תגובות לביקורת על פונו' של יוניסון ריסרץ'

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

כרגיל, יופי של כתבה.

תודה רועי.

לגבי ה - Phono One, כמובן שאתה מוזמן אלינו הביתה לשמוע ולהנות מתי שרק תחפוץ.
נירית ואני נשמח לארח אותך בתוספת המון מוזיקה אנלוגית ונעימה.

צפיר

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

יופי של מאמר
(Y)

יופי של עריכה
(Y)
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

מאמר מצוין (Y)
חשבתי שנושא הפונו'' ירד מהפרק אבל לשמחתי היתבדתי מצפה להמשך

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #5 

אני חושב שהסקירה בסדר אבל לא יותר מזה ובלשון המעטה.
אני מכיר את הפונו הזה טוב . למעשה טוב מאוד. הוא היה ברשותי הרבה הרבה זמן לפני שהיבואן "הכיר" את החברה המדוברת.
לאור היכרותי את הפונו ביותר ממערכת אחת ועם מספר ראשים שונים מובינג קויל ומגנט- מספר דברים:
פעם ציינתי ועתה שוב- אין שום משמעות לטעמי בבדיקה מוצר פונו על מערכת אחת וממנה להוציא מסקנות על איכות הבס הטרבל ושות.
לכן התיאור של צליל הפונו כפי שמופיע בפוסט נשמע לי מוזר. אם היה מופיע התיאור ללא ציון השם של הפונו לא הייתי מזהה כי מדובר באותו פונו.
שוב, המלצה לעתיד, לשחק קצת בסטאפ כדי לנסות להרגיש טוב יותר מה נותן הפונו.חייבים לבדוק עם יותר מראש בודד .
מוזר לי לקרוא את התיאור של האזנה לתקליט "מלון קליפורניה"-בו מצויין שלאחר 24 שעות הסאונד נפתח. מה קרה ב 24 שעות? הפונו דלק 24 שעות?

ראוי לציין כי הפונו מורכב משלוש מנורות קטנות ומניסיוני, החלפתם ומשחק בהם משנה את הסאונד באופן משמעותי.
המנורות של יוניסון הם טובות אבל לא מאוד טובות.

ודבר אחרון- לא התייחסת האם ניתן "לחבר" לפונו כל ראש או יש מגבלה.
זה נתון מאוד קריטי ואי אמירתו מצביעה על "בעייתיות" מסוימת בסקירה.
מקווה שתקבל את הביקורת על הביקורת כמו שהיא .

אני חושב שזה פונו שפופרות טוב ביחס לרמות המחיר "השפויות".

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

diz1,
ציינתי כי לפונו הזה יש כפתורים בחלקו האחורי, שאיתם ניתן, בצירופים שונים, לבצע התאמה מלאה כמעט לכל סוג ראש אפשרי.
כתבתי זאת ואף צילמתי זאת:
"...וסדרה של 4 סוויצים לבנים וזעירים, בעלי 2 מצבים (ON - OFF) היוצרים מגוון אפשרויות אימפידנס על מנת להתאים למגוון ראשים גדול. שרטוט קטן מתאר כל מצב אפשרי, למשל: 2 מרכזיים ON, שניים קיצוניים OFF = 100 "..

ללא ספק - שדרוג המנורות במגבר הזה, הוא שלב שני מתבקש,לדעתי, לאחר רכישתו, ניתן להגיע איתו לתוצאות גבוהות מאוד עם החלפתן (כך גם בפונו של EAR ואפילו היבואנים מודים בזאת).
לגבי ה-24 שעות: בכוונה שמעתי תקליט כשהוא קר, מייד עם חיבורו לרשת החשמל, ולאחר מכן, כשהוא דולק במשך 24 שעות בדיוק, שמעתי את אותו תקליט בדיוק, והתוצאה, וזה היה די צפוי, היתה שונה מהותית.
לבדוק עם יותר מראש אחד זה דבר שעלה על הפרק אך הוא בעייתי, כיוון שהתאמת ראש אחר לזרוע EKOS זהו תהליך ארוך ומורכב. הראש הנו ראש מהליגה הראשונה וכמו אני מיישר קו כרפרנס.
לא כתבתי על איכות הבאס והטרבל, כתבתי איך הם נשמעו לי באופן סובייקטיבי.

גם אני מצטרף לדעתך שזהו מגבר שפורפרות טוב.
The Black Wax

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לא לא ולא
אני יודע שזה לא מכוונה רעה אבל יש , אולי,שטחיות בצורך הערכה כזו.
כמו שרמזרתי לך אני מכיר את הפונו טוב. לכן הסבריך על הכפתורים מאחור הם לא לעניין. מן הסתם אם אמרתי שהחלפתי מספר ראשים כולל מובינג מגנט ומובינג קוייל – נגעתי בכפתורים הללו.
בדברי כיוונתי למשהו אחר לגמרי. אתה יכול לשים ראש מסוים ולשים את הכפתורים במקום, אבל כאשר שומעים, יכול להיווצר בעיה שנובעת מהגיין. את זה בודקים עם כמה ראשים. אני מכיר לפחות ראש אחד שהוא טוב יותר מהראש שבעזרתו בדקת שהשילוב שלו עם הפונו לא מתאים( ולא משנה כרגע מה האאוטפוט של הראש).

לגבי 24 שעות- מספיק להמתין פחות משעה. אין הבדל בסאונד בין השעה השנייה והשעה העשירית.
אתה מתאר קול צרוד שהפך לקול צלול- יש בעיה. אחרי שהמכשיר דולק גם אם לא התחמם לחלוטין הוא אינו אמור להוציא קול צרוד ממישהו עם קול צלול. אם כך היה- משהו באקזמפלר הזה מקולקל.

כאשר כתבת ציון על פרמטרים שונים זה דבר מאוד מוזר היות ואין לך דרך לומר את זה בצורה "סובייקטיבית הגיונית" בדרך שבדקת.

הפונו הזה חובר לאינטגריד מסוים- לשילוב הזה אין השפעה מכרעת?
דרך אגב, יש גם משמעות ל"ריצפת הרעש" בפונו.
בקיצור- מבחינתי אם אתה רוצה לדייק אתה כותב "חיברתי את הפונו ל אלף בית גימל וזה נשמע לי ככה וככה".
לא נראה לי רציני לומר שככה וככה זה תכונת הפונו בצורה שבדקת.
לגבי האם הוא טוב או לא- זה שאלה יחסית. אני לא ראיתי צורך להשתמש בו לאחר שהושווה בשתי מערכות לקדם מגבר ואק שכלל פונו בתוכו – שהשילוב בניהם נשמע לי עדיף מאשר השילוב של הפרה ואק והפונו הזה. "השיפוטיות" של מגבר מנורות טוב, לדבריך, ביחס למה? לפורג'ק של 2000 ₪?

אין ספק שמה שאתה קורא בדיקה- עדיף על כלום. יש פורומים ששם אותו אדם מבזבז את זמנו על מציאת הבלי פיפסים בסידי ויקנה פטפון זרוע ראש על פי מאמרים באינטרנט בלי לשמוע אותם. כל אחד עושה מה שהוא מבין.
עדיין, אם תצליח להקשיב לפונו עם שינויים מסוימים במערכת, יוקל עליך להבין מה הוא עושה ולהסביר לנו את העניין.
בהצלחה.
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

diz1,
ברור שייתכנו בעיות של שילוב/סינרגיה בין רכיבים שונים בסט-אפ. ואין כאן חדש. כמו למשל, שראשים מסויימים המטובים שיש בשוק, אינם נותנים תוצאה טובה עם זרוע X או פטפון Y, וזה הוכח וידוע לי מזה עשרות שנים.
ברור שתיתכן בעיית GAIN בעיקר עם ראשי MC, ואף אמיר ארמה הזהיר אותי מבעייה כזו שעלולה להיווצר! (ייאמר לזכותו). אך הבעייה הזו לא נוצרה כאן.
ברור שזהו איננו מבחן "מדוייק" הכולל צב"ד עדין וניתוחי ספקטרום אנלייזר, זו סקירה שמעולם לא התיימרה לזה, ואין גם צורך בזה, יש לקחת את הדברים בפרופורציה: מדובר בסקירה המסתמכת על חוות דעת מאוד סובייקטיבית.

ההמתנה של 24 שעות היתה די מקרית. הכוונה היתה לשמוע את המגבר לאחר מספר שעות אך עקב נסיבות שונות, חלפו להן 24 שעות. הסאונד היה "קר", צרוד, וסגור תחילה, ולאחר מכן הוא שינה צבע. זה לא היה דבר מתוכנן בסקירה בגלל חוסר הוגנות, הרי לא ייעלה על הדעת לסקור ציוד קר, זה קרה במקרה וחשבתי לשתף את כולם בחוויה.

"רצפת רעש" בפונו זהו אלמנט סופר קריטי, אך לא קיבלתי נתונים מדוייקים לגביה ואין באפשרותי למדוד זאת. מה שכן, אוסיף ואומר, כי ככל הנראה, רצפת הרעש במגבר הספציפי הזה, ייתכן והיא מעט גבוהה ממגבר פונו מבוסס טרנזיסטורים, באותה רמת מחיר. זו השערה הנתמכת בשמיעה הסובייקטיבית שלי, גרידא.

ושוב, אין לקחת את הדברים מעבר לפרופורציה: המטרה היא לשתף את הקורא המתעניין בחוויה של מוצר X או Y, וברור היה לי כי צב"ד מדוייק, שינויים בסט-אפ, בחיווט, באלקטרוניקה, במנורות, בראש, בזרוע, ברמקולים, במיקום, בטמפרטורה, בראק, ועוד גורמים נוספים, היו משנים את הצבע או את תמונת הסאונד הכללית, אך אין לכך סוף - וגם זו אינה מטרת הסקירות.
אני רוצה להביא למצב, בו פלוני המתעניין במוצר X ובתקציב Y ייקבל איזשהו מושג לגבי המבחר הקיים,
להיחשף,
לקבל נתונים טכניים בסיסיים, מחיר, יבואן ועוד מספר פרמטרים אשר יסייעו לו ליצור לעצמו "סל" של מספר מוצרים, ומתוכם, הוא ייבצע את הבחירה שלו לפי טעמו, תקציבו ועוד.

באשר להגדרה "טוב". אינני משווה אותו לפרוג'קט. אני בדרך כלל נמנע מלהביע דיעה שלילית קיצונית כיוון שזה עלול לפגוע ולהזיק.
הייתי אומר כי הפרוג'קט לא היה מגבר שאהבתי מאוד, לטעמי האישי.
הוא טוב , אולי אף טוב מאוד, ביחס למחיר ולתמורה ביחס למגברים אותם שמעתי, מה גם האפשרות של שדרוג (והבנתי ששדרוגו מקפיץ אותו מאוד גבוה ברף), הביאו אותי למסקנה כי זהו מגבר שיכול ללוות את הרוכש, שנים רבות גם לאחר ביצוע שדרוגים במערכת. גם בדגם הבסיסי שלו מדובר במוצר איכותי ומצויין.
The Black Wax

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

סלייחה על שאלה טפשית , אבל המחיר שלו כפי שהבאת אותו הוא כ8K הפונו סטייגים האחרים , היכן הם מתומחרים ? כלומר הוא יקר יחסית או זול יחסית ?

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ברמת התמחור הזו הוא פונו המתחרה ב EAR שסוקר כאן ואולי השוואה בינהם ראש בראש באותה מערכת באותו זמן היה גם יכול להוסיף לסקירה הזו.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”