קודם לגבי הצרכים....
המערכת תציג ( בשלב זה לפחות ) בעיקר סרטים לילדים וגם קצת בשבילנו.
לצערי עדיין לא שדרגתיי את הסלון עם מסך LCD כמצופה אז אני מסתפק בטושיבה 43" החביבה שלי ( ובמקביל במקרן לקולנוע שאינו HD ). כך שבשלב זה HD על כל סוגיו בכלל לא בא בחשבון.
מה שכן, אני חושב ללכת על ה Asus M2A-VM HDMI בעיקר בגלל שיש לו חיבור קומפוננט שיתאים פיקס לטלווזיה שלי.
בנוסף המערכת תשמיע המון מוסיקה, קצת אינטרנט, תמונות משפחתיות,חשוב שאני יוכל להמיר את כל קלטות הווידאו לתוכה, להקליט מדי פעם מהטלווזיה ( יש לי MAX ) ואולי גם שיחות מזוהות...
לגבי המפרט....
1. מעבד : AMD 4800 Plus ( בעיקר בגלל שהוא זול, טוב, ועובד ב 65W )
2. לוח אם : Asus M2A-VM HDMI ( בעיקר בגלל יציאת הקומפוננט )
3.זכרונות : 1GB 667MHz CL5 אחד או שניים תלוי בהמלצתכם...
4. דיסק קשיח : WD 500GB AAKS
5. קיט PRV-150
6. כרטיס רשת אלחוטי ( הנתב בקומה מעלה )
7. צורב DVD-RW
8. מארז
לגבי קירור נוסף, קראתי כאן שבגלל שהמעבד עובד 65W אז הקירור שמגיע איתו מספיק, בעיקר עם אני לא הולך בשלב הזה לנגן HD
לעניין הלוח, אני די "דבוק" ל Asus בגלל הביקורות הטובות שקראתי כאן אבל בעיקר בגלל שיש לו חיבור קומפוננט. יש לכם המלצה אולי ללוח אחר ואף טוב יותר עם חיבור קומפוננט באותם רמות מחירים ?
יש לי שתי התלבטויות גדולות...
אחת זה המארז... ,אני די מצומצם כספית ודי קשה לי להוציא 1000 ש"ח על מארז.
השאלה עם יש אלטרנטיבות זולות יותר ( ואני לא מתכוון זולות ב 100 ש"ח אלה זולות משמעותית. ) ?
והשניה היא מה להתקין ? XP עם מדיה פורטל, ויסטה עם מדיה סנטר או שאולי בכלל וויסטה עם מדיה פורטל...
לצורך כך חשוב לציין שביום יום אישתי והילדים יתפעלו את המערכת כך שהיא צריכה להיות מובנת, בעיברית, וקלה להפעלה ( גם אם זה ידרוש ממני כמה לילות ללא שינה, העיקר שלהם יהיה ידידותי וקל. הרי אני קונה את המערכת בשבילם, לא ?
נ.ב,
לגבי הרכישה, עד היום את כל המחשבים שלי רכשתי באייבורי לשביעות רצוני ( ובדקתי הרבה פעמים שמה שאני מזמין זה מה שאני מקבל, והיות ואני מהנדס מערכות אף פעם לא ההייתי זקוק לתמיכה או משהו בסגנון ) אבל קראתי פה ביקורות לא מחמיאה במיוחד עליהם, יש לכם המלצה על חנות אחרת באיזור הקריות שמסוגלת להתחרות המחירים של אייבור ?
המון תודה,
אופיר.