הכנה לרמקולים(ק"ב) - שאלות בסיסיות
שלום,
ההורים שלי רכשו לאחרונה טלביזיה LCD 42" בסלון וכעת מבצעים הנמכת תקרה למזגן בסלון.
הם מעונינים לבצע הכנה/תשתית לרמקולים (התוכנית לאחר מכן לבצע רכישה של מערכת רמקולים ,קולנוע ביתי, שיחובר לטלויזיה).
הרמקולים מתוכננים לצאת מהנמכת התקרה עלייה עובדים ממש כעת.
השאלות המתבקשות , סליחה מראש על הבורות, באיזה חיווט משתמשים, מאיפה רוכשים
ובאיזה צנרת/תשתית ובכלל על מה מומלץ לשים את הדגש.
איך מתבצעת ההכנה , הכוונה איזה חוטים ניתן להעביר כבר עכשיו בהכנה .
האם יש צורך /כדאי להעביר גם חשמל בהזמנות.... (שקעים)
תודה מראש
תודה רבה מראש.
ההורים שלי רכשו לאחרונה טלביזיה LCD 42" בסלון וכעת מבצעים הנמכת תקרה למזגן בסלון.
הם מעונינים לבצע הכנה/תשתית לרמקולים (התוכנית לאחר מכן לבצע רכישה של מערכת רמקולים ,קולנוע ביתי, שיחובר לטלויזיה).
הרמקולים מתוכננים לצאת מהנמכת התקרה עלייה עובדים ממש כעת.
השאלות המתבקשות , סליחה מראש על הבורות, באיזה חיווט משתמשים, מאיפה רוכשים
ובאיזה צנרת/תשתית ובכלל על מה מומלץ לשים את הדגש.
איך מתבצעת ההכנה , הכוונה איזה חוטים ניתן להעביר כבר עכשיו בהכנה .
האם יש צורך /כדאי להעביר גם חשמל בהזמנות.... (שקעים)
תודה מראש
תודה רבה מראש.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
חוטים לרמקולים אפשר לרכוש בכל חנות שמתמחה בציוד לקולנוע ביתי.
המחירים מתחילים משקלים בודדים למטר ועל למאות ואלפי שקלים, תלוי מה הצרכים.
כבלים פשוטים יחסית אפשר למצא אפילו בהום סנטר.
לגבי הצנרת אני השתמשתי בצינור שרשורי
לגבי חשמל אתה צריך לחשוב טוב טוב ולתכנן איפה כל מכשירי החשמל ישבו במיוחד האגזוטיים (פלסמה, מקרן...)
אם זה בשלבי בניה עדיין להכניס תעלות לפלזמה מעל המזנון (כדי שלא יראו את החוטים)
המחירים מתחילים משקלים בודדים למטר ועל למאות ואלפי שקלים, תלוי מה הצרכים.
כבלים פשוטים יחסית אפשר למצא אפילו בהום סנטר.
לגבי הצנרת אני השתמשתי בצינור שרשורי
לגבי חשמל אתה צריך לחשוב טוב טוב ולתכנן איפה כל מכשירי החשמל ישבו במיוחד האגזוטיים (פלסמה, מקרן...)
אם זה בשלבי בניה עדיין להכניס תעלות לפלזמה מעל המזנון (כדי שלא יראו את החוטים)
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
ענבר תודה רבה, הטלויזיה כבר תלויה
ועכשיו נשארו רק הרמקולים לאחר הנמכת התקרה, אני מניח שנשמע להצעתך וניגש לחנות לקולנוע ביתי , בינתיים נכין את הצינור בו יושחלו הכבלים.
מנסיונך , האם 2 רמקולים אחוריים היורדים מהתקרה יתנו את האפקט הנדרש ?
וחשוב - אילו רמקולים יכולים להתאים לזה - מדובר על סכומים קטנים - כ- 600 ש"ח לרמקולים אחוריים בלבד....
תודה רבה על היעוץ
מנסיונך , האם 2 רמקולים אחוריים היורדים מהתקרה יתנו את האפקט הנדרש ?
וחשוב - אילו רמקולים יכולים להתאים לזה - מדובר על סכומים קטנים - כ- 600 ש"ח לרמקולים אחוריים בלבד....
תודה רבה על היעוץ
ממולץ, אם אפשר, להשחיל את החיווט בתוך הצינורות לפני שמכניסים אותם לקירות. הסיבה היא שלעיתים נוצרות זויות בצינור שמקשות על השחלה עתידית.
נקודה נוספת למחשבה היא שימוש בצינורות חלקים ולא שרשוריים. לצנרת שרשורית יש נטיה להקשות על השחלת החיווט.
בהצלחה!
אופיר
נקודה נוספת למחשבה היא שימוש בצינורות חלקים ולא שרשוריים. לצנרת שרשורית יש נטיה להקשות על השחלת החיווט.
בהצלחה!
אופיר
Simple Is Still Smart
- bigmoshik
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 33
- שם מלא: moshik shahar
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מומלץ!
כבל רמקול 1.5 מ"מ מחברה טובה ומנחושת בלבד!!! ( על מנת שלא יקבל קורוזיה עם השנים ).
בנוסף לכך , ישנם קופסאות דקורטיביות ( כמו מפסק של חשמל ) שתוכל לקבע בתוך הגבס ובחלק הפנימי יחובר הכבל לרמקול. זה מאוד דקורטיבי ויעיל. לאחר מכן אתה לוקח כבל רמקול קצר ומחבר בין הרמקול לקופסא.
בהצלחה
בנוסף לכך , ישנם קופסאות דקורטיביות ( כמו מפסק של חשמל ) שתוכל לקבע בתוך הגבס ובחלק הפנימי יחובר הכבל לרמקול. זה מאוד דקורטיבי ויעיל. לאחר מכן אתה לוקח כבל רמקול קצר ומחבר בין הרמקול לקופסא.
בהצלחה
חבר'ה תודה רבה, אאמץ את העצות
מישהו יכול להמליץ לי על 2 רמקוליים אחוריים שיתאימו למיקום בסכום של כ- 600 ש"ח.
תודה מראש
תודה מראש