עזרה בקשר למודמים לאינטרנט!!
אני לא יודע אם זה כל כך קשור לפורום אבל בגלל זה נכנסתי לפורום "כללי".
בקיצור אני שם אינטרנט 7 מגה בבית, יש לי 2 מחשבים ולא בא לי על רשת עם ראוטר שעושה לך LOWID ומלא בעיות מעצבנות עם FIREWALL וכאלה, בקיצור אם מישהו יכול לעזור לי מאיפה אפשר להשיג מודם של אינטרנט בלי תשלום חודשי פשוט לקנות אותו.
בקיצור אני שם אינטרנט 7 מגה בבית, יש לי 2 מחשבים ולא בא לי על רשת עם ראוטר שעושה לך LOWID ומלא בעיות מעצבנות עם FIREWALL וכאלה, בקיצור אם מישהו יכול לעזור לי מאיפה אפשר להשיג מודם של אינטרנט בלי תשלום חודשי פשוט לקנות אותו.
אתה לא יכול פשוט לרכוש מודם ולחבר אותו (כלומר, אתה יכול, רק שום דבר לא יעבוד).
בדיוק כמו שאתה לא יכול לרכוש טלפון ולחבר אותו לקו של בזק בלי "שיתוף פעולה" של בזק, ובדיוק כמו שאתה לא יכול לרכוש מכשיר סלולרי ולהתחבר לרשת פלאפון, סלקום או אורנג בלי "שיתוף פעולה" מצידם (קרי כרטיס סים, או הכנסת המכשיר לרשת).
הדרך הנוחה והנכונה לחבר שני מחשבים בבית לאינטרנט היא על ידי ראוטר.
דרכים עקומות יותר הן על ידי ICS (שזה למעשה תוכנת ראוטר שרצה על אחד המחשבים) או על ידי חיבור גם ל-DSL וגם לכבלים במקביל (מחשב אחד בכל צורת חיבור).
אני חושב שלא צריך להסביר את החסרונות בשיטות האלטרנטיביות. תעשה לעצמך חיים קלים ולך על פתרון מבוסס ראוטר.
בדיוק כמו שאתה לא יכול לרכוש טלפון ולחבר אותו לקו של בזק בלי "שיתוף פעולה" של בזק, ובדיוק כמו שאתה לא יכול לרכוש מכשיר סלולרי ולהתחבר לרשת פלאפון, סלקום או אורנג בלי "שיתוף פעולה" מצידם (קרי כרטיס סים, או הכנסת המכשיר לרשת).
הדרך הנוחה והנכונה לחבר שני מחשבים בבית לאינטרנט היא על ידי ראוטר.
דרכים עקומות יותר הן על ידי ICS (שזה למעשה תוכנת ראוטר שרצה על אחד המחשבים) או על ידי חיבור גם ל-DSL וגם לכבלים במקביל (מחשב אחד בכל צורת חיבור).
אני חושב שלא צריך להסביר את החסרונות בשיטות האלטרנטיביות. תעשה לעצמך חיים קלים ולך על פתרון מבוסס ראוטר.
You are never fully dressed without a smile
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
לא בדיוק. תתקשר 1800340340 ותבדוק את הנושא.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
לא בטוח שיעזור לך. ישנם ספקים שלא מאפשרים לאותו משתמש להתחבר פעמיים לרשת. ראוטר הוא הפתרון הנכון, ואם הוא מוגדר נכון, לא יהיו לך שום בעיות עם הרשת. בנוסף, ראוטר מגן לך על המחשבים כי לרוב, הם לא חשופים לרשת החיצונית סתם כך, אלא רק כאשר המחשב יום פניה החוצה, אז נוצר הקשר.
אורן
אורן
מה אפשר לעשות כדי להפעיל 2 מחשבים בלי ראוטר ובלי לשלם תשלום כפול לספק ולחברת התשתית?
אם אין אפשרות כזאת מישהו יכול לעזור לי לנטרל את הראוטר מחומות אש ומכל דבר אחר שמאט או חוסם את האינטרנט?
ניסיתי לפתוח פורטים אבל אז צריך לחפש לכל תוכנה את הפורט שלה ולפתוח ותאמת שלא שמתי לב בהבדל, למשל אמיול פתחתי את הפורט שלו ועדיין יש לי LOWID, בקיצור אם מישהו יכול לעזור לי איכשהו אני ממש יודה לו !!!
אם אין אפשרות כזאת מישהו יכול לעזור לי לנטרל את הראוטר מחומות אש ומכל דבר אחר שמאט או חוסם את האינטרנט?
ניסיתי לפתוח פורטים אבל אז צריך לחפש לכל תוכנה את הפורט שלה ולפתוח ותאמת שלא שמתי לב בהבדל, למשל אמיול פתחתי את הפורט שלו ועדיין יש לי LOWID, בקיצור אם מישהו יכול לעזור לי איכשהו אני ממש יודה לו !!!
אי אפשר להפעיל שני מודמים של dsl על אותה תשתית במקביל. זה גם מה שהסבירו לך בבזק סטור.uknowmy כתב:אם אני הולך עכשיו לבזק סטור אני יכול לקבל מודם כמו שיש לי בבית ופשוט לחבר אותו בלי עוד עלות של תשלום כל חודש?...
נאמר כבר כמה פעמים כאן בשרשור: הדרך הנכונה לחבר מספר מחשבים במקביל לאינטרנט היא על ידי ראוטר.
You are never fully dressed without a smile
הגדרות לראוטר שונות מראוטר לראוטר ולכן אי אפשר לתת תשובה מבלי לדעת באיזה ראוטר מדובר. היום להרבה תוכנות יש תמיכה ב-UPNP (וגם לגירסאות מסויימות של EMULE). הפעלה של UPNP מאפשרת לתוכנה "להגדיר" בעצמה את ההגדרות שהיא צריכה בראוטר, כך שאתה לא צריך לעשות שום דבר.
אורן
אורן
אה, מודם שני זה אחרת.uknowmy כתב:דיברתי עכשיו עם בזק סטור והם אמרו לי שיש אפשרות לקנות עוד מודם ב300 ש"ח אבל שרק מחשב אחד יוכל לעבוד עם אינטרנט ואין אפשרות ששני מחשבים יעבדו במקביל....
הראשון זה חינם (בהשאלה).
לקחתי כזה לפני שבוע כי היה חשש שיש בעיה במודם שלי.
התברר שהבעיות היו אחרות ונפתרו, אז יש לי עכשיו מודם של בזק בקרטון כגיבוי:-)
לאור זה שהמודם הקיים כבר סגר 7 שנים, נראה לי שיעברו עוד 7 עד שאפתח את הקופסה
אל תנסה להתחמק מראוטר. אין שום סיבה ורק תיכנס לבעיות יותר מסובכות ממה שאתה חושב שראוטר יכול לעשות.
תבטל את הפיירוול של הראוטר ותשכח מה"בעיה" הזו.
משה
אם הייתי יודע איך לבטל את הפיירוול של הראוטר לגמרי בלי לפתוח לכל תוכנה בנפרד את הפורטים הייתי עושה את זה ממזמן וגם השרשור הזה לא היה נפתח אבל אין לי מושג איך עושים את זה, אני רוצה שבאמת הראוטר יהיה פתוח מכל הכיוונים אפשר להגיד חח.
אם זה ראוטר אדימקס, אוכל לעזור.
אם לא, תגיד מה הדגם, ומישהו כבר יעזור.
בכל אופן, בsettings של הראוטר, שמגיעים אליהם כשגולשים עם הדפדפן לIP שלו (נסה http://192.168.2.1 ), יש דף שמאפשר לעשות את זה.
אם לא, תגיד מה הדגם, ומישהו כבר יעזור.
בכל אופן, בsettings של הראוטר, שמגיעים אליהם כשגולשים עם הדפדפן לIP שלו (נסה http://192.168.2.1 ), יש דף שמאפשר לעשות את זה.
משה
אין בכלל קשר בין ביטול הפיירוול לבין "לפתוח לכל תוכנה בנפרד את הפורטים"uknowmy כתב:אם הייתי יודע איך לבטל את הפיירוול של הראוטר לגמרי בלי לפתוח לכל תוכנה בנפרד את הפורטים הייתי עושה את זה ממזמן וגם השרשור הזה לא היה נפתח אבל אין לי מושג איך עושים את זה, אני רוצה שבאמת הראוטר יהיה פתוח מכל הכיוונים אפשר להגיד חח....
מה שאתה צריך להגדיר (במידה והראוטר תומך - רוב החדשים תומכים) זה להגדיר DMZ לIP של המחשב הראשי (כן זה עם הeMule,BitTorrent..........)
יש צורך לדאוג שלמחשב זה הIP ישאר קבוע ע"י הקצאת זמן ארוך לשיחרור הIP מהDHCP או הגדרת IP קבוע למחשב ולהוציא את הIP הספציפי הזה מהפול של הDHCP
זה נשמע מסובך מאוד אבל זה פשוט
בנוסף "לפתוח לכל תוכנה בנפרד את הפורטים" זה גם לא מסובך כי בדרך כלל בראוטר יש רשימה מוכנה מראש של רוב הישומים הידועים
אם אתה לוקח מבזק הם נותנים רוטל או סימנס עם ממשק זהה ופשוט או ECI גם הוא עם ממשק פשוט (לא יודע אם עדין מחולק)
ירון
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

תיכנס להגדרות של התוכנה, וצריך להיות לך שם את הפורטים UDP או TCP או שניהם.
חשוב להדגיש שאת הארוטר אתה צריך להגדיר בצירה כזו שיהיה לך IP ל DG לדוגמא 192.168.1.1
להגדיר DHCP של כמות המחשבים שלך ברשת + 5 בערך לשימוש עתידי.
נגיד הDHCP יהיה 192.168.1.2 עד 192.168.1.10
ואת הפורטים אתה מגדיר אתה מגדיר בצורה כזו שבכרטיס הרשת אתה מגדיר IP ידני מחוץ לDHCP לדוגמא 192.168.1.11
בכרטיס רשת אתה מגדיר
IP 192.168.1.XX (מחוץ לDHCP)
SM 255.255.255.0
DG 192.168.1.1
חשוב להדגיש שאת הארוטר אתה צריך להגדיר בצירה כזו שיהיה לך IP ל DG לדוגמא 192.168.1.1
להגדיר DHCP של כמות המחשבים שלך ברשת + 5 בערך לשימוש עתידי.
נגיד הDHCP יהיה 192.168.1.2 עד 192.168.1.10
ואת הפורטים אתה מגדיר אתה מגדיר בצורה כזו שבכרטיס הרשת אתה מגדיר IP ידני מחוץ לDHCP לדוגמא 192.168.1.11
בכרטיס רשת אתה מגדיר
IP 192.168.1.XX (מחוץ לDHCP)
SM 255.255.255.0
DG 192.168.1.1
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

שחכתי להוסיף אתה צריך להכניס גם בכרטיס הרשת שרתי DNS של ספקית האינטרנט שלך.
(יש ראשי ומשני)
אם אתה לא פותח פורטים למחשב את האייפי בכרטיס הרשת על אוטומטי.
(יש ראשי ומשני)
אם אתה לא פותח פורטים למחשב את האייפי בכרטיס הרשת על אוטומטי.
אה, אז זה לא קשור לפיירוול.uknowmy כתב:זה על Disable אבל צריך לפתוח פורטים של תוכנות לא?
איך אני יודע איזה פורט יש לכל תוכנה? ( יש לי די הרבה )...
אתה בטח מתכוון ל port forwarding כדי לקשר למחשב ספציפי ברשת שלך.
זה תחת תפריט .NAT
איך אתה יודע: בתעוד/עזרה של התוכנה הרלוונטית.
משה