כמה שאלון לפני רכישה של מערכת HTPC ....

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ofdi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

טוב אז זהו, אחרי הרבה שעות, ימים ושבועות של בילוי בפורום החלטתי להפסיק לאכול את הלב ולשים לעצמי בסלון סוף כל סוף מערכת HTPC.

קודם לגבי הצרכים....
המערכת תציג ( בשלב זה לפחות ) בעיקר סרטים לילדים וגם קצת בשבילנו.
לצערי עדיין לא שדרגתיי את הסלון עם מסך LCD כמצופה אז אני מסתפק בטושיבה 43" החביבה שלי ( ובמקביל במקרן לקולנוע שאינו HD ). כך שבשלב זה HD על כל סוגיו בכלל לא בא בחשבון.
מה שכן, אני חושב ללכת על ה Asus M2A-VM HDMI בעיקר בגלל שיש לו חיבור קומפוננט שיתאים פיקס לטלווזיה שלי.

בנוסף המערכת תשמיע המון מוסיקה, קצת אינטרנט, תמונות משפחתיות,חשוב שאני יוכל להמיר את כל קלטות הווידאו לתוכה, להקליט מדי פעם מהטלווזיה ( יש לי MAX ) ואולי גם שיחות מזוהות...

לגבי המפרט....
1. מעבד : AMD 4800 Plus ( בעיקר בגלל שהוא זול, טוב, ועובד ב 65W )
2. לוח אם : Asus M2A-VM HDMI ( בעיקר בגלל יציאת הקומפוננט )
3.זכרונות : 1GB 667MHz CL5 אחד או שניים תלוי בהמלצתכם...
4. דיסק קשיח : WD 500GB AAKS
5. קיט PRV-150
6. כרטיס רשת אלחוטי ( הנתב בקומה מעלה )
7. צורב DVD-RW
8. מארז ?????? אולי Antec Fusion

לגבי קירור נוסף, קראתי כאן שבגלל שהמעבד עובד 65W אז הקירור שמגיע איתו מספיק, בעיקר עם אני לא הולך בשלב הזה לנגן HD

לעניין הלוח, אני די "דבוק" ל Asus בגלל הביקורות הטובות שקראתי כאן אבל בעיקר בגלל שיש לו חיבור קומפוננט. יש לכם המלצה אולי ללוח אחר ואף טוב יותר עם חיבור קומפוננט באותם רמות מחירים ?

יש לי שתי התלבטויות גדולות...
אחת זה המארז... ,אני די מצומצם כספית ודי קשה לי להוציא 1000 ש"ח על מארז.
השאלה עם יש אלטרנטיבות זולות יותר ( ואני לא מתכוון זולות ב 100 ש"ח אלה זולות משמעותית. ) ?

והשניה היא מה להתקין ? XP עם מדיה פורטל, ויסטה עם מדיה סנטר או שאולי בכלל וויסטה עם מדיה פורטל...
לצורך כך חשוב לציין שביום יום אישתי והילדים יתפעלו את המערכת כך שהיא צריכה להיות מובנת, בעיברית, וקלה להפעלה ( גם אם זה ידרוש ממני כמה לילות ללא שינה, העיקר שלהם יהיה ידידותי וקל. הרי אני קונה את המערכת בשבילם, לא ? :lol: )

נ.ב,
לגבי הרכישה, עד היום את כל המחשבים שלי רכשתי באייבורי לשביעות רצוני ( ובדקתי הרבה פעמים שמה שאני מזמין זה מה שאני מקבל, והיות ואני מהנדס מערכות אף פעם לא ההייתי זקוק לתמיכה או משהו בסגנון ) אבל קראתי פה ביקורות לא מחמיאה במיוחד עליהם, יש לכם המלצה על חנות אחרת באיזור הקריות שמסוגלת להתחרות המחירים של אייבור ?

המון תודה,
אופיר.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

המפרט נראה בסדר .
לויסטה לא יספיק 1G זיכרון(בעיקר שהכרטיס מסך לוקח קצת) , תקנה לפחות 2G .

לגבי מארז זול יותר, יש את ANTEC NSK2400 שעולה 600 שקל אבל הספק שלו חלש יותר (380W).

באיזור שלך עדיף את נעה שהם מקצועיים ביותר.
אל תסתבך עם איבורי, לא שווה את הכסף.

מה לגבי צורב? LG?

biss
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

חנות איכותית ויחסית לא יקרה (אבל ממש לא אייבורי, גם לא KSP) ושנמצאת בסביבה שלך היא TMS בקריית ביאליק
http://tms.co.il/index.php?language=he& ... 637ea8367a

צורב מומלץ סמסונג S203B קיבל ביקורות מעולות (וניתן להשיגו ב- TMS במחיר טוב של כ- 160 ש"ח )
מארז - אם ללוח MATS אז כמו ש - zovirax ציין יש את ה- ANTEC NSK2400 שאמנם בעל ספק יותר חלש אבל בהחלט מספק. מארז שקיבל ביקורות טובות מאוד ובעל אוהדים רבים. והוא גם הכי המארז האיכותי הכי זול שתמצא (באזור ה- 600 ש"ח)

קירור - הקירור סטוק שמגיע עם ה- 4800 יחסית רועש. ההיתי ממליצה לך ללכת על הפריזר 64 שעולה פחות מ- 150 ש"ח ויתן לך את השקט שכה חשוב במערכות מסוג זה

לוח אם - אני לקחתי את אותו מעבד ובסוף הלכתי על ה- GA-MA69G-S3H
אתה מוזמן להיכנס לשרשור הזה ולהבין למה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

מערכת - אתה מוזמן לקרוא שרשורים רבים בפורום בנושא. עושה רושם שויסטה הכי פשוטה וקלה להפעלה.

לגבי כרטיס רשת אלחוטית - אם אתה מתכוון להעביר קבציים כבדים (למשל סרטים במיוחד HD מומלץ לא לוותר על החיבור הקווי שהרבה יותר יציב.

שיחות מזוהות - לשם כך כנראה תצטרך כרטיס פקס-מודם תומך
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
היות ויש לך 2 סלוטים של PCI בלוח ואחד מהם יהיה תפוס ע"י הPVR150 ואת השני אתה (כנראה* מתכנן למלא בכרטיס רשת אלחוטית, אני חוששת שתהה לך בעיה - אולי מודם חיצוני?
בכל מקרה היות ושיחה מזוהה היא העיקר, כדאי לוודא תמיכה בה.

בהצלחה
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

מחזק את zovirax, אם כי כרגע דיווחו פה שקשה להשיג את ה-NSK2400. ה-Fusion בהחלט מעולה ומומלץ. יש לי כזה ואני מאוד מרוצה.

נעה מעולים אבל קצת יקרים. לגבי אייבורי, לא רואה בעייה לקנות אצלהם, צריך פשוט להתעקש על המפרט שתביא להם וגם לבדוק את רכיבי המחשב (לא להתבייש ולפתוח את המחשב) כשמקבלים אותו מהם. השירות שלאחר הקנייה שלהם הוא בסדר גמור.

הויסטה מדיה סנטר לדעתי הכי קל להתקנה ועבודה.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

כרטיס רשת אלחוטי תקנה רק PCI-E .
יותר קל להשיג כרטיס רשת שהוא PCI-E מאשר כרטיס טלוויזיה או מודם או אפילו כרטיס לווין.
נראה לי שאם תחפש טוב במשומשים תמצא של ABIT שחילקו HWZONE לפני כמה חודשים.

isotoper
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 618
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #6 

אם אתה מחפש את הפתרון הזול והאיכותי אז תקשיב לי ותקשיב טוב :
המקרה שלי דומה מאוד למקרה שלך, גם לי היתה התלבטות וגם לי יש טושיבה CRT עם כניסות קומפוננט.
מה שקניתי זה באיבורי , מחשב ב-1200 ש"ח, הוא מגיע במארז שחור, כן מארז מיני רגיל לחלוטין (!) ועושה את העבודה מעולה !
הוא מגיע עם לוח אם של MSI עם צ'יפסט של ATI, וזה מה שמקנה לו כרטיס מסך מובנה של ATI עם יציאות קומפוננט שעושה את העבודה מעולה.
אני מריץ עליו מדיה סנטר של ויסטה באופן חלק, שאגב ביקשת המלצה למשהו ידידותי ועובד טוב- אז זה בהחלט המדיה סנטר שהמשפחה שלך הכי "תאהב". אל תחשוב להתחיל להתעסק עם כל מיני תוכנות מדיה סנטר אחרות אם חשובה לך ידידותיות למשתמש וממשק עברי !
לענייננו, המארז יושב בצד המזנון ולא ממש רואים אותו ואתה לא צריך מחשב יקר יותר לצרכים שלך (גם זה חזק מדי).
אייבורי מצויינים, לא היתה לי שום בעיה איתם, ואני קונה את כל המחשבים שלי ושל המשפחה אצלהם.
גם אם יש בעיה ברור שהם יחליפו לך את החלק הפגום אז מה הבעיה .

זה המחשב (דבר איתם לגבי יציאתTVOUT COMPONENT :
http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... 9&CatCode=

כמובן שאם חשוב לך מארז "יפה", אז אין לזה סוף ולך תקנה מארז שעולה כמו מחשב, אין לי שום בעיה עם זה, להיפך.
כמובן שתוכל לקנות גם מפרטים יותר חזקים, אבל לצרכים שלך , לראות סרטי DIVX , ואין ספק שגם מוסיקה ותמונות, המחשב הזה הוא הפתרון הטוב ביותר ביחס עלות תועלת.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

isotoper - אם העיקר הוא מוזיקה תמונות ווידאו אז שילך על המדיה פורטל שהיא בעברית וידידותית למשתמש.
אבא שלי - שלא יודע מה זה PLAY ומה זה STOP מצליח לתפעל את התוכנה הזו!!!

יש סיבה שהמחיר של המחשב הזה כל כך נמוך, הספק והמארז ביחד לא עולים 100 שקל, .
אנשים לא מייחסים חשיבות לספק ואז הם לא מבינים למה יש להם ריסיטים.

לא ברור איזה זיכרונות שמים בפנים למרות שאפשר להוסיף כסף לקינגסטון.
הדיסק קשיח לא מספיק, בטח המאווררים של הספק ושל המארז מרעישים כאילו זה מנחת מסוקים.
לא הבנתי איזה צורב יש שם, יש בכלל?
ואייבורי זו לא חנות מומלצת

isotoper
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

- אם העיקר הוא מוזיקה תמונות ווידאו אז שילך על המדיה פורטל שהיא בעברית וידידותית למשתמש.
אבא שלי - שלא יודע מה זה PLAY ומה זה STOP מצליח לתפעל את התוכנה הזו!!!
...
אם יש תוכנת מדיה סנטר נוספת שאני בהחלט מחבב, זו MP, אבל:
1. חשובה לו גם עברית ו-MP לא תמיד מסתדרת עם זה.
2. MP טובה , אבל לא נראית טוב ויציבה כמו ויסטה.
3. אם יחליט מטעמים כספיים ללכת על MP, אני הראשון שיברך.
ש סיבה שהמחיר של המחשב הזה כל כך נמוך, הספק והמארז ביחד לא עולים 100 שקל, .
אנשים לא מייחסים חשיבות לספק ואז הם לא מבינים למה יש להם ריסיטים.
...
מ-ע-ו-ל-ם לא היה לי ריסט במדיה סנטר.
בכל אופן לא מצדיק רכישה של מארז כ"כ יקר לדעתי,, זו לא מערכת פרודקשן של בנק הפועלים...

זיכרונות - תוסיף כמה שקלים לקינגסטון, לא סיפור.
דיסק קשיח אפשר לשדרג בהחלט.
בטח המאווררים של הספק ושל המארז מרעישים כאילו זה מנחת מסוקים.
...
או ! על זה רציתי לדבר איתך - המחשב הזה , באחת בלילה כששקט מאוד, אני חייב ללכת ולהסתכל פיסית שהוא דלוק, כי פשוט לא שומעים אותו בכלל.

אמור להיות שם צורב DVD.
ולגבי אייבורי שהוא לא מומלץ, לא יודע איך הגעת לזה, זו הרשת הכי גדולה בארץ (אם אינני טועה), אם יש לך משהו פגום הם בכלל לא מתווכחים איתך, אתה מקבל מיד מוצר חדש אחר, השרות שלהם בסדר גמור ועד היום חוץ מהארד דיסק אחד שלא היה תקין מכל המחשבים שקניתי שם ושאותו החליפו לי בלי לשאול אפילו למה, לא היתה לי שום בעיה עם המוצרים שלהם.

ofdi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה לכל העונים....

שליחה #9 

isotoper הפתעת אותי לטובה עם התגובה שלך.... :o
פרמסתי פה בפורום מספר פעמים שאלות בנושא "למה צריך מחשב מפלצת בסלון כאשר מחשב זול ופשוט יכול לעשות את העבודה". הרי המחשב שאתה מציע היה חלומו הרטוב של מי שהרכיב HTPC לפני כשנה והרי הצרכים לא השתנו, כך שמאוד מקובלת עלי דעתך...

אך בכל אופן,...
כך את המחשב של אייבורי ב 1200 ש"ח,
תוסיף מארז HTPC לסלון, ( אין מה לעשות האישה לוחצת שזה יראה טוב ), נניח 600 ש"ח
תוסיף כרטיס PRV-150 כ 400 ש"ח
שדרג זכרונות לקינגסטון ותוסיף עוד אחד בשביל וויסטה עוד כ 200 ש"ח,
שדרג את הדיסק הקשיח ל 500GB כי ה 160GB שהם מציעים לא יספיק לי לכלום, בערך עוד 300 ש"ח...

הגענו כבר ל 2700 ש"ח +/-...
אז ברמות המחירים האלו הרכבתי את מה שכתבתי במפרט למעלה שבנוי לדעת רבים, טובים ומנוסים ממני בפורום מרכיבים איכותיים יותר שיכולים להחזיק בעתיד ( אולי עם שדרוגון קטן ) גם HD.

השאלה הכי חשובה בעצם, זה אך התמונה שאתה מקבל הטושיבה ???

אופיר.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5347
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #10 

isotoper,

הלינק הוא למחשב במחיר 1140 ש"ח עם לוח אם של ASUS.
תשלח בבקשה את המפרט שלך.
כיצד הוא מריץ MKV HD? פרקים של Heroes מעל 1G למשל?
האם יש יציאה SPDIF?
תודה.

ofdi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

המפרט שלי רשום למעלה...

שליחה #11 

אבל הנה הוא שוב...

1. מעבד : AMD 4800 Plus ( בעיקר בגלל שהוא זול, טוב, ועובד ב 65W )
2. לוח אם : Asus M2A-VM HDMI ( בעיקר בגלל יציאת הקומפוננט )
3.זכרונות : 1GB 667MHz CL5 אחד או שניים תלוי בהמלצתכם...
4. דיסק קשיח : WD 500GB AAKS
5. קיט PRV-150
6. כרטיס רשת אלחוטי ( הנתב בקומה מעלה )
7. צורב DVD-RW
8. מארז אולי Antec Fusion

המחיר של כל החבילה הזאת ( ללא המארז ) הינו כ- 2300 ש"ח.

לפי הביקורות שאספתי על הציוד הזה בפורום, הוא יצליח לנגן HD בעיקר עם אני יוסיף כ.מסך חזק, אבל זה לא העניין כי כרגע אין באפשרותי להציג HD על המסך שלי.

אופיר.

isotoper
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: תודה לכל העונים....

שליחה #12 

ofdi כתב:isotoper הפתעת אותי לטובה עם התגובה שלך.... :o
פרמסתי פה בפורום מספר פעמים שאלות בנושא "למה צריך מחשב מפלצת בסלון כאשר מחשב זול ופשוט יכול לעשות את העבודה". הרי המחשב שאתה מציע היה חלומו הרטוב של מי שהרכיב HTPC לפני כשנה והרי הצרכים לא השתנו, כך שמאוד מקובלת עלי דעתך...

אך בכל אופן,...
כך את המחשב של אייבורי ב 1200 ש"ח,
תוסיף מארז HTPC לסלון, ( אין מה לעשות האישה לוחצת שזה יראה טוב ), נניח 600 ש"ח
תוסיף כרטיס PRV-150 כ 400 ש"ח
שדרג זכרונות לקינגסטון ותוסיף עוד אחד בשביל וויסטה עוד כ 200 ש"ח,
שדרג את הדיסק הקשיח ל 500GB כי ה 160GB שהם מציעים לא יספיק לי לכלום, בערך עוד 300 ש"ח...

הגענו כבר ל 2700 ש"ח +/-...
אז ברמות המחירים האלו הרכבתי את מה שכתבתי במפרט למעלה שבנוי לדעת רבים, טובים ומנוסים ממני בפורום מרכיבים איכותיים יותר שיכולים להחזיק בעתיד ( אולי עם שדרוגון קטן ) גם HD.

השאלה הכי חשובה בעצם, זה אך התמונה שאתה מקבל הטושיבה ???

אופיר.
...
אוקיי, אם אתה באמת צריך את הרכיבים האלו, כגון דיסק בגודל 500G וזיכרון נוסף (אני דרך אגב משתמש ב-1G RAM), אז בסדר גמור, זה לגיטימי לחלוטין.
לגבי המארז, אצלי הוא מוסתר טוב, זה "הכי יפה" לדעתי :wink: , אבל אם אתה תשתמש ב-DVD, לא יהיה נוח להסתיר את המארז ואז הסיפור שונה.
אני אישית מעדיף לראות DVD ממכשיר ה-DVD ולא מהמדיה סנטר שמוריד את איכות התמונה בצפייה מ- DVD בשל הקידוד שהוא מבצע.

לגבי התמונה שאני מקבל בטושיבה, היא מעולה , בכלל אני מאוהב בטלוויזיה הזו וזו הסיבה שקשה לי לעבור ל-LCD.
אבל חשוב מאוד שתתקין את מינימום הקודקים הנחוץ (יש כאן שירשור שלם על זה) זה בהחלט משפיע על איכות התמונה.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5347
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #13 

isotoper,
תשלח בקשה את המפרט שלך.
מהם אחוזי שימוש CPU ב- 720P MKV + AC3?
מה לגבי יציאת SPDIF, יש על הלוח?
מה גודל המארז והרעש שבוקע ממנו?

לא ברור למה צפייה ב- DVD של המחשב מוריד איכות.
בצפייה ב- DIVX האיכות יותר טובה מ- DVD? מריח כבעיית כיוונים או חומרה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”