגוריתמים הללו בפנסוניק הם לא דרמטיים באפקט שלהם, כלומר, הם עושים את מה שהם עושים באופן מאוד עדין...