קולנוע ביתי HD אבל קולנוע בחוץ רק SD ?
אתמול ביקרתי בקולנוע בפעם הראשונה מזה שנתיים , בערך מאותו זמן שהתחלתי להתעניין בתחום ה-HD .
מאז הרכבתי בביתי מערכת קולנוע ביתי יפה ואיכותית וכמות נכבדת מאוד של גיגות של תכנים עברו במחשבי ומשם לטלויזיה ה-HD .
אז התישבנו באולם , התחלנו לאכול פופקורן ופתאום הסרט התחיל . ואז זה היכה אותי !!!!
מה זו האיכות הזו ?!?!?!?!?! לשלם 35 שח לכרטיס ועוד עבור סרט ברזולוציה של STANDARD DEFINITION ?
נכון שזה אולם , נכון שזו אוירה שונה מהבית , נכון שהסאונד טוב לפחות כמו בבית עם מערכת 7.1ונכון שהמסך ענק אבל מה לגבי איכות התמונה ?
אז התקדמנו בשנתיים האחרונות בתחום האלקטרוניקה הבידורית הביתית מ-SDTV ל-HDTV וממכשירי וידאו VHS ו-DVD ל-BLU-RAY , HD-DVD וסטרימרים , אבל למה השאירו את תחום הקולנוע מאחור ?
למה שלא נזכה לאותה איכות ברזולוציה HD 1080P גם באולמות הקולנוע ?
איך בתי הקולנוע ישרדו כך מבלי שיתקדמו טכנולוגית גם כן ?
מאז הרכבתי בביתי מערכת קולנוע ביתי יפה ואיכותית וכמות נכבדת מאוד של גיגות של תכנים עברו במחשבי ומשם לטלויזיה ה-HD .
אז התישבנו באולם , התחלנו לאכול פופקורן ופתאום הסרט התחיל . ואז זה היכה אותי !!!!
מה זו האיכות הזו ?!?!?!?!?! לשלם 35 שח לכרטיס ועוד עבור סרט ברזולוציה של STANDARD DEFINITION ?
נכון שזה אולם , נכון שזו אוירה שונה מהבית , נכון שהסאונד טוב לפחות כמו בבית עם מערכת 7.1ונכון שהמסך ענק אבל מה לגבי איכות התמונה ?
אז התקדמנו בשנתיים האחרונות בתחום האלקטרוניקה הבידורית הביתית מ-SDTV ל-HDTV וממכשירי וידאו VHS ו-DVD ל-BLU-RAY , HD-DVD וסטרימרים , אבל למה השאירו את תחום הקולנוע מאחור ?
למה שלא נזכה לאותה איכות ברזולוציה HD 1080P גם באולמות הקולנוע ?
איך בתי הקולנוע ישרדו כך מבלי שיתקדמו טכנולוגית גם כן ?
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
בקולנוע זה לרוב פילים, ומקור התמונה הגרוע נעוץ בשחיקה שלו.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- fighterblast
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 328
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
אם אני לא טועה המקרן בקולונוע הוא עדיין אנלוגי ולכן מקור הסרט עלול להידרדר ולהישחק (הפילם) ויכול להתבטא ברעשיים לפעמים.
בעייה נוספת היא חוסר המקצועיות של הקולונועים בארץ: היו הרבה פעמים שבאתי לסרט בקולונוע והפוקוס פשוט לא היה מכוון (זה כל כך מטושטש נראה שזה יכול להתבטא בכאבי עיניים וראש).
עוד דבר , הרזולוציה של מקרנים אנולוגים (אם נעשה המרה לערכים דיגטלים) היא גדולה מ1080p, אך בגלל גודל המסך העצום (בהשוואה לטלוויזיות ביתיות), הרזלוציה הזאת לא מספיקה ואין מספיק פרטים. למעשה אם היינו רוצים לראות חד בקולונוע כמו בטלוויזית 1080p , היינו זקוקים לאיזה 4 או 6 מקרנים שכל אחד משדר ברזולוציה של 1080p ומכאן שהרזלוציה המקורית של הסרט צריכה להיות פי 4 לפחות גדולה כדי שזה יראה חד כמו 1080P בבית.
ובנוגע לרמקולים המגברים בקולונוע מכוונים להוציא צליל כמה שיותר חזק והפירוט בצליל לא מן המשובחים.
בעייה נוספת היא חוסר המקצועיות של הקולונועים בארץ: היו הרבה פעמים שבאתי לסרט בקולונוע והפוקוס פשוט לא היה מכוון (זה כל כך מטושטש נראה שזה יכול להתבטא בכאבי עיניים וראש).
עוד דבר , הרזולוציה של מקרנים אנולוגים (אם נעשה המרה לערכים דיגטלים) היא גדולה מ1080p, אך בגלל גודל המסך העצום (בהשוואה לטלוויזיות ביתיות), הרזלוציה הזאת לא מספיקה ואין מספיק פרטים. למעשה אם היינו רוצים לראות חד בקולונוע כמו בטלוויזית 1080p , היינו זקוקים לאיזה 4 או 6 מקרנים שכל אחד משדר ברזולוציה של 1080p ומכאן שהרזלוציה המקורית של הסרט צריכה להיות פי 4 לפחות גדולה כדי שזה יראה חד כמו 1080P בבית.
ובנוגע לרמקולים המגברים בקולונוע מכוונים להוציא צליל כמה שיותר חזק והפירוט בצליל לא מן המשובחים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
עינבר,InbarHovav כתב:בקולנוע זה לרוב פילים, ומקור התמונה הגרוע נעוץ בשחיקה שלו....
אני לא חושב שזאת הבעיה. הריי מדובר על סרטים חדשים. כמה זה כבר יכול להישחק ?
( דרך אגב אין מגע בין אזור התמונה בפילם למכלול כלשהו במקרנה כך שהשחיקה יכולה להתרחש רק מהתעללות קשה בפילם או אחסון לא נכון וגם אז רק לאורך שנים )
הבעיה בארץ היא שאין אף אחד שיודע לטפל, לכוון ולכייל את ציוד ההקרנה.
הנושא פרוץ לחלוטין.
ככה זה גם נראה.
לפני 10-12 שנים עבדתי באולפן הקלטות ומאוד התעניינו בנושא הסראונד ובהפקת תוכן בשיטה הזאת. אז זה רק התחיל לתפוס בארץ.
לתדהמתי גיליתי שגם בבתי הקולנוע שכתוב עליהם Dolby Surround ו Dolby Digital מנגנים את פס הקול של הסרט ב"מונו" ( כן "מונו" אפילו לא "סטריאו" ).
כשנכנסתי יותר לעניינים גיליתי שההוראות של המפעילים\מקרינים היו להעביר את מערכת הסראונד למצב "מונו" כדיי שהפרסומות בהתחלה ישמעו טוב יותר ( אז עוד היו מפיקים פרסומות במונו ..).
המפעילים פשוט היו "שוכחים" או שפשוט לא ידעו להעביר בחזרה את המערכת למצב האופטימלי למקור הסאונד ( אז היו פסי קול מסוג 5.1 אבל לא מעט סרטים בפורמט הישן Dolby Surround ). הבעיה היתה קשה במיוחד ב 5.1 שם היה צריך לסנכרן בין מדיה אופטית שהכילה את פס הקול, לפילם שבו היה משולב פס קול סטריאו רגיל. החברה פשוט לא ידעו מה לעשות ( אף אחד לא הסביר להם או לימד אותם ).
זכורות לי שיחות הזויות עם המקרין באולם כאשר הסרט כבר מנוגן ואני מתקשר אליו בטלפון זה שליד דלת היציאה שמשמש את הסדרן בדר"כ, ומנסה להסביר לו מה הוא לא עושה בסדר. לפעמים גם על מה ללחוץ.
זו דוגמא יפה שניתן להסיק ממנה על רמת האולמות בארץ ורמת מפעילי הציוד.
מעטים בתי הקולנוע שאתה יכול להיכנס אליהם ולהיות בטוח שתקבל רמה טובה של אודיו\וידאו.
פעם היתה לי רשימה שחורה של בתי קולנוע אבל היא בטח לא רלוונטית להיום.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
לגבי הסאונד הטוב בקולנוע (או יותר נכון, ב-YES PLANET) - עכשיו עם ה-DTS-HD Master Audio הסאונד לא פחות ממדהים (מניח שהדבר דומה\זהה גם עם Dolby TrueHD ו-LPCM, פשוט אותם עוד לא יצא לי לשמוע).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
תלוי בסרט ובקולנוע.
אם זה עותק יחסית חדש, איכות התמונה עוברת בהרבה SDTV...
אם זה עותק יחסית חדש, איכות התמונה עוברת בהרבה SDTV...
מזדהה לגמרי עם דברי LIOR_M. קרה לי כמה פעמים שחוויתי בעיות סאונד בקולנוע (בסינמה סיטי אבל לא רק), כאשר המקרין מעביר מפס קול אחד למשנהו (מפורמט אחד לשני) באמצע הסרט ואז יש רגע שבו לא שומעים סאונד בכלל, או שהקול מגיע רק מחלק מהרמקולים.
והרי דוגמא...יצאתי לסרט בקניון רננים ברעננה. ראיתי עם אבי ועם אחי את "מת לחיות 4". המקרין השמיע את הסרט רק מהרמקול הקידמי באולם. אלו שבצדדים בכלל לא פעלו
. אחרי שניגשתי (בהפסקה) לאחראי משמרת הוא אמר שיש להם בעייה עם הסאונד. על כל פנים אחרי ההפסקה המקרין הצליח להתגבר על הבעייה (פשוט עשה RESET למערכת). כנראה חושבים שהקהל יקשיב לכל מה שנותנים לו. לא כל בעלי האולמות הפנימו
איזו חשיבות יש למקרין הסרט ואיזו השפעה יש לו על חווית הצפייה.
בקשר לאיכות התמונה - הרבה פעמים הירידה באיכות התמונה היא מהשיכפולים של הפילם כשהפיצו אותו ברחבי העולם. אני מסכים שלפעמים זה בפירוש נראה פחות טוב מטרנספר טוב של DVD (לא חוכמה אם חושבים על זה - זוהי מדיה דיגיטלית והאיכות לא יורדת עם השיכפול).
האמת היא שבד"כ אין בעיות אבל מעצבן אותי כשהתקלה לאורך חלק נכבד מהסרט.
הערה אחרונה - גם אני לפעמים מרגיש שהסרט לא בפוקוס (או שמע אני צריך מספר חדש???
)
לילה טוב,
עידו.
.
והרי דוגמא...יצאתי לסרט בקניון רננים ברעננה. ראיתי עם אבי ועם אחי את "מת לחיות 4". המקרין השמיע את הסרט רק מהרמקול הקידמי באולם. אלו שבצדדים בכלל לא פעלו
איזו חשיבות יש למקרין הסרט ואיזו השפעה יש לו על חווית הצפייה.
בקשר לאיכות התמונה - הרבה פעמים הירידה באיכות התמונה היא מהשיכפולים של הפילם כשהפיצו אותו ברחבי העולם. אני מסכים שלפעמים זה בפירוש נראה פחות טוב מטרנספר טוב של DVD (לא חוכמה אם חושבים על זה - זוהי מדיה דיגיטלית והאיכות לא יורדת עם השיכפול).
האמת היא שבד"כ אין בעיות אבל מעצבן אותי כשהתקלה לאורך חלק נכבד מהסרט.
הערה אחרונה - גם אני לפעמים מרגיש שהסרט לא בפוקוס (או שמע אני צריך מספר חדש???
לילה טוב,
עידו.
אני גם חושב שהבעיה לא השכפול אלא המקור .
אני מתיחס לסרטים חדשים בלבד שהופקו בתקציבים של עשרות מיליונים של דולרים .
מה שלא ברור לי זה איך שסרט שמשקיעים בו כל כך הרבה כסף מופיע על המסך הגדול של הקולנוע כסרט ליגה ד' ?
למה לא משקיעים פרופורציוני לשכר השחקנים \ במאים \ מפיקים גם בציוד צילום משוכלל כדי שהתוצאה תהיה קרובה לסטנדרטים החדשים שמתפתחים בתחום הקולנוע הביתי ?
איך שחקנים\במאים \ מפיקים ואחרים שקשורים לתעשית הקולנוע בעולם מצפים להרוויח על ההשקעה שלהם אם איכות התמונה של סרט קולנוע זהה לאיכות התמונה מלפני 30 שנים ?
תכל'ס , בתחום הוידאו הקולנועי לא קרה כלום בשנים האחרונות . המחשב נכנס , אפקטים מיוחדים ומרהיבים נוצרו , אבל השורה התחתונה , התמונה שאנחנו רואים בבית קולנוע , נשארה אותה תמונה "רגילה " .
אני מתיחס לסרטים חדשים בלבד שהופקו בתקציבים של עשרות מיליונים של דולרים .
מה שלא ברור לי זה איך שסרט שמשקיעים בו כל כך הרבה כסף מופיע על המסך הגדול של הקולנוע כסרט ליגה ד' ?
למה לא משקיעים פרופורציוני לשכר השחקנים \ במאים \ מפיקים גם בציוד צילום משוכלל כדי שהתוצאה תהיה קרובה לסטנדרטים החדשים שמתפתחים בתחום הקולנוע הביתי ?
איך שחקנים\במאים \ מפיקים ואחרים שקשורים לתעשית הקולנוע בעולם מצפים להרוויח על ההשקעה שלהם אם איכות התמונה של סרט קולנוע זהה לאיכות התמונה מלפני 30 שנים ?
תכל'ס , בתחום הוידאו הקולנועי לא קרה כלום בשנים האחרונות . המחשב נכנס , אפקטים מיוחדים ומרהיבים נוצרו , אבל השורה התחתונה , התמונה שאנחנו רואים בבית קולנוע , נשארה אותה תמונה "רגילה " .
איך הגעת לאבחנה כה חדה לגבי הבעיה ?
לכשאתה כותב "איכות ההקרנה " מתיחס לציוד הקרנה לא מקצועי או רמת העובדים בתחום לא מקצועית ?
לכשאתה כותב "איכות ההקרנה " מתיחס לציוד הקרנה לא מקצועי או רמת העובדים בתחום לא מקצועית ?
moco כתב:עובדה, הם מרויחים, אחרת לא היו קיימים.
אני לא מסכים שהבעיה היא באיכות המקור. גם לא באיכות השכפול. הבעיה בבירור היא איכות ההקרנה....
"איכות ההקרנה" זה כל מה שקורא בבית הקולנוע ולא קשור לסרט עצמו.
אם זה ציוד, כח אדם או שניהם , אני לא יודע. אני מניח שזה משתנה בין בתי קולנוע.
בלתי סביר בעליל שייצרו סרטים לא איכותיים פיזית (לא מדבר על תוכן זבלי כמובן
). אף אחד לא יחסוך כסף מכזה דבר, בהתיחס לכך שזו הוצאה מאוד קטנה יחסית לכל שאר ההוצאות הכרוכות בהפקת והפצת סרט.
בלתי סביר בעליל שייצרו סרטים לא איכותיים פיזית (לא מדבר על תוכן זבלי כמובן
משה
יש בארץ בתי קולנוע באזור תל אביב בהם אין בעיות עם "איכות ההקרנה " והסרט נראה באותה איכות או באיכות טובה יותר מסרט HD בטלויזית LCD ברזולוציה 720P ?
moco כתב:"איכות ההקרנה" זה כל מה שקורא בבית הקולנוע ולא קשור לסרט עצמו.
בלתי סביר בעליל שייצרו סרטים לא איכותיים פיזית (לא מדבר על תוכן זבלי כמובן). אף אחד לא יחסוך כסף מכזה דבר, בהתיחס לכך שזו הוצאה מאוד קטנה יחסית לכל שאר ההוצאות הכרוכות בהפקת והפצת סרט.
...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
hagi,
אבל בקולנוע הצילום והתצוגה הם אנלוגיים, אני לא מבין איך אתה משווה את זה ל-HD או ל-SD, שהם דיגיטליים. המוצר האנלוגי הוא באיכות הרבה יותר גבוהה מ-HD, אבל בגלל הגודל של התמונה ובגלל השחיקה של הסרט (אל תשכח שכל גלגל רץ כמה פעמים ביום) האיכות בבית נראית לך טובה יותר.
אבל בקולנוע הצילום והתצוגה הם אנלוגיים, אני לא מבין איך אתה משווה את זה ל-HD או ל-SD, שהם דיגיטליים. המוצר האנלוגי הוא באיכות הרבה יותר גבוהה מ-HD, אבל בגלל הגודל של התמונה ובגלל השחיקה של הסרט (אל תשכח שכל גלגל רץ כמה פעמים ביום) האיכות בבית נראית לך טובה יותר.
Silence speaks louder than words
צריך לזכור את הפרופורציות ...
ישיבה בשורה האחרונה בקולנוע סביר שקולה לישיבה ממרחק 2 מטרים בלבד
ממסך "42 ... בד"כ יושבים בקולנוע קרוב פי 2, כלומר מטר בלבד ממסך "42 ...
מתי בפעם האחרונה ניסיתם זאת ?
לא חוויה נעימה במיוחד
אבי.
ישיבה בשורה האחרונה בקולנוע סביר שקולה לישיבה ממרחק 2 מטרים בלבד
ממסך "42 ... בד"כ יושבים בקולנוע קרוב פי 2, כלומר מטר בלבד ממסך "42 ...
מתי בפעם האחרונה ניסיתם זאת ?
לא חוויה נעימה במיוחד
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
כן- יס פלאנט בקניון אילון. הקולנוע היחיד בארץ עם סרטיפיקציית THX (למיטב ידיעתי). ביקרתי שם פעם אחת והתרשמתי מאוד לטובה. אני יודע שעוד כמה מחברי האתר חזרו משם עם רשמים דומים. מקווה שהרמה הגבוהה נשתמרה.hagi כתב:יש בארץ בתי קולנוע באזור תל אביב בהם אין בעיות עם "איכות ההקרנה " והסרט נראה באותה איכות או באיכות טובה יותר מסרט HD בטלויזית LCD ברזולוציה 720P ?...
ראיתי שם שני סרטים, "300" ו"מת לחיות 4".israeli2k כתב:כן- יס פלאנט בקניון אילון. הקולנוע היחיד בארץ עם סרטיפיקציית THX (למיטב ידיעתי). ביקרתי שם פעם אחת והתרשמתי מאוד לטובה. אני יודע שעוד כמה מחברי האתר חזרו משם עם רשמים דומים. מקווה שהרמה הגבוהה נשתמרה.hagi כתב:יש בארץ בתי קולנוע באזור תל אביב בהם אין בעיות עם "איכות ההקרנה " והסרט נראה באותה איכות או באיכות טובה יותר מסרט HD בטלויזית LCD ברזולוציה 720P ?......
הראשון היה עם פס קול משובח ומרטיט, השני היה בינוני ומטה (בהיר מדי וחסר בס עמוק)
הסרטים לא הוקרנו באותו קולנוע במתחם, יתכן שיש הבדלים משמעותיים במערכות ובכיול.
מבחינת איכות תמונה, לא היו בעיות שגרמו לי לחוש שאני צופה ברמת SDTV.
אבי.
אבי ורון